Results 1 to 1 of 1
Thread: Φοβια για Αποπρωσοποποιηση..HELP
-
09-02-2014, 13:18 #1
Φοβια για Αποπρωσοποποιηση..HELP
Ειναι ισως η μεγαλυτερη φοβια που εχω..Καταρχας να ξεκινησω λεγοντας οτι η φοβια μου ξεκινησε παλια που βιωνα πολυ αγχος και ενιωθα καπως περιεργα...και εκει λοιπον που εψαχνα στο ιντερνετ..βρηκα αυτο..και μου κολλησε οτι το χω..Τελοςπαντων περασε ο καιρος..μου φυγε το αγχος γενικα ηρεμησε το ολο πραγμα..απο τοτε φοβαμαι μην ξαναπαθω κατι τετοιο..αλλα το φοβαμαι τοσο πολυ που κατανταω γελιος..Δηλαδη..αμα μεθυσω και αρχισω να νιωθω λιγο ζαλισμενος λιγο το ενα λιγο το αλλο..το πρωτο πραγμα που θα σκεφτω ειναι οτι εκανα μ@@@@ια και μπορει να παθω αποπρωσοποποιηση κλπ..αλλη φορα ειναι οταν το παρω μια μερα σερι και δεν κοιμηθω καθολου..μετα καποιες φορες θα με πιεζω να κοιμηθω γιατι φοβαμαι μην παθω κατι τετοιο..και τελος..το παθαινω οταν εχω εντονη θλιψη ή εντονο αγχος..εκει πανικοβαλομαι κυριολεκτικα..σκεφτομαι οτι απο αγχος και θλιψη ειχε ξεκινησει εκεινο το πραγμα τοτε..και τρελενομαι και δεν μπορω να ηρεμησω..Τωρα θα σας πω τι γινεται στην περιπτωση που με πιανει τοσο εντονα η φοβια μηπως το εχω που αρχιζω και ψαχνομαι κλπ..Ειναι λοιπον οι περιπτωσεις που θα μπω στο τρυπακι επειδη δεν υποχωρει η φοβια..(π.χ. αμα δεν κοιμαμαι καλα και νιωθω κουρασμενος για αρκετες μερες δεν θα το φοβαμαι απλα αλλα θα αρχισω να αναρωτιεμαι ''και αμα το χω?'')..Αμα λοιπον δεν υποχωρει η φοβια..θα αρχισω να ψαχνω στο ιντερνετ για συμπτωματα..τα βλεπω,τα τσεκαρω κλεπω οτι δεν τα εχω...αυτα ομως τα συμπτωματα της αποπρωσοποποιησης ειναι κατι τα οποια πιθανοτατα δεν εχω βιωσει (ευτυχως)..και για αυτον τον λογο..το μυαλο μου μετα αρχιζει τις ηλιθιες σκεψεις και αποριες..οπως..''και αμα νιωθεις ετσι και απλα δεν το καταλαβαινεις;'' μαζι με ενα σορο παρομοιες αποριες σχετικα με την συμπτωματολογια αυτης της διαταραχης..και χωρις να το θελω..καταληγω παντα στο να υπεραναλυω τοσο πολυ το πως νιωθω ,το πως βλεπω και γενικα να προσπαθω να δω αμα εχω καποιο συμπτωμα..που μου δημιουργειται ενα περιεργο συναισθημα(μια ενοχληση/δυσφορια κατι τετοιο τελοςπαντων) λογο της ολης διαδικασιας..και μετα πανικοβαλομαι ''γιατι νιωθω ετσι;;,γιατι σκεφτομαι ετσι;;λες να το χω τελικα;''...Και γενικα αρχιζει μια ποολυ ενοχλητικη και κουραστικη διαδικασια που γινεται αυτη η διαδικασια συνεχεια..πιο συγκεκριμενα φοβαμαι για το πως νιωθω..και σκεφτομαι βλακειες του στυλ ''μηπως ειναι ψευτικα;'' κλπ κλπ..Και αυτο που νιωθω βασικα τι ειναι;;..Δυσφορια λογω του αγχους και της ανησυχιας για το συγκεκριμενο θεμα.Και το κακο ειναι οτι αμα μου κολλησει δεν ξεκολλαει ευκολα μετα..και με βασανιζω με ασχημες παραλογες σκεψεις...Και το χειροτερο ειναι οτι αμα ξεκινησει..μετα ειναι δυσκολο να βγω απο ολο αυτο το πραγμα..επειδη μου ρχοντε ηλιθιες σκεψεις του στυλ ''μα νιωθω περιεργα'' και δεν με αφηνουν να βγω απο το τρυπακι και με τρελαινουν σε φαση να κατανταει πολυ κουραστικο..Εχετε να μου προτεινετε κατι;