Results 1 to 15 of 66
Thread: ΒΟΗΘΕΙΑ!
-
05-02-2014, 03:16 #1
ΒΟΗΘΕΙΑ!
Καλησπερα,
τον τελευταιο καιρο αντιμετωπιζουμε κάποια προβλήματα με την αδερφή μου, 35 χρονών.
Πιστευει οτι παρακολουθούν τα τηλεφωνά της, ότι την παρακολουθούν στη δουλειά, στο δρόμο, παντού.είναι καχύποπτη με τους γείτονες, με τα πάντα. Η συμπεριφορά της είναι γενικά καχύποπτη και εριστική ακόμα και με εμάς, την οικογένειά της.
Για να μην μακρηγορώ δεν δέχεται να επισκεφτεί κάποιον ειδικό και αναστατώνεται πολύ όταν της αναφέρω ότι θα ήταν καλό να επισκεφτεί κάποιον ειδικό τουλάχιστον για να την ανακουφίσει από τις αυπνίες και το έντονο στρες που φαίνεται να έχει.
Προσπαθώ να επισημάνω ότι είναι θέμα υγείας πρώτα απ'ολα η επίσκεψη σε γιατρό, αλλά η ίδια αντιδρά άσχημα και λέει ότι δεν έιναι τρελλή ...
έχουμε επισκεφτεί πολλές φορές ψυχίατρο εγώ με τον πατέρα μου, για να συμβουλευτούμε πώς θα χειριστούμε το θέμα και πώς θα την πείσουμε να επισκεφτεί εναν ειδικό. Μάταια..μας συνεστησε καποιος γιατρος να της χορηγησουμε κρυφα για λιγες μερες risperda(αν το θυμαμαι σωστα) και το αντιδοτο του..για περιπου 10 μερες όντως της το δωσαμε κρυφα αλλα χωρις ιδιαιτερη βελτιωση, δεν εγινε περισσοτερο συζητησιμη στο θεμα επισκεψης σε γιατρο..και τωρα που σταματησαμε να της δινουμε φαρμακο εχει αρχισει να φερεται παλι πολυ περιεργα..Φοβαμαι και θελω πολυ να την βοηθησω, γιατι πραγματικα υποφερει, αλλα δεν ξερω τον τροπο.
Ο λογος που γραφω ειναι: οποιος εχει ιδια εμπειρια, είτε ο ίδιος είτε συγγενής, να μου δωσει κάποιες ιδέες για το πως να την πεισω ότι είναι ανάγκη να επισκεφτει γιατρο...δεν ξερω τι να κανω..ξερω ότι δεν υπάρχει συνταγή , αλλά οποιαδήποτε
ιδέα μας βοηθήσει να αποφύγουμε την ΄ακούσια νοσηλεία΄θα είναι πολύτιμη. Βλέπω ότι πολλά παιδιά εδώ μέσα έχουν καταφέρει να παρακολουθήσουν αγωγή με επιτυχία και μπράβο τους. Σκεφτηκα ότι κάποιος ίσως με την προσωπική εμπειρία του βοηθήσει , αν μοιραστει μαζί μου τον τρόπο που έπεισε τον ίδιο να θελήσει να επισκεφτεί γιατρό..
Αυτά...συγγνώμη για το άγχος μου αλλά πραγματικά αισθανομαι πελαγωμένη..
- 05-02-2014, 03:29 #2
αυτο ετσι οπως το περιγραφεις μου θυμιζει αναβιωση καπια εμπειριας του παρελθντος πχ μηπως στο παρελθον καπιος τη παρακολουθουσε?
05-02-2014, 03:44 #3
και εμεις αυτό σκεφτήκαμε στην αρχή..αλλά δυστυχώς με τον καιρό είδαμε ότι δεν στέκανε λογικά οι υποψίες της και ποτέ δεν μας δίνει και περισσότερες απαντήσεις σε ότι ρωτάμε.. νομίζει ότι όλοι συνωμοτούν εναντίον της. για παραδειγμα , μια φορά βγήκαμε έξω ένα βράδυ και λιποθύμησε..και μας ελεγε ότι ήταν σίγουρη ότι καποιος της εβαλε κάτι στο ..νερο της. Νομίζει ότι κάποιος αλλάζει τη θέση στα πράγματα στο σπίτι και στη δουλεία της, και αλλα πολλά
05-02-2014, 03:57 #4
Μου ακούγεται σαν ψυχωσικό επεισόδιο. Καλό θα ήταν να την πάτε το συντομότερο δυνατό σε κάποιον ειδικό (κατά προτίμηση ψυχίατρο). Έχει παρουσιάσει ξανά στο παρελθόν κάτι ανάλογο; Δυστυχώς δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα μπορούσατε να την πείσετε χωρίς να το αντιμετωπίσει καχύποπτα. Σίγουρα είναι προτιμότερο να την πάτε χωρίς τη θέλησή της παρά καθόλου. Υπάρχει κάποιο άτομο το οποίο να εμπιστεύεται πιο πολύ;
05-02-2014, 08:39 #5
ναι ακουγεται σαν τα πρωτα σταδια ψυχωσικου επεισοδιου. αν την πατε παρα την θεληση της πχ. με εισαγγελικη παραγγελια θα της ειναι λιγο επωδυνη εμπειρια βεβαια. θα σας ελεγα να περιμενετε λιγο μπας και καλυτερεψει, αν δεν, τοτε δεν εχετε αλλη λυση. και σε μενα 35 χρονων ξεκινησε καπως ετσι και εξελιχθηκε σε σχιζοφρενεια.
05-02-2014, 08:45 #6
ειναι σχεδον αδυνατον καποιον με ψυχωση να το πεισεις να παει μονος τους σε ψυχιατρο, εχει φτιαξει μια δικη του πραγματικοτητα. η αδελφη σου ειναι ακομα στα πρωτα σταδια και ισως καταφερετε να την πεισετε με το καλο. καλο κουραγιο
05-02-2014, 09:30 #7
ΑΛΛΑ για να πουμε του στραβου το δικιο κατι οντως την βαζετε στο νερο της(για το ρισπενταλ μιλαω)...δεν ξερω ποσο μπορωναβοηθησω αλλα αν μπορωνα δωσω καποια συμβουλη το κρυφο φαρμακο δεν ειναι η καλυτερη λυση και η ακουσια νοσηλεια ακομη παραπανω.το καλυετρο ειναι να την πεισετε καπως να παει σε γιατρο.ξερω γω μηπως τσιναει λιγοτερο στην ιδεα να αρχισετε με καποιο ψυχολογο οοποιος στην συνεχεια θα την πεισει ναπαει και στον ψυχιατρο ωστε να παρει και φαρμακα.ΥΓ υπαρχει και η βαλεριανα φυσικοηρεμιστηκο το οποιο δεν πιστευω οτι λυνει την κατασταση αλλα θα την απαλυνει σιγουρα.προσοχη ομως η βαλεριανα δεν κανει να παιρνεται πανω απο δεκα μερες χωρις καποιο διαλειμα να μεσολαβει 2-3 μηνων χωριςαυτην-διπλοτσεκαρισμενο αυτο απο το ιντερνετ.ελπιζω να βοηθησα λιγο κ καλη τυχη
05-02-2014, 11:30 #8
πως ειναι η αδερφη σου σαν χαρακτηρας ειναι συζητησιμη? αμα τη ρωτησεις γιατι σε παρακολουθουν οι γειτονες σου δινει καποια απαντηση που να εξηγει τη συμπεριφορα της? εγω π.χ που ειχα αντιμετωπισει το ιδιο θεμα με τη μανα μου μου λεγε ετσι δεν με θελουν δεν μου εξηγουσε τι και πως δεν ειναι συζητισιμη.
05-02-2014, 11:43 #9
Βαλτην να διαβασει στο Google για την Σχιζοφρένεια και πες της καταλαβαινεις οτι εχεις παρομοια συμπτωματα..? Μονο που δα το διαβασει πιστευω θα καταλαβει οτι κανει δεν παει καλα οποτε μπορει να την πεισετε να επισκευτει καποιον γιατρο και να πει απο μονη της οπα παρτο αλλιως..
05-02-2014, 15:32 #10
Ευχαριστω πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.
noumac , εσένα καταφέρανε να σε πεισουνε με κάποιον συγκεκριμένο τροπο
ή έγινε ακούσια διαδικασία ;
05-02-2014, 15:48 #11
και τις δυο φορες με εισαγγελικη παραγγελια. την μια σηκωτο!
05-02-2014, 16:12 #12
καλησπερα!!
πριν μπω στο θεμα ηθελα να ευχηθω να πανε όλα καλα!! είναι δυσκολο καπως το πρόβλημα της αδελφησου φιλεμου! κι αυτό γτ. - βεβαια μπορει η κοπελια να μην εχει κατι σοβαρο κι μακαρι να καμουμε λαθος - γτ. είναι κι θεμα με τους γυρο της, θα βλεπει με καχιποψια κι τους γονεις της, ακομα κι τα αδελφια της!!
Πρωπικα δεν εχω καποια καλη γνωση του θεματος ,ουτε είμαι γιατρος, απλα ! η αδελφη του πατεραμου ειχε τετοιο πρόβλημα!! στη θειαμου της εμφανηστηκε αρκετα πιο μεγαλη από την αδελφησου!! πρωτο εποισοδιο ηταν γυρο στα 45-50 της χρονια!! οπου σταματησε κι παλυ ξανα αρχισε στα 70 της!! τωτες ηταν πιο εντονο κι με μεγαλη διαρκια!! αλλα και με παραπανω από 2 φοβους! σταματησε για 10 χρονια!! και μετα τελευταια υπηρχε συνεχεια!! πολύ εντονα και με πολύ ενταση !
Οι συγγενείς μου - η θειαμου αυτή δεν παντρευτηκε - λεγετε ότι από πολύ νεα ειχε καποια τετοια θεματα!! εμενα μου εκανε εντυπωση θυμαμαι , ότι ειχε πολλα μυστηκα, ότι εκανε πολύ παραξενα πραγματα από τωτες που ειμουν μικρος! -βλέπεις ,ηταν ένα πολύ καλο "παρκινγκ" η ανηπαντρη θειαμου για να με παρατησουν οι γονεις μου σαν ειμουν μικρος! ,ηταν πολύ καλη ευκερεια και τσαμπα να με αφησουν εκει περα και να κανουν την ζωαρα τους οι δικοιμου -, ετσι λοιπον ειχα πολλες μερες περασει μαζι της, και θυμαμαι ότι παρα ότι ειμουν παιδακι κατάλαβαινα ότι κατι παιζει στραβα εκει!
Η θειαμου σαν ειχα πλεον μεγαλωση ειχε θεμα με έναν γειτωνα, νομιζε ότι θελει να τη σκοτωσει!! δεβ μπαινω σε συγκεκρημενα θεματα αλλα επεξαν χοντρα προβλήματα, είχαμε θεμα κι με την αστυνομια! με ιδιοτικους ντεντεκτιβ και πολλα τετοια!!! για να παει σε ψυχιατρο ουτε για πλακα!! νομιζε ότι θελουμε να την βγαλουμε τρελη και να της φαμε την περιουσια της!! ,ουτε και ψυχολογο!! αν και λογο του ότι ηξερε γραμματα- δεν ηταν σαν εμενα, που ουτε ορθογραφια δε ξερω- ηταν μορφωμενη παρα την συνηθεια της εποχης που ηθελε τις κοπελες να μην σπουδαζουν,η θεια μου ειχε!! ετσι λοιπον ηξερε τη διαφορα του ψυχολογου! και πηγε!! αφου ηξερε ότι δε μπορει να της δωσει φαρμακα, αλλα κατι πρεπει να ειπανε μια μερα οπου την εκανε να μη ξανα παει.
η θειαμου μπορουσε κι το εκρυβε το πρόβλημα της, δλδη δεν ελεγε σε ολο τον κοσμο ότι - αυτος θελει να με σκοτωσει, ότι αυτος κανει το ένα, την παρακολουθεί κ.α., αυτά τα ελεγε μονο σε εμας και παλυ τα ελεγε με τροπο και δυσκολα!! αν όμως εμπενες στο σπιτι της τρόμαζες!!! ειχα φρικαρει με οσα ειδα!!!! απίστευτα και τρομερα πραγματα!! λες κι εβλεπα ταινια!!! ειχε αποκλησει τα δοματια που νομιζε ότι ειχε βαλει αυτος καλοδια κι πολλα αλλα τελειως παραλογα για εμας αλλα λογικα για αυτην, το θεμα είναι ότι οσο περναγαν τα χρονια, οσο γερναγε ολο και πιο πολύ γινοταν γνωστο!! εφτασε σε μερες που φωναζε στα μπαλκονια!! εκανε πολλα πραγματα που αν της τα ελεγαν σαν ηταν λογικη θα ειχε βαλει τα κλαματα με την αξιοπρεπεια της που πηγαινε στραφη!!
από γιατρους λοιπον πολύ δυσκολα να δεχτει, τι με συμφωνιες του στυλ πηγαινε εσυ και εμεις θα κανουμε αυτό,,, κι το άλλο,, μοναχα όταν κατι επαθε, κατι απλο τραυμα κι ετσι ηρθε στο νοσοκομειο ο γιατρος!! μονο τωτες και δεχτηκε να παρει καποια φαρμακα όπως τα σερικουελ,εγινε δουλεια!!! αλλα για λιγα χρονια, μετα ξανα τα ιδια!! οπου για να ξανα παει στο γιατρο αλλα και να δεχτει να μηλησει μαζι του1 - γτ. δεν είναι μονο να παει, είναι κι να του μηλαει - της ειπαμε για ψεμα ότι είναι νευρολόγος κι θα κοιταξει τα χεριασου που τρεμουν !! κι πηγε, δεχτηκε τα φαρμακα, κι ξανα εγινε καλα, αλλα δυστυχως παλυ είχαμε τα ιδια!!
05-02-2014, 16:16 #13
Λυπάμαι πολύ, είναι κρίμα να πρέπει κάποιος που υποφέρει τόσο πολύ να επωμιστεί κάτι τόσο βαρύ , που στην τελική θα μπορούσε και να το αποφύγει .
Έχω προσπαθήσει να την πείσω με ήρεμο τρόπο, με ατέλειωτες ώρες συζητήσεων .
Μετα έγινα πιο απόλυτη ώστε να μπορέσω να της το επιβαλω κατα κάποιον τρόπο, τονίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης της. Μάταια..
05-02-2014, 16:28 #14
Giorgos panou ευχαριστω πολυ που μοιραστηκες την εμπειρία σου αυτή , με βοηθάει πολυ όλο αυτο.
Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύπλευρο το πρόβλημα ...
Έχω σκεφτεί κι εγω πολλές φορές ότι ο νευρολόγος είναι ένας γιατρός που μπορεί πιο εύκολα να δεχτεί ,
από τον ψυχίατρο ή τον ψυχολόγο.. Και δυστυχώς κι εγώ έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι αν αρρωστησει για κάτι απλό και πάει στο γιατρό, να μπορέσει να τη δει και ψυχίατρος
05-02-2014, 16:35 #15
Θέλω να προσπαθήσω να παίξω και ´θεατρό´
Οτι θα πάω εγω σε ψυχίατρο για κάποιο δικό μου πρόβλημα ή ακόμη και όλη η οικογένεια .. Μήπως θελήσει να έρθει μαζί μας
Με αυτο τον τροπο κατάφερε μια οικογένεια να πείσει την μικρή αδερφή να παει στον γιατρό και μας προτείνανε να το δοκιμάσουμε.
Σε αυτούς έπιασε και η κοπέλα είναι πολυ καλα τώρα και συνεπής με την αγωγή της..
Τι να πω , δεν ξέρω ..
Η αλήθεια είναι ότι η αδερφή μου ήτανε πάντα δύσκολος χαρακτήρας .
Δεν έχω και καλό Ίντερνετ εδω που είμαι και ίσως κάνω κάποια λάθη..
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία