Περί... σκύλων!!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 46

Περί... σκύλων!!!!

Εχω μια απορία, που, ίαως, μας φτιάξει τη διάθεση :-)

Στην πόλη που μένω, μια αρκετά μεγάλη πόλη κάπου στην αστική επαρχία μας, όλο και περισσότερες εργαζόμενες παντρεμένες γυναίκες προτρέπουν τον σύζυγό τους να πάρουν στο σπίτι τους κάποιο αδέσποτο σκυλί ή να αγοράσουν ένα κατοικίδιο συμπαθές τετράποδο.

Συνήθως σ' αυτές τις οικογένειες οι άντρες σύζυγοι δύσκολα τα βγάζουν πέρα οικονομικά, πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι ή βρίσκονται στα όρια της ανεργίας και οι οικογένειες αυτές συντηρούνται από το μισθό της μητέρας και τη στήριξη των γονιών - συγγενών της συζύγου.

40χρονος φίλος μου έπεσε και διέλυσε το γόνατό του από υπερκόπωση, όντας αθλητής και αθλητικός τύπος, τον έριξε ο μεγαλόσωμος σκύλος του που ήθελε να παίξει!

Τα σκυλιά αυτά, που η ράτσα τους προορίζεται για φύλακας ή οδηγός τυφλών, θέλουν εκπαίδευση, να φάνε, καθαριότητα, έξοδο, να κάνουν πιπί τους κι επιπλέον, τώρα πια, να γίνονται αστείες και σοβαρές σελίδες στο Facebook, για να καμαρώνουν ή να αστειεύονται με φωτό και βιντεάκια όλος ο κοινωνικός περίγυρος της οικογένειας με αηδιαστικά αστεία και σκυλοδρώμενα.

Οι συγκεκριμένες κυρίες δηλώνουν φαν της φύσης, της υγιεινής ζωής, διατροφής και κουλτούρας. Όμως, το νοικοκυριό υπερχρεωμένο, η οικογένεια σε κατάσταση νευρικής κρίσης, ο σύζυγος τρέχει και δεν φτάνει για όλους, με μια σύζυγο να τρέχει με τις ομοϊδεάτισσές φίλες της, τα παιδιά και το κινητό της για κάνον like ή lol, μόλις το σκυλάκι ακκιστεί, κάνει κ...ά, εμετό, χαρούλες κλπ.

Στο μεταξύ, η πόλη γεμίζει αδέσποτα, με τον δήμαρχο να τρέχει με την αστυνομία και να μην φτάνουν για τα... δέοντα. Η αστυνομία σηκώνει ψηλά τα χέρια, δεν ανακατεύεται στα προσωπικά μας!

Γίνονται και στο εξωτερικό παρόμοια ευτράπελα;;;; Επιστρέφουμε όντως στη φιλοζωία ή σε μια νέα τάση μόδας, εν μέσω Κρίσης;;

Τις προάλλες ήρθε σπίτι μου φίλος κοιν. λειτουργός, αλλά τράπηκε σε φυγή. γιατί τρόμαξε από τα επιθετικά σκυλιά των γειτόνων μου, που τη βγάζουν σε πάροδο πολυσύχναστου δρόμου, μέχρι να επιστρέψουν τ' αφεντικά τους το μεσημέρι απ' τη δουλειά. Ο κοιν. λειτουργός είναι άνδρας και μαζί θα συζητούσαμε για την περίπτωση κοπέλας, που έχει άμεση ανάγκη νοσηλείας.

Τ ο δικό μου κατοικίδιο, το χρυσόψαρο ο Φραπές, κοιμάται, πάει πάνω κάτω, σωστός φραπές, διακριτικά μέσα στη γυάλα του!!!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Περιμένω τις απόψεις σας, χωρίς φιλοζωικές παρεξηγήσεις, ε;
    Last edited by Αναζητηση; 27-01-2014 at 09:48.

Senior Member
    Αν και έχω σκύλο.
    Μετά από 13 χρονια,μπορώ να πω ότι προτιμώ της γάτες,μιας και έχω και γάτα.
    Τα σκυλιά γενικά αποτελούν την απόλυτη μορφή δούλου,για μένα.
    Οι γάτες από την άλλη,στα παλιά τους.
    Έχουν προσωπικότητα και δεν ανέχονται πολλά πολλά.
    Τώρα για το θέμα των αδέσποτων.
    Στο εξωτερικό(όπως εννοείς εσύ εξωτερικό)δεν γίνονται αυτά,γιατί καταρχάς όλα είναι "τσιπαρισμενα" και ο ιδιοκτητης τρώει πρόστιμο καλο σε περίπτωση αμελειας.
    Τώρα εδώ,γίνονται τόσα και τόσα και δεν γίνετε τίποτα,σιγά μην καίγονταν για τα αδέσποτα.
    Τάση μόδας είναι.
    Εδώ,οι περισσότεροι "φιλόζωοι"δεν έχουν μάθει ότι πρέπει να καθαρίζεις μετά των σκύλο,με αποτέλεσμα να βγαίνεις έξω και να βρίσκεις παντού μικρά δωράκια...
    Τι να περιμένεις από τέτοιους...

