Results 1 to 8 of 8
Thread: Φοβία σε έντομα
-
09-09-2007, 14:34 #1
Φοβία σε έντομα
Καλησπέρα σε όλους.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι η σύζυγός μου φοβάται υπερβολικά ορισμένα έντομα και ειδικότερα αράχνες και σαρανταποδαρούσες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τρομάζει πολύ εύκολα και ειδικά εκτός σπιτιού (π.χ. σε διακοπές) να αγχώνεται εύκολα από τα διάφορα έντομα που μπορεί να συναντήσει.
Έχω δοκιμάσει διάφορα πράγματα, αλλά ακόμη δεν έχω βρει τον τρόπο να την βοηθήσω. Μήπως έχει κανείς κάποια ιδέα ή αντίστοιχη εμπειρία;
Ευχαριστώ
- 09-09-2007, 17:18 #2
Αν δεν το πάρει απόφαση απο μόνη της δεν νομίζω να καταφέρεις κάτι.Σε τέτοια θέματα αντιμετωπισε την σαν άτομο που δεν σκέφτεται λογικά,αν προσπαθείς να αποδείξεις με λογική κάτι.Η αποψή μου είναι πως λίγα μπορείς να κάνεις ,μόνο αν εσύ δεν τα φοβάσε και τα πιάνεις κτλ για να παραδειγματιστεί.Είναι χαζό να τα φοβόμαστε μιας και αν δούμε σε μικροσκόπιο το νερό που πίνουμε θα δούμε άπειρόυς μικροργανισμούς σε διαφορα σχήματα να κινούνται.Η διαφορά είναι ότι είναι απλά αόρατα αυτά και τα άλλα ορατα.
21-10-2007, 05:48 #3
Συγνώμη the-saint-gr αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί παραξενεύεσαι τόσο που η γυναίκα σου φοβάται τα έντομα και ιδιαίτερα αυτά τα δύο που προανέφερες...
Δεν είναι και μυρμήγκια ή μύγες για να το θεωρείς τόόόόόσο αφύσικο!
Και \'γω φοβάμαι τα έντομα και κάνω σαν υστερική όταν έρχονται κατά πάνω μου γιατί φοβάμαι μη με τσιμπήσουν. Μπορείς να το δεις θετικά δηλαδή να χαίρεσαι με αυτόν της το φόβο γιατί της είσαι απαραίτητος. Σε χρειάζεται για να της σκοτώνεις τα ζωύφια,χι χι!
22-10-2007, 11:30 #4
καμια φορα νομιζω ξεπερναμε τον φοβο μας στιγμιαια κ μετα επιστρεφει παλι
κ τι θελω να πω με αυτο.....
θυμαμαι εβλεπα τηλεοραση μαζι με το σκυλι μου ,οταν μια ιπταμανη κατσαριδα ειχε διαγραψει πορεια προς τα πανω μας.
μπορω να πω οτι μεσα σε κλασματα δευτερολεπτου επαθα μερικη εγκεφαλικη ανεπαρκεια απο τον φοβο μου,
τη στιγμη ομως που καταλαβα οτι το σκυλι εσβηνε πιο γρηγορα απο μενα,
εφυγαν ολα κ ο φοβος κ το εγκεφαλικο,
στον αερα την επιασα με το χερι κ αυτο ηταν το τελευταιο πραγμα
που ενιωσε η μικρη τερεζα.
ηταν η μοναδικη φορα στη ζωη μου που φοβηθηκα αλλα το ξεπερασα αμεσως,
κ ενιωσα πιο δυνατη απο αυτη,γιατι επρεπε να προστατεψω το κοριτσακι μου.
22-10-2007, 14:34 #5
Κάποτε ήταν μια ακρίδα που ενώ καθόμουν αμέριμνη ήρθε κατά πάνω μου. Από τότε τις έτρεμα. Κάποτε ενώ ήμουν μόνη στο σπίτι, μπήκε μέσα μια ακρίδα και με ακινητοποίησε. Στην αρχή έτρεχα μπροστά απ αυτήν σ όλα τα δωμάτια. Μετά βαρέθηκα και αποφάσισα να τη σκοτώσω όπερ και έγινε. Καημένη ακριδούλα είπα μετά χωρίς να το μετανιώσω για το φόνο. Ημουν πιό δυνατή από σένα και τόμαθα με το θάνατό σου.
22-10-2007, 16:39 #6
Αναρωτιεμαι γιατι οι γυναικες κυριως εχουν τετοιες φοβιες?
Υπαρχει τοση πληθωρα φοβιων που μπορεις να εχεις...μεγαλη γκαμα...μην κολλαμε σε οτιδηποτε με περισσοτερα απο τεσσερα ποδια[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-10-2007, 19:31 #7
..καθόλου δεν κολλάω σε οτι έχει πόδια..αυτά που δεν έχουν με προβληματίζουν
23-10-2007, 10:12 #8
Originally posted by Reina
..καθόλου δεν κολλάω σε οτι έχει πόδια..αυτά που δεν έχουν με προβληματίζουν)))))
αν κ συμπληρωματικα θα ελεγα οτι κ η υπαρξη φτερων
μου προκαλει μια ταραχη :P
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση