Results 1 to 9 of 9
Thread: Fuck the luck
-
24-02-2014, 03:14 #1
- Join Date
- Dec 2013
- Posts
- 145
Fuck the luck
Ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι η αδυναμία ή/και η παρεμπόδιση ατόμων και ομάδων να συμμετέχουν στις διαδικασίες κοινωνικής ανάπτυξης με συνέπεια την ελλιπή απορρόφηση των κοινωνικών αγαθών.
Ο κοινωνικός αποκλεισμός περιορίζει ή απαγορεύει τη συμμετοχή στην οικονομική , πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή και εμφανίζεται όταν οι υπηρεσίες και οι πόροι δεν είναι διαθέσιμοι, προσβάσιμοι ή αποδεκτοί.
Ο κοινωνικός αποκλεισμός συνεπάγεται την περιθωριοποίηση ατόμων ή ομάδων και συνδέεται άμεσα με την φτώχεια, την ανεργία και τα χαμηλά εισοδήματα , την υγεία, το επίπεδο εκπαίδευσης και ευκαιριών, τη δυνατότητα συμμετοχής στις κοινωνικές λειτουργίες, διαδικασίες και εξελίξεις, την προσβασιμότητα σε κοινωνικά αγαθά, την κοινωνική ένταξη.
Είμαι και εγώ ενα τέτοιο ατομο , δεν είχα την καλή τυχη να ζήσω ευκαιρίες και πολλές ωραίες στιγμές , λυπάμαι που αυτή η κοινωνία δεν προσφέρει τίποτα και εξακολουθεί να οδηγεί άτομα στον κοινωνικό αποκλεισμό , προσπαθώ ολη μου την ζωη να γίνω και να πετύχω κατι καλύτερο , θέλω να δώσω και να μοιράσω ωραίες στιγμές με αλλα ατομα , αν και δεν εχω τίποτα πιστεύω οτι το πιο σημαντικό που μπορώ να δώσω είναι τα αισθήματα μου και το χαμόγελο μου .Σιγά σιγά τα χάνω και αυτα , εχω αρχίσει να χάνω τον ευατό μου .... και τα λιγοστά που έχω .... το παραδέχομαι .... ζηλεύω αυτούς τους παρτάκηδες εγωιστές λεφτάδες που κοιτάνε τους αλλους απο κάτω και εκμαιταλεύονται .... το μόνο που ζήτησα σε αυτη την ζωη είναι μια ευκαιρία , αμα ζήσει κανεις πολύ καιρο στο σκοτάδι αρχίζει να πιστεύει οτι δεν υπάρχει φως .... είμαι ατομο που αξίζει αλλα είμαι σίγουρος οτι κανείς δεν θα με βρεί . Υπάρχουν ατομα εκεί έξω που η ζωή τους φέρθηκε άδικα , φαίνεται ετσι και αλλιως , αμα προσέξει κανείς το πρόσωπο και μάτια θα καταλάβει , είμαι και εγώ ενα τέτοιο ατομο και μεχρι σήμερα δεν εχω δει την καλύτερη μερα να έρχεται , ζηλευω τα προβλήματα σας αρκετές φορές , σκέφτομαι.....γιατί μονο εγώ ? λες και πληρώνω ολες τις αμαρτίες των προγόνων μου .... Πολύ απο εσάς έχετε ατομα που σας κανουν να νιώθετε περύφανοι γιαυτό που ειστε , περνάτε ωραίες στιγμές , διασκεδάζατε και ετσι καταφέρνεται να ξεχνιέσται και να συνεχίζετε , σας ζηλεύω και μακάρι να είχα και εγώ την τυχη σας , τυχαίνει μερικά προβλήματα να μην εχουν λύσεις και η ζωή να μοιάζει με κόλαση , αλλα αυτό που έχω να πω είναι παραιτούμαι και κουράστηκα
- 24-02-2014, 18:29 #2
- Join Date
- Apr 2011
- Location
- athens
- Posts
- 4,129
φιλεμου από τα γραπτασου δειχνεις ατομο με γνωσεις, ατομο που εχει ψαξει το θεμα,επισης φενεσαι ανθρωπος με αιεσθησιες κι με ομορφες αρετες όπως η κοινωνικοτητα ,η η δυναμη να αντιλαμβάνεσαι το τι κι ποσα προβλήματα εχεις. ετσι λοιπον το πρωτοσου βημα το κανες, αποδεχτηκες ότι εχεις καποιο θεμα,ότι πρεπει κατι να κανεις.
