ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ & ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 19 of 19
    Senior Member
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΤΙ ΣΤΕΙΛΕ ΠΜ :)
    παντα μετα την βροχη βγαινει το ουρανιο τοξο!

Member
    Quote Originally Posted by a+b View Post
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΤΙ ΣΤΕΙΛΕ ΠΜ :)
    Σ' ευχαριστω καλο μου!! Εχω ενα βιβλιο γνωσιακης κ θα το διαβασω για να με βοηθησει! Να' σαι καλα!

lili25, Σύμφωνώ με τον a+b. Θα συμπλήρωνα όμως, με τη γνωστική συμπεριφορική μέθοδο. Ασχολείται με μεθόδους αντιμετωπισης του άγχους, φοβου, ψυχαναγκασμων και φανταστικών σεναριων για τα οποια νομιζω μίλησες, στο τωρα. Στις αρχες της θεραπειας γινεται αναφορα στο παρελθον, κι αυτο απλα για να εντοπιστουν οι συνεπειες του στη ψυχολογια σου στο τωρα, η συνεχεια της θεραπειας αφορα αποκλειστικα στο τωρα. Υπάρχουν παλαιοτερες αναρτησεις στο φορουμ για τη μεθοδο αυτη.
    Μαθαινεις πως να αναγνωριζεις τις διαστρεβλωσεις στη σκεψη σου, πρωτα σε μαθαινει τι ειναι διαστρεβλωμενη σκεψη, κι επειτα πως να τις αντιμετωπίζεις κυρίως όταν αυτες βρισκονται σε εξέλιξη.
    Η ψυχαναλυση μου θυμιζει συζητηση επι σκορπιων περιστατικων απο το παρελθον και συμπερασματα/λύσεις που προκυπτουν μεσα απ αυτα τα οποια το ατομο καλειται να εφαρμοσει στο τωρα. Βεβαια δεν ειμαι ειδικος για να ξερω ποσο σε βοηθαει η μεθοδος που ακολουθεις τωρα.
    γιάννης

Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    lili25, Σύμφωνώ με τον a+b. Θα συμπλήρωνα όμως, με τη γνωστική συμπεριφορική μέθοδο. Ασχολείται με μεθόδους αντιμετωπισης του άγχους, φοβου, ψυχαναγκασμων και φανταστικών σεναριων για τα οποια νομιζω μίλησες, στο τωρα. Στις αρχες της θεραπειας γινεται αναφορα στο παρελθον, κι αυτο απλα για να εντοπιστουν οι συνεπειες του στη ψυχολογια σου στο τωρα, η συνεχεια της θεραπειας αφορα αποκλειστικα στο τωρα. Υπάρχουν παλαιοτερες αναρτησεις στο φορουμ για τη μεθοδο αυτη.
    Μαθαινεις πως να αναγνωριζεις τις διαστρεβλωσεις στη σκεψη σου, πρωτα σε μαθαινει τι ειναι διαστρεβλωμενη σκεψη, κι επειτα πως να τις αντιμετωπίζεις κυρίως όταν αυτες βρισκονται σε εξέλιξη.
    Η ψυχαναλυση μου θυμιζει συζητηση επι σκορπιων περιστατικων απο το παρελθον και συμπερασματα/λύσεις που προκυπτουν μεσα απ αυτα τα οποια το ατομο καλειται να εφαρμοσει στο τωρα. Βεβαια δεν ειμαι ειδικος για να ξερω ποσο σε βοηθαει η μεθοδος που ακολουθεις τωρα.
    Καπως ετσι την ειχα κ εγω στο μυαλο μου τη συμπεριφοριστικη: τεχνικες για το παρον. Με την ψυχαναλυση εφορμωμενος απο περιστατικα του παροντος κατανοεις κ αναλυεις το παρελθον σου. Δεν ασχολεισαι με βελτιωση του παροντος ουτε με ανακουφιση συμπτωματων. Κατανοεις τη ριζα των προβληματων σου κ βρισκεις μεσα σου (χωρις τεχνικες του θεραπευτη) τη δυναμη να αλλαξεις το παρον σου.

Page 2 of 2 FirstFirst 12