Results 16 to 30 of 37
Thread: μεταθανάτια ζωή
-
19-02-2014, 20:11 #16
υπαρχουν πολλες θεωριες για την ματα θανατον ζωη και πιστευω οτι οντως η ψυχη δεν πεθαινει ποτε, αλλα δεν θεωρω οτι η μετενσαρκωση ειναι δυνατον να υπαρχει.Ολη η θεωρια της δεν εχει λογικη.Καμια φορα σκεφτομαι πως αν μετενσαρκωνομαστε σε αυτον τον πλανητη τοτε δεν θα υπηρχε αυξηση του πλυθησμου.
- 20-02-2014, 08:38 #17
Δε με απασχολεί. Με νοιάζει να ζω κατά τη διάρκεια της ζωής μου. Εδώ αυτό δεν είναι εφικτό αρκετές φορές και γω θα αναρωτιέμαι για το επέκεινα.
Πριτς.Be warned. My shite detector is on high alert.
20-02-2014, 19:50 #18
Το μουστακι αυτο στο τελος δεν καταλαβα γιατι το λες.Επισης το οτι μπορει να πιστευει καποιος στο θεο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να ψαχτει παραπερα και πρεπει να μεινει σε οσα του εμαθαν.Δεν σημαινει πως επειδη πιστευω στον θεο συμφωνω με την εκκλησια.Ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα.Δεν πηγαινω εκκλησια για πολλους λογους και πιστευω πως στις μερες μας αυτο που ελεγαν παλια το πιστευε και μη ερευνα δεν εφαροζετε απο κανενα.Παπαδες και καθηγητες θρησκευτικων δεν μου λενε τιποτα η εποικινωνοια με τον θεο μπορει να γινειι οπουδηποτε.Ρε φιλε προσωπικα μεσα απο την ερευνα και το διαβασμα που εκανα σε καποια θεματα σλλσ κυριως μεσω της ερευνας του ευατου μου πιστεψα στο θεο παλια απλος ελεγα πιστευω.Κοιτα εχεις τελειως αλλο τροπο σκεψης και δεν προσπαθω να στον αλλααξω αλλα ηθελα να απαντησω.Τελος αυτο που λες για τον θεο και την επιστημη σκεψου πως ο θεος δεν μπορει να κανει τιποτα για σενα εκτος απο οσα μπορει να κανει μεσα απο εσενα
20-02-2014, 20:41 #19favvelGuestσυμφωνώ Black Jack..εδικά με το τελευταίο..
με το μουστάκι εννοεί πως οι καθηγητές θρησκευτικών λένε τόσα ψέματα όσα και και το μουστάκι του..προφανώς έχει μεγάλο μουστάκι..
(αντί για μούσι είπε μουστάκι δλδ)..
20-02-2014, 20:58 #20
XA00XAX0AXA0X0X0AX0A0XA0AX00XA0
oKAY
απλά ο τύπος λέει πως όπως ο "καθολισμος" έτσι και ο χριστιανισμός,όπως και ο μουσουλμανισμός(ΔΕΝ ΘΑ "αναφερωθω" ΚΑΝ σε καμια αμερικανικη "θρησκεία")είναι θρησκείες γεμάτες μισος προς οτιδήποτε διαφορετικό,και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της εκπαίδευσης και της πλύσης εγκεφαλου που παίζει,από πολύ μικρή ηλικία...
Αυτό.
E δεν είναι κάτι διαφορετικό από των τύπο που πριν 2μιση χιλιάδες χρονια απλά μάζευε ελιές και οποτε του το "ζήταγαν"πήγαινε στον πόλεμο για την "ελευθερια"...
Απλά εξελιχτήκαμε τεχνολογικά,τίποτα άλλο,τα υπόλοιπα είναι ίδια...
Πάντα θα υπάρχει το κυνήγι "μαγγισων".
Πίστευε και απλά κανε ότι σου λέμε.
Οι άνθρωποι διαφορετικής καταγωγής,η που σκέφτονται και λειτουργούν διαφορετικά,είναι όλοι εγκληματίες και τιποτένιοι,εκτος και αν έχουν λεφτά,η αν κατάγονται από κάποια χωρα που έχει υψηλό βοιωτικό επίπεδο,οποτε αυτό με την μια τους κάνει να ανήκουν στους "καλους"(αγγλία,ελβετία,γαλ� �ία,κλπ>albania,ρουμανια και γενικά όλες οι χώρες που δεν δάγκωσαν"οικονομία"μετά των δεύτερος παγκόσμιο),τότε είναι ok...
ΑΧ-XA0AXXA0XA0XA0XA0XA0XA0XA0XA0X0XX0A
Ανθρωπάκια...
20-02-2014, 21:32 #21
20-02-2014, 22:31 #22
.................................................. .................................................. ......................
Last edited by Diana1982; 22-02-2014 at 00:16.
21-02-2014, 00:45 #23
Οταν ακουω τον ορο "μεταθανατια ζωη" παντα σκεφτομαι και αναρωτιεμαι γιατι πρεπει να διακοπει πρωτα η προθανατια για να υπαρξει η μεταθανατια, ποιο το νοημα αυτης της διακοπης; Καταλληγω στο οτι δεν υπαρχει και πως πρεπει αμεσα να εκμεταλλευτω αυτη που εχω..
21-02-2014, 03:24 #24
21-02-2014, 04:30 #25
22-02-2014, 03:01 #26
opote na grapsw kai egw tin diki mou...
nomizw oti ta uparksiaka uparxoun giati uparxei kuriws o thanatos, ean den upirxe biologikos thanatos den nomizw na mas enoize kai polu to poios,pws kai giati (ean den uparxei poios tote to giati den exei nohma)
proswpika diskoleuomai na pistepsw stis thriskeies, einai omorfa paramuthia kommena kai rammena gia na apalinoun ton pono,na dioxnoun ton fovo, na lunoun apories me perierga epixeirimata (polles fores xwris vasi).
to na eisai athriskos den se kanei kai atheo vevaia , poios mporei na pei oti uparxei 'h den uparxei me sigouria ? egw lew kaneis
*metathanaties zwes ws onta me uli den to xoraei o nous mou, mou fenetai paralogo
dustuxws prepei na sumvivastoume me tin elipsi tis uparksis mas opws tha ginei se kathe zwntano organismo.... exw enan skulo, den vlepw egoistika tin uparksi mou apenanti tou, opws kapoia stigmi tha erthei to pliroma tou xronou tou 4podou filou mou etsi tha erthei kai se emena...nai einai stenaxwro alla einai i pragmatikotita , den exoume na epileksoume anamesa stin zwi kai ton thanato alla anamesa stin ''kali'' zwi kai tin ''kaki'' zwi oso kratisei...
polles fores akouw xristianous na lene oti to afise o theos na ginei 'h egine auto giati uparxei logos .....akoma kai se polu tragika gegonota.
sugnwmi alla an egw ekana ena paidaki kapoia stigmi stin zwi mou kai to evriske karkinos (pou sumvenei guro mas pleon polu suxna) kai mou elege kapoios oti o theos einai kalos kai upirxe logos kai itan thelima tou....akoma kai etsi na itan, egw auton ton theo tha ton misousa.
kai akrivws gia auton ton logo den mporw na pistepsw se kamia thriskeia kai se kamia logiki pou oi arrwsties, o ponos , i thlipsi, einai apla dokimasies enos theou pou agapaei.
efoson uparxei theos 'h arxitektonas 'h anwtero on tote nomizw den exei kamia sxesi me tin zwi mas , oute epidra pouthena, oute tin epireazei.
sugnwmi gia ta greeklish
22-02-2014, 10:39 #27
Αν υπάρχει μεταθανάτια ζωή? Όχι.
Και μεταθανάτια και ζωή δεν γίνεται.
Τώρα σε επίπεδο άυλης ενέργειας κ.λ.π. κανείς δεν ξέρει, μπορεί.