τωρα πρεπει να βρεις τα οσα καλα εχεις από μικρος, μπορει να εχεις ατυχια κι πολλα ασχημα αλλα στανταρ υαπρχει κατι που μπορεις να γραψεις, δε τα ξερω αλλα μπορεις να γραψεις την αρτιμελιασου, -βεβαια σορρυ , δε ξερω τι θεματα εχεις,αν εισαι υγειης δλδη ,αλλα αν εισαι να ξες ότι μετραει- για δες γυροσου??ποσοι είναι σε καροτσάκια , όμως είναι γελαστοι!!!!
δεν είμαι θεραπευτης , θεραπευομενος είμαι, δε θα σου πω τι να κανεςις, το αν θα ζησεις, το αν θα βαλεις τερμα στην ζωησου είναι δικοσου θεμα, προσωπικα πιστευω ότι μονο εμεις εχουμε δικαιωμα στο σωμα μας, αν θελουμ να ζησουμε η όχι, προσωπικα η αυτοκτονια είναι μια πολύ προσωπικη κι η απολυτη πραξη αυτοδιάθεσης μας .
Όμως θεωρω ότι είναι κι πολύ μεγαλη χαζομαρα να χασουμε το πολύ ομορφο δωρο , να βλέπουμε τον ηλιο τα [ρωινα, να μπορούμε να ΝΙΩΘΟΥΜΕ, Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΙ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ φιλεμου πρεπει να αγονιζομαστε κάθε λεπτο, σε παρακαλω ξανα σκεψου ,ξανα βρες την ορεξη για να νιώθεις,
25-02-2014, 03:34 #3
- Join Date
- Jul 2012
- Location
- Αθηνα
- Posts
- 798
Ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι το politicaly corrent παραθυράκι που βγήκε σαν το νώθο παιδί του ρατσισμού και της μπασταρδοσύνης των καιρών.
Κανένας δε θα στο πει στα μούτρα για να μπορείς να του σπάσεις τα δόντια, αλλά θα σε φιλτράρουν σα το κατακάθι του καφέ και θα σε αφήσουν εκεί μόνο σου στον πάτο.
Τι μπορείς να κάνεις οπότε? τίποτα.
Δεν θα ήταν όμως απίστευτο να έβαζε κάποιος μια καρφίτσα στην μικρή εκείνη τρύπα και να έκανε reset?
Ή και το ακόμα καλύτερο... να μαζευόταν μια μυστική επιτροπή επιστημόνων-επαναστατών και να έκανε το απόλυτο coup d'etat ... όχι για τα χρήματα, όχι για την εξουσία... Να ανακοίνωναν στον κόσμο πως "sorry παιδες, σε 5 μέρες θα τελειώσει ο κόσμος, έρχεται μετεωρίτης μεγέθους να-μη-πω και... tough luck... end of the ride... οτι φάγαμε φάγαμε... να πάθαιναν όλοι πανικό, να μηδενίζοταν οι ζυγαριές, να άδειαζαν οι τσέπες όχι γιατί πήγαν τα λεφτά σε κάποιον αλλά γιατί δεν θα είχαν πλέον νόημα...
Και μετά απο κανα 2 μέρες .... είπαμε ψέμματα.... μόνο αυτό. Θα ήθελα πολύ να το ζήσω αυτό.
25-02-2014, 10:27 #4
- Join Date
- Nov 2013
- Posts
- 1,483
για δωσε παραδειγματα τι θα ηθελες να κανεις και δεν μπορεσες? Μηπως εχεις κανει πραγματα στη ζωη σου και δεν τα αναγνωριζεις???
Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!
25-02-2014, 10:36 #5
- Join Date
- Nov 2013
- Posts
- 1,483
Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!
25-02-2014, 15:18 #6
- Join Date
- Jul 2012
- Location
- Αθηνα
- Posts
- 798
Νο fun in that ftatl!
Και ναι υπάρχουν κατα καιρούς τέτοια σενάρια αλλά ποτέ δεν υπάρχει το αμεσο στοιχείο... το "yeah folks we see it, it's too late now, goodbye i'm gonna blow my brains out now...".
Και ακριβώς λόγω του ότι δεν ειναι άμεσος ο κίνδυνος, δεν ηταν ποτέ πιστευτό απο το ευρή κοινό ένα τέτοιο σενάριο μέχρι τώρα.
Το στοιχείο του αιφνιδιασμού ήταν πάντα ο κύριος παράγοντας σε οποιαδήποτε τέτοια ριζικά ανατρεπτική κίνηση στον πλανήτη... βλέπε ανατροπές πολιτευμάτων δια της βίας, εξεγέρσεις κλπ... δεν είπε ποτέ κανείς "σε 4 χρόνια απο τώρα θα πάρω μια ομάδα ατόμων και θα ανατρέψω την κυβέρνηση με πραξικόπημα"...
Έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι δεν θα το πιστέψουν έτσι και αλλιώς... βλέπεις η ξανθιά που ήθελε να φτιάξει το μαλλί γιατί το βράδυ θα πήγαινε στο κλαμπ θα το φτιάξει έτσι και αλλιώς κλπ... το θέμα θα είναι το "μετά"!
Το αν θα πάει δηλαδή ο πορτιέρης στο κλαμπ, το αν θα φτάσει στο κλαμπ να βρει την κουλ παρέα της με το σμαρτάκι της ή αν θα πέσει κάποιος πάνω στο αυτοκίνητο της σε μια κίνηση απελπισίας... στο αν θα μπει κάποιος στο κλαμπ να τα κάνει λαμπόγυαλο γιατί πλέον δεν θα υπάρχουν συνέπειες κλπ.... Όλα αυτά είναι μέρος του "τσα!" που περιλαμβάνει το άμεσο.... το στοιχείο δηλαδή που εισβάλει στο τώρα σου και το οποίο ένα δευτερόλεπτο πριν αγνοούσες αλλά είναι πραγματικότητα.
25-02-2014, 17:28 #7
- Join Date
- Nov 2013
- Posts
- 1,483
μπα αυτο που θα γινει αν καποιος επιστημονας πεισει τους παντες για το τσα στον κοσμο που λες ειναι οχι να παθει πανικο αλλα να αυτοκτονησει ενα μεγαλο ποσοστο οπως εγινε το 2000 που πριν μπει ο 21ος αιωνας πολλοι αυτοκτονησαν γτ πιστεψαν οτι ο κοσμος θα τελειωνε.
Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!
25-02-2014, 21:59 #8
- Join Date
- Jul 2012
- Location
- Αθηνα
- Posts
- 798
Αυτο που αναφερεις εμενα μου δειχνει πως υπηρχε μια αντιδραση απο ενα μικρο κομματι του πληθυσμου αλλα απο τον υπολοιπο οχι. Αρα μερικοι το πιστεψαν και οι υπολοιποι (η πλειοψηφια) δεν το πιστεψε. Δεν ειναι το ιδιο με αυτο που περιγραφω
.
Μιλαω για το θεωρητικο ενδεχομενο της καθολικης αποδοχης σαν δεδομενο, δεν εξεταζω τροπους με τους ιποιους κατι τετοιο θα μπορουσε να γινει δυνατο αρα και πιστευτο απο την πλειοηφια.
25-02-2014, 22:36 #9
- Join Date
- Nov 2013
- Posts
- 1,483
ναι και σου λεω οτι αν γινει καθολικα αποδεχτο το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου θα αυτοκτονησει κατι που δεν ειναι μια απλη αντιδραση.
Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!
Similar Threads
-
Luck to be a single lady
By howtodream8 in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότηταReplies: 524Last Post: 20-07-2013, 02:37 -
FUCK BUDDIES H ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ? ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?
By Lacrymosa in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότηταReplies: 24Last Post: 11-09-2012, 01:38
Λάθος διάγνωση
26-06-2025, 22:58 in Ψυχοφαρμακολογία