Results 1 to 5 of 5
Thread: Νοσοφοβια
-
03-03-2014, 15:57 #1
Νοσοφοβια
Καλησπερα σε ολους..Ειμαι 17 χρονων και εχω το εξης προβλημα,πριν απο καποιες βδομαδες ειχα καποιες ενοχλησεις στην....(περιοχη του ανδρος) .. και νομιζα οτι ειχα καρκινο γιατι το πρωτο που εβλεπα στο ιντερνετ ηταν αυτο.Πηγα σε ανδρολογο μου ειπε οτι εχω προστατιτιδα και να μην ανυσηχω...περασαν λιγες μερες και μου ηρθε ετσι στα ξαφνικα να ψαξω για την σκληρυνση κατα πλακας μηπως και εχω.. ( -_- ) ειδα τα συμπτωματα και τωρα μου εχει κολλησει στο μυαλο οτι εχω σκληρυνση κατα πλακας(ενταξει δεν ειναι και απιθανο ,αλλα δεν εχω καποιο συμπτωμα εντονο απο αυτα). Αυτες τις μερες επισης ειχα αγχωθει παρα πολυ μια μερα για καποιο συμβαν στην ζωη μου και το αγχος με ακολουθει για 3 μερες τωρα.. (αν και το θεμα λυθηκε ) Πως μπορω να αντιμετωπισω την φοβια μου;
Last edited by Fannatic; 03-03-2014 at 16:12.
- 03-03-2014, 16:45 #2
ψυχολογικο ειναι.
το σωματικο ειναι αυτο που ειπε ο γιατρος.μην μπαινεις στο ιντερνετ τρελαινεσαι πιο πολυ.μην ψαχνεις.δεν μπορεις να κανεις διαγνωση μεσω ιντερνετ.
τη φοβια σου θα την αντιμετωπισεις μαθαινοντας και κατανοωντας πως δεν ειμαστε τοσο ευαλωτοι σε οποιαδηποτο νοσο ωστε να αρρωσταινουμε κατευθειαν.εχουμε αμυνες και ο οργανισμος μας δεν πεφτει τοσο ευκολα.
για να εχεις υγιες σωμα πρεπει και ο νους σου να ειναι καλα.προσπαθησε να νιωσεις καλυτερα γιατι αυτο επιδρα στο σωμα σου.
ετσι θα βελτιωθεις.
03-03-2014, 20:17 #3
Καλησπέρα σε όλους.....για την νοσοφοβία ή υποχονδρίαση αλλιώς ,έχω διαβάσει πολύ κι υποφέρω κι εγώ. Το Ίντερνετ είναι παγίδα μερικές φορές,πρέπει να έχεις την σωστή ψυχολογία και ψυχραιμία για να διαχειριστείς τις πληροφορίες.Λέγεται ό,τι υπάρχει και το ενδεχόμενο να γίνεται ''ψάρεμα'' ασθενών προβάλοντας νέες μεθόδους θεραπείας κτλ. Όμως ο άνθρωπος που υποφέρει ,πίανεται από οπουδήποτε προκειμένου να γίνει καλά.Στην περίπτωση αυτή έχω κι εγώ την δική μου ιστορία όπου μια τυχαία εξέταση πριν από 2μιση χρόνια έδειξε ελάχιστο έκκριμα θηλής. Οι μετέπειτα εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα.Ογιατρός που με παρακολουθεί,κορυφή στο είδος του με καθησηχάζει λέγοντας ό,τι να μην ακούσω κανένα αν μου πουν να κάνω οτιδήποτε.δηλ επέμβαση κτλ. άφησε και υπονοούμενο για εκμετάλλευση .Όμως από την άλλη ένας γιατρός στο Ιντερνετ πάλι κι αυτός καθηγητής ,γράφει συνέχεια για μια νεα μεθοδο γαλακτοσκόπηση λέγεται όπου δείχνει λεει τις προκαρκινικές βλάβες κάτι που δεν δείχνει η μαστογραφία και το υπερηχογράφημα. Και ρωτάω κι εγώ τι να πιστέψω?? να εμπιστευτώ τον γιατρό μου ή να προχωρήσω σε παραπάνω εξετάσεις???κι αν όλα γίνονται για τα λεφτά????έχω εμπειρία από το παρελθον....πατάνε πάνω σε ανθρώπους και βάζουν στο χειρουργείο χωρίς να χρειάζεται.όχι όλοι αλλά έχει γίνει και αυτό...όποιος μπορεί ας γράψει την άποψή του!!!!!!!
03-03-2014, 21:23 #4
τωρα φοβαμαι οτι εχω αταξια γιατι καποιες φορες λες και χανω την ισορροπια μου....εχω αγχωθει πολυ δεν αντεχεται!!! (εχω και διαβασμα για τις παννεληνιες και απο προσανατολιζομαι)
03-03-2014, 21:59 #5
Ζήτα βοήθεια από ειδικό...είναι κρίμα να αφήσεις το ψυχολογικό να επηρεάσει κάτι τόσο σημαντικό όπως οι Πανελλήνιες....καλή δύναμη σου εύχομαι!!!