ερωτας και κτητικοτητα πανε μαζι - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 76 to 90 of 90
    Senior Member
    In this old house where every door is open
    Ελα τωρα θα ριξω λαδι στη φωτια!! Αυτος ειναι ο ρολος της γυναικας απο τηνα ρχη του ανθρωπινου ειδους! Ειναι η μηχανη αναπαραγωγης! Για αυτο φτιαχτηκε και το δειχνει το σωμα της και ο ρολος στην οικογενεια, και ο ρολος του αντρα ως κυνηγου!
    Μετα τη βιομηχανικη επανασταση λογω της φτωχειας, η γυναικα αναγκαστικά βγηκε στην αγορα εργασιας. Λογω της φτωχειας επαναλαμβανω. Και κατα την βιομηχανικη επανασταση. Δλδ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ. Βαλτε ποσα χιλιαδες χρονια ποιος ηταν ο ρολος της. Εκει μετα αρχισε το φεμινιστικο κινημα και ο... αγωνας για ισοτητα. Μια ισοτητα που παντα υπηρχε, απλα ηταν στη βαση της αντικειμενικης και υπαρκτης, αδιαμφισβητητης ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    Ναι καλε περναγαν τοσο καλα οι αντρες στα ορυχεια στα ναυπηγεια στις φαμπρικες στα χωραφια να δουλευουν 12ωρο σαν τα σκυλια που ειπαν οι γυναικες ε θελουμε κι εμεις να σκοτωνομαστε στη δουλεια, και οχι μονο αυτο, να σκοτωνομαστε στη δουλεια για ενα ξεροκομματο και να εχουμε και σπιτι να φροντιζουμε και παιδια και ολα!! Τελεια!!! Ετσι νομιζατε εγινε? Ή ειπαν αααα θελουμε να ειμαστε ισες με τους αντρες, αρα παμε στην πιο κοντινη φαμπρικα να μας εκμεταλλευτει ο πλουσιος εργοαστασιαρχης για μια μπουκαι ψωμι!!! Λαθος!! Ηταν αναγκαστικη η εξοδος στην αγορα εργασιας, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, οπως ειπα παραπανω.
    Μετα ναι οι συνθηκες αλλαξαν, η γυναικα ηταν πολυ αποτελεσματικη ως εργαζομενη, εμφανιστηκε μια αναπτυξη και ανθιση της οικονομιας, κατωχυρωθηκαν τα δικαιωματα του εργατη, ΑΛΛΑ ολα αυτα εγιναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, και σε καμια περιπτωση δεν πιστευω οτι η δουλεια κατοχυρωνει την ισοτητα των δυο φυλων. Ποσο γελοιο ειναι αυτο. Κανεις δεν ειναι ως οντοτητα ανωτερος ή κατωτερος και ενα εργασιακο κοινωνικο η οικονομικο στατους δεν το αλλαζει. Λαθος της γυναικας που το πιστεψε και ακομα το πιστευει αυτο.
    Εχουμε λοιπον και λεμε, οκ η γυναικα δουλευει, οκ ειναι αποτελεσματικη, οκ η οικογενεια πισω μενει λειψη, να την φροντιζουν νηπιαγωγεια ντανταδες γιαγιαδες, οκ η γυναικα εγινε αντρακι, εχασε τη θηλυκοτητα της, και μετα παραπονιεται οτι οι αντρες δεν υπαρχουν πια! Ναι, γιατι εγινε αυτη αντρας! Και ετσι οι αντρες χασανε το ρολο τους!!
    Ετσι, με τα ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, η γυναικα πρεπει να αντιληφθει οτι δεν ειναι κακο να ειναι γυναικα, με οτι κι αν σημαινει αυτο, και ας κανει το αντρακι στη δουλεια. Το προβλημα ειναι ότι κανει τη γυναικα, ενω απο μεσα ειναι αντρακι. Μουρλαθηκε η φυση δλδ, για αυτο μουρλαινεται και η συγχρονη οικογενεια, ας μη μιλησω για τα παιδια.
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΛΔ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Για να καταλαβουμε τη σημασια της οικογενειας ας δουμε απλα τη θεοποιηση της στο προσωπο της θεας Εστιας. Ναι ειναι σημαντικος ο ρολος της γυναικας ως γυναικας στην οικογενεια, και οχι ως αντρα νουμερο 2. Τωρα μεσα στα σπιτια απλα υπαρχουν δυο πατεραδες!!

Και για να καταλαβουμε οτι τα διαφορετικα δεν σημαινει οτι ειναι ανισα, παραθετω και λιγο Βικτωρα Ουγκω:

Ο ανδρας ειναι το πιο ΕΞΥΨΩΜΕΝΟ των πλασματων.
    Η γυναικα ειναι το ΥΨΙΣΤΟΝ των ιδανικων.

Ο Θεος εκανε για τον ανδρα ενα ΘΡΟΝΟ.
    Για τη γυναικα εναν ΒΩΜΟ.
    Ο θρονος ΕΚΘΕΙΑΖΕΙ,
    ο βωμος ΑΓΙΑΖΕΙ.

Ο ανδρας ειναι ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ,
    η γυναικα η ΚΑΡΔΙΑ.
    Ο εγκεφαλος κατασκευαζει το ΦΩΣ,
    η καρδια παραγει την ΑΓΑΠΗ.
    Το φως ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ.
    Η αγαπη ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ.

Ο ανδρας ειναι ΔΥΝΑΤΟΣ με την λογικη.
    Η γυναικα ειναι ΑΝΙΚΗΤΗ με τα δακρυα.
    Η λογικη ΠΕΙΘΕΙ. Τα δακρυα ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ.

Ο ανδρας ειναι ικανος για ολους τους ΗΡΩΙΣΜΟΥΣ.
    Η γυναικα για ολα τα ΜΑΡΤΥΡΙΑ.
    Ο ηρωισμος ΕΞΕΥΓΕΝΙΖΕΙ, το μαρτυριο ΑΝΥΨΩΝΕΙ.

Ο ανδρας εχει την ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ.
    Η γυναικα την ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.
    Η ανωτεροτητα σημαινει ΔΥΝΑΜΗ,
    η προτεραιοτητα σημαινει ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Ο ανδρας ειναι ο ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ,
    η γυναικα ειναι ο ΑΓΓΕΛΟΣ.
    Ο μεγαλοφυης ειναι ΑΠΕΙΡΟΣ.
    Ο αγγελος ειναι ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΟΣ.

Ο ποθος του αντρα ειναι η ανωτατη δοξα.
    Ο ποθος της γυναικας ειναι η ακρα αρετη.
    Η δοξα δημιουργει το ΜΕΓΙΣΤΟ. Η αρετη δημιουργει το ΘΕ”Ι”ΚΟ.

Ο ανδρας ειναι ενας ΚΩΔΙΚΑΣ, η γυναικα ενα ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.
    Ο κωδικας ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ.
    Το ευαγγελιο ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΕΙ.

Ο ανδρας ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ.
    Η γυναικα ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ.
    Το να σκεπτεται κανεις σημαινει να εχει μια νυμφη στο κρανιο.
    Το να ονειρευεtαι σημαινει να εχει ενα φωτοστεφανο στο μετωπο.

Ο ανδρας ειναι ενας ΩΚΕΑΝΟΣ.
    Η γυναικα ειναι μια ΛΙΜΝΗ.
    Ο ωκεανος εχει το μαργαριταρι που στολιζει,
    η λιμνη το ποιημα που θαμπωνει.

Ο ανδρας ειναι ο ΑΕΤΟΣ που πεταει.
    Η γυναικα ειναι το ΑΗΔΟΝΙ που τραγουδαει.
    Το να πετας σημαινει να κυριαρχεις στο ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
    Το να γραγουδας σημαινει να κατακτησεις την ΨΥΧΗ.

Ο ανδρας ειναι ενας ΝΑΟΣ, η γυναικα ειναι το ΙΕΡΟ.
    Μπροστα στον ναο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΜΑΣΤΕ.
    Μπροστα στο ιερο ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ.

Τελικα:
    Ο ανδρας ειναι τοποθετημενος εκει που τελειωνει η γη.
    Η γυναικα εκει που αρχιζει ο ουρανος.

Ευλογημενη ας ειναι η αγαπη.
    Ευλογημενα τα οντα που ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΙ…

Banned
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    http://www.e-psychology.gr/forum/sho...BF%CF%85/page2

Καπως ετσι..Επι της ουσιας γιαβρι μου!
    το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
    Last edited by Aeon; 30-01-2014 at 15:17.

Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Η ανάγκη, να τονιστεί, ότι πίσω από μια τυφλή πίστη, που σκόπιμα καλλιεργείται, κρύβεται η προσπάθεια υποταγής και
    χειραγώγησης της γυναίκας ακόμα και σήμερα, μέσα σ' ένα παραδοσιακό πλαίσιο, μ' ένα σωρό απαγορεύσεις και "πρέπει",
    NAI με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη μαζί της. Καμιά πίστη δηλαδή όχι μόνο δεν βοηθάει, όταν δεν μας μαθαίνουν να έχουμε
    πρώτα πίστη κι αγάπη στον εαυτό μας, αλλά γίνεται κι ιδιαίτερα επικίνδυνη! Καλά κάνει λοιπόν και χτυπιέται.

