Results 1 to 15 of 37
Thread: μεταθανάτια ζωή
-
18-02-2014, 21:46 #1favvelGuest
μεταθανάτια ζωή
παιδιά γεια σας και πάλι..σήμερα παρακολούθησα κάποιον στην τηλεόραση που μετά από αυτά που είπε κάπως ησύχασα..
Δε θέλω να αναφέρω ποιος και τι ήταν ούτε σε ποια εκπομπή μίλησε..αν και πολλοί μπορεί να τον είδατε,όσοι από σας έχετε ελεύθερο χρόνο βέβαια..
Λοιπόν αυτός είπε ότι η ψυχή δε χάνεται,ότι υπάρχει μετά θάνατον ζωή και ότι μάλιστα είχε και ενδείξεις στη ζωή του για αυτό..
Ανέφερε κι ένα παράδειγμα αλλά δεν θα το αναφέρω γιατί δεν το θυμάμαι και καλά..
Απ'το παράδειγμα αυτό εγώ έβγαλα το συμπέρασμα ότι στην άλλη ζωή οι ψυχές γνωρίζουν τα πάντα,είναι σαν θεοί ας πούμε!!
Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται σ'αυτήν εδώ τη ζωή να ταλαιπωρούμαστε τόσο πολύ με το να αποκτήσουμε γνώσεις,αφού θα μας λυθούν όλες οι απορίες όταν φύγουμε απ'αυτήν!
Γι'αυτό το καλύτερο είναι να ζήσουμε απλά και να απολαύσουμε αυτόν τον κόσμο όπως είναι γιατί στην άλλη ζωή δεν θα υπάρχει έτσι ο κόσμος..θα είναι μάλλον άυλος..
Οπότε δλδ αυτό σημαίνει να απολαύσουμε το υλικό κομμάτι του κόσμου όσο γίνεται γιατί δεν θα το ξαναβρούμε?
μπαα δεν ήθελε να πει αυτό..
Τέλος πάντων,το θέμα είναι ότι αν έχουμε χάσει κάποιον δικό μας άνθρωπο,η ψυχή του μας βλέπει από'κεί ψηλά και συνεχίζει να έχει συνείδηση,οπότε δεν χρειάζεται και να στενοχωριόμαστε γι'αυτόν..Μόνο αν ας πούμε μας λείπει πολύ και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτόν,μπορούμε να τον παρακαλάμε αφού θα γνωρίζει τα πάντα εκεί που θα είναι,με κάποιον τρόπο να τον συναντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται..
Τέλος,αν ισχύει πως οι ψυχές γίνονται θεοί μόλις πεθαίνει το σώμα μέσα στο οποίο κυκλοφορούν σ'αυτή τη ζωή,τότε αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει ένας θεός αλλά πολλοί,όσες είναι και οι ψυχές..
Αυτά για σήμερις
- 18-02-2014, 22:32 #2
Favvel , ασχετως με το αν υπαρχει ζωη μετα τον θανατο , δεν συμφωνω καθολου με την λογικη που μας παρουσιαζεις. Ειναι σαν λες δεν εχει νοημα να δουλευεις επειδη καποια στιγμη θα κερδισεις το λοττο.
18-02-2014, 23:14 #3
Πολλές θεωρίες πάνω στο θέμα...
Έχω ακούσει για φαύλο κύκλο,δηλαδή ότι,ότι ζούμε τώρα,το ξαναζούμε και το ξαναζούμε και το ξαναζούμε,σαν επανάληψη ταινίας...Αυτό δίνει άκυρο στην όλη ύπαρξη της ψυχής,και λέει ότι είμαστε απλά μέρος κάποιου παιχνιδιού ας πούμε,και είμαστε προγραμματισμένοι να σκεφτόμαστε ότι και καλά υπάρχουμε και κάνουμε αυτό που θέλουμε και ότι υπάρχουν και όλοι οι άλλοι γύρο μας και κάνουν και αυτοί ότι θέλουν...
Όλοι έχουν ακούσει για "παραδεισο" και κόλαση...
Κλπ κλπ κλπ...
Αυτό που άκουσα και μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι κάποιος προγραμματιστής,έχει βρει μέρος προγράμματος,ένα τμήμα διόρθωσης που υπάρχει στο internet,στην θεωρεία των χορδών.
Τι κάνει αυτό το τμήμα τώρα,ελέγχει και διορθώνει τα πάντα στο internet,dld ένα κομμάτι πχ για να πατήσεις εσύ click και να το ακούσεις,περνάει πρώτα από επεξεργασία,dld το τι πρέπει να ακούσεις,αν είναι σωστό κλπ...
Και υπάρχει το ίδιο πράγμα στην θεωρεία των χορδών...
Τώρα,ποιος ξέρει να σου πει τι ισχύει και αν ισχύει...
Just another documentary...
19-02-2014, 00:05 #4
ρε συ favell , σαν πολλα γνωριζεις για την μετα θανατον ζωη . Μηπως εχεις κανει πεθαμενος ?
Παντως , καλου κακου , θα παρω μια αλλαξια μαζι μου . Και υποψιαζομαι οτι πεθαμενος θα δυσκολευτω να βρω τις παντοφλες μου.
Δεν εχω τπτ με τον θανατο , αρκει οταν συμβει , να μην ειμαι παρων .Last edited by Macgyver; 19-02-2014 at 06:10.
19-02-2014, 00:09 #5
Ειναι θεμα προσωπικων πεποιθησεων,δεν θα βγει ακρη στο θεμα..
19-02-2014, 00:52 #6
Μετα απο εξωσωματικη εμπειρια (αθελα μου) πιστευω στην υπαρξη της μεταθαντιας ζωης και πιο συγκεκριμενα της μετενσαρκωσης. Η ενεργεια ή συνειδηση, πειτε το οπως θελετε, που μενει μετα τον θανατο του φυσικου σωματος συσσωρευεται σε καινουργιο σωμα, δεν καταστρεφεται. Αλλα δεν προκειται να θυμηθεις τι ησουνα πριν, οτι μνημες ειχες εχουν χαθει με το θανατο του φυσικου σωματος.
19-02-2014, 07:13 #7favvelGuestbetelgeuse,αυτό που θέλω να πω είναι ότι ίσως πράγματι υπάρχει μια θεϊκή πρόνοια και ότι οι ψυχές-θεοί δεν αφήνουν τους ανθρώπους στην τύχη τους σ'αυτήν εδώ τη ζωή..
Ας πάρουμε για παράδειγμα τους πρωτόγονους λαούς που δεν είχαν την πληθώρα γνώσεων που έχουμε εμείς σήμερα..πώς ζούσαν?η προσευχή ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους και ίσως αυτό να τους βοηθούσε να τα βγάλουν πέρα στη ζωή..
Το ίδιο νομίζω συμβαίνει και σήμερα..δλδ όσοι πιστεύουν στο θεό(δε μιλάω για αυτούς που σκοτώνουν στο όνομα του θεού τους,μιλάω για τους λογικούς πιστούς),ζουν πιο ήρεμα,πιο γαλήνια,κι αν κάποιο πρόβλημά τους δε λύνεται λένε ήτανε θέλημα θεού και ησυχάζουν πάλι..
Νομίζω ότι θα ακολουθήσω αυτό το δρόμο τον πολυσυζητημένο και πολυπερπατημένο γιατί θα μου κάνει καλό..
Επίσης δε λέω να μην κάνουμε τπτ γιατί αυτό είναι αντίθετο με το ένστικτο της επιβίωσης,αλλά απλά κάθε φορά που πάμε να κάνουμε κάτι να αισθανόμαστε και να σκεφτόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι μας,ότι υπάρχουν κι άλλες ψυχές που είναι κοντά μας σε αυτήν την προσπάθεια,πρόθυμες να μας βοηθήσουν..
Αυτό μας βοηθάει ακόμα στο να μην τα παρατάμε..
Εγώ έχω αισθανθεί τέτοια βοήθεια στο παρελθόν..θα μπορούσα να πω πως ήταν απλά σύμπτωση και τύχη ή να πιστέψω στην ύπαρξη κάποιας δύναμης..προτιμώ να κάνω το δεύτερο γιατί μου φαίνεται και πιο λογικό..
Και ισχύει βέβαια το συν Αθηνά και χείρα κίνει..μία δύναμη θα μας βοηθήσει μόνο αν δει πως κι εμείς κάνουμε προσπάθεια..
stefamw,θες να μας πεις κάτι παραπάνω γι'αυτήν την εμπειρία σου?
εμένα αυτή η θεωρία της μετενσάρκωσης δε με καλύπτει και πολύ γιατί δεν θα είχε νόημα μια ψυχή να χάνει η μνήμη της με το θάνατο αν ο στόχος της ψυχής είναι να τελειοποιηθεί και να γίνει θεός σε αυτήν εδώ τη ζωή..θα έπρεπε δλδ να θυμάται τι είχε κάνει στην προηγούμενη ζωή της και τι γνώσεις είχε ώστε στην επόμενη ζωή της να μην κάνει τα ίδια λάθη και να τελειοποιήσει τις γνώσεις της στη γη πάντα..
Αλλά το θέμα της ενέργειας που δε χάνεται απ'την άλλη αυτό βγάζει νόημα..
είναι δυνατόν δλδ να υπάρχουν τόσα δισεκατομμύρια ψυχές από τις απαρχές του σύμπαντος και να χωράνε όλες οι πεθαμένες στον ουρανό και οι ζωντανές στη γη?
Εκτός κι αν το σύμπαν είναι άπειρο..
Antrea MpR όταν λες ότι υπάρχει το ίδιο πρόγραμμα στη θεωρία των χορδών τι εννοείς?ότι οι χορδές έχουν μέσα τους ένα πρόγραμμα που διορθώνει την πραγματικότητα και αυτό που είναι να ζήσουμε?δεν κατάλαβα
mnimonio,γιατί το λες αυτό?μπορεί κάποιος να μάθει κάτι μέσα απ'αυτή την κουβέντα..εγώ ας πούμε έμαθα για τη θεωρία των χορδών..
Macgyver,δεν είπα ότι γνωρίζω..την πεποίθησή μου καταθέτω..
19-02-2014, 07:40 #8
19-02-2014, 08:51 #9
19-02-2014, 09:00 #10
aaa ki epeidi anafereis syxna theos kai pistoi kai mpla mpla....nomizo pos den yparxei kai logos na tonisei kapoios epixeirimata opos ayto (Αϊνστάιν: Η λέξη "Θεός" είναι προϊόν της ανθρώπινης αδυναμίας) giati de nomizo na synenoithoume...
Bale to mualo sou na skeftei ti exei kanei o theos kai ti i epistimi.Poios se ebgale apo tis spilies kai poios se krataei sti zoi.Poios sou dinei ayto to meso pou legetai internet gia na mporeis na sxoliazeis kai na exeis ki antitheti apopsi....Tespa einai logiko.Oi perissoteroi etsi skeftonte...Eidika se anaptygmenous kosmous opos afganistan,turkmenistan,pakistan,iran ki ola ta sxetika pou skeftetai mono TO 100% tou plithismou........
Asteies istories gia theous kai daimones....
Etsi einai omos...Oti sou mathoun apo mikros.Mas gemisane dixonoia kai imimatheia.Ratsismo kai misos....xoris na skeftoume i na exoume apopsi!!!!
Tespa..synexize na pisteyeis ston theo SOU ego apofasisa merika xronia prin na skefto kai ligo monos mou kai na diabaso kai kati allo pera apo ayta pou mas lene oi mauroforemenoi stin ellada kai oi kathigitries ton thriskeytikon pou to moustaki tous einai san to diko mou.........
19-02-2014, 11:01 #11
Εχω παρει μια τριλογια βιβλιων με τιτλο συζητηση με τον Θεο του neal donald walsch. ο συγγραφεας γραφει μια συζητηση που ο ιδιος πιστευει οτι ειχε με τον θεο σε μια φαση που ηταν πολυ δυστυχισμενος οταν ξεκινησε να γραφει ενα γραμμα στο θεο να διαμαρτυρηθει για οτι του συνεβαινε κι ενω εκανε ερωτησεις προς το θεο εκεινος εγραφε και την απαντηση και καπως ετσι ξεκινησε ενας διαλογος.
Στα βιβλια περιγραφει τον θεο σαν παρατηρητη που μεσα απο τα δημιουργηματα του γνωριζει τον εαυτο του, σαν μια υπαρξη που δεν κρινει αλλα μονο αγαπαει χωρις ορους δεν απαιτει τιποτα απο μας παρα μονο να βιωσουμε αυτο ειμαστε, οτι η ψυχη ειναι αιωνια και μπορει να εχει οσες ζωες θελει (οχι μονο στη γη) για να βιωσει την υπαρξη της.
