Την βοήθειά σας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Member

Την βοήθειά σας

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους με υγεία!
    Θά ήθελα να πω και εγω τι περνάω τα τελευταία 4 χρόνια και βέβαια κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
    'Ολα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2010 όπου σε μια μερα έκοψα και το κάπνισμα και απο εκείνη την στιγμή έχει αλλάξει η ζωή μου.είχα χάσει τον Πατέρα μου απο καρκίνο του πνεύμονα πριν 6 μήνες και να πω απο φόβο τον Ιούνιο οπως είπα παραπάνω έκοψα το κάπνισμα αλλά και αρχίσανε τα προβλήματα που καλά κρατάνε αλλά και πολλάπλασιάζονται δυστυχώς....ξαφνικά είχα πόνους σε όλη την κοιλιακή χώρα πήγα σε γιατρό και έκανα εξετάσεις αίματος που τυχαία βρέθηκε ότι είχα χαμηλή Β12 και μου έκαναν προληπτικά κολονοσκόπηση και γαστροσκόπηση που δεν βρέθηκε τίποτα και ο γιατρός μου είπε ότι έχω ευερέθιστο έντερο.....αλλά οι πόνοι καλά κρατούσαν και απο την μερα που ένοιωσα τους πόνους άρχισα να ψάνω στο Ίντερνετ τις πιθανές αιτίες , όπως καταλαβαίνετε ότι με το παραμικρό που με πονάει κάπου νομίζω ότι θα πεθάνω και ότι έχω καρκίνο...όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα έχω κανει άπειρες εξετάσεις και άπειρους πόνους κυρίως στην κοιλιακή χώρα και φτάνω στο προηγούμενο Σάββατο που εκεί που ήμουν στην δουλειά έκανα μια απότομη κίνηση (εχω και αυχενικό) ψαχούλεψα κατα λάθος ένα πρησμένο λεμφαδενάκι και απο εκείνη την ωρα περνάω μαύρες ώρες, έκανα υπέρηχο τραχηλικής χώρας όπου ο Ακτινολόγος διέγνωσε λεμφαδένα χωρίς παθολογική αγγείωση...ψάχνομαι συνέχεια στην περιοχή απο φόβο μήπως βγάλω και άλλους....τα εχω δει όλα...εχω βέβαια ενόχληση στην περιοχή αλλά πρέπει να είναι απο ότι μου είπε και απο το αυχενικό που εχω....ξέχασα να πω ότι έκανα παράλληλα και εξετάσεις αίματος που βγήκαν μια χαρά...ένας πολύ φίλος μου είπε ότι εγώ προκαλώ τους πόνους (παρασυμπαθητικό) ετσι κάπως μου είπε.......τι να πω ξερω ότι κουράζω τυς δικούς μου ανθρώπους, αλλά δεν το κάνω επίτιδες και τωρα που σας γραφω εχω ενοχλήσεις στην περιοχή.....μπορώ να γράφω ώρες με αυτα που μου παρουσιάζονται αλλά θα σας κουράσω τζάμπα...ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Senior Member
    Καλησπέρα,Για μένα τοκαλύτερο θα ηταν να επισκεφτείς εναν ειδικό ψχολόγο. Ηδη εχεις διαπιστωσει μόνη σου πότε αρχισαν τα προβλήματα οπότε μάλον εκεί οφείλεται και η ριζα του κακού.Διάγνωση το ιντερνετ δε πρόκειτε να σου κάνει όπως επίσης δεν πρόκειται να σο δώσει και θεραπεία. Αφού θες το καλύτερο για τον εαυτό σου ,ασχολήσου πρώτα με τη ψυχική σου υγεία και μετά θα διορθωθεί και η σωματική,Καλη επιτχία

Member
    Quote Originally Posted by feggari View Post
    Καλησπέρα,Για μένα τοκαλύτερο θα ηταν να επισκεφτείς εναν ειδικό ψχολόγο. Ηδη εχεις διαπιστωσει μόνη σου πότε αρχισαν τα προβλήματα οπότε μάλον εκεί οφείλεται και η ριζα του κακού.Διάγνωση το ιντερνετ δε πρόκειτε να σου κάνει όπως επίσης δεν πρόκειται να σο δώσει και θεραπεία. Αφού θες το καλύτερο για τον εαυτό σου ,ασχολήσου πρώτα με τη ψυχική σου υγεία και μετά θα διορθωθεί και η σωματική,Καλη επιτχία
    καλημέρα, το ξέρω ότι πρέπει να δω ψυχολογο αλλά νοιώθω τους πόνους και πιστεύω ότι δεν είναι "ψεύτικη" και αυτο με ρίχνει πολύ....σε ευχαριστώ και είμαι άντρας

Πάντως ανοιξες το θεμα σου στη σωστη ενότητα, φόβος. Δεν ειπες ότι εκανες μεχρι σήμερα άπειρες εξετάσεις οι οποίες δεν έδιεξαν τιποτα απολύτως το σοβαρό? Ο Φόβος έχει, μεταξύ αλλων, και την έννοια της καταστροφικότητας, ήτοι η διαπίστωση ότι συμβαίνει το Χ, το οποίο όντως συμβαίνει, άρχίζει να μας γεννά σκέψεις ότι μετα βεβαιότητας θα το επακολουθήσει το Ψ και μετά το τάδε και μετά το άλλο με τελικό αποτέλεσμα ενα καταστροφικό συμβαν. Πόσες φορες μπήκαμε σ αυτη τη διαδικασία σκέψης και τελικά διαψευστήκαμε! Δες το θέμα λιγάκι απ αυτη την πλευρα. Φόβος επίσης είναι το να υπερμεγεθύνουμε κάτι χωρις να υπάρχει ερεισμα γι αυτο στην πραγματικότητα, ήτοι αναγάγουμε το 5 σε 95. Επίσης, η δημιουργια στη σκεψη μας φανταστικών σεναρίων τα οποια ολο καθομαστε και σκεφτομαστε και εμπλουτιζουμε με νεα φανταστικα δεδομενα. Γιατι δεν επισκεφτεσαι εναν ειδικο ψυχολογο, όπως σου λέει και η Φεγγαρι, να στα εξηγησει καλύτερα, να βοηθηθεις ετσι να λυσεις τα θεματα που σε βασανιζουν τα οποια φαινεται μαλλο να ναι διαστρεβλωμενες σκεψεις?
    γιάννης

...κιμι, δεν θα σου πω την ιστορία που όταν έχασα τη μαμά μου από έμφραγμα πίστευα πως έχω καρδιά και ο καρδιολόγος με έστειλε σε ψυχίατρο, γιατί έχουν βαρεθεί να τη διαβάζουν εδώ μέσα.
    Θα σου πω κάτι πιο φρέσκο.:ΡΡΡ
    Πριν λίγο καιρό πονούσα δεξιά κάτω απ τα πλευρά. Οπως όλοι μας άρχισα να ρωτάω τους καλύτερους γιατρούς: τους φίλους μου.
    Οι διαγνώσεις ήταν χολή, έντερο, παγκρεας, συκώτι κλπ κλπ.
    Μετά μπήκα νετ. Έπασχα απο μεταστατικό καρκίνο και άρχισα να γράφω τη διαθήκη μου :Ρ
    Οταν πήγα στο γιατρό έμαθα πως ήταν επειδή έβηχα έντονα για μερες, περνώντας ένα κρύωμα.
    Εσύ λοιπόν που έχεις κάνει όλες τις εξετάσεις, είσαι υγιής και πάλι πονάς, παίζει να έχεις στραβοκοιμηθεί ένα βράδυ και να πιάστηκες.
    Προσπάθησε να το εκλογικεύσεις και αν δεις ότι δεν τα καταφέρνεις πήγαινε σε έναν ειδικό

Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    ...κιμι, δεν θα σου πω την ιστορία που όταν έχασα τη μαμά μου από έμφραγμα πίστευα πως έχω καρδιά και ο καρδιολόγος με έστειλε σε ψυχίατρο, γιατί έχουν βαρεθεί να τη διαβάζουν εδώ μέσα.
    Θα σου πω κάτι πιο φρέσκο.:ΡΡΡ
    Πριν λίγο καιρό πονούσα δεξιά κάτω απ τα πλευρά. Οπως όλοι μας άρχισα να ρωτάω τους καλύτερους γιατρούς: τους φίλους μου.
    Οι διαγνώσεις ήταν χολή, έντερο, παγκρεας, συκώτι κλπ κλπ.
    Μετά μπήκα νετ. Έπασχα απο μεταστατικό καρκίνο και άρχισα να γράφω τη διαθήκη μου :Ρ
    Οταν πήγα στο γιατρό έμαθα πως ήταν επειδή έβηχα έντονα για μερες, περνώντας ένα κρύωμα.
    Εσύ λοιπόν που έχεις κάνει όλες τις εξετάσεις, είσαι υγιής και πάλι πονάς, παίζει να έχεις στραβοκοιμηθεί ένα βράδυ και να πιάστηκες.
    Προσπάθησε να το εκλογικεύσεις και αν δεις ότι δεν τα καταφέρνεις πήγαινε σε έναν ειδικό
    να σας ευχαριστήσω και εσένα Θεοφανία και εσένα Γιάννη....το ξέρω παιδιά ότι πρέπει να πάω σε ψυχολόγο, αλλά το θέμα είναι ότι δεν θέλω να πάρω χάπια όσο μπορώ θέλω να το παλέψω μόνος αλλά βλέπω ότι είναι πολύ δυσκολο....

Junior Member
    Καλησπέρα κι από 'μένα. Το να πας σε έναν ψυχολόγο δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα αρχίσεις να παίρνεις χάπια. Και ακόμα και να φτάσει ο γιατρός στο σημείο να σου δώσει αγωγή φαρμάκων μπορείς να αρνηθείς και να ζητήσεις άλλη μέθοδο για να γίνεις καλά. Αυτό που νιώθεις είναι καθαρά ψυχολογικό (το γνωρίζεις ήδη άλλωστε) και αφού μετά από 4 χρόνια που το παλεύεις μόνος δεν τα έχεις καταφέρει νομίζω κι εγώ πως πρέπει να πας σε κάποιον ειδικό. Εγώ μετά από 1 χρόνο που έχω χάσει τον πατέρα μου πήγα και πραγματικά έπρεπε να έχω πάει νωρίτερα.
    Να 'σαι καλά και να μην χάνεις την πίστη σου.

Quote Originally Posted by kimi68 View Post
    να σας ευχαριστήσω και εσένα Θεοφανία και εσένα Γιάννη....το ξέρω παιδιά ότι πρέπει να πάω σε ψυχολόγο, αλλά το θέμα είναι ότι δεν θέλω να πάρω χάπια όσο μπορώ θέλω να το παλέψω μόνος αλλά βλέπω ότι είναι πολύ δυσκολο....
    ...ο ψυχολόγος δεν θα σου δώσει χάπια :Ρ
    Μόνο οι ψυχίατροι έχουν τέτοια αρμοδιότητα.
    Παρόλα αυτά, αν δεν θες ή δεν είσαι έτοιμος, προσπάθησε όπως σου είπα να το εκλογικεύσεις

Member
    Πωλίνα να μην χάνεις την πίστη σου είναι μια κουβέντα....πρίν κανα δύο χρόνια μίλαγα με μια ψυχολόγο αλλά δεν είχε γίνει τίποτα.....τέλος πάντων έχετε δίκιο και εσυ και η Θεοφανία απλά επειδή εχω γενικά πόνους (κοιλιά, αυχένας, μέση) εχω χάσει την μπάλα....