Senior Member
    Σκύλοι ftw! Αλλά και γάτες! Και σε φάρμα θα μπορούσα να ζήσω, μόνο και μόνο για να μπορώ να ζω με τις αγέλες μου, δίχως να έχεις τους ηλίθιους να σε κοιτάνε σαν
    εξωγήινο. Εξωγήινοι είναι οι γαμωαστοί!
    Be warned. My shite detector is on high alert.

Senior Member
    [QUOTE=Antreas MpR;469644]Αν και έχω σκύλο.

Γ ι αυτο κ γουσταρω τις γατες . Δεν σηκωνουν πολλα-πολλα ( ουτε κ εγω )

Senior Member
    Εχω σκυλο, τον οποιο απεκτησα το καλοκαιρι που μας περασε, ειναιακομη 10 μηνων. Παρολαυτα, απο μικρο παιδακι ηθελα εναν σκυλο, τον θεωρουσα και θεωρω ακομη μια πολυ ιδιαιτερη φιγουρα για τον ανθρωπο, με την οποια μπορει να δημιουργηθει μια απιστευτη σχεση. Περσυ ζουσα στη Γερμανια και ηταν πολυ συνηθες να εχει καποιος σκυλο, μαλιστα επιτρεπονταν και στα μεσα μεταφορας, αρκει να φορουσαν φιμοτρο. Κι επειδη με ενδιαφερει πολυ η επιστημη της ηθολογιας και διαβαζω συχνα σχετικες ερευνες και αρθρα, διαπιστωνω ποσο ευεργετικη μπορει να ειναι η επαφη του ανθρωπου με τον σκυλο, ποσο μαλιστα οταν προκειται για θεραπευτικο χαρακτηρα. Στις ΗΠΑ εχουν γινει μαλιστα πολλα ντοκυμαντερ και εκπομπες σχετικες με βετερανους του πολεμου και μετατραυματικο στρες, με τυφλους, με ατομα με ειδικες αναγκες καθως και με ψυχικα ασθενεις. Μαλιστα σε πολλα πανεπιστημια, οπως και στη Γερμανια το συναντησα, υπαρχουν σκυλια στις βιβλιοθηκες ή στους χωρους αναμονης πριν την εξεταση ως αγχολυτικος παραγοντας. Κι επειδη τυχαινει να εχω και μια απο τις πιο αγαπητες ρατσες σκυλων που κατα κυριο λογο χρησιμοποιουν για τα παραπανω, επιβεβαιωνω και η ιδια οτι ο μικρος μου ( που μονο μικρος δεν ειναι, καθως ζυγιζει 25 κιλα) με εχει βοηθησει σε απιστευτα μεγαλο βαθμο, εχουμε δεθει ουσιαστικα, μου λειπει οταν λειπω για δυο μερες για παραδειγμα, και προσπαθω να περναω ουσιαστικες ωρες μαζι του, μπορει οχι οσες θα ηθελα γιατι ειμαι πολυασχολη, ωστοσο οπως εχει επισημανθει πολλες φορες, ειναι καλυτερο να ασχολεισαι ουσιαστικα, παρα πολλες ωρες αλλα ανουσια. Παρολαυτα, νιωθω παρα πολυ τυχερη που ηρθε στη ζωη μου, χαλαλι το μεγαλο ταξιδι που εκανα για να τον παραλαβω, χαλαλι και ο χαμος που προκαλει συχνα πυκνα απο τριχες και δε συμμαζευεται. Εαν με δει, εστω και ενα δακρυ να ριχνω, χωνει τη μουσουδα του στην αγκαλια μου και ολα πανε καλυτερα.
    But on some summer nights, it could feel like paradise. Paradise lost.

...αναζήτηση, εγώ αυτό που δεν κατάλαβα είναι ποιο είναι το θέμα το δικό σου με τα σκυλιά.

Εγώ έχω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,την ίδια ράτσα το ίδιο όνομα :Ρ
    Προσπαθώ όσο μπορώ να βοηθάω μέσα από φιλοζωικές οργανώσεις, αν και η καθημερινότητα με παρασυρει και δεν είμαι πια τόσο ενεργή.
    Εχω δυο φίλες που πραγματικά θαυμάζω για τη δράση τους όσο αφορά τα αδέποτα.
    Η μια μάλιστα έχει δική της επιχείρηση, δυο παιδιά και τέσσερα σκυλιά όλα με πρόβλημα υγείας που έχει μαζέψει απ το δρόμο.
    Η σχέση με τα ζώα αναπτύσει πολλά συναισθήματα μας και με τα σκυλιά, ακόμη περισσότερα καθώς σου δίνουν πολλά περισσότερα απ όσα παίρνουν.

Senior Member
    ----------
    Last edited by HarleyQuinn; 27-01-2014 at 22:00.

Senior Member
    Πέστα ρε βότκα!
    Be warned. My shite detector is on high alert.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αναζητηση View Post
    Εχω μια απορία, που, ίαως, μας φτιάξει τη διάθεση :-)
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Περιμένω τις απόψεις σας, χωρίς φιλοζωικές παρεξηγήσεις, ε;
    Εγώ δεν κατάλαβα ούτε ποια είναι η απορία, ούτε γιατί θα μας φτιάξει τη διάθεση, ούτε τι εννοείς με τις φιλοζωικές παρεξηγήσεις.
    Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι μάλλον σ' ενοχλούν οι παντρεμένες εργαζόμενες κυρίες που έχουν ανέργους συζύγους και τα σκυλιά.
    Θα το καταλάβαινα να είσαι ο σύζυγος μια τέτοιας κυρίας που τον ανάγκασε να πάρει σκυλί ενώ δεν θέλει.

Senior Member
    Τι ''Πες τα'' ρε συ Confide? :P
    Δεν μου έλεγες καλύτερα ότι δεν αντιλήφθηκα σωστά το νόημα του κειμένου κάπου με αποτέλεσμα να γράψω μλκιες? :P
    Θα το πάω πάλι ξανά ^^
    Last edited by HarleyQuinn; 28-01-2014 at 01:09.

Senior Member
    [QUOTE=Macgyver;469662][QUOTE=Antreas MpR;469644]Αν και έχω σκύλο.

χιλιες φορες καλυτεροι οι σκυλοι
    πιο παιχνιδιαρηδες και γλυκουλια!
    οι γατες ειναι απαισιες ακομα και να τις πιασω σιχαινομαι.
    ουστ σκατογατες!
    απο παντα δεν τις χωνευα αφου οταν ημουν 5 χρονων πηρα μια γατα απο την ουρα και την πεταξα στον αερα
    χαχαχαχα

Senior Member
    @CHERRY
    Κοίτα,ακούς κάποιες ιστορίες όπως του Hachiko και μένεις μαλάκας με την αφοσίωση αυτών των ζωων.
    Και μετά από 13 χρονια με σκύλο,το οποιο υποτίθεται είναι και "κακια" ράτσα,pitbull,αλλα έχει μεγαλώσει 1 κουνέλι,2 σκυλιά και μια γάτα,και το μονο που κάνει είναι να προσφέρει απεριόριστη αγάπη,μπορώ να πω ότι το έχω ζήσει το όλο θέμα σκύλος και αφοσίωση.
    "γιαυτο" και όλας λέω πως αποτελούν την απόλυτη μορφή δούλου.
    Κάνουν τα πάντα,για τους άλλους...
    Οι γάτες από την άλλη,που η γάτα τώρα είναι 5 η 6 δεν ξέρω καν,δεν είναι ηλίθιες,ούτε σε ζαλίζουν όλη την ώρα χάιδεψε με τώρα,παίξε μαζί μου,χάιδεψε με,έλα παίξε λίγο μαζί μου.Απλώς συνυπάρχουν ήρεμα.
    Και,στην φάση που είμαι,μιας και δεν έχω όρεξη να δω την μάπα μου στον καθρέφτη,δεν έχω καμια απόλυτος όρεξη να ακούω το "κωλοσκυλο" να μιλάει όλη την ώρα και να έχει όρεξη για παιχνίδια κλπ.
    Αλλα στην τελική,γούστα είναι πάλι αυτά.
    Η θες κάτι το οποιο σε γραφει και το γραφεις και συζείτε σε αρμονια,χωρίς να δίνετε δεκάρα ο ένας για των άλλων,η θες κάτι το οποιο σου ζαλίζει τα συκώτια με ιστορίες αγάπης.
    Επιλεγεις και παίρνεις.

Senior Member
    Εμένα μου αρέσουνε πολύ τα σκυλιά και εχουμε και ένα στο σπίτι, την Ρότυ είναι ροτβαίλερ 4 χρονών είναι πολύ φιλική και ήρεμη. Η αλήθεια είναι ότι τα σκυλιά έχουνε έξοδο για τον γιατρό τους την τροφή κλπ Σε περίοδο κρίση νομίζω ότι είναι ένα επιπλέον έξοδο, αλλά με την Ρότυ στο σπίτι γίναμαι μια ευτυχισμένη και πιο ενομένη οικογένεια.

..........................................
    Last edited by Αναζητηση; 28-01-2014 at 05:36.

Αφεντικό, μη με βγάζεις ον λάιν αμα κάνω εμετό και κ...ά! Μη μ' αφήνεις μόνο μου στην πάροδο, να τρομάζω και να κλαίω σαν το μωρό σου, γιατί τρομάζω από αυτοκίνητα, περαστικούς...Αγριεύω και δε το θελω....

Αφεντικό και η Καλουτά είχε ολόκληρη γκαρνταρόμπα ρούχων για το κανίς της το λατρευτό, αλλά δεν μ' έβγαζε φωτό, ούτε πατουσε λικε στην κάθε κίνηση μου.... Αφεντικό, ο μπαμπάς βγήκε εκτός ορίων, έσπασε το γόνατό του, όταν μας τελειιώσουν τα φράγκα για το πελετ, θα με πας κι εμένα στα αδεσποτα του δημάρχου ??? γουφ γουφ..
    Last edited by Αναζητηση; 28-01-2014 at 05:32.

Page 1 of 4 123 ... LastLast