Σπασμοί μυών...έχω τρελαθεί! - Page 56
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 56 of 71 FirstFirst ... 646545556575866 ... LastLast
Results 826 to 840 of 1054
    Junior Member

Φούσκωμα -ψυχοσωματικο...;

Καλησπέρα σε όλους...
    Σήμερα ήταν μια ημέρα απελπισίας για μένα και πριν λίγη ώρα είδα τυχαία το site αυτό.Γραφω μόνο για να μοιραστώ τον 'πονο' μου γιατί κανείς στο κοντινό μου περιβάλλον δεν φαίνεται να καταλαβαίνει την κατάστασή μου...
    Εδώ και ένα χρόνο ταλαιπωρουμαι από φούσκωμα στο στομάχι, τους τελευταίους μήνες έγινε χειρότερο με αποτέλεσμα να δυσκολεύομαι να αναπνεύσω,τα πρωινά συνήθως να έχω διαρροιες, να είμαι συνεχώς με έναν αντιαισθητικο τυμπανισμο και μια γενική κατάσταση κούρασης και εξουθενωσης.
    Πήγα σε γαστρεντερολογο μου έδωσε χάπια για το έντερο και το στομάχι αλλά δεν κάνανε πολλά... Έχω κάνει αιματολογικες εξετάσεις και υπέρηχο οι οποίες δεν έδειξαν κάτι.
    Σήμερα με έπιασε έντονη κρίση και κόντεψα να πάω στο νοσοκομείο, αυτό με έριξε πολύ ψυχολογικά.
    Υπάρχει κάποιος που περνάει κάτι τέτοιο;Θα μπορούσε να είναι ψυχοσωματικο;
    Η ειρωνεία είναι ότι εδώ και ένα χρόνο μου συμβαίνουν όμορφα πράγματα στη ζωή μου που όμως δεν μπορώ να απολαύσω με αυτό το πρόβλημά μου...
    Σας ευχαριστώ που με 'ακουσατε'

Member
    Ειρηνη το καλυτερο που εχεισ να κανεις ειναι να κανεις μια γαστροσκοπηση για να σιγουρευτεις οτι δεν εχεις καποιο θεμα αν ειναι οκ τοτε ειναι σιγουρα ψυχοσωματικο..εγω εδω και 5 μηνες εχω περασει τα παντα και ειχα και προβλημα με το στομαχι και εκανα 2 γαστροσκοπησεις γιατι τον πρωτο γιατρο δεν τον πιστεψα και μετα πηρα κατι χαπια για μια εβδομαδα και εστρωσα..και εμενα με πονουσε στο στηθος αναμεσα και ειχα συνεχεια καουρες και δυσπνοια..μια φορα εφαγα φακη και κοντεψα να πεθανω..δεν μπορουσα να παρω αναπνοη και συνεχεια ρεβομουν και δεν κοιμηθηκα ολο το βραδυ και το πρωι πηγα στο νοσοκομειο..και εμενα φαντασου με ποιασαν οταν αρχισαν και μου συμβαιναν ομορφα πραγματα στην ζωη μου και μιλησα με εναν ψυχολογο και μου ειπε οτι ειχα μαζεμενα πραγματα απο τα ασχημα παιδικα μου χρονια αλλα ειχεσ τοσο καιρο αλλα προβληματα που σε απασχολουσαν και ετσι μολις τα ελυσες σου βγηκαν ολα αυτα που ειχεσ μεσα σου σε ψυχοσωματικα..

Junior Member
    Ο πατέρας μου είχε σπασμούς μυών σε όλο του το σώμα κράμπες κουτσενε από το ένα πόδι μουδιαζε το χέρι του μέσα σε πολύ λίγο καιρό και άρχισε τις εξετάσεις πριν 3ς μέρες λιπον αφού έκανε κάποιες πολύ δύσκολες εξετάσεις ρωτάει τον γιατρό αν έχει σκλυρισνη κατά πλάκας και ο γιατρός του λέω όχι έχεις 3 με 5 χρόνια ζωής θα πέσεις σε λίγο καιρό στο κρεβάτι θα παραλύσουν όλα και θα πεθάνεις ...... Χωρίς να πει κάποιον ψυχολόγο όπως γίνεται το θέμα είναι όμως ότι... Δεν είχαν γίνει όλες οι εξετάσεις με αποτέλεσμα να κλαίμε 100 άτομα μέχρι χθες και σήμερα μέσω αξονικής μας είπαν ότι έχει πολλές κοιλες στον αυχένα και από αυτό γίνονται όλα τι να πεις ότι και να πεις είναι λίγο παρόλο αυτά διαβάζω πολλά εδώ και θέλω να πω ότι όταν έχετε ένα πρόβλημα μην ακούτε τους άλλους... Που σας; λένε ότι δεν έχετε τίποτα η ότι έχετε κάτι... Πήγενετε σε γιατρό και αν το πρόβλημα είναι σοβαρό όχι σε έναν αλλά σε 10 ο κόσμος έχει τρελαθεί

Junior Member
    Quote Originally Posted by The_Mechanic View Post
    Καλησπέρα σε όλους και σε όλες. Πριν από 2.5 χρόνια είχα παρατηρήσει και εγώ τυχαίους μυϊκούς σπασμούς στο σώμα μου με αποτέλεσμα να ανησυχήσω για διάφορες νευρολογικές ασθένειες. Επισκέφτηκα γύρω στους 7 γιατρούς και όλοι με διαβεβαίωσαν ότι ήμουν απολύτως υγιής. Πιο συγκεκριμένα είχα ποστάρει και σε αυτό το forum δύο θέματα και οι απαντήσεις των μελών με βοήθησαν πολύ στην ψυχολογία μου. Τα θέματα που είχα ξεκινήσει βρίσκονται εδώ [http://www.e-psychology.gr/forum/sho...2%CE%AF%CE%B1] και εδώ [http://www.e-psychology.gr/forum/sho...9%CE%B3%CE%AE]. Το κύριο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν ότι εμπιστευόμουν πιο πολύ το Internet από 7 γιατρούς. Εν τέλει κατέληξα στα εξής. Το άγχος παίζει τεράστιο ρόλο στα συμπτώματα που εμφανίζει κανείς. Ακόμα και κάποιος εντελώς υγιής, αν πιστέψει ότι έχει κάποια ασθένεια και αρχίσει να αγχώνεται 24/7 θα παρατηρήσει συμπτώματα τα οποία ενδεχομένως έχει διαβάσει σε κάποια σελίδα. Η άποψή μου είναι ότι άμα ο γιατρός σας πει ότι είσαστε υγιείς, εμπιστευτείτε τον. Εγώ μετά από 2.5 χρόνια, έχω ξεπεράσει πλήρως την φοβία αυτή [τώρα έχω άλλη ] και έχω παρατηρήσει ότι μπορεί να έχει περάσει και ένα εξάμηνο και να μην έχω κάποια σύσπαση. Αν όμως με πιάσει κάποιο άγχος, οι συσπάσεις αυτές όχι μόνο επιστρέφουν άλλα και αυξάνονται έως ότου μου φύγει το άγχος.
    εχεις και εσύ οπω και εγώ αυτονομη νευροπαθεια δηλαδή σωματοποιεις το αγχος σου δηλαδη εισαι ευαισθητος κανε βιοδιαγνωση θα βρες οτι η αιτια του αγχους σου ειναι απολυτως οργανικη ...και εχει ονομα

Junior Member
    Εχω ται ιδια και γραφτηκα για να σας πως τι ξερω αφου βλεπω και σεις δεν βγαζετε ακρη. Αφού πηγατε ολοι και καλα κανατε στους γιατρους και δεν σας βρηκαν τιποτα καντε το elisa golden test για τροφικές δυσανεξίες. Μεχρι τοτε σημειώστε στο μυαλο σας η σε ενα χαρτι το μενου σας και τις ωρες που σας χτυπαν οι μυικοι σπασμοι. Τα αποτελεσματα βγαινουν μεσα σε μια ωρα ειναι αιμοτολογικο και το ποιο αξιοπιστο. Μια βελονια στο δαχτυλο! Αν δεν ειναι απο αντισώματα που επιτιθενται σε τροφες ως ψευδή αντιγονα καντε το τεστ για βαρεα μεταλλα. Μετά μιλαμε

Junior Member
    οταν ακους γιατρο να τα ριχνει στο αγχος εχει μαυρα μεσανυχτα απο βιοχημεια του σωματος

Junior Member
    δεν ειναι τοσο απλο. Δες σε ενα αιμοτολογικο τεστ τις βιταμινες σου. Δες αλατα ηλεκτρολύτες .Αν ολα καλα δες γαστρεντερολογο. Αν ολα καλα τσεκαρε το συνδρομο διαπερατου εντερου. Σε αυτην την περιπτωση τα ξαναλεμε. Εχω τα ιδια. Το αγχος ειναι αιτιατο οχι αιτιο αλλα το επιτεινει με την παραγωγή κορτιζολης ή μ,ε εντονη γυμναστική που κανει το ιδιο

Junior Member
    Quote Originally Posted by madiwasp View Post
    Και κατι ακομη..μην κανετε το λαθος και παρετε φαρμακα χωρις λογο..επαιρνα αγχολυτικα και δε γινοταν τιποτα..μεχρι που περασε ο καιρος..ειδα οτι ακομη ζω και δοξα τω Θεω ειμαι τελεια και επαψα να τα σκεφτομαι..να τονισω ομως οτι τα εχω καθε μερα..ενας απιστευτος νευρολογος απο το ΓΝΑ μου ειχε πει..κοπελα μου..αυτα απο τη στιγμη που τα απεκτησες δε θα σου φυγουν ποτε..ειναι εντελως ακινδυνα απλα θα μαθεις να ζεις μ αυτα..οταν αγχωνομαι λιγο παρα πανω παω σαν κομπρεσερ..χτυπανε γαμπες μπρατσα..δακτυλα..ματι γλωσσα...ολα...ολα ομως..
    δεν ειναι τοσο απλο. Δες σε ενα αιμοτολογικο τεστ τις βιταμινες σου. Δες αλατα ηλεκτρολύτες .Αν ολα καλα δες γαστρεντερολογο. Αν ολα καλα τσεκαρε το συνδρομο διαπερατου εντερου. Σε αυτην την περιπτωση τα ξαναλεμε. Εχω τα ιδια. Το αγχος ειναι αιτιατο οχι αιτιο αλλα το επιτεινει με την παραγωγή κορτιζολης ή μ,ε εντονη γυμναστική που κανει το ιδιο

Senior Member
    Κάποτε είχα παρόμοια συμπτώματα + αυπνία.
    Πήγα στον νευρολόγο και μου είπε ότι έχω άγχος. Τι να πει και αυτός ο χριστιανός!
    Τελικά ανακάλυψα πως ένα τσάι με βότανα που έπινα μου προκαλούσε αυτή τη ταραχή. Εννοείται καφέδες, coca cola και άλλα διεγερτικά ροφήματα θα είχαν σε μένα τα ίδια αποτελέσματα.
    Κάτι που μου είπε επίσης o νευρολόγος είναι πως αν θέλεις να τρελαθείς, δεν έχεις παρά να συμβουλευτείς το internet.
    Αυτά τα συμπτώματα που περιγράφεις δεν έχουν σχέση με ΣΚΠ. Θα υπήρχε πιθανότητα για Parkinson, αλλά και πάλι δεν μπορεί, γιατί θα στο είχε βρει ο γιατρός πριν από μένα.
    Πρώτα βάζω όσα έχουν πει ήδη οι προλαλίσαντες, και μετά ίσως κάποια διαταραχή στα επίπεδα ντοπαμίνης.
    Το συνδέεις με κάποια γεγονότα που έγιναν τότε που ξεκίνησε, ή κάποιους μήνες πριν ξεκινήσει;
    Μήπως είσαι χορτοφάγα;

