ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΕΛΟΣ (θέλω να πιστεύω) - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Senior Member
    Μπράβο Ntoubroutza! Συνέχισε έτσι, μόνο να προσέξεις γιατί ακόμη είναι νωρίς. Σε κάποια φάση που μπορεί να νιώθεις άνετος και σίγουρος ότι το έχεις ξεπεράσει, μην πάρεις κανένα. Συνήθως υπό την επήρεια ποτού συμβαίνει κάτι τέτοιο.
    Όσο για το πώς το έκοψα εγώ, επειδή ρωτάει το mnimonio, εγώ ήθελα να το κόψω και έψαχνα κάποιον τρόπο, κάποια βοήθεια.
    Μου μίλησαν για ένα βιβλίο του Allen Carr "Ο εύκολος τρόπος για να κόψετε το κάπνισμα", με το οποίο το είχαν κόψει αρκετά άτομα. Το αγόρασα και το διάβασα σε ένα απόγευμα. Από τότε (κοντά 10 χρόνια) δεν έχω ξανακαπνίσει.
    Να συμπληρώσω στα άμεσα οφέλη που παρατήρησα σε μένα είναι τα εξής.
    Δεν έχω ξαναβήξει από τότε που το έκοψα. Και στις ελάχιστες φορές που αρρώστησα κάπως, δεν είχα κανένα πρόβλημα με το λαιμό, μόνο λίγο συνάχι.
    Δε νιώθω το ίδιο κουρασμένη μετά από ξενύχτι και ποτό.
    Η αντοχή φυσικά έχει αυξηθεί. Επειδή καθημερινά ανεβοκατεβαίνω πολλές φορές τη σκάλα, εντός σπιτιού, είδα διαφορά από τις πρώτες μέρες που το έκοψα. Δεν λαχανιάζω πλέον.
    Η γεύση και η όσφρηση έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, που να μπορώ να απολαμβάνω τα πάντα καλύτερα. Για παράδειγμα, αν κάπνιζα ακόμη θα είχα στερηθεί τη δυνατότητα να δοκιμάζω και να γεύομαι με όλες μου τις αισθήσεις υπέροχα κρασιά.
    Δεν βρωμοκοπάω τσιγαρίλα. Σκεφτόμουν πόσο αστείο είναι να ντύνεσαι, να στολίζεσαι, να βάζεις τα αρώματά σου και με το που κάνεις ένα τσιγάρο να βρωμάς σαν άπλυτο τασάκι σε κάποιον που δεν καπνίζει.
    Βεβαίως δεν συζητάμε για τα άλλα προβλήματα υγείας, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά τα οποία προκαλεί ή επιδεινώνει το τσιγάρο.
    Όπως και να έχει, γερνάς πιο γρήγορα -και φαίνεται- όταν καπνίζεις.

Senior Member
    Φιλε ntoubroutza , επετρεψε μου να καταθεσω κ εγω την γνωμη μου , μετα απο την εμπειρια μου με το αλκοολ , το οποιο ειναι 4 φορες δυσκολοτερο να το κοψεις απο το τσιγαρο ( ειχα απευθυνθει σε ειδικο κ μου τοχε πει ) . Επινα απο το 2005 400 λιτρα κρασι/χρονο , ειχα καταληξει 4 φορες στο νοσοκομειο απο οδικα ατυχηματα , κ ειχα σπασει ποδι , μυτη , 2 σοβ. διασεισεις ,, 3 φορες τα δοντια μ, φωνητικ. χορδες , παρ ολιγον να χασω ματι , σπληνα , νεφρο κ αλλα ευχαριστα . Προσπαθουσα απο το 08 να το κοψω , με καμμια 40αρια αποτυχημενες προσπαθειες . Ομως ΔΕΝ απογοητευομουνα , κ ελεγα , την αλλη φορα θα τα καταφερω . Τελικα τον Μαρτιο 2010 , το πετυχα . Απηλλαγην . Εκανα 5 μηνες να πιω οτιδηποτε , κ μετα ηπια , αλλα πλεον με μετρο , κ σπανιως , κ ουδεποτε ξαναμεθυσα . Δεν αισθανομαι φοβο κ απεχθεια για το ποτο , απλως αδιαφορια .
    Τωρα αυτο που λεει ο Γ.Φρανκ , πιστευω οτι εξαρταται απο τον χαρακτηρα του καθενος . Το μυστικο , αν μπορω να μπορω να χρησιμοποιησω αυτη την λεξη , ειναι επιμονη και να εχεις εμπιστοσυνη στον εαυτο σου . Να πιστευεις δλδ ακραδαντα οτι εισαι πιο δυνατος απο το τσιγαρο . Θα συμφωνησω με την Μαριον , οτι τωρα στην αρχη , να επαγρυπνεις στο επακρο . Αν περασουν μερικοι μηνες , μπορεις να μπεις στο DEFCON 2, ( τωρα εισαι DEFCON 1 , δλδ κατασταση πολεμου ) , αλλα για μπεις στο DEFCON 5 , κατ. ειρηνης , θα το καταλαβεις μονος σου . Αν τυχον ξανακυλησεις , πραγμα που φυσικα απευχομαι , μην απογοητευτεις . Να σκεφτεσαι συνεχως τα οφελη που θα αποκομισης , απεχοντας απο το τσιγαρο , κ τις επιπτωσεις αν το ξαναρχισεις . Συνεχως .
    Πιστευω οτι αν εγω καταφερα κατι τοσο δυσκολο ( 1-2 ατομα ανα 100 κοβουν μονοι τους το ποτο ) που εχω μετρια θεληση , αλλα απιστευτο πεισμα , για σενα που προσπαθεις να καταφερεις κατι 4 φορες ευκολοτερο , ειμαι βεβαιοτατος οτι θα τα καταφερεις , κρινοντας απο τα γραφομενα σου . Το ξαναλεω , κ θα το ξαναλεω , μπορειςι . Εισαι δυνατοτερος απο το τσιγαρο . ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ .

Senior Member
    Καλα το κανεις αγαπητο μελος,μονο να φροντισεις μην κυλησεις παλι,ειναι ευκολο αν βρεθεις σε παρεα που καπνιζουν να σου ερθει διαθεση,προσπαθησε να μην πηγαινεις για αρκερο καιρο σε μερη που καπνιζουν,οπως κ να πεις στους οικειους σου οτι πρεπει να σεβαστουν την κατασταση μην το κανουν μπροστα σου,καλη δυναμη!

Banned
    Kala pame kala pame ...Ftou ftou :)

Senior Member
    Εγω παντως ξεκινησα το ηλεκτρονικο τσιγαρο απο τελη Αυγουστου και σωθηκα, δεν αναβω κανονικο τσιγαρο ουτε για πλακα, και εχω δει και τρομερη διαφορα απο οταν καπνιζα. Πραγματικα προτεινω σε οποιον δεν μπορει να το κοψει να παρει ενα καλο σετ ηλ. τσιγαρου και θα με θυμηθει.

Banned
    Quote Originally Posted by skropi View Post
    Εγω παντως ξεκινησα το ηλεκτρονικο τσιγαρο απο τελη Αυγουστου και σωθηκα, δεν αναβω κανονικο τσιγαρο ουτε για πλακα, και εχω δει και τρομερη διαφορα απο οταν καπνιζα. Πραγματικα προτεινω σε οποιον δεν μπορει να το κοψει να παρει ενα καλο σετ ηλ. τσιγαρου και θα με θυμηθει.
    Dokimasa prin kana 2 xronia apo ena kolito mou pou eixe parei gia ligo diastima.Genika ola ayta mou fernoun anagoula.Mou eipe oti exei polles ''geyseis''....E de mporo me tetoia genika.Ton thelo kapno kapno.Oxi kapno me geysi milou,mpanana,anana,ntomatas kai ryzogalou...Stis 2 tzoures me aytis tis malakeies exo kserasei....

Senior Member
    Ntoubroutza, ειναι αναλογως του τι δοκιμασες. Υπαρχουν και γευσεις καπνου, αλλα ειναι σημαντικο να δοκιμασεις και με καλο ατμοποιητη ωστε να εχεις καλο αποτελεσμα.

Εγω το θεωρω μαγκια να καπνιζεις οσο ηλιθιο και αν ακουγεται. Παω στο πανεπιστημιο και εχω ενα τσιγαρο στο χερι και αισθανομαι και πολυ μαγκας. Επισης μου αρεσει με τον καφε. Βεβαια ενα φοβο τον εχω μην παθω τιποτα αλλα απο την αλλη...

Το ηλεκτρονικο δεν ειναι το ιδιο δυστυχως. Εχω κανει.
    1. Πες πες πες στο τέλος κάτι θα μείνει
    2. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα

Senior Member
    ελα βρε γουινστον τωρα, που ειναι μαγκια το τσιγαρο, στις μερες μας.. που ζεις? στο '50?..
    στις πολιτισμενς χωρες, απο αποψη λαιφσταιλ φανταζει σαν μια τριτοκοσμικη συνηθεια. οι καπνιστες νοιωθουν σαν κακομοιρηδες που δεν μπορουν να ξεφορτωθουν την εξη που καταστρεφει την υγεια τους, οπως οι ναρκομανεις.

ντουβ, πολλα συγχαρητηρια για την πορεια της διακοπης. συνεχισε με πιστη στον εαυτο σου, μπορεις να τα καταφερεις!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Winston_man_2 View Post
    Εγω το θεωρω μαγκια να καπνιζεις οσο ηλιθιο και αν ακουγεται. Παω στο πανεπιστημιο και εχω ενα τσιγαρο στο χερι και αισθανομαι και πολυ μαγκας. Επισης μου αρεσει με τον καφε. Βεβαια ενα φοβο τον εχω μην παθω τιποτα αλλα απο την αλλη...
    Έτσι- έτσι.....
    http://www.pic4ever.com/images/bad_boys_20.gifhttp://www.pic4ever.com/images/245.gifhttp://www.pic4ever.com/images/245.gifhttp://www.pic4ever.com/images/245.gif

Junior Member
    Το κάπνισμα είναι μια βαριά εξαρτητική λειτουργία και θέλει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απεξάρτησης.
    Σήμερα αυτή η δυνατότητα για διακοπή καπνίσματος με ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπάρχει και χρησιμοποιεί την ομαδική βιωματική μέθοδο του ψυχοδράματος.
    Όποιος καπνιστής ενδιαφέρεται μπορεί να επισκεφθεί www.asq.gr

Senior Member
    Τι γινεται βρε παιδια , ολοι καπνιζετε ? μου θυμησατε ενα αστειο .
    Εχω διαβασει παρα πολλα για το ποσο κακο κανει το τσιγαρο κ το αλκοολ . Σταματησα να διαβαζω.......

Page 2 of 2 FirstFirst 12