.
    Κλαημερα Μαρκέλα,

Νομίζω η προσπαθεια υποταγης και χειραγωγησης της γυναικας εχει περιοριστει, αποτελει την εξαιρεση. Η γυναικα σημερα σπουδαζει, εργάζεται, στις πλειστες περιπτωσεις ειναι οικονομικά ανεξάρτητη. Όποια προσπαθεια κι αν γινει χειραγωγησης κλπ πάντα, με τον ένα ή τον άλλο τροπο, αργά ή γρήγορα, θα υπάρξει αντίδραση από μερους της.
    γιάννης

Banned
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    ξεφτυλισμενη RainAndWind αυτα που εβριζες στους αλλους πηγες κι εκανες ? ποσο πιο κατω, χρειαζοσουν δευτερο λογαριασμο για να συμπεριφερεσαι σαν αρρωστιαρα ?
    Τώρα εξηγείτε και η απάντησή που έδωσε στο θέμα και γενικά η όλη τοποθέτηση....
    Last edited by Aeon; 30-01-2014 at 15:18.

Senior Member
    Κενό, εσύ δεν ήσουνα που έγραφες για το πουτανάτο της ντροπής, το πόσο συντηρητικές είναι οι ελληνίδες και που δήλωνες ξεκάθαρα πόσο η θρησκεία τις είχε επηρεάσει?
    Βέβαια εδώ η διαχείριση δεν κόβει χρυσαυγίτες, γιατί να κόψει εμένα την ξεφτιλισμένη, τσούλα πλην αθώα βροχούλα? χα χα για τα μπάζα είσαι λέμεεε
    Μα λίλιουμ και μεις λατρεία ζητάμε.:P
    Be warned. My shite detector is on high alert.

Senior Member
    In this old house where every door is open
    Quote Originally Posted by 1-555-Confide View Post
    Κενό, εσύ δεν ήσουνα που έγραφες για το πουτανάτο της ντροπής, το πόσο συντηρητικές είναι οι ελληνίδες και που δήλωνες ξεκάθαρα πόσο η θρησκεία τις είχε επηρεάσει?
    Βέβαια εδώ η διαχείριση δεν κόβει χρυσαυγίτες, γιατί να κόψει εμένα την ξεφτιλισμένη, τσούλα πλην αθώα βροχούλα? χα χα για τα μπάζα είσαι λέμεεε
    ολα τα πλασματα confide μου αυτο θελουνε! ειτε το ξερουνε ειτε οχι! :P

Banned
    Quote Originally Posted by 1-555-Confide View Post
    το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης

στα της θρησκειας συμφωνω, αλλα αυτο δε σημαινει οτι θα ανεχτω την αδικια και ασταθεια που υποστηριξες στα πρωτα σου ποστς εδω.

οταν εχεις σχεση με καποιον οφειλεις να εισαι εκει, οπως ακριβως κι εκεινος. διαφορετικα δεν εχετε σχεση αλλα κατι το ελευθερο. σαφως ειναι δικαιωμα του καθενος και καθεμιας να μη γουσταρει τη δεσμευση, δε γινεται ομως ταυτοχρονα να κοροϊδευει και να λεει εχουμε σχεση ενω κρυφα παει και με αλλα ατομα.

πες πως εισαι ελευθερη και πηδηξου με οσους θελεις, τον αλλον γιατι να τον σερνεις απο πισω σου ?
    Last edited by Aeon; 30-01-2014 at 15:19.

Banned
    το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης
    Last edited by Aeon; 30-01-2014 at 15:20.

Banned
    Η διαχειριση λεει δεν κοβει χρυσαυγιτες..! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Ναι πραγματι ειναι ο Αeon και ο ΝikosD και μετα την ολοκληρωση της εγγραφης σε ρωτανε τι ψηφισες στις τελευταιες 2 εκλογικες αναμετρησεις!Μπεεεεεεε!Μπε εεεεεε!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    θελετε ο-η συντροφος να υπαρχει μονο για σας ?
    τον-ην πιεζετε τροπον τινα ?
    σας ενοχλει οταν κοιταει ομορφες-ους ?
    σας ενοχλει οταν βλεπει αλλους φιλους-ες ?
    Φερνω στην επιφανεια αυτο το θεμα που ειχα ανοιξει παλια , ως επικαιρο .