Junior Member
    Quote Originally Posted by Spirosss View Post
    Ειρηνη το καλυτερο που εχεισ να κανεις ειναι να κανεις μια γαστροσκοπηση για να σιγουρευτεις οτι δεν εχεις καποιο θεμα αν ειναι οκ τοτε ειναι σιγουρα ψυχοσωματικο..εγω εδω και 5 μηνες εχω περασει τα παντα και ειχα και προβλημα με το στομαχι και εκανα 2 γαστροσκοπησεις γιατι τον πρωτο γιατρο δεν τον πιστεψα και μετα πηρα κατι χαπια για μια εβδομαδα και εστρωσα..και εμενα με πονουσε στο στηθος αναμεσα και ειχα συνεχεια καουρες και δυσπνοια..μια φορα εφαγα φακη και κοντεψα να πεθανω..δεν μπορουσα να παρω αναπνοη και συνεχεια ρεβομουν και δεν κοιμηθηκα ολο το βραδυ και το πρωι πηγα στο νοσοκομειο..και εμενα φαντασου με ποιασαν οταν αρχισαν και μου συμβαιναν ομορφα πραγματα στην ζωη μου και μιλησα με εναν ψυχολογο και μου ειπε οτι ειχα μαζεμενα πραγματα απο τα ασχημα παιδικα μου χρονια αλλα ειχεσ τοσο καιρο αλλα προβληματα που σε απασχολουσαν και ετσι μολις τα ελυσες σου βγηκαν ολα αυτα που ειχεσ μεσα σου σε ψυχοσωματικα..
    συγγνωμη ρε φιλε αλλα επειδη τα παιρναω και εγω εχει καουρες φουσκωμα και ο ψυχολογος βρηκε το αιτιο στην παιδική σου ηλικία και δεν το καρπαζωσες; αν δεν εχεις ηπατιτιδα γαστριτιδα κλπ εξετασου για διατροφικές δυσανεξίες. Στο στομαχι ειναι το προβλημα μας παντα και οι σπασμοι απο κει ειναι

Senior Member
    Quote Originally Posted by Maximos14 View Post
    οταν ακους γιατρο να τα ριχνει στο αγχος εχει μαυρα μεσανυχτα απο βιοχημεια του σωματος
    Μαλιστα.................................... .................................................. .

Junior Member
    Γεια σας παιδιά και εγω υποφέρω εδώ και μια πενταετία με αρρυθμίες, σπασμούς,μουδιασματα..... Στην αρχή εμφανιζόντουσαν οι αρρυθμίες και οι σπασμοι μια στους 2 μήνες όταν όμως περνούσα περιόδους με τρελο άγχος, οπως έγινε πριν απο 4 μήνες ξέφυγε η κατάσταση. Αντιμετώπισα 200 αρρυθμιες και εγώ μεσα σε μια μέρα.Την ίδια μέρα πήρα απο φαρμακοποιο βαλεριανα,τσιννκο και ραδιολα και είχαν μειωθεί την ίδια μέρα σε 3 αρρυθμίες την ημέρα.Το βάμα αυτο μου το πρότεινε ο φαρμακοποιός,αφου πρώτα του εξήγησα τι είχα. Μετα απο 3 μήνες δεν είχαν φυγει τελείως οι αρρυθμιες,πάλι είχα 1 αρρυθμία καθε 2 μέρες. Πριν 1 μήνα σταμάτησα την βαλεριανα... και ξεκίνησα να πέρνω Μαγνήσιο 400mg ημερισίως μαζι με Β12 και αλλες β βιταμινες. Εχουν μειωθει οι αρρυθμίες και άλλο σε 1 καθε 5 μέρες. Απελπίζομαι οταν σκέφρομαι οτι πρέπει να ζω μ΄αυτό για πάντα, ελπίζω να γινώ ο παλιός άνθρωπος που ήμουνα πριν απο αύτα, όπως ολοί μας. Εσύ stefamw μεσα σε 7 μέρες ησουν καλύτερα απο τοτε που πήρες μαγνήσιο, συγγνωμη που ρωτάω αλλα δεν είχες καθόλου αρρυθμίες μετα αφου ξεκινησες το μαγνήσιο?Τώρα πως είσαι? ρωτάω γιατι σε μενα ακομα εμφανίζονται καθε 5 μέρες και μια. Επίσης εχω διαβάσει στο ιντερνετ οτι στις αρρυθμίες βοηθάει και το κάλιο πολύ, αλλα πρέπει να προσέχω ΠΟΣΟ θα πάρω και να το ΜΟΙΡΑΣΩ μεσα στην ημέρα κατι τετοιο. Σκεφτομαι να πάρω και κάλιο τώρα......γ*μ* το μυαλό μας ολα αυτα το κάνει τελοςπαντων. Ελπιζω τα καλύτερα για όλους μας παιδία, καλό κουράγιο σε όλους δεν είστε μόνοι......

Junior Member
    καλησπερα παιδια!!Ελπίζω να ειστε ολοι καλυτερα!! σας βρηκα καθως εψαχνα στο ιντερνετ για διαφορα συμπτωματα!Εμένα ο εφιάλτης μου ξεκινησε τον Αυγουστο,μετα απο μια περιοδο στρες, αχισα να νιωθω πονο στα χερια μου,στην αρχη δεν εδωσα σημασια μετα ομως πονουσα πολυ και καθημερινα!πηγα σ παρα πολλους γιατρους , νευρολογους ρευματολογους, εκανα τα παντα για αυτοανοσα βγηκαν ολα αρνητικα! Πλέον ,πιστευω οτι εχω als.στην κλινικη εξεταση οι νευρολογοι δεν βλεπουν κατι, εκανα ηλεκτρομυογραφημα/νευρογραφημα τελη Αυγουστου στα χερια βγηκε εντελως καθαρο, επειδη συνεχιζε ο πονος εκανα και τον οκτωβρη στα ποδια, και αυτο καθαρο,πλεον ομως νιωθω και τρεμουλο και αδυναμια, οταν βαζω δυναμη τρεμουν οι βραχιονες!ο νευρολογος θεωρει οτι εχω χρονιο αγχος και νοσοφοβια και μ δωσε αγωγη με ηρεμηστικα, εγω νιωθω οτι δεν γινεται να μ προκαλει τοσο πονο και αδυναμια το αγχος! Δεν ξερω που αλλου να απευθυνθω!!

Junior Member
    Ειμαι 29 χρονων!! Επισης νιωθω καθημερινα το τρεμουλο και η αδυναμια να επιδεινωνονται!

Junior Member
    Quote Originally Posted by Katiadiva View Post
    Ο πατέρας μου είχε σπασμούς μυών σε όλο του το σώμα κράμπες κουτσενε από το ένα πόδι μουδιαζε το χέρι του μέσα σε πολύ λίγο καιρό και άρχισε τις εξετάσεις πριν 3ς μέρες λιπον αφού έκανε κάποιες πολύ δύσκολες εξετάσεις ρωτάει τον γιατρό αν έχει σκλυρισνη κατά πλάκας και ο γιατρός του λέω όχι έχεις 3 με 5 χρόνια ζωής θα πέσεις σε λίγο καιρό στο κρεβάτι θα παραλύσουν όλα και θα πεθάνεις ...... Χωρίς να πει κάποιον ψυχολόγο όπως γίνεται το θέμα είναι όμως ότι... Δεν είχαν γίνει όλες οι εξετάσεις με αποτέλεσμα να κλαίμε 100 άτομα μέχρι χθες και σήμερα μέσω αξονικής μας είπαν ότι έχει πολλές κοιλες στον αυχένα και από αυτό γίνονται όλα τι να πεις ότι και να πεις είναι λίγο παρόλο αυτά διαβάζω πολλά εδώ και θέλω να πω ότι όταν έχετε ένα πρόβλημα μην ακούτε τους άλλους... Που σας; λένε ότι δεν έχετε τίποτα η ότι έχετε κάτι... Πήγενετε σε γιατρό και αν το πρόβλημα είναι σοβαρό όχι σε έναν αλλά σε 10 ο κόσμος έχει τρελαθεί
    katiadiva τελικά τι εγινε με τον μπαμπα σου?????

Page 56 of 71 FirstFirst ... 646545556575866 ... LastLast