Αναφερει οτι οι ανθρωποι εχουμε μαθει να ζουμε μεσα στη δυστυχια και στο φοβο και οτι μεσα απο τη σκεψη μας δημιουργουμε την πραγματικοτητα μας οτι δηλαδη μας συμβαινει το επιλεγουμε εξαρχης υποσυνειδητα και αλλα.
Αυτα που γραφει φαινεται για μενα να πλησιαζουν πιο πολυ στην αληθεια απο αυτα που μας εχουν περασει να πιστευουμε. Βεβαια ειναι θεμα προσωπικων πεποιθησεων οπως αναφερει και το mnimonio.Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!
19-02-2014, 13:37 #12
19-02-2014, 18:59 #13
Ποιος ξέρει...
Μπορεί να είμαστε απλοί peons,σε οποιοδήποτε παιχνίδι στρατηγικής και να μας ελέγχει ένα παιδάκι,ο καθένας χτίζει,γιατρεύει,ζωγραφίζε ι κλπ,απλά με το πάτημα ενός κουμπιού από το παιδάκι...
Όλα θεωρεία είναι μωρέ...
Ότι και να πεις,είναι ο θεός,είναι ένα pc,είναι μια ανωμαλία του συστήματος,το σύμπαν είναι ένα άτομο στο τραπέζι κάποιου αλλου...
Όλα θεωρεία,τίποτα από όλα αυτά δεν έχει χειροπιαστές αποδείξεις.
Kαι,για κάποιο λόγο κανένας άθεος ποτε δεν επέστρεψε σε περίπτωση που ήταν κλινικά νεκρός,να μας πει διαφορετικό story από το κλασικό τούνελ με το xristouggeniatiko δέντρο στο τέλος...Και των little white Jesus να του χαμογελάει...Έμφαση στο white.
Οποτε δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου στην φωτιά για τίποτα,ότι αυτό ισχύει και αυτό είναι που συμβαίνει τώρα...
Εγώ την βλέπω την φάση σαν κακόγουστη ταινία,η οποια επαναλαμβάνεται...
Ο,καθένας την βλέπει αλλιώς...
Opinions and ass holes have one thing in common,everybody has one...
19-02-2014, 19:02 #14
Και επίσης για το ποιος ελέγχει κλπ,δεν το ξέρω,ξέρω ότι υπάρχουμε στην τρίτη διάσταση όμως,οποτε αυτό δεν ακυρώνει την περίπτωση να υπάρχουν άλλοι σε μια τεταρτη,στην οποια τεταρτη η δικη μας διάσταση είναι απλά μια ευθεία γραμμή,στην οποια αν έχουν πρόσβαση,μπορούν απλά να αφαιρούν και να προσθέτουν ότι θέλουν...
19-02-2014, 19:45 #15
Ανάλογος τι είχε πάρει...
Το peyote πχ βοηθάει πολύ στο να έχεις συζήτηση με οποιον θες.
Και χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν,δεν νομίζω ότι πέτυχε τον χριστιανικό theo στην γραμμή,ο οποιος διαπράττει γενοκτονίες(αναφερόμενες με στόμφο και "απεριορισπη" λεπτομέρεια στο αγαπημένο μας κυριλάτο "βιβλίο"),κλπ,μιας και ανέφερες την απεριόριστη αγάπη και έλλειψη κριτικής,μάλλον πέτυχε των Buddha.
Και ναι ζηλεύω,γιατί μια τέτοια συζήτηση θα την ήθελα και εγώ.
Είναι θέμα να κανεις συζήτηση με ένα άτομο το οποιο έχει ξεπεράσει των πόνο της ύπαρξης.
Υπάρχουν διάφοροι που έχουν γράψει πολλά υπό την επήρεια παραισθησιογόνων...
Από συνομιλίες με διαφορους,μέχρι την αναφορά αύρας όλων των φυτών,διαφορετικής αντιμετώπισης από και προς διαφορα πλάσματα γύρο μας,μέχρι ότι θες.
Open your mind.
Say yes to mothers earth plants :D .
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....