Results 16 to 30 of 46
Thread: Περί... σκύλων!!!!
-
28-01-2014, 13:56 #16
θα μοιραστώ κι εγώ την εμπειρία μου..... έχω τρεις γάτες από τις οποίες τις δύο πήρα από φιλοζωική και τη μία από το δρόμο. δεν έχω μετανιώσει, γιατί έχω τρεις πιστούς φίλους. δεν με έχουν προδώσει ποτέ μέχρι τώρα και πιο πολύ δίνουν παρά παίρνουν.... η μόνη τους ΄΄απαίτηση΄΄ είναι λίγο φαγάκι , νεράκι και χάδια. ίσως δεν κατάλαβα καλά το θέμα, αλλά πιστεύω ότι ένα ζώο ομορφαίνει την καθημερινότητά μας και μας ευεργετεί με διάφορους τρόπους. αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι η ιατρική και κυρίως η ψυχολογία ενθαρρύνει τη συμβίωση με κάποιο ζώο.
μην ξεχνάς να είσαι άνθρωπος!!!!!!
- 28-01-2014, 14:48 #17
...αναζήτηση εγώ ξέρεις τι δεν μπορώ να καταλάβω?
Στο άλλο θέμα σου μας περιγράφεις ότι είσαι ένα άτομο με ιδιαίτερες ικανότητες και εξιστορείς όλα τα δεινά που σε έχουν βρει από αυτό και σε αυτό το θέμα βγάζεις μια στριμάδα για τα σκυλιά, τελείως αψυχολόγητη.
Σε χαλάνε τα σκυλιά ή ξεσπάς πράγματα δικά σου πάνω τους?
28-01-2014, 15:43 #18
Εγώ κατάλαβα ότι η Αναζήτηση πραγματεύεται την νοοτροπία που έχουν μερικοί άνθρωποι ώστε αποφασίζουν να πάρουν ένα σκυλάκο στο σπίτι με σκεπτικό ανεύθυνο.
Για παράδειγμα, μιλάει για οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αποφασίζουν να αγοράσουν ή να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο, που όμως είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να του δώσουν την φροντίδα που απαιτείται.
Υιοθετούν λάθος ράτσες ή μεγαλόσωμα σκυλιά – οι οποίες προορίζονται για άλλο σκοπό κι όχι για παρέα ή συντροφιά-και που χρειάζονται εκπαίδευση για να συμπεριφερθούν καλά ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα κτλ., την οποία δεν λαμβάνουν λόγω οικονομικής ανέχειας.
Άποψη της είναι, ίσως, πως μερικές κυρίες παίρνουν σκυλί μόνο και μόνο για συμπληρώσουν το ‘’καρέ’’ , την εικόνα της ευτυχισμένης ολοκληρωμένης οικογένειας που προβάλουν μέσω fb, να κάνουν το ψώνιο τους και μεταχειρίζονται το σκυλάκι τελικά ως διαφήμιση ή ως παιχνίδι κι έτσι.
Επίσης, θίγει και την ανευθυνότητα των ιδιοκτητών που έχουν τόσα πολλά προβλήματα στο κεφάλι τους, με την εργασία τους και το τρέξιμο τους σήμερα, που λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι, με αποτέλεσμα να παραμελούν τα σκυλιά, άλλοι τα αφήνουν ελεύθερα να τρέχουν στη γειτονιά και στην μοίρα τους.
Τελικά, σου λέει, από την μία προσποιούνται πως αγαπούν το σκυλί και το παίρνουν στο σπίτι για μέλος της οικογένειας κτλ, όταν όμως στενέψουν τα οικονομικά, το πετούν στο δρόμο πάλι αδέσποτο.
Και γίνεται χαμός με τον δήμαρχο, ο οποίος προσπαθεί ή αδυνατεί τελικά να βάλει μια τάξη στην πόλη με αυτό το φαινόμενο των αδέσποτων (σκυλιά που αγοράστηκαν και πετάχτηκαν στον δρόμο ή υιοθετήθηκαν και ξαναπετάχτηκαν στον δρόμο), δεν μπορεί να τα μαζέψει όλα κτλ .
Και πολλά άλλα φαινόμενα ανευθυνότητας των ιδιοκτητών παρουσιάζει.
Θέτει το ερώτημα, λοιπόν, που ρωτάει αν εκείνοι που υιοθετούν ένα σκυλί (τα συγκεκριμένα άτομα που περιγράφει στο κείμενο της), το κάνουν τελικά γιατί όντως είναι φιλόζωοι κι έχουν διάθεση να έχουν κοντά τους πραγματικά ένα σκυλάκι, να το βοηθήσουν κτλ ή μήπως παίρνουν απλά στο έτσι έναν σκύλο για να ‘’φανούν’’ μόνο- αφού τελικά φαίνεται πως στο τέλος, όταν σφίγγονται κι άλλο οικονομικά λόγω κρίσης και δεν τα βγάζουν πέρα στο νοικοκυριό τους, το παρατούν στο δρόμο με την ίδια ευκολία που το πήραν, χωρίς να τους νοιάζει τι θα απογίνει αυτό.
Και τελικά, σου λέει, καλύτερα πάρε ένα χρυσόψαρο που έχει πολύ χαμηλότερες οικονομικές απαιτήσεις, δεν έχει ανάγκες ίδιες, συμπεριφορά κτλ όπως ένας σκύλος , ώστε να μην καταφέρεις να ανταπεξέλθεις με αποτέλεσμα να το φέρεις στην θέση να δημιουργήσει πρόβλημα στην γειτονιά, στην πόλη αλλά και στο ίδιο το σκυλί.
Αυτό είναι το νόημα του κειμένου –έτσι στο πρόχειρο- που κατάλαβα εγώ.
Αν κατάλαβα και πάλι λάθος, πες το μου!Last edited by HarleyQuinn; 28-01-2014 at 23:24.
28-01-2014, 16:06 #19
Πες μας ρε συ Αναζήτηση τι θες να πεις ακριβώς με το κείμενο σου!
Είναι διφορούμενο και δεν το καταλαβαίνουμε συγκεκριμένα.
Μπορεί να το εκλάβει κάποιος ως περιγραφικό κείμενο ειρωνείας/μίσους προς τα σκυλιά ‘Η ‘’ειρωνικό’’ ως προς την συμπεριφορά των ιδιοκτητών.
Διευκρίνισε μας αν θέλεις.
Να ξέρουμε… προς τα πού να κατευθύνουμε τα επιχειρήματα μας! (να σου ''επιτεθούμε'' οι φιλόζωοι ή όχι :P).
Πάντως ότι δεν έχεις και καμιά ιδιαίτερη λατρεία στα τετράποδα, είναι φανερό.
Από εκεί και πέρα...
28-01-2014, 16:18 #20
]Εγώ κατάλαβα ότι η Αναζήτηση πραγματεύεται την νοοτροπία που έχουν μερικοί άνθρωποι ώστε αποφασίζουν να πάρουν ένα σκυλάκο στο σπίτι με σκεπτικό ανεύθυνο.
Για παράδειγμα, μιλάει για οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αποφασίζουν να αγοράσουν ή να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο, που όμως είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να του δώσουν την φροντίδα που απαιτείται.
Δεν είναι αστεία θέματα αυτά, φίλοι μου....
28-01-2014, 16:20 #21
28-01-2014, 16:22 #22
28-01-2014, 16:26 #23
28-01-2014, 16:30 #24
..δεν ισχυει σε καμία περίπτωση αυτό.
Κάτι άλλο τους βρήκε, (τύπου κοριοι/ψυλλοι) επειδή η κυρία δεν ήταν τόσο νοικοκυρά και το ριξαν στα γατιά.
Τα νεογέννητα δεν μπορούν ούτε εμβόλια να κάνουν, και είναι γνωστό και στον κάθε αδαή ότι οι γάτες δεν πλένονται, παρά μόνες τους, καθώς το σάλιο τους περιέχει αντισηπτικά στοιχεία.
Πέρα από αυτό, αν έχεις τοση μεγάλη ευαισθησία για τα αδέσποτα γιατί δεν γίνεσαι μέλος σε κάποια φιλοζωική οργάνωση ώστε να βοηθήσεις με τον όποιο τρόπο μπορείς?
28-01-2014, 16:45 #25
Είμαι ήδη σε συνεργασία και με τον δήμαρχο, αλλά θέλω ν' ακούσω και ήρεμες φωνές κι όχι όσων είναι αγανακτισμένοι. Στο νοικοκύριο του γιατρού μπήκε υγειονομικό, ειδικός παθολόγος, γιατί απλώς τα γατάκια είχαν μολυνθεί από την έκθεσή τους στο δρόμο. Ο γιατρός ακόμη παίρνει φάρμακα, γιατί τα αφηνε να κοιμούνται κοντά στο στόμα του, για να παίρνει τη ζεστασιά των μικρών γατιών.
Ας ευαισθητοποιηθούμε ως κοινωνία, όχι μόνο η φιλοζωική. Αν ενοχλεί η στήλη την σταματώ, κανένα πρόβλημα...
28-01-2014, 16:49 #26
...ρε συ αναζήτηση, πραγματικά αν έχει συμβεί αυτό θα το είχαν πει οι ειδήσεις :Ρ
Νεογέννητα γατάκια πρόλαβαν να μολυνθούν τόσο σοβαρά, από μια ασθένεια η οποία ήταν τόσο πανούργα που εξωτερικά τα έδειχνε τόσο υγιή, ώστε ολόκληρος επιστήμονας και μάλιστα γιατρός, να τα κοιμίζει δίπλα στο στόμα του πριν κανουν εμβόλια.
Τεσπά, τελικά δεν ευθυμήσαμε με αυτό το θέμα όπως μας υποσχέθηκες όταν το έθετες, οπότε εγώ δεν έχω και πολλά να πω.
28-01-2014, 16:56 #27
μεγαλογιατρός, λεφτάς, με φίλο το νομάρχη στην επαρχια και να ακουστεί στις ειδήσεις ??? χε χε χε
28-01-2014, 17:03 #28
Εχετε ακούσει τους φίλους μου το βράδυ να βαρυγγομούν κουρασμένοι, νυσταγμένοι, να πρεπει να βγάλουν το σκύλο για πιπί??? Αν όχι, πέφτει σκυλοκαβγάς στο κρεβάτιιιιιιι΄....
Last edited by Αναζητηση; 30-01-2014 at 05:51.
28-01-2014, 18:33 #29
28-01-2014, 23:57 #30