Results 16 to 29 of 29
Thread: Το παιχνίδι της φύσης
-
08-10-2007, 14:55 #16
Επινοημενη ασθενεια δεν ειναι τουλαχιστον στην σημερινη εποχη υπαρχουν και \"χειροπιαστες\" πλεον αποδειξεις οτι κατι παει στραβα με τον εγκεφαλο των ασθενων με τις ακτινογραφιες cat,Mri κλπ.
Μαλιστα καπου διαβαζα οτι λεγανε να την βγαλουν την σχιζοφρενεια απο τις ψυχικες ασθενειες και να την βαλουν στις παθολογικες ή κατι τετοιο.
Σιγουρα υπαρχουν και πολλες χειροτερες ασθενειες αλλα η σχιζοφρενεια ειναι μια ιδιαιτερα \"βαρια\" ασθενεια και αυτη που χτυπαει μεγαλο μερος του πληθυσμου και στην ηλικια που βρισκονται στο ανθος της ζωης/καριερας τους οπως λεει και ο Vince.
Ειμαι περηφανος για αυτα που εχω καταφερει μεχρι τωρα αλλα πολλες φορες αναρωτιεμαι ποσα περισσοτερα θα μπορουσα να επιτυχω αν δεν ειχα φαει τοσα χρονια καταπολεμωντας την ασθενεια αυτη και δεν μου αφηνε μερικα συγκεκριμενα κουσουρια.
Βεβαια τα εχω αποδεχτει ολα αυτα και δεν με πολυαπασχολουν οσο καποτε και δεν αισθανομαι ζηλια για τους υγιεις,απλως ζω τη ζωη μου και δεχομαι τον εαυτο μου για αυτο που ειναι και δεν θα ηθελα να ειμαι κατι αλλο.
Πιο καλη ιατρικη αγωγη θα ευχομουνα να υπηρχε ωστε να πετυχω καλυτερη αυτοβελτιωση σε ορισμενους τομεις αλλα και ποιος εντελει δεν θελει να ειναι πιο εξυπνος,πιο κοινωνικος,πιο δυνατος...καπου συμβιβαζεσαι και προχωρεις.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 14-10-2007, 19:03 #17
Keep πόσο καιρό μετά το πρώτο επεισόδιο άρχισες να συμβιβάζεσάι? Εγώ μάλον δεν έχω συμβιβαστεί ακόμα γιατί όποια και να είναι η αντίδραση μου η τα λεγόμενα μου με τους υπόλοιπους ανθρώπους νιώθω πως με παρεξηγούν...του στυλ ότι και να πώ θα είναι κακό και πονηρό. Ακούν άπειρο και αντί για μαθηματικά σκέφτονται το σεξ. Απο την άλλη μεριά όσοι δεν εξασκούν το υποσυνείδητο περισσότερο απόσο πρέπει νιώθω να με αντιμετωπίζουν με σεβασμό αλλα γενικά με πιάνει μελαγχολία με την όλη κατάσταση.
14-10-2007, 19:27 #18
Μου συμβαινει και μενα καπως αυτο...αλλα πρεπει να ειναι η ιδεα μας.
Βασικα εγω πολλες φορες δεν παιρνω την αναμενομενη αντιδραση πχ σε ενα καλα αστειο ενα γελιο αντι για μια σοβαρη εκφραση.
Παλια δεν ειχα τετοια προβληματα...ισως να σκεφτομαι πολυ.
Πως το εξηγω?
Πολλες φορες νομιζω οτι η γλωσσα του σωματος μου ειναι λαθος ή ο τονος της φωνης μου για αυτο δεν παιρνω την αναμενομενη αντιδραση.
Αλλες φορες απλως σκεφτομαι οτι παντα ετσι ηταν και απλως δινω περισσοτερη σημασια τωρα λογω των περισσοτερων ανασφαλειων μου.
Η ικανοτητες μου στην επικοινωνια δεν εχουν επανελθει πληρως αν και εχω κανει τεραστια βηματα προοδου προς αυτη την κατευθυνση.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
14-10-2007, 19:46 #19
Και εγώ νιώθω πως οι αντιδράσεις μου δέν είναι οι λογικότερες κάποιες φορές. Μήπως κάποια εκπαίδευση πάνω σε αυτό να βοηθούσε?
Ακόμα, έχω αρχίσει να σκέφτομαι πως η προσωπικότητα μας είναι συνδεδεμένη με τη σεξουαλικότητα μας. Δηλαδή οτι ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει τον ανάλογο χαρακτήρα με βάση τη σεξουαλικότητα του που και αυτή να διαμορφώνεται με βάση τις σεξουαλικές εμπειρίες και απειρίες του ατόμου. Ίσως βέβαια να μην είναι και ο κανόνας αυτό αλλά κάτι πιο αφηρημένο...
14-10-2007, 19:50 #20
Υπαρχουν νομιζω καποια ψυχοθεραπευτικα μοντελα που βοηθανε στην περιπτωση μας αλλα δεν το εχω ψαξει...βασικα εχω ξεχασει και αυτα που εχω διαβασει:P
Ειμαι σε μικρη πολη και αυτο ειναι κατασταλτικος παραγοντας.
Η επικοινωνια εχει γινει καπως δυσκολη μετα την ασθενεια...βασικα αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν \"ρεει\" οπως παλια και πολλες φορες ποναει η διακοπη της ροης αυτης...δεν μπορω να το περιγραψω ή να το εξηγησω καλα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
15-10-2007, 07:35 #21
νιώθω πως με παρεξηγούν...του στυλ ότι και να πώ θα είναι κακό και πονηρό. Ακούν άπειρο και αντί για μαθηματικά σκέφτονται το σεξ.
Συζητησε το με το γιατρο σου μηπως χρειαζεται να αυξησεις την φαρμακευτικη σου αγωγη...τι φαρμακευτικη αγωγη παιρνεις τωρα?
Νομιζω οτι περιγραφεις μια ψευδαισθηση.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
15-10-2007, 14:42 #22
Εδώ και λίγες μέρες έχω αυξήσει την δοσολογία του Ρισπερνταλ (1mg το πρωί και ένα το βράδυ).
Περιγράφω μια ψευδαίσθηση ιδεών, δηλαδή ορισμένες στιγμές μπερδεύομαι στην επικοινωνία με άλλους ανθρώπους. Πρόσωπο με πρόσωπο είναι προφανές όταν κάποιος μιλάει πονηρά αλλά αντί να απολάυσω μια συνομιλία κάθομαι και σκέφτομαι...τί εννοεί τώρα αυτός, αν υπονοεί κάτι κακό...κτλ. Τυχαίνει να ακούσω μια αρνητική λέξη/πρόταση/νόημα του κάθε πονηροπαθή και να δώσω αξία σε λόγια πονηρά ενώ ξέρω πολύ καλά πως δεν αξίζει καν το κόπο.
Μπορεί να κάνω μια συζήτηση με έναν συνάνθρωπο μου και ενώ να αρχίζω να μιλάω με άνεση και καλή βούλιση, ξαφνικά να ακούσω η να αισθανθώ κάτι αρνητικό και να αντιδράσω συνήθως με αποφυγή η χαμόγελο τη στιγμή που ξέρω πως ο συνομιλιτής μου θα αντιδρούσε με αγριάδα σε περίπτωση που θα έλεγα η θα έπρατα εγώ κάτι αρνητικό.
Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πείτε πόσο λογικά είναι αυτά που σκέφτομαι..
15-10-2007, 15:58 #23
Δεν ειναι ερωτηση που μπορει να απαντηθει ευκολα...μπορει οντως ο συνομιλητης σου να ειναι καποιος πονηρος άλλα συνηθως δεν υπαρχουν κρυμμενα νοηματα πισω απο τα λογια καποιων εκτος απο σπανιες περιπτωσεις.
Θα ελεγα αν αυξησες την δοση προσφατα ασε να δεις πως θα παει...και σιγουρα συζητησε το με τον γιατρο σου μην ντρεπεσαι.
Εγω απο την αρχη επερνα μεγαλυτερες δοσεις φαρμακων αλλα δεν μπορω να ξερω τι δουλευει σε σενα μονο ενας ειδικος θα το καθορισει αυτο.
Ναι πρεπει να βρεις το βελτιστο κοκτειλ χρονοβορα και επιπονη διαδικασια αλλα ειμαι σιγουρος οτι στο τελος θα τα καταφερεις.
Αν ειναι λογικα αυτα που λες?
Σιγουρα δεν ειναι μια ερωτηση που μπορει να απαντηθει ευκολα αλλα σημασια εχει οτι υποφερεις και καπου σκεφτεσαι ασχετα πραγματα...πραγμα που διορθωνεται μην ανυσηχεις.
Ισως την πληρη ιαση να την φερει ο χρονος.
Φυσικα δεν ειμαι κανενας ειδικος αλλα καπως ετσι βλεπω τα πραγματα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
15-10-2007, 16:24 #24
Και να προσθεσω και κατι...απο αυτα που αναφερω εγω για προβληματα επικοινωνιας ποσο λογικα σου φαινονται εσενα?
Γιατι και εγω αναρωτιεμαι...[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
15-10-2007, 17:34 #25
Keep, εμένα μου φαίνονται εύλογα τα ερωτήματα σου απο τη στιγμή που έχουμε και οι δύο κοινό παρανομαστή ;) ---------για να κάνουμε και λίγο χιούμορ έτσι :)
15-10-2007, 17:55 #26
Μπορεί να κάνω μια συζήτηση με έναν συνάνθρωπο μου και ενώ να αρχίζω να μιλάω με άνεση και καλή βούλιση, ξαφνικά να ακούσω η να αισθανθώ κάτι αρνητικό και να αντιδράσω συνήθως με αποφυγή η χαμόγελο τη στιγμή που ξέρω πως ο συνομιλιτής μου θα αντιδρούσε με αγριάδα σε περίπτωση που θα έλεγα η θα έπρατα εγώ κάτι αρνητικό.
Εγω μειωσα την φαρμακευτικη αγωγη και μου συμβαινει το εξης κουφο...ξερεις οταν σου \"κολλαει\" ενα τραγουδι στο μυαλο...ε λοιπον οσο επαιρνα φαρμακα δεν μου \"κολλουσαν\" τραγουδια στο μυαλο τωρα ολο και καποιο τραγουδι μου \"κολλαει\" στο \"μυαλο λολ απο τα περιεργα της υποθεσης....μου αρεσει.
Ειμαι πολυ χαρουμενος γιατι παω πολυ καλα....ως τωρα:) (μειωσα στο μισο την φαρμακευτικη αγωγη).
Λες να εχω καμμια κριση μανιας ή κατι τετοιο...δεν νομιζω:P[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
15-10-2007, 18:25 #27
Φίλε μου ελπίζω να πάει καλά ο αγώνας που κάνουμε και να βρούμε την πολυπόθητη ψυχική υγεία που ψάχνουμε. Η πτώση μας είναι φρικτή αλλα ο αγώνας μας υπέροχος.
15-10-2007, 18:40 #28
Well said:) ειχα βρει μια ωραια φωτογραφια να ποσταρω αλλα δεν την βρισκω τωρα γκρρρρρρ μια φωτογραφια χιλιες λεξεις αλλα αντε να την βρεις:(
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
05-11-2007, 00:40 #29
Είναι τρομερό όταν βλέπω τί έγραφα πριν λίγο καιρό.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία