Results 1 to 15 of 15
Thread: Ισχυροι δεσμοι απο αποσταση
-
12-02-2014, 02:51 #1
Ισχυροι δεσμοι απο αποσταση
Καλησπερα κ παλι,Αποφασισα να ανοιξω ενα θεμα που πιθανον αφορα κ εσας,Οσοι δεν γνωριζετε ειμαι ολομοναχη στην πολη μου με τους δικους μου επειδη το αγορι μου που θελουμε κανουμε οικογενεια ειναι στρατο κ απο παντα ειμαστε μαζι απο αποσταση κ ολες μου οι φιλες επισης ειναι μακρυα,Στην πολη μου ποτε δεν υπηρξε ενας ανθρωπος που να ενδιαφερεται για μενα πραγματικα γενικα υπεφερα πολυ απο ψευτικες φιλιες κ κακους συμμαθητες κ συμμαθητριες,Ειμαι ενα ειδος ερημητισσας εδωπερα υπαρχουν τοσοι ανθρωποι εδωπερα που ειτε μου εχουν φερθει ασκημα ειτε μου ειναι παγερα αδιαφοροι,Αυτο που ειναι αληθεια ειναι οτι μπορεις να αγαπας πραγματικα ανθρωπους που ειναι χιλιομετρα μακρυα να τους νιωθεις κοντα σου οικογενεια σου ενω οι ανθρωποι που ειναι στην πολη σου κοντα σου δεν σου λενε τιποτα δεν υφισταται τιποτα κοινο,Συνθημα μου ειναι το λιγοι κ καλοι,Αποτελεσμα αυτου βεβαια ειναι να ειμαι εθισμενη στο ιντερνετ καθομαι παρα πολυ για να επικοινωνω με οσους θελω πολλες φορες τσουζουν τα ματια μου αλλα δεν μπορω να σταματησω να καθομαι,Ειναι πολυ ζορικο αυτοι που αγαπας να ειναι μακρυα δεν μπορεις να συμμετεχεις στην καθημερινοτητα τους ουτε αυτοι στην δικη σου,Καμμια φορα νιωθω οτι αυτο με τρελαινει αλλα δεν γινεται αλλιως,Ειμαι πολυ απολυτος ανθρωπος κ παροτι ενδιαφερομαι να βοηθησω τους αλλους μου λειπουν τοσο αυτοι οι ανθρωποι που αδυνατω να βαλω κ αλλους στην ζωη μου,Ειδικα στην πολη μου που επικρατει η ψευτια κ η υποκρισια στην νεολαια που γνωριζω καλα
- 12-02-2014, 03:03 #2
12-02-2014, 03:16 #3
Η φιλια ειναι πολυ δυσκολο πραγμα, λιγοι και καλοι συμφωνω και επαυξανω!Ωστοσο,πιστευω πως αν κανεις υπομονη και συμμετεχεις σε διαφορες δραστηριοτητες θα βρεις και εκει παρεα δεν μπορει να ειναι ολοι ακαταλληλοι ισως εισαι λιγο απαιτητικη,δεν δινεις την ευκαιρια να σε γνωρισουν η απλα δεν..ετυχε!!μην απογοητευσαι!
12-02-2014, 04:08 #4
αφου οπως λες εισαι ολομοναχη εκει περα καιρος ειναι να το σταματησειες κ να κανεις αληθινους φιλους που θα τους εχεις εμπιστοσυνη κ θα σου εχουν αυτο δε συμαινει ντε κ καλα οτι θα γινεις φιλη με ολο το κοσμο αλλα μπορει να σημαινει οτι θα γινεις φιλη εστω κ με δυο η με εναν αφου ερημητης 100% κανεις δε το παλευει αν εχει κ καπιον αλλο παρεα ειναι εννταξει για να βγεις απο αυτη τη κατασταση πρεπει να μαθεις να διακρινεις κ να καταλαβαινεις πιοι μπορουν να γινουν φιλοι σου κ πιοι οχι στην αρχη δε μπορεις να το ξερεις επ ακριβως ουτε καθε σου προσπαθεια να αποδιδει οφελος απλα θα κοβεις χαρακτηρες κ θα εισαι λιγο πιο ανικτη με αυτους για να δεις αν υπαρχει εδαφος να κανεις καπια φιλια αφου αν κρατας τους παντες σε αποσταση μετα ετσι δε θα εισαι καλα αφου θα εισαι μονη σου κ θα τα βλεπεις ολα μαυρα πιθανον τα παντα γινονται οταν εχεις εμπιστοσυνη στα σωστα ατομα αν δεν εμπιστευεσαι κανενα τοτε θα παραμενεις ετσι.
12-02-2014, 07:57 #5
Δεν γνωρισες όλους τους ανθρωπους που μενουν στην πόλη σου για να μπορείς να λες "οι ανθρωποι που ειναι στην πολη σου κοντα σου δεν σου λενε τιποτα δεν υφισταται τιποτα κοινο"! Για να μπορεί να γίνει το Σύνθημα σου "λιγοι κ καλοι" πραγματικότητα πρώτα θα πρεπει μεσα σου να απορρίψεις την ιδεα ότι δεν υπάρχει τιποτα κοινό με κανέναν στην πόλη σου, η οποια ιδεα ως εμμονη πλεον, σε απομονωνει χωρις να το καταλαβαινεις όλο και περισσότερο, και δευτερον βγες έξω, ξεκόλλα απ το ίντερνετ. Το ιντερνετ απλα σου λειτουργει ως υποκατάστατο στην ελλειψη φιλίας που νιωθεις. Ομως, όπως μόλις τωρα σου απέδειξα, δεν εξαντλησες τα περιθωρια δημιουργιας φιλίας ώστε να εισαι βεβαιη για την πεποιθηση σου!
Με αυτη σου τη σταση ζωης όμως, όπως στην περιεγραψα, δεν δίνεις περιθωρια σε σενα, δεν αφηνεις τον εαυτο σου ελευθερο να ξανοιχθει στους αλλους. Μεσα απο την κοινωνικοποίηση ανακαλύπτουμε νεες φιλίες. Εσυ τους εβαλες όλους σε ένα τσουβάλι μεσα απο ενα αυθαιρετο τροπο σκεψης. Οσο κι αν δυσκολευομαστε σαν χαρακτηρες στο να κανουμε φιλίες πάντα υπάρχουν τα καταλληλα ατομα για μας, φτανει να εχουμε τη θεληση να τους βρουμε. Βρες το θαρρος και βγες έξω, εκμεταλλευσου με την καλη εννοια αυτους που ειναι κοντα σου και σε αγαπανε (οικογενεια, συγγενεις, καλους γνωστους) ώστε να ρθεις σε επαφη με αλλα ατομα που ειναι στο δικο τους κυκλο. Με τον τροπο αυτο θα βρεθεις με νεες γνωριμιες. Αφησε τον εαυτο σου να ξανοιχθει σε τετοιους ανθρωπους, δημιουργησε ενα ευχαριστο κλιμα μαζι τους, ξανασυναντησε τους. Καπως ετσι... Ξεκινα επισης καποιο χομπι, κατι που σε γεμιζει.
Η απομονωση προκαλει απογοητευση κι απαισιοδοξια για τη ζωη. Με το να κρατας αυτη τη σταση ζωης δεν αλλάζει τιποτα, απλα, σε κατασταση αδρανειας, η σκεψη σου περιφερεται γυρω απ αυτες τις βασανιστικες ιδεες απομονωσης.γιάννης
12-02-2014, 12:13 #6
θα συμφωνησω με τον Γιαννη οτι τσουβαλιαζεις ολους τους συμπολιτες σου, επειδη απογοητευτηκες απο καποιους (εστω κι απο πολλους).
δεν υπαρχουν συγκεκριμενες πολεις με "καλους". παντου ιδιοι ανθρωποι υπαρχουν. χρειαζεται κριτηριο για να τους αναγνωριζεις και να ασχολεισαι με αυτους που αξιζουν.
οσο για την αποσταση, οταν ειναι βραχυχρονη με ημερομηνια ληξης, οπως μια θητεια οπως κανει ο φιλος σου, ειναι απλα ενα αναγκαιο κακο που ΣΙΓΟΥΡΑ θα ληξει. μια αποσταση που πρεπει να ειναι μονιμη ομως, δεν ξεπερνιεται. δεν δοκιμαζεται καμια σχεση ετσι. απλα φανταζεται και προβαλει ο καθενας οτι θελει η εχει στο κεφαλι του στην γνωριμια αυτη. μονο στην καθημερινη επαφη αξιολογεις μια σχεση . αν δεν εχετε ζησει μαζι μεχρι τωρα, μολις τελειωσει το στρατιωτικο του ο φιλος σου θα δεις πως ειναι η σχεση σας.
12-02-2014, 13:46 #7
...μυσπ υπομονή.
το πέρασα και γω με τον φίλο μου και μάλιστα με χιλιάδες χιλιόμετρα απόσταση και τα καταφέραμε :)
Μέχρι να τελειώσει το μαρτύριο προσπάθησε να κοινωνικοποιηθείς περισσότερο.
Δεν περνά ο καιρός μετρώντας τον, αλλά διασκεδάζοντας τον.
12-02-2014, 23:50 #8
Παιδια να ειστε καλα κ αντε να περασει ο καιρος να ερθει το αγορι μου να δουμε πως θα κανουμε οικογενεια,Αγαπητο μελος betelgeuse σπουδασα στην δικη μου πολη οι φιλες μου ειναι απο αλλου τις γνωρισα πανεπιστημιο κ απο οταν πηραν πτυχιο μετακομισαν κ το αγορι μου επισης καταγεται απο αλλου,Εδωπερα επειδη συναντησα κακους ανθρωπους στο σχολειο βιωνω εδω κ χρονια την εμμονη ιδεα οτι εδωπερα δεν μπορω να βρω φιλη της προκοπης που να καταγεται εδωπερα δηλαδη κ επισης απεχθανομαι τις ομαδικες δραστηριοτητες με αγνωστους,Ειναι κατι που εχει καρφωθει στο μυαλο μου σε σημειο τρελας,Επισης να σας πω οτι εχω βιωσει κ κακοποιηση απο συγγενικο μου προσωπο πραγμα που εντεινει το προβλημα,Οπως λεει κ το μελος ioannis 2 οντως εχω ιδεες απομονωσης,Αγαπητη Θεοφανια κ εμεις θα τα καταφερουμε αλλα φοβαμαι μηπως τρελαθω ολο αυτον τον καιρο,κ πως να διασκεδασω που το μονο που θελω ειναι να κανω ενα ημερολογιο κ να σβηνω τις μερες?Αγαπητο μελος Ρεμεντυ εχουμε ζησει μαζι αρκετα διαστηματα με διαρκεια κ με το αγορι μου ειμαι πολυ ευτυχισμενη κ γιαυτο τωρα ειναι πολυ εντονη η απουσια του,Ειναι πολυ δυσκολο αγαπητη weirdthings κ Αλαξανδρε να ξεπερασεις κατι οταν ειναι τοσο καρφωμενο στο μυαλο σου οπως για μενα αυτο που νιωθω για την νεολαια της πολης μου
13-02-2014, 01:04 #9
μυσπ υπάρχουν ίσως κάποιες κοντινές πόλεις που θα μπορούσες να ταξιδεύεις με σχετική ευκολία? Μήπως δηλαδή θα μπορούσες να συμμετέχεις σε κάποια δραστηριότητα, κάποιο σεμινάριο, κάτι γενικά που να σε ευχαριστεί σε άλλη πόλη ώστε να ξεφεύγεις μέχρι να περάσει ο καιρός?
Κι όταν με το καλό μπείτε στη διαδικασία να κάνετε οικογένεια με το αγόρι σου, ίσως θα ήταν σκόπιμο να πάτε στη δική του πόλη ή κάπου αλλού.
13-02-2014, 01:41 #10
13-02-2014, 07:59 #11
Οι τραυματικές εμπειρίες στις διαπροσωπικες σου σχεσεις που βιωσες σε μικρες ηλικίες, δλδ στην ηλικία που το γενικο πλαίσιο χαρακτηρα του ανθρωπου διαμορφωνεται και μεσα σ αυτο αποτυπωνονται όπως οι φωτογραφίες οι διαφορες εμπειριες, ιδίως οι τραυματικες, αυτες οι εμπειριες σου διαμορφωσαν τα συναισθήματα και τον τροπο αντικρισης σου για τις διαπροσωπικες σχεσεις και με βαση τη διαμορφωση αυτη κινείσαι στο σήμερα. Όλες σου οι επαφες σημερα αναγκαστικα παιρνάνε μέσα απ αυτη τη διαδικασια σκεψης την οποια εχεις διαμορφωσει. Δεν σου επιτρεπει ευκολα να ξανοιχθεις, απορίπτεις εύκολα ανθρωπους ή αποφευγεις να ξανοιχθεις μαζι τους επειδη υπαρχει στη σκεψη σου το ενδεχομενο να επαναληφθει κατι απ το παρελθον, επειδη ο αλλος που εχεις απεναντι σου εχει γνωρισματα που σου θυμιζουν ανθρωπους απ το παρελθον ή επειδη γενικευσες στη σκεψη ότι όλοι, ειδικα εκει που μενεις επειδη σε πειραξαν καποιοι στο παρελθον, ειναι κακοι. Κι αυτο σου στερει ανθρωπους, έστω πολύ λίγους αναμεσα στο πλήθος, οι οποιοι ειναι καταλληλοι για σενα.
Η ασχημη εμπειρια όμως να ξερεις μας προσφερει την ικανοτητα διακρισης, μας προσφερει ενα καλο υποβαθρο στο να ξεχωριζουμε τους ανθρωπους, να μπορουμε να καταλαβαινουμε ποιοι κανουν για εμας και ποιοι όχι. Ανθρωποι με τετοιες εμπειριες συνηθως στην πορεια αποκτουν πολύ καλες φιλίες, επειδη έμαθαν να ξεχωριζουν. Επίσης δυσκολα την πατανε, ητοι να απογοητευτουν δειχνοντας εμπιστοσυνη σε λαθος ατομα, κι αυτο γιατι εμαθαν τον τροπο να ξεχωριζουν τους αλλους.
Δεν θεωρω παραλογο το ότι μίσησες τον τοπο σου λόγω των εμπειριων. Διοτι τον τπο σου τον εχεις ταυτισει μ αυτες. Όμως αυτο σου στερει τις καλες συναναστροφες και τις καλες ευκαιριες πχ επαγγελματικες, χομπι κλπ, τις οποιες μπορει να μας προσφερουν οι αλλοι απλοχερα επειδη μας θεωρουν ικανους. Κι ετσι μετραμε απώλειες, γεγονος που δυστυχως το διαπιστωνουμε οταν ειναι αργα. Κι όλα αυτα για καποιους που ηδη ανηκουν στο παρελθον, επειδη η σκεψη μας εμαθε να ταυτιζει στο σημερα τον καθενα που συνανταμε μ αυτους. Αν μπορεις να μετακομίσεις αλλου, πχ κοντα στ αγορι σου, σκέψου το. Αυτο θα σου τονωσει την ψυχολογια, θα σε ενθουσιασει, να ξερεις όμως πως η ασχημη ψυχολογια θα σε συνοδευει έστω σε μικρο βαθμο, καπου κι εκει θα νιωθεις να σε πιέζει, καποτε όμως η αλλαγη τοπου υποβοηθα να βρουμε καταλληλα ατομα, επειδη η αλλαγη που επιθυμουμε επισκιαζει την ασχημη ψυχολογια μας. Αν θα μεινεις στον τοπο σου θα πρεπει να φανεις δυνατη, ειτε ξανοιγεσαι στους αλλους και τους κανεις φιλους ειτε τους αντιμετωπίζεις καταλληλα, μαθαινοντας επισης να μην χανεις τις ευκαιριες σε αλλους τομεις της ζωης. Αλλιως θα βρισκεσαι μόνιμα σε ένα κυκεώνα.γιάννης
16-02-2014, 00:53 #12
Καλησπερα αγαπητο μελος,Οπωσδηποτε ανυπομονω να κανουμε οικογενεια μαζι με το αγορι μου,Εχεις απολυτο δικιο εχω μισησει τους ανθρωπους εδωπερα ειμαι προκατειλλημενη απεναντι σ ολους για τους μεγαλυτερους ανθρωπους κ για τα παιδια οχι αλλα για την νεολαια ειμαι φουλ προκατειλλημενη,Οπου κ να παμε μαζι με το αγορι μου εστω κ σε μικρο βαθμο πιστευω θα το κουβαλαω αυτο το πραγμα,Εφοσον δεν θελω να λαμβανω μερος σε δραστηριοτητες στην πολη μου για να μην συνανταω την νεολαια,Ειναι πολυ ζορικο θεμα
17-02-2014, 11:23 #13
Ουτε αντικοινωνικό άτομο εισαι, ουτε κοινωνική φοβία ή λοιπά συναφή έχεις, απλα εισαι προκατηλημμένη, χωρίς αυτο να είναι αβασιμο (με βαση τις εμπειριες του παρελθόντος), για το δεδομενο τοπο στον οποίο ζεις. Λειπουν οι καταλληλες συνθήκες που θα επιθυμουσες για να ξαοιχθεις. Με τις καταλληλες αυτες συνθηκες θα γινόσουν, ας πουμε αυτοματα, ανοιχτό και κοινωνικά δραστηριο άτομο.
γιάννης
17-02-2014, 19:12 #14
μυσπ υπάρχουν ίσως κάποιες κοντινές πόλεις που θα μπορούσες να ταξιδεύεις με σχετική ευκολία? Μήπως δηλαδή θα μπορούσες να συμμετέχεις σε κάποια δραστηριότητα, κάποιο σεμινάριο, κάτι γενικά που να σε ευχαριστεί σε άλλη πόλη
17-02-2014, 22:09 #15
Καλα να ειστε παιδια για το ενδιαφερον,Κοντινες πολεις ειναι αλλα κ εκει ειμαι γκαντεμα εχω δυο τρεις γνωστες αλλα παρολες τις προσπαθειες μου δεν μου καθεται φαση να κανουμε περισσοτερη παρεα,Ανυπομονω να ολοκληρωσει στρατο το αγορι μου κ να ειμαστε μαζι πιστευω τοτε ολα καλα