Η προσπαθεια μου αποδιδει καρπο-μηνυμα σ ολους με καταθλιψη! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 33
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Serenity2 View Post
    Μπράβο!!! Απίστευτο ε; Μου δίνεις μέγαλη δύναμη για να συνεχίσω τον αγώνα.. έχω ξεπεράσει όλα τα ψυχολογικά και μου μένει αυτή η κ...αυπνία-κόπωση τεράστια όμως! Από το 2008! Έκανα και ηλεκτροσπασμοθεραπεία τον Δεκέμβρη και ο γιατρός μου λέει ότι για να δώ αποτελέσματα πρέπει να περιμένω 1 χρόνο με φάρμακα πάλι. Και πάλι συγχαρητήρια!
    Κουραγιο αγαπητο μελος κ μενα μου εμεινε αρκετο αγχος κ δεν το διαχειριζομαι ευκολα ομως ειμαι παρα πολυ καλυτερα,1 χρονος με φαρμακο δεν ειναι πολυς για σενα κ αξιζει τον κοπο,Η αυπνια κοπωση σου δεν ειναι τιποτα μπροστα στην καταθλιψη,αλλωστε μπορεις να παρεις κ βιταμινες η να κανεις ενα τσεκ απ αιματος για να σου δωσουν σιδηρο,προτεινω επισης τσαι η καφε για να τονωνεσαι να μην νυσταζεις διαρκως,καλη δυναμη!

Senior Member
    Quote Originally Posted by jim1992 View Post
    ΜΠΡΑΒΟ και από μένα!!!!! Μας δίνεις πολλές ελπίδες, πραγματιικά! Serenity2 σου εύχομαι και σένα ό,τι καλύτερο, να ξεπεράσεις τα προβλήματά σου σύντομα!
    Κουραγιο φιλε δεν ξερω ποιο ειναι το προβλημα σου αλλα η πειρα μου λεει ολα περνανε αρκει βεβαια να προσπαθεις με τον καιρο!

Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Κουραγιο αγαπητο μελος κ μενα μου εμεινε αρκετο αγχος κ δεν το διαχειριζομαι ευκολα ομως ειμαι παρα πολυ καλυτερα,1 χρονος με φαρμακο δεν ειναι πολυς για σενα κ αξιζει τον κοπο,Η αυπνια κοπωση σου δεν ειναι τιποτα μπροστα στην καταθλιψη,αλλωστε μπορεις να παρεις κ βιταμινες η να κανεις ενα τσεκ απ αιματος για να σου δωσουν σιδηρο,προτεινω επισης τσαι η καφε για να τονωνεσαι να μην νυσταζεις διαρκως,καλη δυναμη!
    Μυσπ, για πόσο καιρό έπαιρνες φάρμακα? Πόσο σε βοήθησαν? μάλλο την διαφορα την έκανε η δικη σου προσπαθεια, δλδ δραστηριοτητες και αλλαγη τροπου σκεψης κι αντικρισης του παρελθόντος....
    Στην καταθλιψη δεν αποκλειεται το άτομο έχει τάση για υπνηλία. Η αυπνία και η κόπωση είναι συμπτώματα άγχους, υπερέντασης στη σκέψη τα οποία δεν παρατηρούνται στην καταθλιψη. Εκτος κι αν η αναμνηση βιωματων του παρελθοντος (η οποια προκαλει το συναισθημα καταθλιψης) συνοδευεται από απωθημενα, οργη, αγανάκτηση γι αυτα που συνεβηκαν.
    Κόπωση και αυπνία δεν αποκλείεται να συνυπάρχουν. Το άτομο παρα το ότι νιωθει κουραση δεν μπορει να κλεισει μάτι. Κάτι σαν εμμονη που αποτρεπει τον οργανισμό του από του να μπει στη διαδικασία του υπνου. Και η κουραση αυτη ειναι πιο εντονη ακόμα και από την κουραση που προκαλει μια εξαντλητικη χειρονακτική εργασία, χωρις καν το ατομο να εχει δραστηριοποιηθεί ειτε σωματικα ειτε πνευματικα, απλα λόγω της υπερεντασης που χαρακτηριζει τη σκεψη. Τοτε ειναι που το ατομο έχει αναγκη δόσης σιδηρου ή αλλων βιταμινών, διοτι ο οργανισμος του εχει εξαντληθει, γινεται πιο ευαλωτο σε ασθνειες διοτι εχει εξασθενησει το ανοσοποιητικο του συστημα. Αυτα ειναι τα συμπτωματα στον οργανισμο της κοπωσης απο την υπερενταση της σκέψης. Πιστευω στην καταθλιψη αυτο δεν συμβαινει, το συναισθημα μελαγχολίας από μόνο του δεν αποτελει ούτε προκαλεί αυτη την υπερενταση που ειναι αίτιο κόπωσης.
    γιάννης

Member
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Κουραγιο φιλε δεν ξερω ποιο ειναι το προβλημα σου αλλα η πειρα μου λεει ολα περνανε αρκει βεβαια να προσπαθεις με τον καιρο!
    Ευχαριστώ, αρχίζω να το βλέπω και σε μένα: τα πάω σχετικά καλύτερα τώρα

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Μυσπ, για πόσο καιρό έπαιρνες φάρμακα? Πόσο σε βοήθησαν? μάλλο την διαφορα την έκανε η δικη σου προσπαθεια, δλδ δραστηριοτητες και αλλαγη τροπου σκεψης κι αντικρισης του παρελθόντος....
    Στην καταθλιψη δεν αποκλειεται το άτομο έχει τάση για υπνηλία. Η αυπνία και η κόπωση είναι συμπτώματα άγχους, υπερέντασης στη σκέψη τα οποία δεν παρατηρούνται στην καταθλιψη. Εκτος κι αν η αναμνηση βιωματων του παρελθοντος (η οποια προκαλει το συναισθημα καταθλιψης) συνοδευεται από απωθημενα, οργη, αγανάκτηση γι αυτα που συνεβηκαν.
    Κόπωση και αυπνία δεν αποκλείεται να συνυπάρχουν. Το άτομο παρα το ότι νιωθει κουραση δεν μπορει να κλεισει μάτι. Κάτι σαν εμμονη που αποτρεπει τον οργανισμό του από του να μπει στη διαδικασία του υπνου. Και η κουραση αυτη ειναι πιο εντονη ακόμα και από την κουραση που προκαλει μια εξαντλητικη χειρονακτική εργασία, χωρις καν το ατομο να εχει δραστηριοποιηθεί ειτε σωματικα ειτε πνευματικα, απλα λόγω της υπερεντασης που χαρακτηριζει τη σκεψη. Τοτε ειναι που το ατομο έχει αναγκη δόσης σιδηρου ή αλλων βιταμινών, διοτι ο οργανισμος του εχει εξαντληθει, γινεται πιο ευαλωτο σε ασθνειες διοτι εχει εξασθενησει το ανοσοποιητικο του συστημα. Αυτα ειναι τα συμπτωματα στον οργανισμο της κοπωσης απο την υπερενταση της σκέψης. Πιστευω στην καταθλιψη αυτο δεν συμβαινει, το συναισθημα μελαγχολίας από μόνο του δεν αποτελει ούτε προκαλεί αυτη την υπερενταση που ειναι αίτιο κόπωσης.
    Καλησπερα φιλε μου,πανω απο χρονο παιρνω φαρμακο λαντοζε τα σταματησα μετα εκανα υποτροπη κ παιρνω παλι,Οντως η καταθλιψη προκαλει προβληματα κ στο να κοιμασαι ποτε κοιμομουν ανετα ποτε με επιανε τρομερη ενταση κ αγχος κ αδυνατουσα να κοιμαμαι,γενικα υπαρχουν τρομερες διακυμανσεις στην καταθλιψη ποτε νιωθεις σε ενταση ποτε λιωμα στην κουραση κ το μονο σταθερο ειναι η μονιμη μαυρη διαθεση για ολα,Η δραστηριοτητα που ακολουθω απο οταν επαθα την δευτερη φορα καταθλιψη με βοηθησε να ανακαμψω συντομοτερα κ αυτο ειναι που ολοι πρεπει να καταλαβουν,Μην νομιζεις οτι ειμαι ολη μερα μεσα στην δραστηριοτητα κοιμαμαι κιολας αλλα βγαινω μαζι με το αγορι μου οταν ειναι εδωπερα κ τους δικους μου αρκετα κ κανω κ αρκετα πραγματα σπιτι σιδερωμα πιατα μαγειρεμα καθαρισμα σουπερ μαρκετ βοηθαω κ την μητερα μου σε διαφορα κ 2 3 συγγενεις κ δεν καθομαι ολη μερα,Ειναι τρομερα λαθος να μην κινειται ενας καταθλιπτικος η ανναρωση καθυστερει πολυ περισσοτερο,Επομενως μια εστω σχετικη δραστηριοτητα κ εξοδοι ειναι το κλειδι για συντομοτερη αναρρωση μαζι με οικεια προσωπα βεβαια επισκεψη σε πνευματικο εκκλησια φαρμακο κ επισκεψη σε ειδικο καθε δυο εβδομαδες,Πραγματικα δεν γνωριζω αν ειναι το φαρμακο ο παραγοντας που βοηθησε περισσοτερο μαλλον ο συνδιασμος ολων αυτων των πραγματων,Καλη δυναμη σ ολους!

