Results 1 to 3 of 3
Thread: Νοσοφοβία και πανικός.
-
22-02-2014, 23:16 #1
Νοσοφοβία και πανικός.
Καλησπέρα σε όλους σας. Είναι καινούρια σε αυτό το forum αν και διαβάζω τα θέματα του εδώ και καιρό. Απόψε αποφάσισα να γράψω κι εγώ για τη δική μου περίπτωση. Εγώ έχω το θέμα της νοσοφοβίας από μικρή με την πρώτη κρίση πανικού στα 13. Τότε θυμάμαι είχα πάει σε καρδιολόγο και μου είχε κάνει όλες τις εξετάσεις που μπορούσε. Ακόμα και παρακολούθηση με holter. Φυσικά δεν είχε βρει τίποτα και για τα επόμενα έξι χρόνια είχα ηρεμίσει (είχα πάθει μια δυο μικρές κρισουλες αλλά τίποτε άλλο). Τα νέα μου βάσανα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο. Είμαι πλέον δεκαεννιά και έχω μετακομίσει στο λονδίνο για σπουδές (κάτι που μου προκάλεσε μεγάλη πίεση και άγχος). Η πρώτη βαρβάτη κρίση πανικού ήρθε στη σχολή μου με τη μορφή δύσπνοιας και με έτρεχαν στα νοσοκομεία. Έκανα όλες τις εξετάσεις αλλά όλα οκ. Από εκείνη τη μέρα όμως άρχισαν οι ταχυκαρδίες, οι ζαλάδες, τα μουδιάσματα. Όλα αυτά. Πήγα σε καρδιολόγο πάλι και όλα οκ. Έκανα εξετάσεις αίματος για ό,τι μπορείτε να φανταστείτε αλλά και πάλι όλα οκ. Για λίγο καιρό μου πέρασαν ώσπου πριν μια εβδομάδα που ήρθα στην Ελλάδα με έπιασαν μικροί πόνοι χαμηλά δεξιά στην κοιλιά. Το μυαλό μου πήγε αμέσως σε σκωληκοειδίτιδα και έτρεξα αμέσως στον οικογενειακό μας παθολόγο. Το έντερο μου είπε. Εγώ όμως ήμουν τόσο σίγουρη ότι είχα σκωληκοειδίτιδα που δυο μέρες αργότερα πήγα και σε ένα γαστρεντερολόγο που έχει πολύ καλή φήμη. Σύνδρομο ευαίσθητου εντέρου μου είπε. Εγώ ηρέμησα για λίγο αλλά το βράδυ της τετάρτης που μας πέρασε με έπιασε πανικός και πήγα άρον άρον στα επείγοντα. Έκανα εξετάσεις αίματος, ούρον, υπέρηχο και με εξέτασε και χειρούργος αλλά δεν βρήκαν κάτι. Έφυγα και την επόμενη μέρα ξανά στα επείγοντα άλλου νοσοκομείου (γιατί στο προηγούμενο νοσοκομείο ο γιατρός μου φάνηκε άσχετος). Μου έκαναν τις ίδιες εξετάσεις αλλά τίποτα. Μάλλον το έντερο μου είπαν.
Και ξέρετε κάτι; Εγώ ακόμα πιστεύω ότι έχω σκωληκοειδίτιδα και ότι θα σπάσει. Έχω κάτι σουβλιές στον αφαλό και κάτι πονάκια κάτω και είμαι έτοιμη να ξαναπάω. Διάβασα και στο ίντερνετ ότι η σκωληκοειδίτιδα είναι δύσκολη στη διάγνωση και ότι δεν φαίνεται πάντα στις εξετάσεις και ότι είναι καθαρά λόγο εμπειρίας του γιατρού και μου έχει μπει στο μυαλό ότι ΚΑΙ οι 4 γιατροί έχουν κάνει λάθος. Διάβασα και για ένα περιστατικό κρυφής σκωληκοειδίτιδας. Δεν μπορώ άλλο με αυτήν την κατάσταση. :( :mad:Last edited by Νελ; 23-02-2014 at 00:20.
- 23-02-2014, 01:33 #2
Nel οσο συνεχιζεις να τρεχεις στους γιατρους με το παραμικρο , τοση μεγαλυτερη δυναμη θα δινεις στην φοβια σου για να σε νικαει.
23-02-2014, 18:47 #3