Results 16 to 30 of 66
Thread: ΒΟΗΘΕΙΑ!
-
05-02-2014, 17:24 #16
Ευχομαι ι εγω φιλεμου να πανε όλα καλα με την αδελφουλασου!! είναι δυσκολο να πισεις καποιον για κατι τετοιο, ειδικα αν περναει από το μυαλο της ακομα κι το πιο ασχημο!! οσο κι να θελω να το απολησω!! να ξερεις φιλεμου ότι μπορει να της περασει από το μυαλο ότι ακομα κι εσυ!! ακομα κι ο αδελφος της να θελει το κακο της!!
είναι πολύ ασχημο , κι ελπιζω να μην το μαθετε πωτες οικογενειακα!!! ελπιζω να μην χρηαστει να την "πατε" εσεις στο γιατρο η στην κλινικη!!! ελπιζω να βρειτε τροπο να την πισετε.
παντος το να υποκρηθεις , ειτε εσυ ειτε οι δικοι σας είναι για καλο σκοπο!! το ζητημα δεν είναι μοναχα να την πατε εκει, γτ. μπορει να παει αλλα αν είναι πολύ αρνιτηκη , εάν φερθει ετσι ώστε να μην βοηθα τον γιατρο τωτες είναι μιση δουλεια!!!
ετσι λοιπον θα ελεγα να της πειτε για νευρολογο, η να της πειτε ότι για να γινει κατι- το "κατι" μπορει να είναι ένα ψεμα ότι εχει καποιο άλλο πρόβλημα υγειας, μπορει να πειτε ότι εχει να καμει με την υγεια ενός αλλου, ειτε με το αγαπημενο ατομο της οικογενειας σας, ειτε για καποιον ανδρα που την θελει η τον θελει κι εχει αυτος καποιο πρόβλημα!- υπαρχουν πολλες δικαιολωγιες !! πειτε το στον γιατρο, πες του ότι κατι παιζει, ότι δεν ερχετε, από οσα λιγα ξερω ολοι αυτοι οι γιατροι εχιυν κι γνοριζουν διαφορους τροπους οι δικαιωλογιες για να πισουν καποιων να τους επισκεφτεί!! ξερουν τροπους οι ψεματα που θα επιαναν.
- 05-02-2014, 17:50 #17
ΘΑ ΤΗΝ ΛΕς 1 ΧΑΠΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Κ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΕΤΣΙ ΚΑΠΩΣ ΜΕ ΠΕΙΣΑΝ ΕΜΕΝΑ(ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΙΕΣ...).ΑΠΛΑ ΤΟ ΧΑΠΑΚΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΑ ΠΑΛΙΟ ΧΑΠΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Κ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΩΣΟΤΟΥ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑρενεργιες.ΥΓ σου ευχομαι βεβαια να ειναι κατι περαστικο κ οχι οπως εγω που τρεχω μια ζωη κ δεν φτανω...
05-02-2014, 18:00 #18
05-02-2014, 18:49 #19
Είναι δικό μου λάθος που δεν ξεκαθάρισα από την αρχή ότι είμαι κορίτσι, δεν είμαι άντρας ..
Σας υπερευχαριστω για τη βοήθεια σας, είναι πολύ σημαντικό για μένα
Θέλω να σκέφτομαι θετικά και ότι όλα θα πανε καλα στο τέλος
05-02-2014, 19:41 #20
Θα ήθελα να σου πω και εγώ την άποψη μου. Πρώτα από όλα, τα συμπτώματα που περιγράφεις δεν οδηγούν στη Σχιζοφρένεια (γιατί κάποιος φίλος εδώ μέσα αυτό σου είπε) και επομένως δεν υπάρχει λόγος να τη τρομάξεις λέγοντας κάτι τέτοιο. Πιο πολύ με τη περιγραφή σου ταιριάζει η Παρανοειδής Διαταραχή (δε κάνω διάγνωση).
Το βασικό χαρακτηριστικό της διαταραχής αυτής είναι η έντονη δυσπιστία και καχυποψία προς τους άλλους ανθρώπους, οπότε τα κίνητρα των πράξεων τους ερμηνεύονται ως κακόβουλα.
Οπωσδήποτε μια τάση για καχυποψία όχι μόνο δικαιολογείται, αλλά είναι και απαραίτητη σε διάφορες δύσκολες περιστάσεις της ζωής. Όμως τα άτομα με Παρανοειδή Διαταραχή της Προσωπικότητας, όταν τους παρουσιάζονται οι αποδείξεις για το εσφαλμένο των απόψεων ή πεποιθήσεων τους, αδυνατούν να εγκαταλείψουν τις υποψίες τους και μπορεί και να τις στρέψουν και προς το άτομο που τις αμφισβητεί. Τα άτομα με αυτή τη διαταραχή είναι σε μόνιμη επαγρύπνηση και παίρνουν προφυλάξεις για συνεχείς απειλές. Είναι άτομα υπερευαίσθητα και περιμένουν ότι οι άλλοι θα τους ξεγελάσουν. Χαρακτηρίζονται από έντονη ένταση, επιφυλακτικότητα, ακαμψία, μυστικότητα και πολύ συχνά από έντονη ηθικολογία και εμπλέκονται σε νομικές διαμάχες. Δεν χρησιμοποιούν το χιούμορ, επιδεικνύουν μεγάλη σοβαρότητα και έχουν μεγάλη δυσκολία να εκφράσουν θερμά συναισθήματα. Έτσι παρουσιάζονται συχνά ψυχρά και στεγνά λογικά. Αν και κριτικάρουν έντονα τους άλλους, δεν δέχονται τα ίδια την κριτική των άλλων.
Ασθενείς με τη διαταραχή αυτή σπάνια αναζητούν θεραπεία, πιθανότητα λόγω της έντονης καχυποψίας και δυσπιστίας τους, που περιλαμβάνει φυσικά και τους θεραπευτές. Η καλύτερη προσέγγιση με αυτούς τους ασθενείς είναι η υποστηρικτική ψυχοθεραπεία. Η ομαδική ψυχοθεραπεία δεν ενδείκνυται και η χρήση αντιψυχωτικών φαρμάκων δεν έχει μελετηθεί.
Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι η προσπάθεια να πείσεις ένα τέτοιο άτομο είναι μάταιη. Για να καταφύγεις σε ακραία μέτρα, όπως εισαγγελική παρέμβαση κ.τ.λ. πρέπει να κινδυνεύει σοβαρά η ζωή της, ειδάλλως απλά θα επιβεβαιώσετε τις καχυποψίες της και θα επιδεινώνεται η κατάσταση. Για να έχεις αποτελέσματα, πρέπει να ξανακερδίσεις την εμπιστοσύνη της. Μη κάνεις τίποτα που να τη κλονίζει. Πρέπει να κάτσεις με πραγματικό ενδιαφέρον και υπομονή, να την ακούσεις. ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ. Είναι μία κοπέλα που βιώνει (άσχετο αν είναι πραγματικά) τρομερά άσχημες καταστάσεις και δεν έχει κανένα να τη βοηθήσει, να τη κατανοήσει, να την ακούσει και να της συμπαρασταθεί. Αφού έχασε και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους, νιώθει μόνη, αβοήθητη και δε κατανοεί γιατί δε στέκεστε στο πλευρό της. Μόνο αν νιώσει ότι είσαι στο πλευρό της και θέλεις να τη βοηθήσεις, θα σε ακούσει. Μη προσπαθείς να αλλάξεις την αλήθεια της, βοήθησε την μέσα εκεί….Ιωάννης Φραγκιαδουλάκης
Θεσσαλονίκη
05-02-2014, 22:27 #21
Εννοείς να κερδίσω την εμπιστοσύνη της και να περιμένω μόνη της να ζητήσει βοήθεια;;
Αρκετό καιρο είχα την εμπιστοσύνη της αλλά μόλις τεθεί το θέμα γιατρός , η εμπιστοσύνη χάνεται αυτομάτως
Είναι λίγο φαύλος κύκλος όλο αυτό και
αισθάνομαι ότι ο χρόνος είναι εχθρός όσο περνάει
γίαυτό αναζητώ άλλες λύσεις...
Οπως μας είπε ένας γιατρός: είναι σαν να έχουμε να κάνουμε με μια φωτιά
που όσο γρηγορότερα σβήσουμε τόσο το καλύτερο
Αν αργησουμε πολύ να τη σβήσουμε θα γίνει ολοκαύτωμα ( δική μου ελεύθερη μετάφραση ..)
Συμφωνώ με αυτά που λες παρ´όλα αυτα. Τα γνωρίζω και είναι πέρα για πέρα αληθινά
05-02-2014, 22:42 #22
Οπως μας είπε ένας γιατρός: είναι σαν να έχουμε να κάνουμε με μια φωτιά
που όσο γρηγορότερα σβήσουμε τόσο το καλύτερο
Αν αργησουμε πολύ να τη σβήσουμε θα γίνει ολοκαύτωμα ( δική μου ελεύθερη μετάφραση ..)
ετσι λενε οι γιατροι, ομως νομιζω απο την εμπειρια οτι δεν ειναι εται.Δινουν τεραστιες δοσεις οταν μπεισ σε κλινικη απο δυνατα φαρμακα κ συνερχεσαι σιγουρα, εννοω οτι αν ειναι να φυγουν τα θετικα συμπτωματα θα φυγουν, ειται ειναι φωτια που σιγοκαιει ειτε ολοκαυτωμα...Ισως ξερεις οτι υπαρχουν ασθενεις που ακομη κ παιρνοντας τα φαρμακα τους εχουν παλι συμπτωματαΗ αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
05-02-2014, 22:44 #23
Όποιος βιάζεται σκοντάφτει λέει ο σοφός λαός μας και δεν έχει άδικο…
Προτείνω να παρέχεις (για αρχή) τη βοήθεια που θέλει η αδερφή σου και όχι την αντικειμενικά σωστή. Μετά από λίγο θα αναπτυχθεί μία σχέση δούνε και λαβείν… Τότε θα μπορείς να απαιτείς πράγματα και με σύνθημα το «δε μπορείς να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα κάνοντας τα ίδια πράγματα» ίσως να μπορέσεις (σταδιακά) να τη πείσεις να δοκιμάσει και διαφορετικές προσεγγίσεις.
Αυτό είναι καθαρά μία υποκειμενική πρόταση για ένα περιστατικό που δε ξέρω. Απλά αναφέρω την αρχική κατεύθυνση που θα επέλεγα σε μία τέτοια περίπτωση.Ιωάννης Φραγκιαδουλάκης
Θεσσαλονίκη
05-02-2014, 23:12 #24
Ευχαριστω για την ψύχραιμη προσέγγιση , εγω δυστυχώς δεν μπορω να έχω την ανάλογη ψυχραιμία .
katerinaki επίσης έχεις απόλυτο δίκιο. Σκοπός και στόχος μου είναι όχι απλά να πάρει η αδερφή μου αγωγή , αλλά να συνεργαστεί και με κάποιον ψυχοθεραπευτή που θα τη βοηθήσει να διαπιστώσει μόνη της τι είναι καλό για την ίδια
05-02-2014, 23:25 #25
απο αυτα που εγραψες στο πρωτο σου ποστ, η αδελφη σου φαινετε να εχει αρχισει να φτιαχνει την δικη της πραγματικοτητα, μια πραγματικοτητα στην οποια την παρακολουθουν και θελουν να της κανουν κακο. σωστα? απο προσωπικη μου εμπειρια σου λεω οτι ο μονος τροπος για να μπορεσεις να την βοηθησεις οπως λενε τα αλλα παιδια δηλαδη να αποδεχτεις την δικη της πραγματικοτητα ειναι να μπεις στο ιδιο τρυπακι. Απο προσωπικη εμπειρια ξαναλεω, οτι ο μονος τροπος για να το πετυχεις ειναι να την κανεις να πιστεψει οτι ειστε στο ιδιο στρατοπεδο. πρεπει να μπεις στο δικη της πραγματικοτητα και αν μπορεις να την τραβηξεις.
Ξαναλεω οτι ειπα και πριν οτι πολυ πιθανον να ειναι στα πρωτα σταδια ψυχωσικου επεισοδιου, ακριβως τα ιδια συμπτωματα ειχα και εγω, αν δεν καταφερεις να μπεις στον κοσμο της και δεν καλυτερεψει... ε τοτε θα χειροτερεψει. υποψην οτι ενα ατομο σε ψυχωσικο επεισοδιο ειναι ικανο για ολα και αν φτασει η αδελφη σου εκει η μονη λυση θα ειναι να την πατε σηκωτη στο ψυχιατρειο.
υγ. στη δικη μου περιπτωση πχ. οταν ηταν σε εξαρση το επεισοδιο με ψαχνανε για καμια βδομαδα
05-02-2014, 23:31 #26
μεσα της πολυ πιθανον να γινετε ενας πολεμος μεταξυ λογικης και νεας πραγματικοτητας που εχει φτιαξει. ΠΧ. σας εχει πει ποιοι νομιζει οτι την παρακολουθουν? ειναι ανθρωποι ειναι τερατα ειναι εξωγηινοι? γιατι την παρακολουθουν? εχει αρχισει να ακουει μυνηματα και να αντιλαμβανετε τα πραγματα διαφορετικα απο οτι ειναι? ολα αυτα πρεπει να τα μαθεις και ο μονος τροπος ειναι να νομιζει οτι εισαι και εσυ ενα θυμα αυτων που την παρακολουθουν.
οσο τραβηγμενα και αν ακουγοντε αυτα που λεω, να σαι σιγουρη οτι στην πραγματικοτητα της ΑΝ ξαναλεω ΑΝ οδηγειτε σε ψυχωσικο επισοδιο τοτε ειναι πολυ χειροτερα
06-02-2014, 00:24 #27
Κουραγιο φιλη μου,ειναι προς τιμην σου που νοιαζεσαι για την αδερφη σου,Ειδικος δεν ειμαι αλλα εχω παρομοια πειρα απο ψυχολογικα ζητηματα,εχω υποστει κακοποιηση απο συγγενικο προσωπο κ εντονη καταθλιψη,Πιθανον η σδερφη σου πασχει ειτε απο καταθλιψη ειτε απο καποιο ειδος ιδεοψυχαναγκαστικης διαταραχης,Πρεπει να σου πω οτι σε μια φαση οταν ειχα καταθλιψη εβλεπα εχθρικα τους γυρω μου αντιδρουσα αποτομα κ θεωρουσα οτι θελουν να με βλαψουνε ολοι,Οπωσδηποτε αντιμετωπιζω απο παντα κοινωνιοφοβια κ θελω γυρω μου μονο το αγορι μου λιγες φιλες κ τους δικους μου κ λιγα ακομα οικεια προσωπα,ο ανθρωπος με καταθλιψη δεν εχει πληρη επαφη με την πραγματικοτητα σκεφτεται αρρωστημενα σεναρια που δεν υφιστανται απαραιτητα,Η αδερφη σου θελει στοργη κ κατανοηση,Μην την αφηνετε μονη της επειδη οι μαυρες σκεψεις θα γινονται χειροτερες κ θα φοβαται περισσοτερο,Παραλληλα επισκεφτητε απο μονοι σας εναν ειδικο για να σας πει πως θα κινηθειτε
06-02-2014, 00:53 #28
Κάθε φορά που μου εκμυστηρεύεται κάτι , είναι πάντα κάτι διαφορετικό και πάντα 2-3 ´σεναρια ´.
Είναι είτε συνάδελφοι στη δουλειά, είτε ασφαλίτες στη δουλειά ή στο δρόμο, άλλη φορά μου είπε ότι είναι φασίστες, ή ο σύντροφος ο δικός μου. Και δεν έχει τελειωμό.. Η σπιτονοικοκυρά της, κάποιος συγγενής, ή και κάποιο άτομο που μπορεί να συναντήσει τυχαία στο δρόμο.
Αλλες φορές φοβάται μήπως την κλείσουν φυλακή ή μήπως τη διώξουν από τη χώρα
Φοβάται και για τον πατέρα μου ή τον αδερφό μου μήπως ´αυτοί ´ τους βλάψουν.
Φοβάται ότι κάποιος θέλει να την δηλητηριασει
Δεν έχω καταλάβει ακόμη αν ακούει κάποια μηνύματα
Τον πρώτο καιρό φοβόταν να μιλήσει μπροστά σε κινητά τηλέφωνα . Για να συζητήσουμε για τα θέματα που φοβόταν αφήναμε τα κινητά μας στο σπίτι και βγαίναμε στο δρόμο να μιλήσουμε
06-02-2014, 00:57 #29
Κάποιες φορές μου έλεγε ότι φοβάται μήπως είναι υπερβολική
Και πριν ακόμη της πεις ότι ίσως πρέπει να μιλήσει σε κάποιον για όλα αυτα
φαίνεται να καταλαβαίνει τι θες να πεις και σε προλαβαίνει λέγοντας ´ ξέρω, ξέρω , κάποια στιγμή θα πρέπει να Δω κάποιο γιατρο..
06-02-2014, 05:11 #30
ΔΕΝ μας ειπες ποσο καιρο ειναι ετσι?
Το δικό μου προβλημα
26-07-2025, 16:05 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή