Ασυνέπεια στην ώρα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Ασυνέπεια στην ώρα

Έχω μεγάλο πρόβλημα με την αργοπορία. Είμαι ασυνεπής, καθυστερώ σε όλα τα ραντεβού και στην ουσία αυτό είναι άλλο ένα αποτέλεσμα της αναβλητικότητας που με διακατέχει, αλλά αυτή είναι άλλο και μεγάλο θέμα από μόνη της , θα με διακατέχει καιρό ακόμα και έχω πάψει να ελπίζω σε άμεση λύση.

Δεν έχω φτάσει ποτέ στην ώρα μου πουθενά. Είμαι τελείως εκτός προγράμματος. Το είχα από πάντα αυτό το πρόβλημα, το πάλευα αρκετά και το έσωνα πάντα την τελευταία στιγμή. Όμως από τότε που αρρώστησα ψυχολογικά, έχει επιδεινωθεί τραγικά με αποτέλεσμα να με κράζουν όλοι και να τσακώνομαι συνέχεια, και να προσπαθώ να αποδείξω ότι δε στήνω τους άλλους από αδιαφορία. Πρώτα κουράζω τους άλλους με τη συμπεριφορά μου και μετά με κουράζουν αυτοί με παράπονα. Με μερικούς ανθρώπους μου δημιουργούνται και νεύρα και εγωισμοί γιατί υποπτεύομαι πως δεν ενδιαφέρονται πραγματικά ή δε θέλουν να με δεχτούν με τα ελαττώματά μου, οπότε δεν έχει νόημα να αλληλοκουραζόμαστε.

Πολύ χονδρικά, η καθυστέρηση μπορεί να είναι από μισή ώρα μέχρι 2 ώρες. Έχω βαρεθεί να με κράζουν, σε σημείο που δε θέλω να με περιμένουν καν. Τους λέω να πάνε και θα τους βρω αν είναι ακόμα εκεί. Όταν πάλι πρόκειται για δική μου δουλειά και δε με περιμένει κανείς, (π.χ. δημόσιες υπηρεσίες) μπορώ να γίνω αηδιαστικά αναβλητική και να μην πάω, μέχρι να εξαντλήσω όλα τα dead lines. Μόνο μια φίλη μου το έχει αποδεχτεί πλήρως και μου λέει π.χ. να τα πούμε στις 10, για να είμαι εκεί 11. Μέχρι και ο ψυχίατρος μου κλείνει ραντεβού δήθεν μισή ώρα νωρίτερα και το υποψιάζομαι αλλά το δέχομαι γιατί μόνο έτσι βγαίνει άκρη.

Και η αργοπορία δεν είναι μόνο στα ραντεβού, αλλά παντού. Αργώ να κοιμηθώ, αργώ να ξυπνήσω, αργώ να απαντήσω σε τηλ και μηνύματα, αργώ να κάνω ο,τιδήποτε. Απλά το θέμα των ραντεβού περιλαμβάνει και άλλους και δημιουργούνται παρεξηγήσεις και νιώθω συνέχεια τύψεις. Υπάρχει κανείς με ανάλογο πρόβλημα και πως αντιμετωπίζεται?
    Last edited by zerox; 01-03-2014 at 07:40.

Banned
    ημαρτον θεε μου εγραψες ολο αυτο το κατεβατο για την ωρα? την λυση την ειπες μονη σου
    δήθεν μισή ώρα νωρίτερα και το υποψιάζομαι αλλά το δέχομαι γιατί μόνο έτσι βγαίνει άκρη.
    το μονο που μενει να διαβασω ακομα ειναι προβλημα με το τι ρουχα θα φορεσω (θα το διαβασω κ αυτο που θα παει)

Από μένα πάντως δε θα το διαβάσεις. Μπορεί να φαίνεται απλό το θέμα της ώρας, αλλά όταν η ασυνέπεια επαναλαμβάνεται και σε χαρακτηρίζει, έχει καταστροφικές συνέπειες. Χάνεις από δουλειές και ανθρώπους, μέχρι την αξιοπρέπεια σου. Μένεις πίσω σε υποχρεώσεις, προθεσμίες, σε όλα. Δεν ξέρω, μάλλον δεν το έθεσα σωστά και πρέπει να το ξαναγράψω, αλλά είναι χαοτικό το φάσμα των προβλημάτων που προκύπτουν. Προσπάθησα να το κάνω πιο συγκεκριμένο και τελικά ακούστηκε ανόητο. Το δήθεν μισάωρο δεν είναι λύση, αλλά μια ειδική μεταχείριση που πέραν της φίλης και του ψυχιάτρου, δεν μπορεί ούτε είναι διατεθειμένος να κάνει κανείς άλλος.

Senior Member
    Zerox μια χαρα το εθεσες το θεμα σου απλα ο αλεξανδρος για καποιο λογο δεν μπορει να καταλαβει για ποιο λογο μπορει να γραψει καποιος το οποιο θεμα του αν δεις και σε αλλα θεματα μπορει να πετυχεις κι εναν αλεξανδρο να γραφει ατακες του τυπου " τι αλλο θα διαβασω ακομα" η να ποσταρει βιντεο του τυπου οχι αλλο καρβουνο απο την ταινια του κουρκουλου.

Δυο πραγματα μπορεις να κανεις ή να λες σε οσους προκειται να κανονιζεις κατι οτι αργεις να εισαι ξεκαθαρη μαζι τους ακομα και για δουλεια να προκειται ή να βρεις τροπους να το διορθωσεις γτ να μην κανεις το αντιθετο οταν κανονιζεις κατι να οριζεις δικο σου deadline μιση ωρα νωριτερα απο αυτο που κανονιζεις για να πηγαινεις στην ωρα σου λεω εγω ενα παραδειγμα.
    Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!

Banned
    απλα ο αλεξανδρος για καποιο λογο δεν μπορει να καταλαβει για ποιο λογο μπορει να γραψει καποιος το οποιο θεμα του αν δεις και σε αλλα θεματα μπορει να πετυχεις κι εναν αλεξανδρο να γραφει ατακες του τυπου " τι αλλο θα διαβασω ακομα"
    μ αρεσει που μου μιλας σα να γνωριζομαστε καμια δεκαετια κ ομως ετσι οπως το πηγενεις με σχολιαζεις τσαμπα αφου δε προκειται να βγαλεις ακρη ακομα κ αν πας στο μαντειο των δελφων αφου δεν εχεις ιδεα ποσους γαιδαρους σκαω με το πεισμα κ την επιμονη μου

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    μ αρεσει που μου μιλας σα να γνωριζομαστε καμια δεκαετια κ ομως ετσι οπως το πηγενεις με σχολιαζεις τσαμπα αφου δε προκειται να βγαλεις ακρη ακομα κ αν πας στο μαντειο των δελφων αφου δεν εχεις ιδεα ποσους γαιδαρους σκαω με το πεισμα κ την επιμονη μου
    οχι απλα εξηγω της κοπελας οτι το εθεσε μια χαρα το προβλημα της. Προσεξε μη γινεις εσυ καμια φορα γαιδαρος και σκασεις!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Banned
    εξηγει στη κοπελα ελεος μηπως η κοπελα πρεπει να βαλει το ρολοι της 30 λεπτα πιο μπροστα απο τα υπολυπα

Senior Member
    ακομα κι αυτο αν τη βοηθησει γτ οχι, βεβαια εκεινη θα δει τι της ταιριαζει να κανει ωστε να λυσει το προβλημα της, μπορει για σενα αυτο που περναει να ειναι ασημαντο αλλα για εκεινη δεν ειναι.

Senior Member
    Όντως πολύ εκνευριστικό πρόβλημα, ειδικά για τους άλλους.
    Όσους το ανέχονται και για όσο το ανέχονται.
    Σε επαγγελματικό επίπεδο όμως δεν συγχωρείται.
    Δεν φαντάζομαι να εργάζεσαι!
    Το θέμα είναι να καταλάβεις γιατί το κάνεις. Γιατί σίγουρα το κάνεις εν γνώσει σου.
    Και με την ανοχή των άλλων. Τι πιστεύεις πως κερδίζεις από αυτό;
    Τιμωρείς κάποιον; Τιμωρείς τον εαυτό σου; Προσπαθείς να αποφύγεις καταστάσεις ή ανθρώπους;
    Προσπαθείς να τραβήξεις την προσοχή επάνω σου;
    Στέκομαι σ' αυτό που γράφεις.
    Quote Originally Posted by zerox View Post
    Όμως από τότε που αρρώστησα ψυχολογικά, έχει επιδεινωθεί τραγικά με αποτέλεσμα να με κράζουν όλοι και να τσακώνομαι συνέχεια, και να προσπαθώ να αποδείξω ότι δε στήνω τους άλλους από αδιαφορία. Πρώτα κουράζω τους άλλους με τη συμπεριφορά μου και μετά με κουράζουν αυτοί με παράπονα. Με μερικούς ανθρώπους μου δημιουργούνται και νεύρα και εγωισμοί γιατί υποπτεύομαι πως δεν ενδιαφέρονται πραγματικά ή δε θέλουν να με δεχτούν με τα ελαττώματά μου, οπότε δεν έχει νόημα να αλληλοκουραζόμαστε.
    Είναι λανθασμένη η αντίληψη που έχεις για το ενδιαφέρον των άλλων. Το να μας στήνει κάποιος 1 και 2 ώρες κι εμείς να τον περιμένουμε καρτερικά, είναι μάλλον απόδειξη ότι έχουμε χρόνο για χάσιμο, παρά ότι ενδιαφερόμαστε γι' αυτόν.
    Κάποια εκνευριστικά ελαττώματα που επιμένουμε να μην θέλουμε να τ' αλλάξουμε -γιατί το θέμα της αργοπορίας είναι κάτι που αλλάζει και πολύ εύκολα μάλιστα- μας στερούν από πολλά που θα μπορούσαμε να απολαύσουμε, μας περιορίζουν και μας απομονώνουν από πολλούς ανθρώπους. Αν επιζητάς την απομόνωση και τα παράπονα, τότε μπορείς να επιμένεις ν' αργείς. Αν όμως δεν σου αρέσει, τότε κάτι πρέπει να κάνεις για να τ' αλλάξεις.

Αν χρειάζεσαι συμβουλές για το πώς να είσαι συνεπής, μπορώ να σε βοηθήσω. Τυχαίνει να είμαι από τους πιο συνεπείς ανθρώπους, τουλάχιστον ως προς τον χρόνο. Κι αυτό γιατί σέβομαι τον χρόνο μου αλλά και τον χρόνο των άλλων.
    Κακά τα ψέματα, στήνοντας κάποιον δείχνουμε έλλειψη σεβασμού, άσχετα αν δεν είναι αυτή η πρόθεσή μας.
    Εκτός αυτού, το να είσαι μονίμως αργοπορημένος σημαίνει ότι είσαι μονίμως αγχωμένος. Πολύ κακό.
    Δεν ήμουνα πάντα τόσο συνεπής, γι' αυτό και θεωρώ ότι δεν είναι δύσκολο να το πετύχει κανείς και ειδικά στον επαγγελματικό τομέα είναι ένας εύκολος τρόπος να κερδίζεις τις εντυπώσεις. Το αντίθετο είναι από εκνευριστικό ως καταστροφικό.

Senior Member
    Καλό θα ήταν αυτό το πείσμα και την επιμονή να τα χρησιμοποιούσες πιο εποικοδομητικά.
    Να μάθαινες π.χ. να μιλάς και να γράφεις. Ίσως έτσι, σιγά-σιγά να άρχιζες και να σκέφτεσαι.

Banned
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Καλό θα ήταν αυτό το πείσμα και την επιμονή να τα χρησιμοποιούσες πιο εποικοδομητικά.
    Να μάθαινες π.χ. να μιλάς και να γράφεις. Ίσως έτσι, σιγά-σιγά να άρχιζες και να σκέφτεσαι.
    δεν εχω καπιο λογο να το κανω αυτο αφου αυτοι που εχω μηλησει ειναι παρα πολοι κ μεσα σε αυτους υπαρχουν κ ατομα που δε μπορεις ουτε καν να φανταστεις πιοι ειναι κ οσο κ αν σκεφτεις δε προκειται να βρεις ποια ειναι.

Banned
    κοπελια ,λυπάμαι αλλα μαλον το κανεις με γνωση της πραξης σου!! ,δεν μπορει το φτωχο κι λιγουλάκι τσουρουφλισμενο μυαλουδακιμου να χαμπαριασει πως γινετε καποιος να αργει συνεχως κι να μην το αλλαζει!
    από την στιγμη που εχεις αντιλυψη, από ότι φενετε εχεις το μυαλοσου σε κανονικη λειτουργεια, δε φενεσαι για να μην ξερεις που κι τι συμβαινει, δεν εχεις καποια αναπιρια , δε εισαι αυτιστικη όπως δυστυχως αλλα παιδια! αρασ ?
    γνωρίζεις το ότι αυτό που κανεις είναι λαθος, γνωρίζεις ότι καποιος καποια σε περημενει, κι το καταλαβαίνεις ότι είναι λαθος!! ετσι λοιπον δεν δικαιολογησαι να μην το αλλαζεις!! να εισαι στην ωρασου!
    τωρα για την αιτια δε ξερω, ισος -όπως ειπε κι ο φιλος ο μ-μεριαν μαλον το κανεις για να κερδισεις εντυπωση!! όταν εχεις ραντεβού με φιλους για ποτο, να σε περημενουν ολοι ισως σε κανει να νομιζεις ότι ξεχωρίζεις!! ολοι μαζι κι εσυ , κατι σαν σπεσιαλ γκεστ στη τηλεοραση¨), τωρα , αν βγεις με ανδρα κι τον στησεις ο.κ. λογικο τις πρωτες φορες!! - κι μαλον εισαι αρκετα εμφανισιμη γτ. εχω παρατηρηση ότι το συνηθιζουν οι ομορφούλες αυτό, ετσι λοιπον το να σε περημενει ο ανδρας λιγάκι δε πιραζει, προσωπικα παντα επιδιοκω να είμαι πρωτος σε κάθε ραντεβού!! όμως αν αργεις πολύ, κι αν το κανεις κι σε φιλους είναι αγενια!!

Senior Member
    Δεν νομιζω να ειναι θεμα αναβλητικοτητας. Νομιζω πως ειμαι η προσωποποιηση της αναβλητικοτητας , αλλα δεν στηνω ποτε και φροντιζω παντα να ειμαι αρκετη ωρα νωριτερα στο μερος που πρεπει να ειμαι .
    Κατα τα αλλα , νομιζω πως αυτο το προβλημα το εχουν πολλοι ανθρωποι και μια καθυστερηση μεσα σε λογικα πλαισια ειναι κατανοητη. Αλλα εσυ μιλας για δυο ωρες και αρα θα πρεπει να το ψαξεις περισσοτερο.
    Θα ηθελα και εγω να μαθω αν δουλευεις.

Banned
    για ποιο λογο μπορει να γραψει καποιος το οποιο θεμα του αν δεις και σε αλλα θεματα μπορει να πετυχεις κι εναν αλεξανδρο να γραφει ατακες του τυπου " τι αλλο θα διαβασω ακομα" η να ποσταρει βιντεο του τυπου οχι αλλο καρβουνο απο την ταινια του κουρκουλου.
    αμα ειναι να σου βαλω κ αυτο για να εχεις κατι να σχολιαζεις συνεχεια χιχιχι http://www.youtube.com/watch?v=IJe8QlecuZI

Senior Member
    αμα ειναι να σου βαλω κ αυτο για να εχεις κατι να σχολιαζεις συνεχεια χιχιχι http://www.youtube.com/watch?v=IJe8QlecuZI

μη προκαλεις την τυχη σου!!!

Page 1 of 2 12 LastLast