Results 16 to 26 of 26
Thread: Σκέφτομαι την αυτοκτονία
-
02-03-2014, 04:41 #16
ΜΑΡΙΑ1967, αλεξανδρε_77, kramel36, Macgyver,
Ευχαριστώ.
- 02-03-2014, 09:30 #17favvelGuest
Prof(-έσορα) γεια σου..είναι καλό που έγραψες γιατί βοηθάς κι εμάς τους υπόλοιπους που δεν έχουμε την δική σου ακαδημαϊκή πορεία και πνευματική ανέλιξη να σκεφτούμε τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο ευτυχισμένο..
Φαντάζομαι σπούδασες τόσα χρόνια γιατί σου άρεσε,σε τράβαγε το αντικείμενο και γέμιζε την ψυχή και το μυαλό σου..
Αλλά έφτασες σε ένα σημείο,όπου είσαι πια ικανοποιημένος από το πνευματικό σου επίπεδο και όσα έχεις καταφέρει στον τομέα της γνώσης δλδ είσαι ευτυχισμένος ως προς αυτό το κομμάτι και δεν το ξέρεις ίσως!πρέπει να το αναγνωρίσεις αυτό το κατόρθωμα στον εαυτό σου γιατί υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να είναι στη θέση σου και θα ήταν ευτυχισμένοι..Αλλά δε σου φτάνει αυτό και είναι λογικό..Ο άνθρωπος είναι πολύπλευρη προσωπικότητα..Θέλει να είναι καλά σε όλους τους τομείς της ζωής του..Έτσι αυτό που σε ενδιαφέρει τώρα πιο πολύ είναι να γίνεις ευτυχισμένος και ως προς την προσωπική σου ζωή..
Αλλά σκέψου,κανείς δεν τα'χει όλα στη ζωή..
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καταφέρει τίποτα στη ζωή τους και που επιπλέον δεν έχουν και προσωπική ζωή..δλδ είναι στον πάτο..τι να κάνουν κι αυτοί?
Να πάμε να αυτοκτονήσουμε όλοι?Κι εγώ έχω σκεφτεί την αυτοκτονία άπειρες φορές αλλά σκέφτομαι μετά ότι είναι αμαρτία σύμφωνα με τη θρησκεία κ έτσι κάθομαι στ'αυγά μου..
Ο κόσμος λειτουργεί με κάποιους κανόνες..Όλοι οι κανόνες είναι φτιαγμένοι έτσι ώστε να προάγεται και να συνεχίζεται η ζωή..
Αν ήταν τόσο απλό να αφαιρέσει κάποιος τη ζωή του δεν θα το σκεφτόταν ξανά και ξανά..αν ήταν μια πράξη φυσιολογική θα το έκανε αμέσως,θα του ερχόταν αυτόματα να το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη..Όμως κάτι κρατάει τον άνθρωπο στη ζωή..Είναι αυτή η λίγη αγάπη που έχει απομείνει μέσα μας για τον εαυτό μας και για τους άλλους..
Κρατιόμαστε στη ζωή έστω κι αν αισθανόμαστε νεκροί ψυχικά και δυστυχισμένοι,μέχρι να φύγουμε απ'αυτήν όταν έρθει η ώρα μας..
Μη βιάζεσαι να φύγεις..δεν υπάρχει λόγος,αφού έτσι κι αλλιώς θα φύγεις κάποια στιγμή..
Κάνε λίγη υπομονή..Έχεις μάθει άλλωστε τι είναι υπομονή μέσα από τόσα χρόνια σπουδές..
Έδωσες χρόνο για να ανέλθεις πνευματικά,τώρα δώσε χρόνο για να ανέλθεις και στην προσωπική σου ζωή..
Θα περάσεις από δυσκολίες μέχρι να πετύχεις αυτό που θέλεις..
Ίσως αυτή δυσκολία τώρα που περνάς τώρα,θέλει να σου πει ότι χρειάζεται να προσεγγίσεις την κοπέλα που αγαπάς με άλλον τρόπο..
Κυνήγησέ την και προσπάθησε να την καταλάβεις,να μπεις στη θέση της..Να καταλάβεις αυτό που σου λέει ότι τη μείωνες..
Προσπάθησε να καταλάβεις γιατί σ'το είπε..Στην ανάγκη συζητήστε το για να το διορθώσεις..
Αν θέλει και σ'αγαπάει θα γυρίσει..όπως είπες είχατε χωρίσει και μετά ξανασμίξατε τυχαία και μείνατε μαζί..Αυτό σημαίνει ότι κάτι μέσα της της λέει ότι θέλει να είστε μαζί..
Αν τώρα όλα έχουν κλείσει μέσα της για σένα,θα πρέπει να συμβιβαστείς με το χωρισμό και να σεβαστείς την απόφασή της..
Είναι κι αυτό ένα μάθημα ζωής..Να μάθεις ότι κάτι που αγαπάς τόσο πολύ,μπορεί να σου φύγει κάποια στιγμή για διάφορους λόγους..
Έτσι είναι η ζωή..Είναι αντιφατική,δε βγάζει νόημα,είναι άδικη κι είμαστε συνεχώς στο διαρκές κυνηγητό για να επιβιώσουμε γιατί αυτή είναι η φύση μας..
Στάσου δυνατός και μην τα παρατάς..
02-03-2014, 14:07 #18
favvel σε ευχαριστώ.
Θα κάνω 2-3 σχόλια:
- το (επαγγελματικό/πνευματικό, κλπ.) "επίπεδο" δίνει ικανοποίηση μέχρι ενός σημείου (τουλάχιστον σε κάποιους ειδικά εαν είναι μονοδιάστατοι. Σε άλλους όχι γιατί κάποια στιγμή όλη η επαγγελματική προσπάθεια αντιλαμβάνεσαι ότι σου "ρουφάει" όλη την ενέργεια, χρόνο, ζωή). Είναι απολύτως άσχετο με την γενικότερη ευτυχία του ανθρώπου. Πολλές φορές εύχομαι να μπορούσα να "ανταλλάξω" ό,τι έχω με μια απλή αλλά ευτυχισμένη κ πλήρη ζωή σε ένα χωριό πχ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ζυγίζω πλεονεκτήματα/ευκολίες που έχω τώρα vs. μειονεκτήματα/προβλήματα που θα είχα σε αυτή την ονειρική (ομολογουμένως) ζωή σε ένα χωριό. Αλλά θέλω να πώ πως δεν υπάρχουν διακρίσεις λόγω "επιπέδου" στην ευτυχία κ ισορροπία του ανθρώπου.
- την καλοπροαίρετη συμβουλή σου να κάνω πράγματα γι' αυτήν και να την καταλάβω (πχ. γιατί νοιώθει ότι εγώ και όλοι οι άνθρωποι στην πορεία της μέχρι σήμερα την μειώνουν, δεν την αγαπάει κανείς κλπ.") τα έχω κάνει και έχω αφιερώσει χρόνια στο να μπώ στην οπτική της. Όμως αυτό δεν γίνεται αν δεν σε βοηθήσει (ανοιχτεί) και ο άλλος επειδή ίσως ντρέπεται ή φοβάται ότι θα τον επικρίνεις. Προφανώς η εσωτερικευμένη ντροπή που κουβαλάει για το (κατά την γνώμη της) πρόβλημά της είναι τέτοια που δεν την αφήνει να το επικοινωνήσει. Πχ ίσως δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ο άλλος την αγαπάει κ θα την αγαπάει όπως και να έχει ακόμα και αν ανακαλύψει το ("φοβερό") μυστικό της (!). Θέλει μία τουλάχιστον επαρκή επαφή με την πραγματικότητα και πολλή δύναμη να το κάνεις αυτό και να πείς πχ αρχίζω ψυχανάλυση, μιλάω για τα προβλήματά μου με τους ανθρώπους γύρω μου και ζητάω βοήθεια (κρίνω από τον εαυτό μου).
- Το ότι η Α. κατ' επανάληψη επιστρέφει σε μένα και πρόσφατα παραδέχτηκε ότι δεν "έφταιγα" αλλά "έφταιγε" η για τον χωρισμό, είναι κάτι ενθαρρυντικό γιατί μου δείχνει ότι ίσως ζητήσει βοήθεια. Ελπίζω να το κάνει και ελπίζω να μου το αποκαλύψει γιατί θα είμαι δίπλα της.
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις απαντήσεις και το perspective που μου δίνετε. Δεν είναι πράγματα που δεν τα γνωρίζω διανοητικά τα όσα μου λέτε - αλλά επενεργούν "συναισθηματικά" επάνω μου - τρόπον τινά όπως η ψυχοθεραπεία. Η υποστήριξη και μόνο είναι σημαντική.
Ευχαριστώ πάρα πολύ.
02-03-2014, 14:43 #19
Prof θα σου μιλήσω λίγο αυστηρά, αφού πιστεύεις στο Θεό να σκέφτεσαι όπως και εγώ που το σκεφτόμουν παλιότερα, ότι δεν θα το ήθελε, για κάποιο λόγο ήρθαμε στην ζωή και πρέπει να συνεχίσουμε.
Όταν έπαθα την ψύχωση είχα δίπλα τον τωρινό σύζυγο μου, ήθελα και εγώ αισθανόμουν εκείνη την στιγμή μάλλον ότι το καλύτερο γι αυτόν είναι να χωρίσουμε και να τον αφήσω στην ησυχία του και ήθελα να μην αποπροσανατολίζομαι από τον σκοπό μου, που ήταν ο μοναχισμός.
Ξέρεις πότε ξύπνησα ένα απόγευμα που έβαλε τα κλάματα μαζί μου, όταν γύρισα και τον κοίταξα σε μία κατάθεση ψυχής να μου λέει, θα γίνεις καλά, αλλά και με απορία προσπαθώντας να το κάνει πιστευτώ και στον εαυτό του, εκεί λύγισα, λέω τι κάνω;
Γύρισα και τον κοίταξα και τον ξανά αντίκρισα και είδα το πόσο κιλά είχε χάσει όλο αυτό το διάστημα.
Ξέρεις ίσως αυτό χρειάζεται από εσένα η κοπέλα την κατάθεση ψυχής για να την ταρακουνήσει, εσύ ασχολήθηκες με τα ψυχολογικά σου και περισσότερο με τον εαυτό σου και το πρόβλημα που σου είχε δημιουργήσει ο πρώτος σας χωρισμός και αυτή ίσως να αισθάνθηκε υπεύθυνη ποιος ξέρει;
Θέλει δύναμη αλλά όχι ανοσία όταν στέκεσαι δίπλα σε μία τέτοια ασθένεια, αυτό θέλει από εσένα ο άνθρωπος που το βιώνει αυτό.
Φαντάσου αν το κάνεις αυτό ότι θα πάρεις άλλη μία ψυχή μαζί σου.
Συν ότι τελικά αν δεν γυρίσει, δεν φταις εσύ κανείς δεν ξέρει πως να αντιμετωπίσει μία κατάσταση στα σίγουρα, εσύ έκανες ότι μπορούσες με τον δικό σου τρόπο, αλλά και αυτή είναι η ασθένεια της κοπέλας σου, το λέει πολλαπλή διαταραχή.
Φαντάζομαι ότι θα πονάς και θα λες και αν γυρίσει θα μπορέσω τελικά να δημιουργήσω αυτήν την πολύ ποθητή οικογένεια;
Ναι θα μπορέσεις, μόνος σου όμως θα βρεις τον δρόμο και θα έρθεις σε μία άλλη σχέση χωρίς απωθημένα πλέον ξέροντας τι αναζητάς.
Η απόρριψη πονάει αλλά περισσότερο η ματαιοδοξία, συνέχισε κάνε την προσπάθεια σου αλλά μην περιμένεις γιατί περνάνε τα χρόνια και βρες αυτό που σου ταιριάζει και θα σου δώσει την ευτυχία, απλά έχε τα μάτια σου ανοιχτά και δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.
Φαντάσου όμως τον εαυτό σου έτσι, να είχες συνεχίσει μαζί της μετά τον αρραβώνα να είχατε παντρευτεί, να κάνετε και ένα παιδί-α και να της συνέβαινε αυτό, ποιον θα πρώτο στήριζες πρώτα, μέσα από τις δικές σου ανασφάλειες, οπότε να σκέφτεσαι υπάρχουν και χειρότερα και ότι ήσουν αρκετά τυχερός, για να πάρεις τις αποφάσεις σου πριν βρεθείς στο αδιέξοδο.
Και προς Θεού δεν λέω ότι εμείς που περάσαμε μία τέτοια ασθένεια δεν πρέπει να κάνουμε οικογένεια, αλλά πρέπει να ήμαστε περισσότερο συνειδητοποιημένοι από τους άλλους.
Και κάτι τελευταίο έχεις συνειδητοποιήσει το τι λες;
Απευθύνεσαι σε αυτή και λες την έχασα, δεν χάνονται έτσι οι άνθρωποι, μην αισθάνεσαι μία τέτοια απώλεια και συνέχισε.Είμαστε ένα τίποτα, μέχρι να το συνειδητοποιήσουμε και να προχωρήσουμε στην ζωή, αυτοί είμαστε.
02-03-2014, 14:52 #20
ΜΑΡΙΑΝΝΑ3,
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Με συγκίνησε πολύ το μήνυμά σου και χαίρομαι που έχεις τέτοιο σύζυγο και σε αγαπάει τόσο πολύ. Σας εύχομαι ολόψυχα να είσαστε πάντα καλά!
Α.
02-03-2014, 14:55 #21
Φιλε πιστευω (χωρις να ειμαι ειδικος ουτε κανενας εμπειρος) πως αν νιωσεις το θεο και την αγαπη του μεσα σου θα καταφερεις να απαλυνεις τον πονο σου και να βρεις το νοημα της ζωης σου.Πριν λιγο καιρο ημουν χαλια τιποτα δεν ειχε νοημα για μενα και ο μονος λογος που δεν αυτοκτονουσα ηταν γιατι φοβομουν τι θα συναντησω μετα.Αλλα αρχισα να κανω διαλογισμο και μπορω να σου πω πως εχω καλυτερεψει πρωτα απο ολα μεσα μου και πιστευω πως γινομαι ολο και καλυτερα αλλα και με τους ανθρωπους γυρω μου.Δεν ξερω καν αν εχεις ακουσει τιποτα για τον διαλογισμο αλλα μπρορεις να ψαξεις πρωτα στο ιντερνετ να παρεις μια ιδεα,σε αυτο μπορω να σε βοηθησω και εγω στειλε μου μηνυμα αν θες,αλλα μπορεις να απευθυνθεις και σε καποιο δασκαλο.Μπορει να ακουγοντια τρελλα αυτα σε μερικουε και ακομη σε εσενα αλλα σκεψου πως δεν εχεις τιποτα να χασεις.
02-03-2014, 15:19 #22
Καλησπέρα Προφ.και από εμένα είμαι η Ντιάνα 31 ετών και συμμετέχω ενεργά στο φόρουμ,γιατί έστω και μία συμβουλή μερικές φορές αρκεί για να γυρίσει η ζωή σου 180 μοίρες.
Σε καμία περίπτωση δεν θα σου πω να αναλωθείς σε δικά μου ποστ που μορείς να βρεις ψάχνοντας στο προφίλ μου,γιατί αυτή την στιγμή ενδιαφερόμαστε για σένα,αλλά πολλές φορές η ιστορία των άλλων ανθρώπων μας κάνει πιο δυνατούς γιατί βλέπουμε πως κατάφεραν οι άλλοι να βγουν από μία πολύ δύσκολη κατάσταση που ενδεχομένως να ήταν χειρότερη από την δική μας.
Επί του θέματος όμως....τίποτα δεν έχει ενδιαφέρον όταν κάποιος περνάει μία έντονη απογοήτευση ή κρίση και καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση.
Οι απαντήσεις που σου έδωκαν οι προλαλλήσαντες εκτός από αυτούς που κοιτάνε να κάνουν κριτική-ενώ εδώ είναι ένα αμιγώς φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης,είναι πάρα πολύ καλές και αξιοπρόσεκτες....
Αν όντως η φιλενάδα σου πάσχει από κάποια ψυχιατρική/νευρολογική κατάσταση που δεν έχει ακόμα ερμηνευτεί ή διαγνωστεί,είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι,αλλά αν εκείνη δεν κάνει βήματα για την καλυτέρευση της ζωής της,δεν μπορεί κανείς άλλος....
Η ερωτική απογοήτευση είναι ένα υγιές σημάδι...όταν χάνουμε κάποιον που αγαπήσαμε ή ερωτευτήκαμε....υγεία όμως είναι και να σκεφτόμαστε λογικά και να αντιπαρερχόμαστε τις δύσκολες καταστάσεις που η ίδια η ζωή μας έβαλε να ζήσουμε....και πίστεψε με για έναν που έχασε έναν καφέ με τους φίλους,επειδή κάτι χάλασε στην συνεννόηση τελικά-είναι σχεδόν το ίδιο φρικτό με ένα Αφρικανάκι που μέρα με την μέρα χάνει τη ζωή του επειδή κάποιοι άλλοι το υποχρέωσαν να ζει μία φρικτή ζωή.........
Εν κατακλείδι....όπως λέει και ο φίλος μου Μακ(Αγγελος)που είναι και συμπάθειά μου,δώσε χρόνο να γιατρευτείς και κατ'εμένα κάτι που δεν είναι να γίνει δεν ήταν ποτέ να γίνει και προχώρα την ζωή σου ένα βήμα παρακάτω....
Ο Black Jack σου προτείνει διαλογισμό,γίνονται σε όλες τις χώρες του κόσμου πλέον και πόσο μάλλον στην Αμερική,δεν μπορείς να φανταστείς πόσα εργαλεία υπάρχουν για να αλλάξεις την ζωή σου! Μην βαλτώνεις την ζωή σου άσκοπα.Ο διαλογισμός και η προσευχή θα σου δώσουν τις απαντήσεις που χρειάζεσαι συν τω χρόνω και δεν θα καταλάβεις πόσα πολλά δεν έχεις μάθει ακόμα,αν και ακαδημαϊκός-η γνώση είναι απόλυτα σημαντική αν συνάδει με την γνώση του πνεύματος,που είναι η απόλυτη ευτυχία....
Ο μεγαλύτερος έρωτας που βίωσα(μόνο συναισθηματικά-ποτέ πρακτικά) ήταν με έναν άνθρωπο που δεν βγήκαμε ποτέ μαζί,γιατί πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια.
ΤΟν ερωτεύτηκα τόσο πολύ-αλλά μόλις συνειδητοποίησα τι συμβαίνει...έφυγα και παρ'ότι μου έκανε κακό εγώ προσευχήθηκα να τον βοηθήσει κάθε ανώτερη ενέργεια που υπάρχει από μένα.! Κάποιοι τον λένε Θεο-εγώ το λέω Ζωή...
Καλή συνέχεια φίλε μου.Last edited by Diana1982; 02-03-2014 at 17:05.
02-03-2014, 16:25 #23
02-03-2014, 17:03 #24
Ναι! δεν έχω κάνει πολλές φορές για να έχω μεγάλη εμπειρία,αλλά ότι σου ησυχάζει το μυαλό είναι ωφέλιμο....
02-03-2014, 19:15 #25
[QUOTE=Diana1982;473138]
Εν κατακλείδι....όπως λέει και ο φίλος μου Μακ(Αγγελος)που είναι και συμπάθειά μου,δώσε χρόνο να γιατρευτείς και κατ'εμένα κάτι που δεν είναι να γίνει δεν ήταν ποτέ να γίνει και προχώρα την ζωή σου ένα βήμα παρακάτω....
Thanks , Lady Di..........
02-03-2014, 22:15 #26