Results 1 to 15 of 24
-
05-12-2013, 20:06 #1
πιστευε στην υπαρξη ασεξουαλικων ατομων ?
Αν ερχοταν καποιος και ελεγε οτι δεν ενδιαφερεται για το σεξ πως θα αντιδρουσατε ?
Ξερω το οτι ολοι θεωρουμε δεδομενο οτι αποκλειεται να υπαρχει ανθρωπος που να μη νοιωθει σεξουαλικη επιθυμια , ακομη κι εγω αν δω καποιον δε θα μου παει στο μυαλο οτι μπορει να μην ενδιαφερεται .
Αλλα πιστευω οτι υπαρχουν , δε θα ειναι λογω καποιου τραυματος η διαταραχης απλα ετσι θα νοιωθουν οτι δε θελουν να το κανουν .
Φυσιολογικο μου φαινεται και ενω τα αλλα ατομα στην εφηβεια τους ασχολουνται μονο με ερωτικα και σεξ τα ασεξουαλικα ατομα ασχολουνται με κατι ποιο αξιο και δημιουργικο .
Με αυτο το μηνυμα που γραφω δεν υπονοω οτι ειμαι ασεξουαλικο ατομο διοτι εγω εχει τυχει να ερεθιστω με κατι που θα δω (με μια ερωτικη σκηνη στη τηλεοραση π.χ) .
Απλα μην αντιμετωπιζετε (οσοι αντιμετωπιζετε) τα ασεξουαλικα ατομα σαν να ειναι παραξενα η οτι εχουν προβλημα .
Ειναι καλυτερο να απεχει καποιος απο αυτο εστω και συνειδητα παρα να φερεται σαν σεξομανης , γιατι οι περισσοτεροι και ειδικα οι αντρες φαιρονται σαν σεξομανεις λες και αν δεν κανουν σεξ για καποιο διαστημα θα πεθανουν η θα παθουν κατι .
Πραγματικα δεν εχω γνωρισει ατομο το οποιο να μην ασχολειται με τον ερωτα και οι περισσοτεροι θα προτιμουσαν περισσοτερο να εχουν εναν ερωτικο συντροφο παρα εναν πραγματικο φιλο , κι αυτο που δε καταλαβαινω ειναι που πολλοι θα ελεγαν φυσιολογικο ειναι .
Ξερω υπερβολικη θα ακουστω ομως αυτο μου φαινεται σαν μανια που ολοι δεν ασχολουνται με κατι περα απο ρομαντισμους και σεξ .
Τωρα καποιος ισως μου πει οτι '' η δεν εχεις ερωτευτει η δεν στην εχει πεσει κανεις για να ξερεις'' αληθεια ειναι αλλα αυτη τη στιγμη δε μου βγαινει και αν ηταν να μου την επεφτε καποιος η να κανω κατι με καποιον θα ενοιωθα αβολα και θα μου επεφτε η διαθεση .
Ολο αυτο που ειπα πριν οτι δε μου βγαινει απλα το θεωρω μπερδεμενη κατασταση , δε το λεω με σιγουρια οτι δε θα θελησω ποτε μου σεξουαλικη επαφη γιατι δε ξερω στο μελλον αν θα νοιωσω , αν δεν νοιωσω τοτε ισως να μη νοιωσω ποτε , αν νοιωσω καλως .
Απλα δινω περισσοτερη βαση στα συναισθηματα , με στεναχωρει οταν ενα ζευγαρι χωριζει επειδη δεν ικανοποιουνται σεξουαλικα , ναι ξερω θα επρεπε καποιος σε μια σχεση να καλυπτεται σε ολους του τομεις ομως αν υπαρχει πραγματικη αγαπη οχι μονο ερωτας θα μπορει να μεινει μαζι ενα ζευγαρι χωρις καθολου σεξουαλικη επαφη η εστω λιγη .
Κατι τετοιο θα ηθελα κι εγω αν ποτε νοιωσω οτι θελω να κανω σχεση με καποιον , να ηταν ποιο συναισθηματικη και οχι ολη η σχεση να στηριζεται στο σεξ .
- 06-12-2013, 12:50 #2
Η απάντηση μου στο πρώτο, πρώτο σου ερώτημα ειναι "λέει ψέμματα". Είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό και αν δεν υπάρχει τότε μάλλον παραπέμει σε ανωμαλία της φύσης. :P
Αυτό που καταλαβαίνω απο το κείμενο σου είναι πως παρατηρείς πχ γύρω σου να δίνουν όλοι πολύ μεγάλη έμφαση και σημασία σε ερωτικές σχέσεις παρά σε κάτι άλλο. Σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου καθώς είναι το μόνο πράγμα το ενδιαφέρον για το οποίο θα μείνει για πάντα στον αιώνα τον άπαντα αμείωτο.
Αν το εξετάσεις με εμπορική λογική πχ οι ανάγκες του ανθρώπου μεταλλάσονται ανα περιόδους...θέλει σταθερό τηλέφωνο, μετά θέλει ασύρματο, μετά κινητό, μετά internet κλπ...οπότε όλα τα προηγούμενα αποσύρονται. Αν έχεις πιτσαρία, μπορει να θελει μακαρόνια, αν έχεις ουζερί μπορεί να θέλει πορτοκαλάδα...κλπ.
Το ενδιαφέρον για το σεξ παρόλαυτα θα παραμένει πάντα ίδιο, παντού και σε όλους.
Λαμβάνοντας δε υπόψη το οτι η κοινωνία μας βασίζεται σε εικόνες, λογικό δεν ειναι αυτές οι εικόνες να απευθύνονται σε αυτό το χαρακτηριστικό που είναι δεδομένο να ελκύει τον κόσμο? Πες οτι πουλάς ένα ρούχο αν το βάλεις μόνο του σε μια αφίσα θα τραβήξει ένα αριθμό προσοχής...αν το βάλεις σε ένα προκλητικό μοντέλο θα τραβήξει πολύ περισσότερα. Οπότε γίνεται ντόρος γενικά και υπάρχει αγορά και ζήτηση που το ένα τροφοδοτεί το άλλο. Το θέλεις, στο δίνουν, το ζητάς ακόμα περισσότερο, στο ξαναδίνουν κλπ. Οπότε λογικό ειναι να το παρατηρείς συχνά στις δραστηριότητες και την συμπεριφορά των άλλων.
Δική μου παραξενιά στο θέμα: Κάποιος ο οποίος ζει στο νερό και τρώει απο αυτό που τον ταίζεις, φυσικά και δεν πρόκειται ποτέ να σου πει οτι τσιμπά το δόλωμα, αλλά θα συμπεριφερθεί σαν να ειναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και φυσικά ειναι και φυσιολογικό απο κάποια άποψη. Δηλαδή κάποιος ο οποίος ζει μέσα σε αυτό που περιγράφεις οτι παρατηρείς δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει οτι ζει μέσα σε αυτό. Απλά θα σου περιγράψει όλη την ζωή μέσα απο τα μάτια του σαν να ειναι το δεδομένο για όλους. Πχ εγώ ξέρω άτομα που η ζωή τους ειναι να περιφέρονται απο την μια σχέση στην άλλη και δεν θα ασχολούνταν ποτέ με κάποια προσωπική δραστηριότητα, τέχνη ή κάτι άλλο μέσα σε αυτά τα πλαίσια αλλά δεν τους φαίνεται παράξενο αυτό. Σίγουρα κιόλας αν πάρεις άλλες απαντήσεις στο thread σου κόβω το χέρι μου πως οι περισσότερες θα είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια.
Θα σε ρωτήσω όμως το εξής.... σε φλερτάρει ένας νέος τύπος στην ζωή σου που παραδέχεσαι πως σε ελκύει ερωτικά... και έχεις να διαλέξεις για το πως θα περάσεις το αποψινό σου απόγευμα μεταξύ αυτού και του να διαβάσεις ένα βιβλίο. Τι θα προτιμήσεις και γιατί?
Προσοχή..οι λέξεις κλειδιά ειναι "νεος τύπος στην ζωή σου", "ερωτικά", και..."βιβλίο". :P
06-12-2013, 19:12 #3
Ειχα ρωτησει τη πρωτη ερωτηση γιατι ειχα ψαξει τωρα ταιλευταια στο ιντερνετ και ειχα δει καποια ατομα σε site που ελεγαν οτι ειναι ασεξουαλικα , δε μου φανηκε κατι παραξενο .
Δικιο ειχες με τα αλλα κι εμενα αυτο δε μαρεσει που ειπες στο τελος οτι ασχολουνται οι περισσοτεροι με τον ερωτικο τομεα και πιστευουν οτι ειναι φυσιολογικο εμενα υπερβολικο μου φαινεται .
Στην ερωτηση που εκανες στο τελος αφου θα με ελκυε κι εμενα ο νεαρος τοτε θα πηγαινα μαζι του βολτα (αν δε ντρεπομουνα κιολας) .
Συγνωμη που απαντηση με μικρο μηνυμα , ηθελα κι κατι ακομη να πω ομως δε νομιζω οτι κολλουσε .
Αν θες να συζητησουμε το θεμα κι αλλο δεν εχω προβλημα , αν δε θες δε πειραζει .
06-12-2013, 19:38 #4
...δεν υπάρχουν ασεξουαλ άτομα.
Υπάρχουν άτομα που δεν αντέχουν για κάποιους λόγος να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα στη σεξουαλικότητα τους.
Υπάρχουν επίσης αυτά που μεγάλωσαν σε εξαιρετικά συντηρητική-θρησκοληπτη οικογένεια που τους γέμισε τύψεις για οποιαδήποτε ηδονή.
Με λίγα λόγια, έχουν κάτι που φρενάρει τα όποια "θελω" τους στο κρεββάτι :)
07-12-2013, 12:00 #5
Είμαι πάντα ανοιχτός σε συζήτηση και ποτέ δεν postαρω για να πω την γνώμη μου και να φύγω :P
Αν θες μπορείς να μου στείλεις την μεγαλύτερη απάντηση σου που ανέφερες με pm ή και εδώ φυσικά.
Όσο για την απάντηση που έδωσες στο ερώτημα μου...θεωρώ πως ειναι η απολύτως φυσιολογική. Οπότε αν πάρεις την απάντηση που έδωσες και την τοποθετήσεις σε μεγαλύτερες διαστάσεις για το τι θα μπορούσε να ήταν το "βιβλιο" στο δίλλημα εκείνο, βλέπεις γιατί όλο αυτό που παρατηρείς δεν ειναι και τόσο παράλογο? Όσο θα υπάρχουν "πειρασμοί" είναι τόσα πολλά τα πράγματα που θα αφήσουμε στην άκρη για εκείνους. Όσο μεγαλύτεροι οι πειρασμοί, τόσο μεγαλύτερο το υπόγειο με τα πράγματα που αφήνουμε.
Φυσικά αρκετοί θα πουν πως δεν ειναι έτσι αλλά....λες και ποτέ θα πούμε την αλήθεια για τους εαυτούς μας? :P
Αλλιώς τότε αυτοί που η ζωή τους περιστρέφεται γύρω απο την εμφάνιση τους, τα μοντέλα πχ, θα ήταν εν δυνάμει, φιλόσοφοι. :P Εγώ απο την άλλη είμαι αρκετά κυνικός ώστε να πω απλά....όχι.
07-12-2013, 16:55 #6
Καλησπέρα
Θέλω να σε ρωτήσω κάτι.
Πιστεύεις πως εσύ πρέπει να θέλεις να κάνεις σεξ;
07-12-2013, 18:40 #7
08-12-2013, 12:52 #8
Καλημέρα
Για αυτό και θεωρώ πως δεν πρόκειται για ένα άτομα "ασέξουαλ" απλά ένα άτομο που δίνει σημασία περισσότερο στο συναίσθημα. Αυτό δεν σημαίνει κάτι, γιατί ο καθένας είναι διαφορετικός και εκφράζεται διαφορετικά και στο τέλος της ημέρας σημασία έχει να τα βρίσκει ο κάθε ένας με τον σύντροφό του.
Φυσικά και υπάρχουν σχέσεις που στηρίζονται αμιγώς στην σεξουαλική τους επαφή καθώς και άλλες που το συναίσθημα είναι κεντρικός πρωταγωνιστής με το σεξ να κάνει μερικές και μόνο εμφανίσεις.
Απλά μία ερώτηση, αφού καλείς τους άλλους να μην συμπεριφέρονται ιδιαιτέρως προς τα ασέξουαλ άτομα, γιατί η ίδια πιο κάτω στο κείμενό σου φωτογραφίζεις τόσο αρνητικά τους σεξομανείς;
08-12-2013, 14:31 #9
Δεν εχω προβλημα με τους σεξομανεις , ισως εχω λιγο .
Οχι δεν ειπα οτι οσοι δινουν βαση στο συναισθημα περισσοτερο οτι ειναι ασεξουαλ , απλα ποιο αξιοπρεπεις .
Πιστευω ενας ασεξουαλικος δεν εχει σεξουαλικη ελξη , το θεωρω φυσιολογικο δεν το θεωρω κατι παραξενο .
Δε μαρεσει γενικα που καποιοι δινουν βαση μονο στη σεξουαλικη επαφη και κανουν σαν σεξομανεις , αν οντως υπαρχει καποιο προβλημα σε καποιος και ζηταει πολυ τη συνουσια ομως μετα μπορουσε να θεραπευτει δε θα ελεγα κατι .
Ομως δε μαρεσει και ουτε θεωρω φυσιολογικο και λογικο σχεδον ολοι να φαιρονται σαν να ειναι η μονη αξια στο πλανητη η συνουσια .
Αυτους φωτογραφιζω ασχημα .
Δε με θεωρω εμενα σεμνη η οτι δεν μου εχει ερθει ποτε σεξουαλικη ελξη απλα τη ζηταω με μετρο , δεν ειμαι σαν κατι αλλους που εχω ακουσει στην ηλικια μου κιολας που παραπονιοντουσαν οτι δεν εχουν συνουσιαστει για 2 εβδομαδες .
Και τους ασεξουαλικους ομως καποιοι θα τους εκριναν ασχημα η θα ελεγαν οτι εχουνε προβλημα .
08-12-2013, 15:29 #10
σοκολατιτσα μου,περα απο ολες τις θεωριες,το θεμα ειναι να περνας εσυ καλα...κ ο καθενας μας,κανεις δε θα κρινει τον αλλο στο πως επιλεγει να περναει καλα...ο ερωτας και το σεξ ναι ειναι αδιαμφισβητιτα απο τα πιο ωραια πραγματα στο κοσμο...το αν θα το κανεις "φτηνο" η' ετσι θα το αισθανθεις,ειναι ενα αλλο θεμα...λες τα ατομα στην ηλικια σου...τι ηλικια εχεις αληθεια?
08-12-2013, 15:51 #11
08-12-2013, 16:02 #12
08-12-2013, 16:51 #13
...πω πω!
Μου θυμίζεις κάτι χωριάτες του 50 που όταν ανακάλυπταν πως κάποιος είναι γκει, τον πήγαιναν σε μπ@@λο για να τον κάνουν καλά :Ρ
Σοκολάτα, οι άνθρωποι που τους αρέσει το σεξ μόνο άρρωστοι δεν είναι.
Ισα-ίσα που είναι απόλυτα υγιείς ψυχολογικά και σωματικά ώστε να απολαμβάνουν κάτι τόσο όμορφο.
Το μένος που βγάζεις γι αυτούς δείχνει διάφορα πράγματα, και ειδικά σε μια τόσο μικρή ηλικία που θα έπρεπε το σώμα σου να πάλεται.
Θα θελες να συζητήσουμε γιατί σου βγαίνει τόση απέχθεια σε μια τόσο μεγάλη χαρά?
Επίσης, κάπου έγραψες για συναισθηματικές και όχι σεξουαλικές σχέσεις. Ναι, υπάρχουν και αυτές και λέγονται φιλία.
08-12-2013, 19:05 #14
Σοκολάτα μου γλυκιά
θεωρώ πως είσαι αρκετά νεαρή σε ηλικία και μερικά από όσα γράφεις με κάνουν να σκέφτομαι πως ίσως το σεξ να είναι στο μυαλό σου λιγάκι μεγαλοποιημένο. Όπως είπες βέβαια, υπάρχουν και οι συνομήλικοί σου που δίνουν πολύ σημασία στο σεξ και "δεν μπορούν" να έχουν αραιές επαφές.
Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι πως ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες, οι οποίες όμως επηρεάζονται από τις απόψεις μας και τις γνώσεις μας.
Θα σου πρότεινα μόνο να διαβάσεις μερικά παραπάνω θέματα αναφορικά στην σεξουαλική πράξη καθώς και την σεξουαλικότητα του ανθρώπου για να τα έχεις κι εσύ πιο ξεκάθαρα.
Αν θέλεις κάτι περαιτέρω, με χαρά μου να σε βοηθήσω, μπορείς να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα.
08-12-2013, 19:21 #15
Ξερω οτι η συνουσια ειναι φυσιολογικη , ομως πολλα ατομα την αναζητουν πολυ πολυ συχνα .
Εσυ για παραδειγμα αν το κανεις 14 ημερες θα σου λειψει υπερβολικα ?
Δεν ειναι κακο ουτε μου φαινεται κακο η αρρωστο να το αναζητησει καποιος αλλα με μετρο και να το κανει με μετρο .
Ενταξει αν εβλεπα καποιον που συνουσιαζεται παρα πολυ συχνα χωρις μετρο δε θα του ελεγα κατι δε θα ειχα το δικαιωμα να το του πω τι να κανει , ομως δε θα μαρεσε .
Αν ακουγες για παραδειγμα μια φιλη σου η γνωστη σου να της λειπει πολυ η συνουσια ενω εχει να το κανει μονο 2 εβδομαδες δε θα σου φαινοταν υπερβολικο ?
σε μια παρεα ημουνα κι εγω εκει ειχα ακουσει ενα αγορι να λεει με λαχταρα κιολας ''θελω να κανω σεξ εχω 2 εβδομαδες να κανω'' το ελεγε σαν να ηταν πολυς καιρος .
Κι εγω τον κοιταξα περιεργα κι σκεφτηκα ''μα ειναι πολυ λιγο πως γινεται να του λειπει τοσο πολυ κιολας ?'' αν ειχε 3 χρονια ενταξει θα ελεγα .
Με τη λογικη αυτη τοτε εγω θα επρεπε να ημουνα λυσσαρα γιατι δεν εχω κανει ουτε καν δεσμο με καποιον , απο ντροπη κιολας οχι μονο απο επιλογη .
Τα μονα ατομα που θα δικαιολογουσα αν ειχαν πολυ ισχυρη επιθυμια θα ηταν εκεινα που ειναι 30 και πανω και δεν ειχαν κανει ποτε ,
οχι απλα καποιος να εχει να το κανει λιγες ημερες μεχρι 1 μηνα και να φαιρεται σαν εγωιστης και απληστος που σεξουαλικη επαφη τωρα .
Αυτη η απληστια που ο καθενας θελει ολο και ποιο πολυ και δε μπορει κιολας να περιμενει , ειναι φυσιολογικο ?
Οι περισσοτεροι κοιτανε και τη δικη τους μονο ικανοποιηση σε μια σχεση αλλιως ζευγαρια δε θα χωριζαν αν υπηρχε προβλημα στη σεξουαλικη τους επαφη .
Απεχθανομαι τη συνουσια οταν υπαρχουν ατομα που την εξευτελιζουν η καποια ατομα (που εχω γνωρισει προσωπικα) λενε ακομη και για την αυτοικανοποιηση οτι ειναι φυσιολογικη ομως οταν τα ρωταω δηλαδη εσυ σκεφτεσαι τη συνουσια η αυτοικανοποιεισαι θα πουν οχι .
Προσφατα ειχα δει πορνογραφια απλα μου ειχε ερθει να δω και απο περιεργεια κιολας , το ειχα πει σε μια γνωστη μου και με κοιταξε πονηρα και μετα ειπε ενταξει μωρε δεν ειναι κακο φυσιολογικο ειναι , και της ειπα εσυ εχεις δει ? και ειπε οχι .
Απορω κιολας αφου ειναι φυσιολογικη πραξη και οχι αμαρτια γιατι πολλα ατομα ντρεπονται οταν συζητανε γιαυτα ? η γιατι αν μαθευτει οτι συνουσιαστηκα με καποια αγορια θα με κρινουν ? αφου δεν ειναι κακο .
Αλλα στη πραξη ξερουν να μη ντρεπονται στα λογια ομως ντρεπονται .
Εγω δηλαδη θεωρουμαι ασεμνη η θα επρεπε να ντρεπομαι αν μιλησω δημοσια για τη σεξουαλικη επαφη ενω αν το κανω πραξη χωρις να το ξερει κανεις πρεπει να ντρεπομαι λιγοτερο ?
Συγνωμη αν φαινομαι λιγο κακια η αν φαινεται οτι κρινω , δε μαρεσει να κρινω και αυτα δε τα λεω για θρησκευτικους λογους .