Σπασμοί μυών...έχω τρελαθεί! - Page 70
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 70 of 70 FirstFirst ... 2060686970
Results 1,036 to 1,047 of 1047
    Senior Member
    Καλησπερα,συνεχιζω με τις δεσμιδωσεις απο τον Μαιο του 2018.Μετσ τις γιορτες θα κανω το τσεκ απ μου.Τωρα τελευταια επανηλθαν οι ζαλαδες,μια αισθηση σαν να κινειται το εδαφος απο κατω μου.Θεωρω οτι φταιει ο αυχενας μου...οι κηλες ειτε πιεζοντας τον νωτιαιο μυελο κ τα νευρα δημιουργουν τα συμπτωματα αυτα,ειτε εχω ασταθεια ψηλα στον αυχενα και μετακινουνται ελαχιστα οι δυο πρωτοι σπονδυλοι.(Atlas cervical instability).Θα δειξει.Δεν μπορω να πιω αλκοολ,ουτε να ασχοληθω με το κινητο για πολυ ωρα η ζαλη χειροτερευει.Εχω και ενοχλησεις στα ματια.Τσουξιμο,κοκκινιλα ,δακρυρροια,πεταρισμα βλεφαρων.Ξεκινησα κ φυσικοθεραπειες.Ειναι πολυ περιεργη ειδικοτητα η νευρολογια.Αυτο το "Σε παρακολουθουμε και περιμενουμε μηπως εκδηλωθει κατι" ειναι εκνευριστικο.Με τρωει.

Member
    Quote Originally Posted by Biskot View Post
    Lora17 σε καταλαβαίνω απόλυτα ειδικά αυτή την απαίσια αίσθηση με τον αυχένα σου σαν να μην αντέχει το βάρος του κεφαλιού σου.
    Να στέκεσαι απέναντι σε κάποιον η κάτι κ να νιώθεις ότι δονείται ο αυχένας σου και, εσύ να σφίγγεις τούς μύες σου για να κρατήσεις την ισορροπία.
    Α επίσης έχω τρέμουλο μυών και την αίσθηση ότι δεν με κρατούν τα πόδια μου,ταχυπαλμίες και εφίδρωση.
    Όσο για την σκλήρυνση κατά πλάκας το έψαξα και εγώ πριν από λίγους μήνες όταν εκτός αυτών που αναφέρω είχα κ μουδιάσματα στα δάκτυλα του δεξιού μου χεριού.
    Η νευρολόγος δεν βρήκε ΣΚΠ τελικά είχα απλά ευθειασμό αυχενικής μοίρας.
    Δηλαδή όλο το θέμα είναι ψυχολογικό.
    Κάνε βέβαια όλες τις απαραίτητες εξετάσεις,τις οποίες κάνουμε όλοι καθώς είναι ποΛύ έντονη η αίσθηση ότι είναι σωματικό το θέμα κ δεν είναι κάτι που προέρχεται από το άγχος.
    ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.
    Kαλησπέρα
    Κι εγώ ακριβώς αυτά νιώθω κ μου έχει μπει η ιδέα για ΣΚΠ . Τι εξετάσεις κάνατε ;

Junior Member
    Γεια σου μανο!! Έχω κ εγώ πετάρισμα στα βλέφαρα μου κ τα δυο, στο δεξί μάτι το κάτω βλεφαρο μόνο, και στο αριστερό κάποιες φορές το πάνω κ κάποιες το κάτω…ειδικά ότι φταρνιστώ το κάνουν εναλλάξ και τα 2 μάτια.. έχω πάει σε 2 νευρολόγους οι οποίοι μου είπαν άγχος…με εξέτασαν, αλλά κανένας από τους 2 δεν μου πρότεινε κάποια μαγνητική η μυογραφημα…. Δεν έχω κανένα άλλο σύμπτωμα η ενόχληση, μόνο στα μάτια… θα ήθελα τη γνώμη σου, εσένα σου έχουν πει κάτι συγκεκριμένο για τα μάτια σου;; Το έχω αυτό 7 μήνες..:
    Και φυσικά αν καποιος άλλο εδώ μέσα έχει το ίδιο με εμένα θα ήθελα γενικά γνώμες… ευχαριστώ πολύ…. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΜΑΝΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΗ ΜΑΜΑ ΣΟΥ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΓΧΟΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ!!!! ΑΞΙΟΣ!!!
    Last edited by Kkatiaa; 10-01-2024 at 12:42.

Junior Member
    Γεια σου μανο!! Έχω κ εγώ πετάρισμα στα βλέφαρα μου κ τα δυο, στο δεξί μάτι το κάτω βλεφαρο μόνο, και στο αριστερό κάποιες φορές το πάνω κ κάποιες το κάτω…ειδικά ότι φταρνιστώ το κάνουν εναλλάξ και τα 2 μάτια.. έχω πάει σε 2 νευρολόγους οι οποίοι μου είπαν άγχος…με εξέτασαν, αλλά κανένας από τους 2 δεν μου πρότεινε κάποια μαγνητική η μυογραφημα…. Δεν έχω κανένα άλλο σύμπτωμα η ενόχληση, μόνο στα μάτια… θα ήθελα τη γνώμη σου, εσένα σου έχουν πει κάτι συγκεκριμένο για τα μάτια σου;; Το έχω αυτό 7 μήνες..:
    Και φυσικά αν καποιος άλλο εδώ μέσα έχει το ίδιο με εμένα θα ήθελα γενικά γνώμες… ευχαριστώ πολύ…. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΜΑΝΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΗ ΜΑΜΑ ΣΟΥ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΓΧΟΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ!!!! ΑΞΙΟΣ!!!
    Last edited by Kkatiaa; 10-01-2024 at 12:43.

Junior Member
    Βάσο, ποσό καιρό έχεις το πετάρισμα στο μάτι;; Εγώ 7 μήνες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Kkatiaa View Post
    Καλησπερα Κατια...ακριβως το ιδιο,οταν φτερνιζομαι η χασμουριεμαι πεταριζουν εναλλαξ και τα 2 ματια.Ο νευρολογος εχει αποκλεισει την πιθανοτητα ΣΚΠ,το πιθανοτερο σεναριο ειναι τα συμπτωματα μου να προερχονται απο τις κηλες στον αυχενα.Οσο για την μητερα μου ,εφυγε πριν απο 2 χρονια,ενω πριν 4.5 μηνες εχασα κ τον πατερα μου...ηταν μια πολυ δυσκολη διαδρομη που σιγουρα μου αφησε πολλα σημαδια...

Junior Member
    Ωχ λυπάμαι πολύ???? συλλυπητήρια!!
    Εμένα τώρα με έχει ποιασει αυτό το νευρικό και στο πλάι της μύτης.. κ με έχει αγχώσει.. τι να πω????

Junior Member
    Καλησπέρα παιδιά. Έχω δεσμιδωσεις 24ωρες το 24ωρο κύριος στις γάμπες και λίγο στα τετρακέφαλα. Όταν ξαπλώνω και το σκέφτομαι νιώθω πολύ σποραδικά στιγμιαία πετάγματα στα χέρια η στην πλάτη. Τις δεσμιδωσεις στις γάμπες τις έχω τουλάχιστον 5-6 χρόνια (25χρονων). Έκανα εξετάσεις αίματος και δυο ΗΜΝΓ όλα καθαρά. Παρόλα αυτά δεν πήρα κάποια απάντηση για το τι έχω.

Senior Member
    Καλησπερα σε ολους.Συνεχιζω κ εγω με τις δεσμιδωσεις απο τον Μαιο του 2018.Εχω και διαταραχες υπνου ,(αυπνιες)τιναγματα στον υπνο,ασταθεια,και στην δεξια πλευρα του σωματος εχω καποια ατροφια σε καποιους μυς,η οποια εξηγειται απο μια κηλη αυχενα που πιεζει νευρικες ριζες δεξια,χωρις να εχω αλλα θεματα.Κανω βεβαια και δυο βαριες δουλειες (εργατης απορριματοφορου,εργατης αποθηκης)και κουράζομαι αρκετα.Τον σεπτεμβριο θα κανω μαγνητικες και ηλεκτρομυογραφημα και βλεπουμε.Παρα παντως τα συμπτωματα εχω αρκετες αντοχες και δεν εχω καμια μειωση μυικης ισχυος.Συνεχιζουμε ουσιαστικα το Παρακολουθουμαι και βλεπουμε...περαν του οτι ισως φταινε οι κηλες στον αυχενα δεν εχω λαβει καμια ουσιαστικη διαγνωση εδω κ 6 χρονια.Πολυ θολο τοπιο και πολλες γκριζες ζωνες με τα νευρολογικα...

Junior Member
    Γεια σας παιδιά, απ' ο,τι βλέπω είναι δεκαετίας το thread, διάβασα κάποιες σελίδες στην αρχή, αλλά δεν τα διάβασα όλα. Ωστόσο θα θελα να καταθέσω τη δική μου εμπειρία, σε περίπτωση που μπορεί κάποιος να μου πει μια γνώμη (ή να ταυτιστεί).

Μέσα προς τέλη Μάη, δλδ πριν σχεδόν 2,5 μήνες, είχα κάποιες ενοχλήσεις στα αφτιά με έντονο αίσθημα πίεσης και παλμών. Οι παλμοί 2-3 φορές ήταν τόσο δυνατοί στο κρεβάτι που αδυνατούσα να κοιμηθώ. Πήγα να το ψάξω, μου έκαναν αξονική να τσεκαρουν και καρωτίδα και μου είπαν "ψυχοσωματικό" (?!).

Έναν μήνα μετά, κατά τον οποίον είχα πού και πού ξαφνικές σουβλιές στο λαιμό αριστερά και δεξιά, κάτω από τα αφτιά, ξαφνικά μια μέρα ξυπνάω με μουδιασμενα χέρια και πόδια. Δεν έδωσα αρχικά σημασία, αλλά αυτά τα μουδιάσματα επιδεινώθηκαν και σε συνδυασμό με το φόβο που φυσικά ένιωσα εφόσον δεν περνούσαν με τις μέρες, δε μου επέτρεπαν καν να κοιμηθώ.

Στις δέκα μέρες περίπου (πλέον τέλη Ιούνη) πήγα νοσοκομείο (εν τω μεταξύ τα μουδιάσματα είχαν δώσει σχεδόν εξολοκλήρου τη θέση τους σε σπασμούς, αρχικά κυρίως στο δεξί πόδι), όπου μου έκαναν κάποιες εξετάσεις ηλεκτροφυσιολογικες και μαγνητική αυχενα και μου είπαν ενδεχομένως να πρόκειται για μη τυπικό restless legs syndrome. Ωστόσο τα συμπτώματα έτσι όπως εξελίχθηκαν δεν κολλούσαν με αυτή τη διαγνωση. Άρχισα να παίρνω ωστόσο μαγνήσιο και σίδηρο και έκοψα τον καφέ (έπινα το πολύ δύο τη μερα-- συνήθως μόνο έναν).

Η εξέλιξη έκτοτε, δλδ. τον τελευταίο περίπου 1.5 μήνα θα έλεγα ότι είναι πότε έτσι και πότε αλλιώς. Αρχές Ιούλη είχα μια και μοναδική μέρα χωρίς συμπτώματα, αφού την προηγούμενη είχα κοιμηθεί περίπου 14 ώρες(!). Επειδή δεν ήθελα να είμαι ξεροκέφαλη και να απορρίπτω την άποψη πως είναι ψυχοσωματικό, δοκιμασα και σερτραλινη (ssri ) αλλά με έκανε χειρότερα και το σταμάτησα.

Από τότε έχει γίνει και μαγνητική εγκεφαλου (χωρίς σκιαγραφικό) που έδειξε μόνο κάποιες σκιάσεις στη μαστοειδη απόφυση στη μια μεριά (πιθανώς μετά από ωτίτιδα), αλλά κατά τ' άλλα τίποτε. Μου έκαναν ο,τι τεστ υπάρχει, συμπεριλαμβανομένου και ηλεκτρομυογραφηματος. Ήταν όλα φυσιολογικά. Μου εξέτασαν και το οσφυονωτιαιο υγρό, ήταν οκ. Το μόνο περίεργο ήταν ότι βρήκαν θετικά αντισώματα για βορρελιωση στο αίμα και τα αποτελέσματα του ο/ν υγρού απ' το εργαστήριο ήταν λίγο ασαφή ως προς αυτό, αλλά οι νευρολόγοι είπαν ότι όλα καλά και ότι δε χρειάζομαι αντιβίωση.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μπορεί να έχω μια μέρα ηρεμίας και την επόμενη, ακόμα κι αν δεν ειναι καθαροί ορατοί σπασμοί, έχω ένα συνεχές ""τρέμουλο"" στους μύες. Στα άκρα δε με ενοχλεί τόσο, αλλά στο λαιμό, στο θώρακα, στην κοιλιά κλπ είναι πολύ ενοχλητικό και με αγχωνει. Έχω δοκιμάσει απο τέλη Ιούνη δύο φορές να πιω καφέ, και τις δύο φορές επιδεινώθηκαν τα συμπτώματα. Επίσης επιδεινώνονται με τη γυμναστική και δεν ηρεμούν αν δεν περάσουν κάποιες μέρες.

Διερωτωμαι όμως, και για αυτό γράφω εδώ, αν έχετε ακούσει και άλλοι με παρόμοια συμπτώματα ότι μπορεί να είναι postviral φαινόμενο. Ένας γνωστός μου πνευμονολογος μου είπε ότι είναι πολύ συνήθεις αυτές οι fasciculations μετά από κάποια ίωση του άνω αναπνευστικού. Εγώ δε θυμάμαι να περασα ίωση όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία αλλά όπως είπα είχα πόνο στα αφτιά, οπότε ποιος ξέρει ..
    τις τελευταίες μέρες όμως έχουν αυξηθεί οι ενοχλήσεις στο θώρακα και έχω και την αίσθηση πως έχω αρρυθμίες. Είναι πολύ πολύ δυσάρεστη αίσθηση.

Νομίζω περισσότερο ελπίζω σε μια ιατρική προσέγγιση ή σε ανταλλαγή παρόμοιων εμπειριών, γιατί πραγματικά δεν είμαι πεπεισμένη ότι είναι ψυχοσωματικό σε πρώτη φάση. Σίγουρα λόγω συμπτωμάτων έχω αγχωθει πολύ και αυτό ίσως να τα κάνει όλα χειρότερα (πολύ πιθανό) , αλλά δεν έχω πειστεί ότι τα αρχικά συμπτώματα ήταν ψυχοσωματικά, γιατί δεν κολλάει.

Junior Member
    Καλησπερα! Είμαι αυτός που έχεις ανοίξει αυτή το thread αλλά δεν θυμάμαι κωδικούς κλπ για να γράψω με το Lora17. Θέλω αλήθεια να σας πω ότι πραγματικά από τότε δεν το έχω ξαναπαθει ποτέ. Είχα κάνει όλες τις εξετάσεις που σας είχα γράψει. Μαγνητικές κλπ. Και δεν είχαν δείξει τίποτα. Είμαι καλά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Φυσικά εκείνο τον καιρό ζούσα εφιάλτη. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ψυχοσωματικό. Ξεκίνησα γιόγκα εκείνο το διάστημα, άρχισα να ακούω το σώμα μου κ την αναπνοή μου κ σιγά σιγά έφυγε μόνο του. Θυμάμαι ότι όταν έκανα και την τελευταία εξέταση νομίζω μαγνητική εγκεφάλου κ σπονδυλικής στήλης…ηρέμησα και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εξαφάνιση των σπασμων. Εύχομαι σε όλους να μπορέσουν να απαλλαγούν από αυτό σύντομα!????

Senior Member
    Quote Originally Posted by Iaveris View Post
    Καλησπερα! Είμαι αυτός που έχεις ανοίξει αυτή το thread αλλά δεν θυμάμαι κωδικούς κλπ για να γράψω με το Lora17. Θέλω αλήθεια να σας πω ότι πραγματικά από τότε δεν το έχω ξαναπαθει ποτέ. Είχα κάνει όλες τις εξετάσεις που σας είχα γράψει. Μαγνητικές κλπ. Και δεν είχαν δείξει τίποτα. Είμαι καλά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Φυσικά εκείνο τον καιρό ζούσα εφιάλτη. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ψυχοσωματικό. Ξεκίνησα γιόγκα εκείνο το διάστημα, άρχισα να ακούω το σώμα μου κ την αναπνοή μου κ σιγά σιγά έφυγε μόνο του. Θυμάμαι ότι όταν έκανα και την τελευταία εξέταση νομίζω μαγνητική εγκεφάλου κ σπονδυλικής στήλης…ηρέμησα και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εξαφάνιση των σπασμων. Εύχομαι σε όλους να μπορέσουν να απαλλαγούν από αυτό σύντομα!????
    Μπράβο σου!!! Χαίρομαι τόσο πολύ όταν άκουω τέτοια. Και εγώ άρχισα να πιστεύω ότι θα τα καταφέρω και θα το νικήσω αυτό το βάσανο. Τώρα προς το παρόν με νικάει αυτό.

Page 70 of 70 FirstFirst ... 2060686970