Results 1 to 5 of 5
Thread: αγχος και αμηχανια
-
28-02-2014, 03:35 #1
αγχος και αμηχανια
Καλησπερα. θα ηθελα να ρωτησω την γνωμη σας για ενα προσωπικο μου θεμα. Οταν ειμαι με παρεα πολλες φορες νιωθω αμηχανα με αποτελεσμα να μην μιλαω πολυ και να μην εκφραζω την γνωμη μου και να δειχνω αντικοινωνικη πως μπορω να το ξεπερασω αυτο? το ειχα και παλια αλλα μου ειχε φυγει κ εχω επανελθει σ αυτη την κατασταση τελευταια
- 28-02-2014, 06:17 #2
Αχ το πάθαινα και εγώ συνέχεια. Ακόμη και στο πανεπιστήμιο. Κάθε φορά που γνώριζα καινούρια άτομα και ήμουν σε παρέα ένιωθα τόσο αμήχανα με αποτέλεσμα να μην μιλάω και να νιώθω ότι δεν μου έδινε κανείς σημασία. Δεν ισχύει όμως. Αποκλείεται να μην έχεις κάτι ενδιαφέρον να πείς...μίλα, πες κανα αστείο, fit in. Θέμα απόφασης είναι. Βρες τι σε κάνει ενδιαφέρον σαν άτομο και πρόβαλλέ το.
28-02-2014, 09:10 #3
Η εξοικειωση με το αντικειμενο του φοβου διωχνει το φοβο. Εξασκησε τον εαυτο σου, καθε φορα που βρισκεσαι μ αυτη την παρεα (και οποιαδηποτε αλλη παρεα), να λες κατι, μια γνωμη απλη για αρχή, λίγες κουβεντες, αυτο που λεμε μιλησα κι εγω, ειπα κι εγω επιτελους κατι. Απλα αυτο που εχεις στο νου μην καθυστερεις να το πεις αλλιως δεν θα το πεις ποτε.
Θα προσεξεις πως αμα το κανεις αυτο δυο τρεις φορες στη συνεχεια θα γινεται όλο και πιο ευκολα, επειδη μπηκες ήδη στο δρομο της εξοικειωσης. Οι πιο μακροσκελεις κουβεντες, τα πιο πολυπλοκα θα ακολουθησουν με τον καιρο αμα πρωτα εσυ μπεις σταθερα σ αυτη την πορεια.γιάννης
28-02-2014, 09:43 #4
Στο θέμα σου αναφέρεις την λέξη "άγχος" αλλά στο κείμενο γράφεις μόνο για αμηχανία.
Εάν νιώθεις αμήχανα λόγω του άγχους που ενδεχομένως. εικάζω, ότι κάνει την παρουσία του όταν βρίσκεσαι με παρέα, τότε πιστεύω είναι διαχειρίσιμο, με τη έννοια ότι θα αναγνωρίσεις τον λόγο από τον οποίο προκαλείται το άγχος.
Δηλαδή δουλεύουμε πάνω στην αιτία που προκαλεί την αμηχανία.
28-02-2014, 17:27 #5
Αρχικά, θα μπορούσες να ψάξεις τι σε οδηγεί στην αμηχανία: αν νιώθεις άβολα για κάποιους λόγους, με κάποιους ανθρώπους, σε συγκεκριμένες καταστάσεις κ.τ.λ.
Αν βρίσκεις ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος και παρά ταύτα σε πιάνει παντού κ πάντα, τότε μπορείς να σκεφτείς τι διαφορετικό έκανες παλιότερα που είχε σταματήσει να σε πιάνει και τι σε οδήγησε τότε στο να σου φύγει η αμηχανία.