Senior Member
    Το μονο που θα με ενοχλουσε απο αυτα που ανεφερες θα ηταν αν η κοπελα μου κοιτουσε αλλους και αν ντυνοταν προκλητικα οταν θα βγεναμε εξω, ειναι πραγματα που θα της τα εκοβα με την μια, τωρα το να βλεπει αλλους φιλους φυσικα και θα την αφηνα, δεν λεει να κλινεις και σε κλουβι την - ον συντροφο σου, κτητικοτητα σημαινει οτι νοιαζεσαι
    Last edited by Anakin; 21-06-2015 at 03:44.

Senior Member
    φιλους σαφως και δεν με πειραζει να εχει.
    επισης το να κοιταει αλλες κοπελες-κωλους (γιατι αυτο συμβαινει συνηθως) στον δρομο δεν με πειραζει καθολου ξερω οτι απλως γινεται
    φιλες με πειραζει η αληθεια ειναι γιατι οσο και να λεω στον εαυτο μου φιλοι ειναι, παντα υπαρχουν κατι ενστικτα ζηλιας.
    κι οσο για την πιεση εξαρταται τι εννοουμε!
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    επισης με τον ορο "κτητικοτητα" ο νους μας παει σε κατι αρνητικο συνηθως.

ωστοσο, πιστευω η σχεση κτητικοτητας και αγαπης δεν ειναι τοσο ευκολη να προσδιοριστει.

η αγαπη περιεχει κτητικοτητα, αλλα αυτο δεν ειναι κατι αρνητικο.

ο ανθρωπος ΜΟΥ, το αγορι ΜΟΥ, η κοπελα ΜΟΥ. οταν το λες και το εννοεις, οταν εκτιμας το γεγονος οτι ο συντροφος σου σού ειναι αφιερωμενος, οτι ειστε μαζι, οτι ανηκετε ο ενας στον αλλον, αυτα μπορει να ειναι σημαδια "κτητικοτητας", αλλα δεν ειναι αρνητικα για μια σχεση!

η κτητικοτητα ειναι κακη σε περιπτωση που κυριαρχειται απο εγωιστικα ενστικτα ή ισως ανασφαλειες. (π.χ γιατι δηλαδη να βγει με τους φιλους του σημερα κι οχι με εμενα? του εχω πει πολλες φορες να εκφαζει συνχοτερα τα συναισθηματα του, αλλα αυτος μαλλον "με γραφει")

ΩΣΤΟΣΟ, ακομη και σε περιπτωσης εγωισμου ή ανασφαλειας δεν ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα.. ολοι μας εχουμε ανασφαλειες(καμια κοπελα δεν θα ηθελε το αγορι της να θεωρει την πρωην του πιο ομορφη απο την ιδια και αντιστροφως) κι ολοι μας θελουμε να προστατευουμε το εγω μας (κανεις δεν θελει να τον κοροιδευουν)

πιστευω ειναι πολυ δυσκολο να κατανοησεις που τελειωνει η αγαπη και που αρχιζους οι δικες σου ανασφαλειες

το μονο σιγουρο ειναι παντως για εμενα πως οταν αρχισει η υπερβολη τοτε υπαρχει προβλημα.
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Banned
    Η απάντηση σε όλα είναι γενικά ‘Όχι’.

Ειδικά το πρώτο, αν ο σύντροφος είναι συνέχεια με εμένα και κάνει τα πάντα γύρω από εμένα, αυτό το βρίσκω απίστευτα πιεστικό και καθόλου επιθυμητό.

Τώρα ως προς το τελευταίο... εννοείται ότι μπορεί να συναντιέται μόνος με φίλους ή και με φίλες, αλλά η φιλία είναι υποτίθεται κάτι άνετο, φανερό, που μπορείς να μοιραστείς με τον σύντροφο σου. Αν επομένως έχει φίλους-φίλες που δεν θέλει να μου γνωρίσει, αν βγαίνουν μόνο μόνοι τους, ή σε ώρες – σε μέρη που επηρεάζουν την ποιότητα της δικής μας σχέσης, εκεί θα υπήρχε θέμα.

Senior Member
    Όχι, το να υπάρχει μόνο για μένα με χαλάει απίστευτα. Δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα, σχέσεις, φιλίες? Να κρέμεται από πάνω μου???? Το απόλυτο ξενέρωμα!!!

Το να βλέπει όμορφες επίσης δε με πειράζει, το όμορφο σε όλους μας αρέσει.

Φίλους και φίλες φυσικά πρέπει να έχει, αν είναι δυνατόν. Αποκλειστικά δικούς του, που δε βγαίνουμε μόνο παρέα.

Θέλω άνθρωπο που να έχει δικιά του ζωή, όπως έχω κι εγώ.

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456