να παω ή οχι; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 19 of 19
    Junior Member
    Πιστευω πως οσο μπορουσα να το παλεψω ή μαζι με την βοηθεια ψυχολογου και βιβλιων το εκανα. Απο εκει και περα δεν μπορω να κανω κατι περισσοτερο και αναζητω την βοηθεια ενος ειδικου.

Senior Member
    Συμφωνω μα την αποφαση σου , φιλη αστερακι , κ δεν ειρωνευομαι γενικως . Ο ψυχιατρος θα σου κανει την διαγνωση , κ μετα αποφασιζεις την πορεια σου .
    Και δεν κανεις σαν 15χρονο , μια χαρα σε βρισκω . Κ λεω αληθεια .

Ναι , να πας , εφοσον εισαι σε αδιέξοδο το καλύτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας

Quote Originally Posted by αστερακι View Post
    Macgyver ελπιζω να το εννοεις στα αληθεια γιατι η αληθεια ειναι οτι ειμαι λιγο παρεξηγησιαρα τρομαρα μου :-P

Remedy ημασταν μαζι 1 χρονο και ξαφνικα ενα πρωινο του ερχεται πως δεν θελει να ειμαστε μαζι για εναν γελοιο λογο. Πληγωθηκα και εκλαψα πολυ για καλη μου τυχη ειχα και την υποστηριξη της οικογενειας μου αλλα δεν μπορουσα να προχωρισω την ζωη μου. Πηγα σε ψυχολογο για αυτο το θεμα αλλα οδηγηθηκαμε σε αλλα θεματα παιδικης ηλικιας. Εγω εντομεταξυ παλευα να το αντιμετωπισω με βιβλια ψυχολογιας και διαφορες δραστηριοτητες που εκανα παλια..αλλα τα εκανα με το ζορι και για να αποδειξω στους δικους μου αλλα περισσοτερο σε μενα οτι ειμαι καλα..
    Προσπαθησα να ερθω σε επαφη μαζι του αλλα αυτος δεν ηθελε..επεσα με τα μουτρα στην δουλεια. Καποια στιγμη επειτα απο 8 μηνες με θυμηθηκε,ηθελε να μιλαμε...αλλα αλλιως εγω το καταλαβα κ αλλιως αυτος ηθελε. Τελικα αποδειχθηκε πως ηθελε φιλικα οταν του ειπα πως δεν δεχομαι αλλαξε και ηθελε ερωτικα. Μολις ομως τα ξαναβρηκαμε απο την ιδια μερα κιολας αλλαξε στυλ, εστελνε οποτε ηθελε ειχε τις δικες του ασχολιες με δυο λογια..γυρισε μονο για να πει οτι γυρισε...δεν ειμασταν οπως πρωτα και ετσι ξαναχωρισαμε. Και μετα απο κανα 2 μηνο ξαναεμφανιστηκε και οταν τον ρωτησα τι ηθελε μου ειπε πως τον πιεζα. Μα αφου δεν ξεκαθαριζε τι σχεση θελει, εγω φταιω που ηθελα να ειμαι ξεκαθαρη; για χαρη του ειχα γινει ψυχολογος..εννοω οτι σκεφτομουν τι εννοει με αυτα που λεει και εβγαζα 3-4 συμπερασματα.. το τελικο συμπερασμα; δεν τον καταλαβα ποτε ,γιατι οπως ειπε και ο ψυχιατρος επασχε απο διπλη προσωπικοτητα πιθανον!
    Οσο γινοντουσαν αυτα τα πισωγυρισματα ειχα μια φιλικη επαφη με το παιδι που ειμαι τωρα. Οταν μου εξεφρασε τα συναισθηματα του ενιωσα πολυ περιεργα γιατι νομιζα πως ειμασταν φιλοι, αλλα αυτος δεν με εβλεπε ετσι. Καναμε σχεση, ολοκληρωσαμε μετα απο λιγους μηνες αλλα οπως ειπα κ στην αρχη αυτο το "ψυχοπλακωμα" και η αδιαθεσια παρεμενε. Εδω και μηνες δεν εχουμε ερθει σε επαφη καθως δεν εχω την διαθεση, οχι μαζι του αλλα γενικα σαν ανθρωπος. Νιωθω κουρασμενη. Παιρνω κ χανω κιλα απο τα βουλιμικα επεισοδια που με πιανουν κατα καιρους..η διαθεση μου για φαγητο ειναι μετρια δεν με ενδιαφερει τι φαγητο ειναι για μενα το ιδιο ειναι ολα. Και τις 2 προηγουμενες μερες με το ζορι σηκωνομουν.
    Αστερακι.. για το παιδι που εισασταν μαζι ενα χρονο, εκτος κι αν όντως επασχε απο διπλή προσωπικοτητα και αρα ειχε θεμα ψυχιατρικής φυσης το οποιο καθοριζε και την πορεια της σχεσης (δεν μπορω να δωσω γνωμη σ αυτο), με βαση τις περιγραφες που δινεις, τον γελοιο λόγο που λες πως σου ειπε για να χωρισετε και τα πισωγυρισματα δεν μου φαινεται πως ηταν σιγουρος για τη σχεση του με σενα, πιθανον να μη σε γουσταρε και να τανε με σενα επειδη δεν έβρισκε άλλη, αλλιως ουτε συζητηση για χωρισμο. Γελοίος λόγος χωρισμου επειδη καταλαβε πως σήκωνες τετοιο λόγο. Απλα οποτε ενιωθε μοναξιες ή οι προσπαθειες του για να βρει το κατι καλύτερο που παντα ειχε στο νου του απετυγχαναν επεστρεφε στον δεδομενο ασφαλη του χωρο δλδ εσενα. Το να σου μιλουσε εστω καποιες φορες γι αγαπες και να σου δειχνε και λιγη τρυφεροτητα κι αισθημα δεν σημαινει απαραιτητα πως σε γουσταρε, πως ησουνα αυτο που εψαχνε. Αλλιως ουτε συζητηση για χωρισμό όσο χαλια ψυχολογικα κι αν τυχον ήταν. Ισα ισα θα επιζητουσε να ναι μαζι σου επειδη θα ενιωθε γαληνη και ηρεμια. Απ την αλλη, μήπως όμως ειναι ο χαρακτηρας σου τον εκανε να ξενερωσει? πχ να του εδινες την εντυπωση του αδυναμου χαρακτηρα, ολο παραπονο, ελαχιστα χαρουμενη, ασταθης στα συναισθηματα, περιττα κιλα κι αδρανης/τεμπέλα στην καθημερινη σου ζωη? Αν του παρουσιαζες τετοια σταση, ακομα κι αν τον αγαπουσες, η σταση σου αυτη τον απωθησε. Ειναι απο τις στασης ζωης μιας γυναικας οι οποιες απωθουν τον αντρα.

Ενας καλος ψυχολογος, θα συνιστουσα γνωστικης συμπεριφορικης μεθοδου, θα σε βοηθουσε να βρεις τις αιτιες του προβληματος με μια συντομη αναδρομη στο παρελθον και σε προσφατα γεγονοτα, να βρεις τα συναισθηματα που σου προεκυψαν απο γεγονοτα/εμπειριες του παρελθοντος, το πως αυτα σε επηρεαζουν στην καθημερινοτητα σου και τροπους με τους οποίους θα βελτιωσεις/αλλάξεις τη συμπεριφορα και τον τροπο σκεψης σου όπως αυτα διαμορφωθηκαν. Η μεθοδος αυτη βασικα επικεντρωνεται στο τωρα και νοουμενου οτι εχει και την αναλογη θεληση ο θεραπευομενος εχει αρκετα καλα αποτελεσματα. Θα σου συνιστουσα να δεις ψυχολογο αν νιωθεις ότι από μονη σου μέχρι τωρα δεν μπορεσες να κανεις καλα βηματα απο αποψης βελτιωσης ή δεν βρισκεις που οφειλεται το πρόβλημα ή το πως θα το λύσεις.
    γιάννης

Page 2 of 2 FirstFirst 12