Results 16 to 30 of 59
Thread: ΨΕΥΤΕΣ !
-
09-02-2014, 11:35 #16
μαγκ, ειναι υπαρξιακο το ερωτημα, η μας προετοιμαζεις με τροπο για τους επομενους κλωνους σου? :p :p :p
- 09-02-2014, 11:44 #17
Oχι αγαπητη Remedy , ειναι ενα πραγματικο ερωτημα ( αποφασισα να εναρμονιστω με το περιφημο πνευμα του φορουμ ) και πλεον θανοιγω threads σπανιως ( την γλυτωσατε !! ) . Να χαιρεσαι τον τον συζυγο σου , κ συγγνωμη για την τελευταια φορα ( διοτι ενεπλεξα τον συζυγο σου ) Εσυ απο ψεμα πως πας ?
Παρολα αυτα , αγαπητη μου , διατηρω το δικαιωμα ναλλαξω γνωμη , κ νανεβαζω τα θεματα που μου αρεσουν .Last edited by Macgyver; 11-02-2014 at 08:37.
09-02-2014, 12:28 #18
ευχαριστω για τις ευχες σου μαγκ . εχω ανδρα, παιδακι οχι ακομα :) :)
εγω το ψεμα το αποφευγω οσο γινεται περισσοτερο .
για τοσο γελοια θεματα οπως η συμμετοχη σε ενα φορουμ μεταξυ αγνωστων για παραδειγμα, δεν θα το χρησιμοποιουσα ...
υπαρχει ενα τεραστιο χασμα αναμεσα στα "λευκα ψεματα" και στην μυθομανια...
νομιζω οτι οσο περισσοτερες δικαιολογιες δινει κανεις στον εαυτο του για να το χρησιμοποιει, τοσο περισσοτερο μεσα του θα ζει.
μπορει και να καταληξει να ζει πληρως σε μια δικη του φαντασιωση που κανεις αλλος δεν συμμεριζεται, αναδιασκευαζοντας οτι δεν τον βολευει (τυπου: "αστερω", που λεει και ο δικος μου ;) )
09-02-2014, 18:20 #19
10-02-2014, 02:42 #20
Ένα μίνι σχόλιο πάνω σε αυτό και θα επανέλθω... αυτή η φράση σου μου θύμισε έναν φίλο που μου είχε αναπτύξει τη θεωρία του περί 'ανώφελης ειλικρίνειας'.
Γιατί έχει κόστος να είσαι ειλικρινής.
Αλλά η ουσία μένει πάντα ίδια άσχετα με το δικό μας περιτύλιγμα. Πάρε για παράδειγμα δυο εξωτερικά ολόιδια όμορφα κουτάκια, με τις κορδελίτσες και τα φιογκάκια τους.
Το τι θα βρούμε στο εσωτερικό κάνει τη διαφορά.
10-02-2014, 08:03 #21
Μαρινα γεια σου , οταν λεω οτι δεν ειναι μεμπτο να λεω ψεμματα , συντρεχουν καποιοι οροι γι αυτο .
Αν του αλλουνου-ης τα θελει ο πισινος του
Αν ο αλλος γινεται πιεστικος
για να ξεφυγω απο μια δυσκολη θεση , αντι να δινω εξηγησεις ( ποτε δεν δινω )
Αν ο αλλος-η μου την εχει δωσει , κ δεν το καταλαβαινει
Παντως σε γενικες γραμμες ποτε δεν δινω εξηγησεις ( υποχρεωμενος ειμαι ? ) οταν θελω να διακοψω ενα δεσμο η μια φιλια . Ας το καταλαβουν μονοι τους , Πσρεπιπτοντως ποτε δεν ζηταω εξηγησησεις . Λεω ο αλλος-η θαχει τους λογους του να συμπεριφερεται ετσι , οποτε μου κανει η συμπεριφορα του ? οχι ? εφυγα κ τελειωσε .
ρε συ Μαρινα , τι ειναι αυτο το ανθρωπακι κατω απ το username σου ?Last edited by Macgyver; 10-02-2014 at 08:58.
10-02-2014, 17:09 #22
Βρε Mac, όλοι όταν λένε ψέματα θεωρούν ότι συντρέχουν κάποιοι λόγοι.
Όχι ότι δεν καταλαβαίνω τι λες, αλίμονο, νομίζω όλοι λίγο-πολύ έχουμε πει ψέματα για να ξεφύγουμε από ανθρώπους που μας πρήζουν.
Θυμάμαι που πηγαινοερχόμουν κάποτε Αγγλία και στους γονείς μου έλεγα ότι πάω... Αίγινα ή και πουθενά ('είμαι στο σπίτι, στο σουπερμάρκετ, στην ξαδέρφη'). Γιατί κλασικά οι απαντήσεις στο 'φεύγω για Λονδίνο' ήταν 'πάλι? και τι καιρό κάνει εκεί? και πού θα αφήσεις τον άντρα σου, γιατί κάνεις τόσα έξοδα, και να μας παίρνεις τηλ κάθε πρωί και βράδυ, και τι τα θέλεις αυτά, γιατί τρέχεις, με ποιους είσαι και τι ακριβώς κάνεις' κλπ κλπ.
Γενικά όταν βλέπουμε πως δεν υπάρχει συνεννόηση παρά τις προσπάθειες, ναι καταλαβαίνω ότι το ψέμα φαίνεται να λύνει κάποια προβλήματα.
Δεν είμαι πάντως σίγουρη ότι όντως τα λύνει ή τελικά απλά τα παρατείνει, τα δυναμώνει ή δημιουργεί και επιπρόσθετο άγχος.
Σε αυτό που λες για τις εξηγήσεις πάντως δεν συμφωνώ. Σίγουρα το να τις ζητάς (αν ο άλλος δεν θέλει να τις δώσει), από κάποιο σημείο και μετά δεν έχει νόημα. Και συμφωνώ ότι η ουσία είναι αν μας κάνει ή όχι η συμπεριφορά κάποιου ανθρώπου. Από την πλευρά μου όμως, προσπαθώ να δίνω εξηγήσεις όταν πρόκειται για δεσμό ή φιλία. Γιατί και εμένα με βοηθά και ίσως είναι χρήσιμο για τον άλλο άνθρωπο. Ούτε η φυγή ούτε το ψέμα εξυπηρετούν κάτι, διότι όλα κάποια στιγμή επιστρέφουν σε εμάς. Να σημειώσω βέβαια ότι η αλήθεια δεν χρειάζεται να είναι ‘ψυχρή, σκληρή, ωμή’ και άλλα τέτοια… Μπορούμε θαυμάσια να βάλουμε στο κουτάκι της αλήθειας ένα ωραίο περιτύλιγμα (= καλοί τρόποι, καλή διάθεση, ανάληψη ευθυνών, παροχή βοήθειας αν και όσο μπορούμε).
ΥΓ Για το ανθρωπάκι κάτω από το username… είναι το σύμβολο του msn messenger και παραπέμπει στη σελίδα του προφίλ μου, όπου είχα δημοσιοποιήσει το msn μου. Τώρα πια βέβαια αυτό είναι απλώς το e-mail μου, αλλά και το skype.
10-02-2014, 23:26 #23
- In this old house where every door is open
Εχει σημασία κ ο λόγος, κ η ποσότητα στα ψέματα. Άλλο το να λέει κανείς περιστασιακά τα λεγόμενα λευκά ψέματα ή κατά συνθηκην, άλλο το να μη λέει την αλήθεια χωρίς να λέει ψέμα, άλλο να ειναι μυθομανης, κι άλλο να τα χρησιμοποιεί κατά κόρον στην καθημερινότητα του, επαγγελματική, προσωπική, οικογενειακή κ να αποφεύγει με αυτό τον τρόπο συστηματικά να έρχεται αντιμέτωπος με την αλήθεια, κυρίως προσπαθώντας έτσι να βγάζει τον εαυτουλη του λάδι. Οι περισσότεροι φαντάζομαι έχουμε πει κ την πρώτη κ την τελευταία κατηγορία, αλλά αυτή η τελευταία ειναι συνήθως της παιδικής εφηβικής βία ηλικίας! Αν ενήλικας άνθρωπος συνηθίζει να λέει τέτοια ψέματα, για μένα υπάρχει θέμα, ανωριμότητας η χαρακτηρολογικο. Δε μιλώ για τη μυθομανια έτσι αυτή είπαμε ειναι άλλη κατηγορία! Το θέμα ειναι οτι ο σοφός λέει οτι ο ψεύτης κ Ι κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Όταν ο περίγυρος ανακαλύψει το χούι μένει μόνος του συνήθως.. Γιατί το πρόβλημα ειναι και οτι δε μπορείς να κανεις κάποιον παρέα επειδή σου είπε ψεματα είτε γιατί σε σόκαρε, πίκρανε κτλ, αλλά και γιατί έπειτα από αυτό δεν μπορείς να τον πιστεύεις πια, ποτέ λέει αλήθεια ποτέ ψέμα!
11-02-2014, 00:50 #24
11-02-2014, 08:26 #25
[QUOTE=marina38;471319]Βρε Mac, όλοι όταν λένε ψέματα θεωρούν ότι συντρέχουν κάποιοι λόγοι.
Όχι ότι δεν καταλαβαίνω τι λες, αλίμονο, νομίζω όλοι λίγο-πολύ έχουμε πει ψέματα για να ξεφύγουμε από ανθρώπους που μας πρήζουν.
Θυμάμαι που πηγαινοερχόμουν κάποτε Αγγλία και στους γονείς μου έλεγα ότι πάω... Αίγινα ή και πουθενά ('είμαι στο σπίτι, στο σουπερμάρκετ, στην ξαδέρφη'). Γιατί κλασικά οι απαντήσεις στο 'φεύγω για Λονδίνο' ήταν 'πάλι? και τι καιρό κάνει εκεί? και πού θα αφήσεις τον άντρα σου, γιατί κάνεις τόσα έξοδα, και να μας παίρνεις τηλ κάθε πρωί και βράδυ, και τι τα θέλεις αυτά, γιατί τρέχεις, με ποιους είσαι και τι ακριβώς κάνεις' κλπ κλπ.
Γενικά όταν βλέπουμε πως δεν υπάρχει συνεννόηση παρά τις προσπάθειες, ναι καταλαβαίνω ότι το ψέμα φαίνεται να λύνει κάποια προβλήματα.
Σε αυτό που λες για τις εξηγήσεις πάντως δεν συμφωνώ. Σίγουρα το να τις ζητάς (αν ο άλλος δεν θέλει να τις δώσει), από κάποιο σημείο και μετά δεν έχει νόημα. Και συμφωνώ ότι η ουσία είναι αν μας κάνει ή όχι η συμπεριφορά κάποιου ανθρώπου. Από την πλευρά μου όμως, προσπαθώ να δίνω εξηγήσεις όταν πρόκειται για δεσμό ή φιλία. Γιατί και εμένα με βοηθά και ίσως είναι χρήσιμο για τον άλλο άνθρωπο. Ούτε η φυγή ούτε το ψέμα εξυπηρετούν κάτι, διότι όλα κάποια στιγμή επιστρέφουν σε εμάς. Να σημειώσω βέβαια ότι η αλήθεια δεν χρειάζεται να είναι ‘ψυχρή, σκληρή, ωμή’ και άλλα τέτοια… Μπορούμε θαυμάσια να βάλουμε στο κουτάκι της αλήθειας ένα ωραίο περιτύλιγμα (= καλοί τρόποι, καλή διάθεση, ανάληψη ευθυνών, παροχή βοήθειας αν και όσο μπορούμε).
Mαρινα , εδω πιστευω οτι εχεις δικιο . Μαλλον θαλλαξω τακτικη , κ θα δινω εξηγησεις , οχι ομως να ζητω , εαν εχω να κανω με κακοπροαιρετο ατομο . Στο θεμα του περιτυλιγματος ομως , θα διαφωνησω διοτι ετσι ο αλλος-η μπορει να συνεχισει να θρεφει ελπιδες , πραμα που θα τον βασανισει περισσοτερο . Προτιμω το ψυχρο ' τελειωσε ' ( περιφραστικα ) ,ωστε να το παρει αποφαση κ να λυτρωθη .Φιλικα .
11-02-2014, 09:53 #26
11-02-2014, 11:13 #27
11-02-2014, 12:14 #28
Yπεριπτανται ενιοτε στην ατμοσφαιρα εδω και καποιο καιρο σχολια και υποννοουμενα εντος ή εκτος παρενθεσεων απο διαφορες πλευρες, που προσωπικα αδυνατω να τα πιασω, οχι ολα τουλαχιστον, αναρωτιεμαι ποσο απαραιτητα ειναι πια!
11-02-2014, 12:36 #29
11-02-2014, 12:56 #30
Τι σκοπο εξυπηρετουν ομως??
Αχρηστος...
17-07-2025, 22:23 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια