Results 1 to 15 of 29
Thread: Το παιχνίδι της φύσης
-
05-10-2007, 17:19 #1
Το παιχνίδι της φύσης
Απο μελέτες προκύπτουν τα εξής:
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων με σχιζοφρένεια δεν τεκνοποιούν.
Το ποσοστό της σχιζοφρένειας παραμένει στο 1 της 100.
Λογικό συμπέρασμα:
Όσοι σχιζοφρενείς και να πεθάνουν η σχιζοφρένεια θα ζεί για πάντα.
Θέλω επίσης να συσχετήσω την άποψη αυτή με το προηγούμενο τόπικ περι γονιδιακής η εμπειρικής φύσης.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους :)
- 05-10-2007, 18:46 #2
Φυσικά δε θα πάψει να υπάρχει όσο συνεχίζουν να υπάρχουν οι προϋποθέσεις που την κάνουν απαραίτητη
Δίνεις την εντύπωση ότι είναι κάτι τόσο κακό κι επείγει να εξαφανιστεί και τα σχετικά!
05-10-2007, 19:46 #3
Μάλον αυτό το υπέθεσες απο τα λεγόμενα μου, κάτι που δείχνει πως δεν έχεις ιδέα για το τι είναι η σχιζοφρένεια.
Αυτο που προσπαθώ είναι να ανακαλύψω είναι το γιατι πέφτω, γιατι έπεσα την πρώτη φορά και πως θα το αποφύγω στο μέλον. Με απλά λόγια θέλω να νικήσω την ασθένεια μου.
05-10-2007, 19:52 #4
Δε μίλησα για το τι είναι, ούτε είπα τη γνώμη μου, έκανα μια διαπίστωση, όντως υπόθεση και πήρα την απάντησή μου.
Σέβομαι το ότι θες να νικήσεις τη σχιζοφρένεια και σου εύχομαι να το καταφέρεις.
05-10-2007, 19:58 #5
Σε ευχαριστώ :)
07-10-2007, 08:49 #6
Κι εγώ συμφωνώ με την paprika ότι η σχιζοφρένεια είναι ένα από τα πλέον μέγιστα κακά της ανθρωπότητας και επείγει να εξαφανιστεί. Αν 60.000.00 άνθρωποι (και μόνο σαν νούμερο) \"βρουν την υγεία τους\" φανταστείτε τι δυναμική θα δημιουργηθεί.
07-10-2007, 12:34 #7
day
ΔΕΝ είπα \"ότι η σχιζοφρένεια είναι ένα από τα πλέον μέγιστα κακά της ανθρωπότητας κι επείγει να εξαφανιστεί\".
Υπέθεσα ότι αυτή είναι η άποψη του vince.
07-10-2007, 12:37 #8
vince την σχιζοφρένεια θα τη νικήσεις μόνο αν πάψεις να σκέφτεσαι/αισθάνεσαι σχιζοφρενικά,ήτοι αν ξεκολλήσεις την ταμπέλα που σου κόλλησε ο πρώτος (αν)επαγγελματίας που σε διέγνωσε.
Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για να σταματήσουν να συγκρούονται οι σκέψεις με τα συναισθήματά σου και να αρχίσουν να συνυπάρχουν αρμονικά και χαλαρά..
Μην εμπιστεύεσαι τις εν λόγω \"έρευνες\" που...\"χορηγούνται\" από τις 5-6 μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες(Novartis,Astr aZeneca,Pfizer,JansenCilag κλπ).
Δεν είναι και τόσο αξιόπιστο θαρρώ να είσαι ταυτόχρονα χορηγός και άμεσα επωφελούμενος(κατά δεκάδες δις $ ετησίως..) από μία έρευνα,σωστά..?
Κι αν θες και μία δεύτερη γνώμη τσέκαρε λίγο τον μεγάλο αμερικανό ψυχίατρο Thomas Szasz http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Szasz
και γενικότερα την anti-psyciatry movement στις ΗΠΑ κι ουχί μόνο,με πολλές πληροφορίες αναφορικά με το πως επινοήθηκε η σχιζοφρένεια :
http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-psychiatry
(βασικά καμία σχέση με τους ντιγκιντάνκες τους Σαϊεντολόγους,αν και κάποια λινκ μπορεί να οδηγήσουν εκεί..).
Με ενένπνευσες τώρα να γράψω κάποια στιγμή ένα αρθράκι πάνω στο εμπόριο ασθενειών που σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια και τους περισσότερους ψυχίατρους επιδίδονται κατά κόρον οι φαρμακοβιομηχανίες..:)
Αυτά ως πρώτη γεύση μόνο.
07-10-2007, 12:45 #9
Originally posted by daydreamer
Κι εγώ συμφωνώ με την paprika ότι η σχιζοφρένεια είναι ένα από τα πλέον μέγιστα κακά της ανθρωπότητας και επείγει να εξαφανιστεί. Αν 60.000.00 άνθρωποι (και μόνο σαν νούμερο) \"βρουν την υγεία τους\" φανταστείτε τι δυναμική θα δημιουργηθεί.
Εγώ το είδα σαν μία από τις αποτελεσματικότερες \"διαφημίσεις\" που άκουσα ποτέ για την διάδοση της σχιζοφρένειας.
Δεν έχεις ακόμη μάθει πως τα....μέγιστα κακά ελκύουν τα σκοτεινότερα ένστικτά μας...?
Και πως το καλό με το κακό ενίοτε εφάπτονται και το μόνο που τα διαχωρίζει είναι το τρίτο τους σύμφωνο..?
Η σχιζοφρένεια είναι πέρα απ\'το καλό και το κακό,απλώς αδιαφόρησε γι\'αυτήν και θα αδιαφορήσει κι αυτή για σένα..
07-10-2007, 16:53 #10
Δεν νομίζω να είναι το μέγιστο κακό (οι \"υγιείς\" κάνουν τα χειρότερα) αλλα η χειρότερη ασθένεια που μπορεί να τύχει σε κάποιον είναι. Δεν έχω ξεχάσει πόσο απαίσια πέρασα στην πρώτη μου ψύχωση (πχ δεν μπορούσα να κοιμηθώ γιατι νόμιζα πως έίχαν βάλει βόμβα έξω απο το σπίτι μου, νόμιζα συνεχώς πως θα πεθάνω απο καρδιακή προσβολή η εγκεφαλικό, νόμιζα πως κάποιος με σημαδεύει με όπλο στο κεφάλι, νόμιζα κάθε φορά που έβγαινα έξω πως μου την έχουν στημένη, νόμιζα πως θα ξεκινήσει παγκόσμιος πόλεμος, ότι νέο και να άκουγα στην τηλεόραση νόμιζα πως αφορούσε εμένα, είχα φτάσει στο σημείο να μη παράγω σπέρμα απο όλες αυτες τις σκέψεις.... είχα καταντήσει ένας ζωντανός νεκρός).
Αν σας ακούγετε αστείο (που για μερικούς θα ακούγετε αστείο) μάθετε πως και εγώ κάποτε ήμουν (και θέλω να πιστεύω πως είμαι και πάλι) ένας φυσιολογικός άνθρωπος, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Θέλω επίσης να ζητήσω συγνώμη εάν κατα καιρούς έχω πεί άσχημα λόγια για ανθρώπους που νόμιζα πως θέλανε το κακό μου (έστω και χωρίς να τους ζητήσω συγνώμη πρόσωπο με πρόσωπο).
07-10-2007, 17:16 #11
Επίσης για να μην νομίζει ότι θέλει ο καθένας, αυτά τα συμπτώματα δεν είναι απλά ψυχολογικά προβλήματα που έχει ο κάθε άνθρωπος.
07-10-2007, 18:23 #12
Originally posted by vince
Δεν νομίζω να είναι το μέγιστο κακό (οι \"υγιείς\" κάνουν τα χειρότερα) αλλα η χειρότερη ασθένεια που μπορεί να τύχει σε κάποιον είναι.
Τα μισά και πλέον που ανέφερες τα έχω εμφανίσει κι εγώ στο παρελθόν.
Το ερώτημα είναι ένα : πως αντιλαμβάνεσαι τις παρελθοντικές αυτές εμπειρίες σου.Τις βλέπεις ως παθών->μαθών->ξεπερνών ή ως παθών-> εγλωβιζών->επαναλαμβανών?
Υποψιάζομαι πως έχεις επιλέξει,ασυνείδητα ίσως,την δεύτερη οδό,η οποία οδηγεί μόνο στην αυτοκαταστροφή μέσω της αυτοϋποδαύλισης και ανατροφοδότησης του προβλήματος.
Δηλαδή αν είναι τόσο άσχημη η εν λόγω επινοημένη ασθένεια η λευχαιμία,ο καρκίνος του εντέρου ή το τερματικό στάδιο του AIDS πως θα έπρεπε να χαρακτηριστούν...???
07-10-2007, 21:01 #13
παθών->μαθών->ξεπερνών
Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζεις. Ψάξε να βρείς στο διαδύκτιο την πορεία των σχιζοφρενών.
Αυτές τις ασθένειες που αναφέρεις συνήθως τις παθαίνουν άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας και όχι όσοι βρίσκονται στο άνθος της ζωης/καριέρας τους.
07-10-2007, 21:02 #14
επινοημένη ασθένεια???
08-10-2007, 01:47 #15
Originally posted by vince
Αυτές τις ασθένειες που αναφέρεις συνήθως τις παθαίνουν άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας και όχι όσοι βρίσκονται στο άνθος της ζωης/καριέρας τους.
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)