Όσον αφορά την μετενσάρκωση, η ιδέα δηλαδή ότι η ψυχή μετά τον θάνατο δεν πεθαίνει αλλά αναγεννάται σε νέο σώμα και φυσικά με διαφορετική μορφή, καλό είναι, στους χριστιανούς απευθύνομαι, να ανατρέξετε στο κεφάλαιο 17 του κατά Ματθαίον ευαγγέλιο και ειδικά τα εδ. 11,12,13 όπου ο Χριστός, χωρίς καμία περίπτωση παρερμηνείας, λέγει στον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη, ότι ο προφήτης Ηλίας " ἤδη ἦλθε, καὶ οὐκ ἐπέγνωσαν αὐτόν, ἀλλ᾿ ἐποίησαν ἐν αὐτῷ ὅσα ἠθέλησαν· οὕτω καὶ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου μέλλει πάσχειν ὑπ᾿ αὐτῶν" φυσικά ως ο Ιωάννης ο Βαπτιστής.
Δεν το λέω εγώ, το ευαγγέλιο το λέει και ας λέει ότι θέλει η Εκκλησία περί μη μετενσάρκωσης.
25-02-2014, 20:45 #28
25-02-2014, 22:30 #29
παιδια δηλδη οσοι δεν πιστευετε πως υπαρχει ζωη μετα το θανατο θεωρειτε πως βρεθηκαμε εδω τυχαια;Λοιπον θα σας πω την εμπιερια μου πανω σε αυτο.Τωρα τελευταια αρχισα να μαθαινω για το διαλογισμο ηξερα και πιο παλια αλλα τωρα αρχισα να κανω και να διαβαζω σχετικα με αυτο.Ειδα και καποια βιντεο απο μαθηματα που ειχε ανεβασει ενας δασκαλος διαλογισμου και εχω να πω πως πραγματικα δεν μου μοιαζουν τυχαια ολα αυτα που ζουμε.Εχω βρει το νοημα της ζωης μου.Ενω πριν λιγο καιρο σκεφτομουν να αυτοκτονισω κααι τα παντα μου εμοιαζαν βαρετα τιποτα δεν ειχε νοημα και δεν ηθελα να βλεπω ανθρωπο ωρες ωρες τωρα εχω αλλαξει τελειως και τρποπο σκεψεις αλλα και συναισθηματα.Εχω βιωσει μια επαφη με το θεο και νιωθω απεραντη αγαπη καποιες φορες γι α ολους τους ανθρωπους.Θα ανοιξω ενα νεο θεμα σχετικα με αυτο οποιος θελει ας σχολιασει εκει.
26-02-2014, 20:33 #30favvelGuestmnimonio αν και δε σε συμπαθώ πολύ,το λινκ με το άρθρο ήταν άκρως ενδιαφέρον!!!
αυτός όμως ήταν εκλεκτός όπως τον αποκάλεσε και η γυναικεία μορφή..
Αυτό σημαίνει πως δεν είναι όλοι εκλεκτοί άρα δεν πάνε όλοι στον παράδεισο..
Κατά τη γνώμη μου πάνε μόνο όσοι έχουν εκπληρώσει το σκοπό για τον οποίο ήρθαν στη γη,αφού τον ανακαλύψουν πρώτα εννοείται..
Δλδ ο κόσμος είναι ένα πεδίο δοκιμασίας για τους ανθρώπους..ενώ δλδ υπάρχει ένα κόσμος τέλειος απ'ό,τι φαίνεται,γιατί θα ήταν παράλογο να υπήρχε θεός και να μας είχε βάλει σ'αυτόν τον ατελή κόσμο,ενώ λοιπόν υπάρχει αυτός ο τέλειος κόσμος ο θεός μας στέλνει πρώτα σ'αυτόν τον κόσμο για να δοκιμαστούμε ως προς την προσπάθεια που καταβάλουμε στη ζωή μας,και ανάλογα μετά να αποφασίσει αν θα μας στείλει στον παράδεισο,αν η ψυχή μας είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο ή αν θα μας στέιλει πάλι στη γη να μαθητεύσουμε στην περίπτωση που δεν έχουμε εκπληρώσει το σκοπό μας και δεν περάσαμε επιτυχώς όλες τις δοκιμασίες..
Οπότε βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο υπάρχει ο παράδεισος που είναι ο ουρανός και πάνε μόνο οι αριστούχοι της ζωής και υπάρχει και η κόλαση που είναι η γη στη οποία πάνε οι μεταξεταστέοι της ζωής με το να ξαναγεννιούνται δλδ μέσω της μετενσάρκωσης..
Οπότε δεν υπάρχει κόλαση μετά το θάνατο..η κόλαση είναι η ζωή στη γη!!
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....