Senior Member
    Quote Originally Posted by jim1992 View Post
    Ευχαριστώ, αρχίζω να το βλέπω και σε μένα: τα πάω σχετικά καλύτερα τώρα
    Θελει κοπο κ υπομονη κ θα θεραπευτεις απο το προβλημα εστω κ σε μεγαλο βαθμο διοτι κ μενα μου εχουν μεινει ορισμενα καταλοιπα της καταθλιψης παραδειγμα στρες μην μου συμβει παλι κτπλ..

Απλα δεν ξερω αν κανεις μπορει ποτέ να σταματησει τα φαρμακα οριστικά, από τη στιγμη που η καταθλιψη ειναι κατι γνωριμο στη σκεψη του και τα βιωματα/αφορμες που την προκαλεσαν δεν διαγραφονται απο τη μνημη. Γι αυτο μάλλο μιλάμε για διαλείμματα στη χορήγηση τους. Κι αυτα με τη σειρα τους γινονται πλεον κατι γνωριμο στο άτομο. Του εχουν ετσι ηδη γινει προϋποθεση για να νιωθει καλύτερα.
    Συμφωνω με τις μεθοδους στις οποιες αναφερεσαι. Αυτο, και το να βαζει στοχους κανείς τους οποιους να πραγματωνει. Η ικανοποιηση και η θετικη εμπειρια που αποκομίζει απ αυτο ειναι αντιδοτο στην καταθλιψη, επειδη σ' αυτη τη μαυρη διαθεση για την οποια μιλησες η σκεψη εχει πλεον ευχαριστα συμβαντα να επικαλειται κι αυτο δρα περιοριστικα στο χωρο που καταλαμβανεη η ασχημη διαθεση.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Απλα δεν ξερω αν κανεις μπορει ποτέ να σταματησει τα φαρμακα οριστικά, από τη στιγμη που η καταθλιψη ειναι κατι γνωριμο στη σκεψη του και τα βιωματα/αφορμες που την προκαλεσαν δεν διαγραφονται απο τη μνημη. Γι αυτο μάλλο μιλάμε για διαλείμματα στη χορήγηση τους. Κι αυτα με τη σειρα τους γινονται πλεον κατι γνωριμο στο άτομο. Του εχουν ετσι ηδη γινει προϋποθεση για να νιωθει καλύτερα.
    Συμφωνω με τις μεθοδους στις οποιες αναφερεσαι. Αυτο, και το να βαζει στοχους κανείς τους οποιους να πραγματωνει. Η ικανοποιηση και η θετικη εμπειρια που αποκομίζει απ αυτο ειναι αντιδοτο στην καταθλιψη, επειδη σ' αυτη τη μαυρη διαθεση για την οποια μιλησες η σκεψη εχει πλεον ευχαριστα συμβαντα να επικαλειται κι αυτο δρα περιοριστικα στο χωρο που καταλαμβανεη η ασχημη διαθεση.
    Καλα τα λες παντως ολοι πρεπει να αγωνιζονται γιατι η απραξια δεν προκεται να βοηθησει ενταξει μπορει να μην θεραπευτεις ποτε πληρως αλλα θα ζησεις φυσιολογικα κ θα περιοριστει σε πολυ μεγαλο βαθμο η κατασταση

Senior Member
    Άραγε όλα αυτά, δηλαδή κατάθλιψη, άγχος και μετατραυματικές διαταραχές φεύγουν ποτέ , έστω και σε μεγάλο βαθμό? Μπράβο σου που το έχεις περιορίσει και ξεπεράσει κατά πολύ!

Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Άραγε όλα αυτά, δηλαδή κατάθλιψη, άγχος και μετατραυματικές διαταραχές φεύγουν ποτέ , έστω και σε μεγάλο βαθμό? Μπράβο σου που το έχεις περιορίσει και ξεπεράσει κατά πολύ!
    Δύσκολα φευγουν, όσες μεθοδους κι αν ακολουθησεις. Ισχυει αυτο που λεμε, ειναι να μην παθει κανεις τη ζημια. Απλα βελτιωνεσαι, μπορει και σε σημαντικο βαθμο. Κι αυτο ειναι θεμα ισχυρης θελησης, οι μεθοδοι ψυχολογιας απλα βοηθανε στο να σου δειξουν το δρομο πως θα βρεις και αξιοποιήσεις τις δικες σου δυναμεις.
    γιάννης

Junior Member
    Νομιζω πως η καταθλιψη ειναι κατι πολυ συνηθισμενο πλεον, ισως ενα ζωακι για παρεα βοηθουσε, χωρις να ειμαι ειδικος.

Quote Originally Posted by none View Post
    Νομιζω πως η καταθλιψη ειναι κατι πολυ συνηθισμενο πλεον, ισως ενα ζωακι για παρεα βοηθουσε, χωρις να ειμαι ειδικος.
    Ενα ζωακι, γενικα η ενασχοληση με ζωα, πάντα βοηθαει. Ειναι γαλήνη μέσα στο πρόβλημα. Ωστοσο, θα πρεπει να του προσφερουμε τη φροντιδα μας κι όχι να το φορτωνουμε με τα προβληματα μας.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Αυτο πιστευω κ εγω περιοριστηκε πολυ ομως παντα θα μενει κατι

Junior Member
    Γεια σου και απο μενα μυσπ! μπραβο πραγματικα κι ευχαριστω για το αισιοδοξο μηνυμα! Νομιζω οτι εχεις απολυτο δικιο για τις δραστηριοτητες, κατσε να τελειωσω με τις πανελληνιες και ποιος με πιανει!

Senior Member
    Quote Originally Posted by markar View Post
    Γεια σου και απο μενα μυσπ! μπραβο πραγματικα κι ευχαριστω για το αισιοδοξο μηνυμα! Νομιζω οτι εχεις απολυτο δικιο για τις δραστηριοτητες, κατσε να τελειωσω με τις πανελληνιες και ποιος με πιανει!
    Καλο κουραγιο σου ευχομαι!Οπωσδηποτε η θεραπεια που ακολουθω ενδεικνυται σε πασης φυσεως ψυχολογικο προβλημα κ μετα απο καιρο συνεχιζω το ιδιο προγραμμα

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast