Δεν ξέρω τι έχω..
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Junior Member

Δεν ξέρω τι έχω..

Καλησπέρα παιδιά! Είμαι 23 ετών και μέχρι πριν 3 μήνες έκανα τακτική χρήση κάνναβης για 2 χρόνια. Κάπνιζα περίπου μέρα παρα μέρα. Σαν ασχολία μου άρεζε πάρα πολύ, το έβρισκα μαγικό να βρίσκομαι με την παρέα μου και να κάνουμε το χαβαλέ μας. Άλλα χόμπι δεν είχα ιδιαίτερα. Μέχρι που μια μέρα χωρίς να έχω "πιει" πολύ, άρχισα να ξύνομαι παντού μέχρι που έβγαλα κοκκινίλες σε πρόσωπο και λαιμό (μου είχε συμβεί και άλλες φορές αυτό το ξύσιμο, χωρίς όμως να φτάσω σε αυτό το βαθμό). Αυτό ήταν. Έπαθα κρίση πανικού, έκανα εμετό 4 φορές, έφτασα σε σημείο να ζητάω απο έναν φίλο μου να πάω νοσοκομείο, μέχρι που ξάπλωσα και κατάφερα να κοιμηθώ. Την επόμενη μέρα ξύπνησα και με έπιασε ένα άγχος μήπως έχω πάθει κάποια ζημιά απο το τσιγάρο..

Φοβήθηκα τόσο για την υγεία μου που αποφάσισα να το κόψω μαχαίρι. Έκτοτε φοβούμενος ότι έχω κάτι (είτε σωματικό είτε ψυχολογικό) γκουγκλάρω συνεχώς στο ίντερνετ συμπτώματα που μπορεί να έχω, και έχω μπει σε ένα φαύλο κύκλο που πηγαίνω απο τη μια ασθένεια στην άλλη. Π.χ μια νομίζω ότι έχω κατάθλιψη, την άλλη νομίζω ότι έχω αποπροσωποποίηση, την άλλη κάποια αγχώδη διαταραχή και πάει λέγοντας. Το θέμα είναι ότι έχω περάσει κάποιες πολύ αγχωτικές καταστάσεις τον τελευταίο καιρό με το πτυχίο μου (που εν τέλει το πήρα) αλλά δεν μπορώ να ηρεμήσω με τίποτα καθώς πλησιάζουν οι κατατακτήριες εξετάσεις που θέλω να δώσω. Είχα φυσικά και καλές μέρες όλον αυτόν τον καιρό, αλλά πάντα με συνόδευε ένα μικρό άγχος ότι κάτι έχω με την υγεία μου.

Στο ζουμί τώρα. Τον τελευταίο καιρό με πιάνουν ζαλάδες και κάτι σαν μίνι κρίσεις πανικού (ταχυκαρδία, ανησυχία) την ώρα που διαβάζω στη βιβλιοθήκη με κόσμο και πρέπει να βγω έξω για να ηρεμήσω ή να πάω σπίτι μου. Επιπλέον εδώ και μια βδομάδα με πιάνουν πονοκέφαλοι και έχω ένα πόνο στον αυχένα. Τις ζαλάδες και τις "κρίσεις" μπορώ να τις αντιμετωπίσω αλλά φοβάμαι μήπως με πιάσουν την ώρα που γράφω και δεν μπορέσω να δώσω τις εξετάσεις κανονικά. Σημειώνω ότι είναι πολύ σημαντικές για μένα και θέλω να περάσω οπωσδήποτε. Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Κάποιοι μου λένε ηρέμησε δεν έχεις τίποτα είναι στο μυαλό σου, όταν περάσεις όλα θα γίνουν όπως πριν, άλλοι μου λένε πήγαινε σε ένα παθολόγο καθώς μπορεί να έχεις κάτι οργανικό. Δεν ξέρω τι να κάνω, απλά θέλω να τελειώνω με αυτό το θέμα έχω κουραστεί. Δεν έχω ενδιαφέρον για τίποτα τον τελευταίο καιρό απλώς θέλω να βρω τον παλιό εαυτό μου.

Υ.Γ Έχω ξανακάνει χρήση κάνναβης 2 φορές τις τελευταίες 3 βδομάδες χωρίς να έχω παρατηρήσει κάτι. Το έκανα απλώς για να τεστάρω τον εαυτό μου και τίποτα παραπάνω..
    Last edited by Hatchet Harry; 08-02-2014 at 00:39.

Senior Member
    Αν γενικα το ελεγχεις σε ικανοποιητικο βαθμο και ο μονος φοβος σου ειναι για την μερα των εξετασεων , θα σου προτεινα να αλλαξεις λιγο την διατροφη σου μια εβδομαδα πριν και να τρως τροφες που καταπολεμουν το αγχος ( μπανανες , μαρουλια , μαυρο ρυζι ,καροτα , χαμομηλι, οχι καφεδες, φαστ φουντ κλπ) και στην χειροτερη παρε μια βαλεριανα.

Την κανναβη αφου την εκοψες , τι τα θες τα πειραματακια????

Junior Member
    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου betelgeuse! Δεν θέλω να τη βγάλω απο τη ζωή μου είναι η αλήθεια, αν και σε καμιά περίπτωση δεν έχω την ίδια "τρέλα" με παλιά. Απλά θα ήθελα κάποιες μέρες του μήνα να αράζω και να ανάβω ένα τσιγάρο :Ρ

Η αλήθεια είναι ότι στροβιλίζουν πολλές σκέψεις στο μυαλό μου.. Δεν είχα εμφανίσει ποτέ άγχος, ούτε όταν έδινα πανελλαδικές μπορώ να πω. Επίσης στο πανεπιστήμιο πάντα ήμουν χαλαρός και τα περισσότερα μαθήματα τα περνούσα με το κινητάκι :Ρ Αυτό + το καθημερινό χασίς, με έκαναν τελείως ξέγνοιαστο αλλά ταυτόχρονα νωθρό και οκνηρό. Το καταλάβαινα αλλά δεν με ένοιαζε γιατί περνούσα ωραία. Τώρα που κόπηκαν αυτά καταλαβαίνω ότι είναι λογικό να ζορίζομαι (στις εξετάσεις δεν θα μπορώ να αντιγράψω και το ξέρω). Επίσης το μοναδικό άγχος που είχα πάντα, ήταν ότι φοβόμουν να μιλήσω σε κοπέλα. Έχω να κάνω σεξ 2 χρόνια, ίσως παίζει και αυτό το ρόλο του.. Δεν ξέρω το τελευταίο τρίμηνο μου έχουν σκάσει όλα τα ψυχολογικά μαζί και έχω χάσει τον εαυτό μου όπως είπα παραπάνω. Το μοναδικό που θέλω είναι να φύγει αυτό που νομίζω ότι με ταλαιπωρεί και βάση google νομίζω ότι είναι η αποπροσωποποίηση/αποπραγματοποίηση. Με αυτό μπορώ να ταυτιστώ περισσότερο..

Banned
    Quote Originally Posted by Hatchet Harry View Post
    Καλησπέρα παιδιά! Είμαι 23 ετών ............τό μου και τίποτα παραπάνω..
    ο πρώην μου συγκεκριμένα έκανε χρήση κάνναβις. δεν κράζω κανέναν για τις επιλογές του,αλλά γιατί το κάνεις ενώ βλέπεις ότι σου κάνει κακό;
    όλα αυτά είναι συμπτώματα της χρήσης και αν δεν το σταματήσεις τα συμπτώματα θα γίνουν πιο δυνατά.δεν έχεις κάτι εσύ ως οργανισμός,το χασίς τα προκαλεί.

Junior Member
    Κι άλλες φορές είχα "τριπάρει" με το χασίς (ολες κ ολες ειναι 4), απλά ο λόγος που έπαθα κρίση πανικού ήταν ότι το συνδύασα με τις κοκκινίλες και το έντονο ξύσιμο. Δε λέω φυσικά και μπορεί να ευθύνεται αυτό, αλλά ο λόγος που πόσταρα σε αυτό το φόρουμ είναι για να μαζέψω απόψεις και να κατασταλάξω στο τι φταίει. Μπορεί να είναι κάτι το οποίο δεν έχω λάβει υπ' όψιν..

Senior Member
    Κι άλλες φορές είχα "τριπάρει" με το χασίς (ολες κ ολες ειναι 4), απλά ο λόγος που έπαθα κρίση πανικού ήταν ότι το συνδύασα με τις κοκκινίλες και το έντονο ξύσιμο. Δε λέω φυσικά και μπορεί να ευθύνεται αυτό, αλλά ο λόγος που πόσταρα σε αυτό το φόρουμ είναι για να μαζέψω απόψεις και να κατασταλάξω στο τι φταίει. Μπορεί να είναι κάτι το οποίο δεν έχω λάβει υπ' όψιν..
    Τίποτα ουσιαστικό δεν έχεις πάθει....απλώς έβγαλες τυχαία κάποιες κοκκινίλες και το συνδύασες με την χρήση...
    αγχώθηκες-σου μπηκαν στο μυαλό ιδέες και νάτη η κρίση πανικού...
    Παρεπιπτόντως σκέψου πιο σοβαρά να κόψεις τη χρήση γιατί μακροπρόθεσμα παίζει να σου βγάλει χαζαμάρα στο κεφάλι.!

Μπορεί να έχεις αγχωθεί και για τις κατατακτήριες επειδή είναι λίγο ζόρι....το γεγονός ότι δεν αγχώθηκες στις πανελλήνιες μπορεί να οφείλετο στο μικρό της ηλικίας σου,ενώ τώρα ξέρεις ότι παίζει αγγουράκι...
    Συμβουλή κόψε το τσιγάρο άμεσα-τρώγε υγιεινά,έχει πολύ μεγάλη σημασία και ας μην το καταλαβαίνεις...και για μένα μην δίνεις καν κατατακτήριες δεν βλέπω τον λόγο..!!(εκτός και αν είναι μεγάλη σου αγάπη η 2η σχολή και θα σου μείνει απωθημένο)...

Senior Member
    Οποιος έπινε γενικά μπορεί να σου πει για bad trip,και ότι συνήθως,αν πίνεις τσιγάρα μονο,αυτό συμβαίνει όταν και αν παίζει άγχος κλπ.Βγαίνει το άγχος ,πχ, στην επιφάνεια με διαφορες μορφές.
    Από κει και πέρα,το να πίνεις κάθε μέρα,η μέρα παρα μέρα,έχει και αυτό την βαρύτητα του.
    Όχι χαζομάρα και αλλα παρόμοια,απλά μπαίνεις στο τρυπάκι της εξάρτησης,και επίσης χάνει το νόημα του το τσιγάρο,μιας και φτάνεις να πίνεις 300 τσιγάρα για να είσαι cool.
    Αλλεργικό shock μπορεί να έπαθες από οτιδήποτε...
    Μπορεί πάλι να ήταν αποτέλεσμα άγχους.
    Τώρα,το να ψάχνεις στο internet τι έχεις,απλά θα βρείς ότι πάσχεις από τα πάντα,και απλά θα "τριπαρεις" χειρότερα.
    Αστο,απλά δώσε βάση στης εξετάσεις σου,και μην σκέφτεσαι κάτι άλλο.
    Και το τσιγάρο,χαλαρά.

Junior Member
    Ντιάνα και Αντρέα σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Για τις κατατακτήριες συγκεκριμένα έχω κάνει μια Α προετοιμασία και θέλω να δώσω καθώς είναι ένα παραθυράκι για να δουλέψω στο μέλλον.

Τσιγάρο δεν θα πιω ξανά μέχρι να περάσω και αν είναι να ξαναρχίσω θα είναι πολύ περιορισμένο (δεν εχω καν την ορεξη πλεον με οσα εχω διαβάσει). Αλλά δεν νομίζω ότι είναι εκεί το θέμα. Νομίζω ότι όντως τρέχει κάτι με το κεφάλι μου.. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα τα Χριστούγεννα ενώ διάβαζα και δεν είχα όρεξη για τίποτα μου καρφώθηκε η ιδέα ότι θα πηδήξω απο το μπαλκόνι και προσπαθώντας να τη διώξω αυτή επέμεινε τόσο που έφτασα να ιδρώνω και η καρδιά μου να χτυπάει σαν τρελή. Μετα απο ένα λεπτό συνήλθα αλλά για τις επόμενες 3 μέρες δεν μπορούσα να ηρεμήσω ούτε καν να κοιμηθώ καλά απο το άγχος, καθώς δεν μπορούσα να πιστέψω ότι έκανα τέτοιες σκέψεις.

Με έχω πιάσει σε άλλες στιγμές να αναρωτιέμαι για το μέλλον και να με βλέπω πολύ απαισιόδοξο σε βαθμό που να μου 'ρχεται να βάλω τα κλάμματα επειδή δεν βλέπω αισιόδοξα το μέοον .. Αυτά ειναι 2 περιστατικά μέσα στο 3μηνο που πέρασε για τα οποία πραγματικά αγχώνομαι και στενοχωριέμαι. Ποτέ δεν ήμουν έτσι. Γι αυτό και ανέφερα πιο πάνω την κατάθλιψη την αποπραγματοποίηση κτλ. Σας ευχαριστώ που μου μιλάτε μου κάνει καλό, καθώς δεν μπορώ να τα πω στους δικούς μου γιατί δεν θέλω ουτε να τους στενοχωρήσω ούτε να τους αγχώσω..

Senior Member
    Άραξε man.
    Πιστεύω,απλά,σε τρώει το άγχος,λόγο εξετάσεων κλπ,και αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλα τα υπόλοιπα που περιγράφεις.
    Δες έναν ψυχολόγο να σε "ξετριπαρει".

Junior Member
    Λες ρε φιλαράκι; Παρόλο έχω κάνει τόσο κακές και γελοίες σκέψεις; Μακάρι ρε φίλε πιο ανακουφισμένος νιώθω αλλά και πάλι έχω ένα φόβο μην πάω να δώσω εξετάσεις και με πιάσει τίποτα εκεί μέσα και κοπώ γι αυτό το λόγο.

Επιπλέον... νομίζω ότι έχω κάποιο θέμα όπως προανέφερα, μάλλον ψυχολογικό, επειδή φοβάμαι πάρα πολύ να πάω και να μιλήσω σε κάποια κοπέλα. Πιστεύω ότι είμαι αρκετά εμφανίσιμος (αυτό εισπράττω και απο τον περίγυρο μου) αλλά πάλι κάτι με κρατάει. Φοβάμαι εύκολα. (Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός απλά δεν έχω κάτσει σε κάποιον να μιλήσω και το ίντερνετ λόγω ανωνυμίας πιστεύω ότι βοηθάει γενικά σε τέτοιες καταστάσεις. Ουσιαστικά κάνω μια εσωτερική ανασκόπηση προσπαθώντας με τη βοήθεια σας να καταλάβω τον εαυτό μου)

Senior Member
    Για να σας δώσω ένα παράδειγμα τα Χριστούγεννα ενώ διάβαζα και δεν είχα όρεξη για τίποτα μου καρφώθηκε η ιδέα ότι θα πηδήξω απο το μπαλκόνι και προσπαθώντας να τη διώξω αυτή επέμεινε τόσο που έφτασα να ιδρώνω και η καρδιά μου να χτυπάει σαν τρελή. Μετα απο ένα λεπτό συνήλθα αλλά για τις επόμενες 3 μέρες δεν μπορούσα να ηρεμήσω ούτε καν να κοιμηθώ καλά απο το άγχος, καθώς δεν μπορούσα να πιστέψω ότι έκανα τέτοιες σκέψεις.
    Ξερω πολυ καλα ποσο τρομο μπορει να προκαλεσει κατι τετοιο , αλλα ουσιαστικα δεν υπαρχει λογος να αγχωνεσαι απο την στιγμη που ηταν μεμονομενη σκεψη και δεν σε κανει δυσλειτουργικο...
    Το προβλημα θα ηταν αν ειχες συχνα τετοιες σκεψεις. Αν σου ξανασυμβει απλα πες στον εαυτο σου οτι οι σκεψεις απο μονες τους δεν μπορουν να σε βλαψουν και δεν φανερωνουν κατι για σενα ή την προσωπικοτητα σου...Και αν συμβει και παλι βγες στο μπαλκονι και προσπαθησε να πηδηξεις , θα δεις οτι δεν μπορεις να το κανεις.
    Το αν θα επισκεφτεις ψυχολογο ή καποιον αλλο ειδικο για αυτο θεμα , εξαρταται απο το ποσο επηρρεαζεται η ζωη σου απο αυτα που μας περιεγραψες. Εγω πιστευω οτι μια χαρα το διαχειριζεσαι μεχρι στιγμης.

Οσο αφορα τα αλλα που εγραψες για τις σχεσεις σου με τις γυναικες...Χμμ , δεν ειναι καθολου κακο να εισαι ντροπαλος , ισα ισα πολλες γυναικες το βρισκουν σεξυ και θα προτιμησουν καποιον σαν εσενα παρα τους χυδαιους πεφτουλες που νομιζουν οτι γ.....ε και δ.....ε , ενω στην ουσια δεν αξιζουν μια.

Junior Member
    Η αλήθεια είναι ότι μετά απο αυτό το περιστατικό, σκέφτομαι την αυτοκτονία άλλα ξέρω οτι δεν θέλω να το κάνω, απλα μου περνάει απο το μυαλό και μπλοκάρω τις σκέψεις μου. Δεν θέλω να το κάνω το ξέρω απλα καμια φορά με φοβίζει το γεγονός ότι μου περνάει απο το μυαλό. Αν και μπορεί να είναι λόγω του άγχους.

Senior Member
    Παρόμοια φάση πέρασε ο γιος ενός τύπου από την δουλειά.
    Ίδια ηλικία με εσένα,πλησιάζει πτυχίο και αρχίζουν οι κρίσεις πανικού λόγου άγχους κλπ.
    E,άρχισε να τρώει διαφορες φρίκες,ότι πάσχει από διαφορα κλπ,μέχρι που πήγε σε έναν ψυχολόγο για κάποιο διάστημα.
    Και τώρα είναι μια χαρά,ήρθε στα ισα του πάλι.
    Τώρα για της τύπισσες,dεν παίζει κανιβαλισμός,οποτε χαλαρά.
    Δεν χρειάζεται να είσαι ο g....w και δέρνω,όπως λέει και η τύπισσα πιο πάνω,αλλα να είσαι ο εαυτός σου.
    Πολλές γουστάρουν των άλλων λίγο τρακαρισμένο και goofy.
    Μέρος της γοητείας σου.

Senior Member
    http://www.youtube.com/watch?v=NXNA1reJplY
    Θα σκέφτεσαι αυτό,όταν θα πας για το γκομενάκι,και θα είσαι κομπλέ.

Senior Member
    Νομίζω ότι όντως τρέχει κάτι με το κεφάλι μου.. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα τα Χριστούγεννα ενώ διάβαζα και δεν είχα όρεξη για τίποτα μου καρφώθηκε η ιδέα ότι θα πηδήξω απο το μπαλκόνι και προσπαθώντας να τη διώξω αυτή επέμεινε τόσο που έφτασα να ιδρώνω και η καρδιά μου να χτυπάει σαν τρελή. Μετα απο ένα λεπτό συνήλθα αλλά για τις επόμενες 3 μέρες δεν μπορούσα να ηρεμήσω ούτε καν να κοιμηθώ καλά απο το άγχος, καθώς δεν μπορούσα να πιστέψω ότι έκανα τέτοιες σκέψεις.
    Αυτή είναι ξεκάθαρη παρενέργεια του χόρτου.....!!!!
    Πήγαινε στην κατηγορία ψυχώσεις και θα δεις πόσες ψυχώσεις έχει δημιουργήσει το μαύρο....
    Ενας τύπος έχει πηδήξει από τον 2ο από παράνοια,αφού έκανε χρήση πολλά χρόνια ....τώρα είναι με σπασμένα κόκκαλα κ αντιψυχωσικά

Δεν είναι απλά φιλαρακο μου τα πράγματα,εσείς ρουφάτε μία αηδία-συνήθως για να είστε ''ιn'' ΄και κάποιοι τα κονομάνε εις βάρος σας...
    Οσο πιο γρήγορα ξεκόψεις τόσο πιο καλά θα είσαι...ασε που είναι κ μία αηδία.!

Page 1 of 2 12 LastLast