Καλησπέρα φίλοι μου, γενικά στη ζωή μου είμαι αγχώδης χαρακτήρας, αυτό νομίζω το διατήρησε και το αύξησε η εργασία μου (Στρατιωτικός) αποστρατεύτηκα νωρίς και πριν 5 χρόνια έχασα πατέρα και μητέρα με ένα χρόνο διαφορά (καρκίνο ο πατέρας και υπατικό σοκ μετά από εγκεφαλικό η μάνα) έτυχε με την συνταξιοδότησή μου να αρχίσει και η κρίση και κάποια μέρα που ανακοινώθηκε οτι οι κάτω των 55 ετών διακόπτεται η σύνταξη το πήρα βαριά και ένιωσα για πρώτη φορά τις επιδράσεις του άγχους στο σώμα μου.Πανικοβλήθηκα πήγα σε γιατρούς για εξέταση παθολογικών αιτίων αλλά τίποτε όλα ήταν απόρροια του άγχους, επόμενο βήμα ο ψυχίατρος που παρακολουθεί τη σύζυγο λόγω κατάθλιψης, μίλησα ,είπα τη μου συμβαίνει και αμέσως χάπια GEODON και STEDON εάν έχω κρίσεις 6 μήνες δεν μου κάναν τίποτε, ο παθολόγος μου μου συνέστησε να αλλάξω και να πάρω sipralex των 10 αρχικά και των 20 μετά και σε κρίσεις xanax, άλλους 6 μήνες αυτά με ωφέλησαν αλλά με κάποιες ανακατωσούρες στο στομάχι. Τα σταμάτησα αφού δεν είχα πλέον συμπτώματα. Στο επόμενο διάστημα μέχρι σήμερα μου παρουσιάζονται συμπτώματα άγχους (σφίξιμο στο στομάχι μια ελαφρά δύσπνοια κόμπος στο λαιμό)μόνο μετά από έντονα νεύρα και πάντα απο τη σύζυγο, αφού μαζί είμαστε πλέον όλη τη διάρκεια της ημέρας, και εξακολουθεί θεραπεία της κατάθλιψης. Επίσης όταν έχω τις εκδηλώσεις του άγχους στο σώμα μου έρχονται και οι φοβίες μήπως έχω κάποιο πρόβλημα υγείας προφανώς επηρεαζόμενος απο τις αιτίες θανάτου των γονιών μου. Τέλος όλα αυτά τα αντιμετωπίζω μόνο με το xanax των 0,25 κατά περιόδους (11/2 κουτί στα 2χρόνια) αλλά δεν θέλω να παίρνω και χάπια όταν μου παρουσιάζονται τα παραπάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!!!