Αϋπνία… Δεν αντέχω άλλο..!!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 33
    Junior Member

Αϋπνία… Δεν αντέχω άλλο..!!!!

Καλησπέρα σε όλους!
    Εδώ και 3 εβδομάδες έχω αϋπνία βαριάς μορφής. Και όταν λέω βαριάς μορφής εννοώ όλου του τύπου τις αϋπνίες μαζί… Δεν μπορεί να με πάρει ο ύπνος με τίποτα… με παίρνει με τα χίλια ζόρια και ξυπνάω συνεχεία μέσα στο βράδυ… τα διαστήματα που κοιμάμαι, κοιμάμαι πολύ ελαφριά… φάση REM μόνο… για όσο κοιμάμαι βλέπω ανάστατα και παρά πολλά όνειρα, μπορεί να ξυπνήσω κάποια στιγμή γύρο στις 5 -6 το πρωί και να μην ξανακοιμηθώ και τις τελευταίες μέρες δεν κοιμάμαι ΚΑΘΟΛΟΥ… όλο το βράδυ.
    Έχω δοκιμάσει κάθε φυσικό τρόπο που έχω ακούσει ή διαβάσει. Ζεστό γάλα με μέλι, βαλεριάνα, πασιφλόρα, χαμομήλι, ζεστό μπάνιο, να κλείσω τηλεόραση και υπολογιστή και να διαβάσω βιβλίο… ξεκίνησα και πυγμαχία για να κουράζομαι και να απελευθερώνει ενδορφίνες ο οργανισμός αλλά έγινε ακόμα χειρότερη η κατάσταση… πονάνε οι μυς μου γιατί δεν ξεκουράζονται αλλά μόνο ταλαιπωρούνται στην προπόνηση.
    Πάντα είχα μικροθέμα με τον ύπνο… δεν με έπαιρνε εύκολα και ξυπνούσα μέσα στο βράδυ 1-2 φορές αλλά ξανακοιμόμουνα σε δευτερόλεπτα και ένιωθα ότι χορταίνω ύπνο. Αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό πάει να με τρελάνει. Είμαι συνέχεια κουρασμένος και πονάει το σώμα μου, το μυαλό μου υπολειτουργεί, η μνήμη μου δεν πάει καλά.. Να πω την αλήθεια δοκίμασα να πάρω και μισό lexotanil του 1.5γρ, για 3-4 μέρες, το οποίο βοήθησε να κοιμηθώ 4-5 ώρες αλλά πάλι ξύπναγα πριν την ώρα μου. Τα τελευταία 2 βράδια καθόλου ύπνο… χτες βράδυ πείρα μισό lexotanil, βαλεριάνα, πασιφλόρα, χαμομήλι και τίποτα. Από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 8:30 το πρωί απλά γύρναγα στο κρεβάτι.
    Η αλήθεια είναι ότι πριν κανα δίμηνο πέρασα κάτι φρίκες μελαγχολίας, χαμηλής αυτοεκτίμησης, άγχους, μικρές κρίσεις πανικού…. Αλλά τώρα στην καθημερινότητα μου συνειδητά τουλάχιστον δεν αισθάνομαι άσχημα..
    Απλά δεν μπορεί να χαλαρώσει το κεφάλι μου το βράδυ με τίποτα…. Το νιώθω να τσιτώνει με το που πάει να χαλαρώσει. Δεν κλείνει με τίποτα και δεν σκέφτομαι αγχώδη πράγματα πριν κοιμηθώ…
    Δεν θέλω να πάρω υπνωτικά γιατί έχω ακούσει και διαβάσει τα χειρότερα.. Τι να κάνω ρε παιδιά?? Ανησυχώ για τη σωματική και ψυχική μου υγεία με αυτή την ιστορία. Να απευθυνθώ σε νευρολόγο, ψυχολόγο, ψυχίατρο, τι??

Banned
    φιλεμου εχουμε περιπου τα ιδια συμπτοματα απλα διαφορετικη αιτια, ετσι λοιπον σε νιωθω κι καταλαβαινω το ποσο σπαστικο ειναι να μην κοιμασε.
    προσωπικα πιστευω οτι αφου κουραζεσαι, αφου εχεις ασχολιες συντομα θα ερθει ο μορφεας. για την γυμναστικη που κανεις ειναι μεν πολυ αεροβια,ταχυδυναμη αλλα καλο ειναι να κανεις με προγραμα κι οχι καθε μερα,επισης θα πρεπει να αυξισεις τα υγρα που πινεις κι να τρως πιο πολλα φρουτα,κι πιο πολλα λαχανικα αλλα κι κρεατικα μαλον κοτοπουλο.
    εμενα η γνωμημου ειναι να πας σε γιατρο,υπαρχουν φαρμακα ελαφρα πιο πολυ συμπληροματα ειναι που θα σε βοηθησουν.π.χ. τα σερικουελ μπορει να σου κανουν καλο ομως με μετρο κι οχι για καιρο.
    τελος θα ελεγα σε λιγο καιρο που θα κοιμηθεις αφου η εξαντληση θα σου ρθει. καλο θα. ειναι να μην λιοσεις στον υπνο κανε κρατι για να φτιαξεις το οργανικοσου ρολοι. ευχομαι ονειρα γλυκα

Junior Member
    Γιώργο ευχαριστώ για την απάντηση σου!! Προσπαθώ να τρώω φρούτα και λαχανικά και πίνω αρκετό νερό… Όσο για τη γυμναστική, κάνω 2-3 φορές την εβδομάδα… Δεν εξηγείται η τόση ένταση του εγκέφαλου την ώρα που πέφτω για ύπνο. Φοβάμαι μήπως υπάρχει κάποια ελαφριά υποβόσκουσα αγχώδης ή καταθλιπτική διαταραχή. Έκλεισα ραντεβού σήμερα με έναν ψυχίατρο. Για να δούμε….

Senior Member
    Γιωργο , γεια σου . Επειδη ειχα παρομοιο προβλημα , τα λεγαμε χθες με τον Γιωργο Π. , για να ' επιδιορθωσεις ' το οργανικο σου ρολοι , υπαρχει ενα συμπληρωμα διατροφης , το οποιο χρησιμοποιουν οι πιλοτοι , που υφιστανται το λεγομενο jet-lag , η μελατονινη , ειναι φυσικο υπναγωγο . Ρωτησε τον γιατρο σου πρωτα , αν δεν εχεις , ειναι καταλληλοτερος ενας ψυχιατρος ( δεν σου συστηνω να παρεις οτιδηποτε , διοτι ειναι εναντια στους κανονες του φορουμ ) . Επειδη κανω κ εγω γυμναστικη κ πυγμαχια , ποτε δεν κανω οτιδηποτε μετα τις 7-8μμ. , διοτι η γυμναστικη αυτου του ειδους φερνει υπερενταση . Εξακριβωμενο . Για να μην μπερδευεσαι , η φαση Rapid Eye Movement , ειναι η φαση που ο οργανισμος πραγματι ξεκουραζεται ( το ζητουμενο ) , κ τα σταδια του υπνου ειναι 1-2-3-REM-3-2-1 , επαναλαμβανομενα καθε 1ωρα κ 45 λεπτα . Ενημερωτικα . Για καθε αλλη βοηθεια που θα χρειαστεις , στειλε μου πμ. διοτι γνωριζω πολλα πανω στο αντικειμενο .
    Ευχομαι να πεσεις στον καταλληλο ψυχιατρο ( σημαντικοτατο ) , κ να σου δωσει την καταλληλη βοηθεια . Φιλικα . Αγγελος .

Junior Member
    Άγγελε σε ευχαριστώ και εσένα! Έχω διαβάσει για την μελατονίνη και είναι το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει… Θα το αναφέρω στο γιατρό. Η προπόνηση τελειώνει 7:30μμ. Άντε να δούμε και με τον ψυχίατρο (το έχω άγχος λίγο… πρώτη φορά)

Senior Member
    Γιωργο , στη διαθεση σου , anytime .

Έχω κι εγώ πρόβλημα αυπνίας το τελευταίο χρόνο που οφείλεται σε άγχος εξαιτίας οικογενειακών προβλημάτων. Εγώ δοκίμασα βαλεριάνα της solgar η οποία με βοήθησε αρκετά. Παίρνω ένα χαπάκι πριν ξαπλώσω. Όμως τώρα τελευταία έχω αρχίσει πάλι να μη κοιμάμαι καλά παρά τη βαλεριάνα. Μέσα στη μέρα κουράζομαι αρκετά γιατί μεγαλώνω δυο δίδυμα αγοράκια αλλά επειδή είναι πολύ ζωηρά έχω και φοβερή υπερένταση. Α ξέχασα να πω ότι παίρνω και μαγνήσιο της power health, επίσης ένα την ημέρα! Είμαι 42 χρονών και πάντα κοιμόμουν σαν πουλάκι, τώρα δυστυχώς άλλαξαν τα πράγματα!! Εύχομαι όλοι να ξαναβρούμε τον ύπνο μας που είναι απαραίτητος για την υγεία μας!!!!

Junior Member
    Λοιπόν μετά την επίσκεψη στον ψυχολόγο, μου είπε ότι, επειδή είμαι αγχώδης τύπος γενικά και κοιμάμαι ότι ώρες να ναι (βιολογικό ρολόι off).. έχει μπει ο εγκέφαλός μου σε κατάσταση υπερεπαγρύπνησης. Μου έδωσε να παίρνω για Τrittico μαζί με Circadin για καμιά εβδομάδα και μετά να συνεχίσω μόνο Circadin. Επίσης μου έγραψε και Stilnox αλλά μου είπε μόνο σε περίπτωση που θα χρειαστεί και δεν θα κάνουν δουλειά τα προηγούμενα.
    Ξέρετε με αυτά τι ακριβώς γίνεται?? Παρενέργειες? Προς το παρών με το Τrittico μαζί με Circadin μου έρχεται ύπνος αλλά και πάλι ξυπνάω πριν της ώρας μου…

Senior Member
    Γιωργο , μονο το stilnox εχω παρει , ειναι ισχυρο υπναγωγο , κ εχει διαρκεια ημιζωης μονο 2.5 ωρες , δλδ το αλλο πρωι εχει αποβληθει απ τον οργανισμο σου , κ δεν εχεις υπνηλια ολη την ημερα , οπως συμβαινει με αλλα υπναγωγα .

Junior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Γιωργο , μονο το stilnox εχω παρει , ειναι ισχυρο υπναγωγο , κ εχει διαρκεια ημιζωης μονο 2.5 ωρες , δλδ το αλλο πρωι εχει αποβληθει απ τον οργανισμο σου , κ δεν εχεις υπνηλια ολη την ημερα , οπως συμβαινει με αλλα υπναγωγα .
    Άγγελε το stilnox για πόσο καιρό το έπαιρνες?? Το ρωτάω γιατί μετά από 10 μέρες τώρα, η μελατονίνη μαζί με το trittico δεν με πιάνει.. Μισοκοιμάμαι τη νύχτα κανά 5ωρο και σηκώνομαι κουρασμένος και έλεγα μπας και πάρω κανένα stilnox.. αλλά μήπως το συνηθίσω και αυτό και δεν με πιάνει μετά από λίγο?? Σήμερα το απόγευμα, πολύ κουρασμένος προσπάθησα να κοιμηθώ ένα 2ωρο.. μετά από μιάμιση ώρα προσπάθειας σηκώθηκα….

Junior Member
    Καλησπέρα παιδιά...είμαι 22 χρονών και έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον φίλο γιωργο!...έχω εδώ και 6 μέρες αυπνίες...τις 2 πρωτες μέρες δεν κοιμήθηκα καθόλου....μόνο μια κατάφερα να κοιμηθώ πολύ..ενα 11ωρο..μετα πάλι κοιμάμαι κανα 5-6 ωρες το πολυ..αισθάνομαι άσχημα ψυχολογικά και πολυ κουρασμένος...επιπλέον νομίζω πως όταν "κοιμάμαι" οτι δεν κοιμάμαι πραγματικα..βέβαια βλέπω συνέχεια όνειρα αυτες τις μέρες OTAN μπορώ να κοιμηθώ τα οποια μετά τα θυμάμαι σε πολύ μεγάλο βαθμό..μήπως τελικά δεν κοιμάμαι και απλα είμαι σε λήθαργο? :/

Senior Member
    Τάσο, και εγω είχα αυπνίες στην ηλικία σου και κατα διαστήματα με έπιαναν πάλι καθε 4- 5 χρόνια. Το μυστικό ειναι να μη το σκέφτεσαι, μην σε απασχολεί οτι δεν κοιμάσαι. Ξέρω οτι είναι δύσκολο αλλά προσπάθησε το. Κάνε κανονικά τις δραστηριότητες σου όπως οταν κοιμάσαι κανονικά. Επίσης απεφυγε τον καφέ, τσαι, σοκολάτα.

Φίλε Γιώργο, εφόσον έχεις δοκιμάσει τα πάντα θα σου πρότεινα να πας σε κάποιον ψυχίατρο. Εγώ είχα πάνω απο 7 χρόνια αυπνίες, έφτασα σε σημείο που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα
    στη ζωή μου, ήμουν σαν βαμπίρ. Ο γιατρός μου έδωσε μιρταζαπίνη & ολανζαπίνη (ήπιο αντι/θλιπτικό & αντιψυχωσικό), ο συνδιασμός αυτός σε τεζάρει για ύπνο με τη μία και το πρωί ξυπνάς σαν πουλάκι. Απο την πρώτη μέρα μάλιστα θα δουλέψει και είναι πολύ πιο ασφαλή απο τα αγχολυτικά. Το μόνο κακό είναι οτι θα σου αυξηθεί η όρεξη αν τελικά πάρεις κάποιο απο αυτά αλλα μπορείς να το ελέγξεις.

Banned
    υπο κανονικες συνθηκες ειναι σχεδον αδυνατον καπια στιγμη να μη κοιμηθεις
    αν βρισκεσε υπο καπια φαρμακευτικη αγωγη διαβασε στο κουτι τις παρενεργειες.

Banned
    ενοω οσο περνουν οι ωρες καπια στιγμη θα κοιμηθεις αργα η γρηγορα.

Page 1 of 3 123 LastLast