Γιατι κολλάω στις άσχημες στιγμές;;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5

Question Γιατι κολλάω στις άσχημες στιγμές;;

Δεν ξερω γιατι αλλα εχω την τάση να ''βλαπτω'' τον εαυτο μου με τις σκεψεις μου..πως το κανω αυτο;;..με την υπερβολικη σκεψη..καταρχας να πω οτι εχω ενα θεματακι..εχω μια κακια συνηθεια να υπεραναλυω τα παντα και να καταληγω παντα σε ασχημα συμπερασματα..Τελοςπαντων,� �χω μαθει να το ελενχω αυτο κανοντας πραγματα για να κραταω τον εαυτο μου απασχολημενο και να κανω πραγματα που με κανουν να νιωθω καλα..Το κανω λοιπον και οντως πιανει..αλλα ειναι στιγμες που ερχοντε ενοχλητικες εικονες απο το παρελθον τις οποιες ειτε θα τις αγνοησω επειδη ειμαι καλα και ασχολουμαι με κατι ειτε θα με αγχωσουν και θα μου φερουν ασχημα συναισθηματα και θα φοβαμαι μηπως ξαναβλαψω τον εαυτο μου(με τις σκεψεις).Στην δευτερη περιπτωση λοιπον θα με πιασει μια αναστατωση μεσα μου,ενας πανικος και θα αρχισω να λεω στον εαυτο μου να μην το σκεφτετε ή να σταματησει (και προφανως γινεται εντονοτερο)..Μετα θα αρχισουν να το αναλυω δηλαδη θα σκεφτομαι ''γιατι ενιωθα ετσι τοτε αφου ειναι μονο σκεψεις'',''και αμα μου το ξαναπροκαλεσω;'' ''και αμα χασω τον ελενχο των σκεψεων και μπω στο τρυπακι παλι;;''..Και μετα μπορει να με τεσταρω κανωντας σκεψεις αρνητικες για το συγκεκριμενο θεμα για το οποιο ανυσηχω για να δω απλα πως θα αντιδρασω,αμα με εππηρεαζει ακομα..(προφανως με εππηρεαζει και η ανησυχια γινεται εντονοτερη)..Περισσοτερο κολλαω στο αρνητικο εντονο αρνητικο συναισθημα (εντονη θλιψη,εντονο φοβο/αγχος κλπ)αναρωτιεμαι γιατι ενιωθα ετσι τοτε που τα σκεφτομουν αυτα και ανυσηχω μην ξανα επαναφερω αυτα τα συναισθηματα επειδη ξερω οτι αυτος που τα προκαλεσε ειναι ο ιδιος μου ο εαυτος..και φοβαμαι μην ξανακανω εντονες σκεψεις και τα επαναφερω (γιατι μετα μπαινω σε ενα τρυπακι που δεν ξερω τι μου συμβαινει ή τι μου κανω και εχω τετοια συναισθηματα και πανικοβαλλομαι).Εχετε να μου προτεινετε κατι για να ξεκολλησω επιτελους απο το παρελθον και να σταματησω να με πληγωνω;
    Last edited by Μητσάκος; 24-02-2014 at 14:05.

Senior Member
    πολλες φορες, η υπερβολικη σκεψη ειναι απλα επομενο ενος απεριοριστου ελευθερου χρονου και τιποτε παραπανω...
    πως περνας τον χρονο σου? εργαζεσαι? σπουδαζεις? εχεις ενδιαφεροντα η/και φιλους?
    εχεις πλανα για κατι απο τα παραπανω?

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    πολλες φορες, η υπερβολικη σκεψη ειναι απλα επομενο ενος απεριοριστου ελευθερου χρονου και τιποτε παραπανω...
    πως περνας τον χρονο σου? εργαζεσαι? σπουδαζεις? εχεις ενδιαφεροντα η/και φιλους?
    εχεις πλανα για κατι απο τα παραπανω?
    Βγαινω με φιλους,παιζω μουσικη,σπουδαζω και τωρα εχω αρχισει και ψαχνω για δουλεια μερικης απασχολησης..το θεμα ειναι οτι αμα αρχισει το μυαλο ''κολλαει'' και αντε να ξεκολλησει μετα..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    Βγαινω με φιλους,παιζω μουσικη,σπουδαζω και τωρα εχω αρχισει και ψαχνω για δουλεια μερικης απασχολησης..το θεμα ειναι οτι αμα αρχισει το μυαλο ''κολλαει'' και αντε να ξεκολλησει μετα..
    ε οκ, αν κανεις ολα αυτα, εισαι σε καλο δρομο
    μηπως απλα εισαι και παραπονιαρης και θελεις να σε χαιδευουν?

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ε οκ, αν κανεις ολα αυτα, εισαι σε καλο δρομο
    μηπως απλα εισαι και παραπονιαρης και θελεις να σε χαιδευουν?
    Πως το συμπερανες αυτο;; :P Δεν ειμαι παραπονιαρης..βλακας ειμαι που καθομαι και βασανιζω τον εαυτο μου με τετοια πραγματα..Που αφηνω τις ενοχλητικες/αρνητικες σκεψεις να με εππηρεαζουν..και που μπαινω στην διαδικασια να αναλυσω το γιατι ενιωθα ετσι παλια,γιατι το σκεφτομαι ακομα..και το χειροτερο ειναι οτι αμα οι σκεψεις επιμενουν θα φτασω σε ηλιθια συμπερασματα του στυλ ''το σκεφτομαι παλι αρα το χω,αρα θα ερθουν και αλλες σκεψεις και θα με ζαλισουν,αρα την εκατσα παλι''..και νευριαζω τοσο πολυ γιατι ξερω οτι για αυτο που γινεται φταιω μοναχα ΕΓΩ..αλλα δεν ΜΠΟΡΩ να το ελενξω