Results 16 to 21 of 21
Thread: ψυχοδυναμικη ψυχοθεραπεια....
-
19-10-2007, 00:03 #16
Κι αν δεν ξέρεις από τι πάσχεις ακριβώς τι γίνεται? Πας σε έναν ψυχολόγο,του εξηγείς πώς νιώθεις,εκείνος κάνει την διάγνωση μετά ακολουθείς την κατάλληλη θεραπεία?
Και ποιά είναι αυτή? Γιατί απ\'όσα λέτε,κατάλαβα ότι υπάρχουν διάφορες μορφές θεραπείας για να αντιμετωπιστεί το κάθε πρόβλημα
Προσωπικά πάσχω από χρόνια κατάθλιψη. Έκανα ψυχοθεραπεία πριν 2 χρόνια και συνολικά κράτησε για 10 συνεδρίες. Αποφάσισα εγώ να την διακόψω και ο λόγος ήταν ότι είχα αρχίσει να βαριέμαι απίστευτα και να μην βλέπω κάποιο ουσιώδες αποτέλεσμα. Ένιωθα ότι δεν υπήρχε διαφορά στο να τα λέω στην ειδικό από το να τα λέω στην καλύτερή μου φίλη. Κάποια στιγμή δεν άντεξα και της το είπα και η απάντησή της ήταν ότι θέλει πολύ καιρό στο να φτάσεις στην πηγή του προβλήματος και να αρχίσει η ψυχοθεραπεία να λειτουργεί. Καμία αντίρρηση,μόνο που εγώ είχα ήδη χάσει 400 euros και αισθανόμουν μερικές φορές ακόμα πιο άσχημα.
Βέβαια,θα μου πείτε,δεν μπορείς να κρίνεις από την μία ειδικό που πήγες, να ξαναδοκιμάσεις κλπ κλπ. Αλλά,πολύ φοβάμαι,ότι πολλοί ειδικοί αποσκοπούν στο δικό τους κέρδος και αμελούν τον πραγματικό σκοπό,δηλαδή να κάνουν την ψυχοθεραπεία αποτελεσματική
- 19-10-2007, 00:46 #17
La vita, δεν ξέρω αν ο σκοπος ειναι να βαλεις σε εναν όρο απο τί πασχεις...ίσως να εχει κ αυτο τη σημασία του,αλλα μεχρι ενα σημειο. Νομίζω σκοπος ειναι να μαθεις τον εαυτο σου, να εξελιχθεις κ να ωριμασεις.
Δεν ξέρω ποσοι τροποι υπάρχουν για να αντιμετωπίσεις ενα προβλημα ή ποσες σχολες ψυχοθεραπειας. Σημασία εχει να βρεις τον ειδικο που σου ταιριαζει κ ειναι κατι που θα το καταλαβεις, σύντομα πιστεύω. Οπως κατάλαβες κ οτι δεν σου ταιριαζε στο παρελθον η συγκεκριμενη θεραπεύτρια.
Τελος, να σου πω πως ειναι πολυ πιθανο οι περισσοτεροι να αποσκοπουν στο κερδος το χρηματικο, αλλωστε ειναι η δουλεια τους. Η οποία ομως ειναι κ λειτουργημα (κατα την ταπεινή μου γνωμη). Υπάρχουν ομως κ ειδικοι που αντιμετωπίζουν τη δουλεια τους υπεύθυνα κ σοβαρά. Κ μεσα σ αυτους καλεισαι να διαλεξεις καποιον που θα σε βοηθήσει. Θα σε βοηθήσει απλα,δεν θα καθορίσει εσενα και το ποσο αποτελεσματικα θα δράσει η θεραπεια μεσα σου. Νομίζω πως αυτο εξαρταται στο μεγαλύτερο βαθμο απο σενα....
Καλη δύναμη
20-10-2007, 11:12 #18
exw xekinisei psuxotherapeia sxedon 1 xrono twra,
alla ekei pou pigena oxi aplws den imoun ikanopoiimeni,
eniwtha k xeirotera otan tin sunantousa ,
mexri k ston upno mou tin evlepa gria k asximi sa magissa.
prin merikous mines mou sustisan mia alli k mazepsa ta kouragia mou na tolmisw na pw sti magisa oti stamataw mazi tis.
twra mporw na pw oti pleon ola allaxan!!!!
exw ena SYMMAXO k den masaw mia
20-10-2007, 12:46 #19
Originally posted by meretrix
exw xekinisei psuxotherapeia sxedon 1 xrono twra,
alla ekei pou pigena oxi aplws den imoun ikanopoiimeni,
eniwtha k xeirotera otan tin sunantousa ,
mexri k ston upno mou tin evlepa gria k asximi sa magissa.
prin merikous mines mou sustisan mia alli k mazepsa ta kouragia mou na tolmisw na pw sti magisa oti stamataw mazi tis.
twra mporw na pw oti pleon ola allaxan!!!!
exw ena SYMMAXO k den masaw mia
Αναρωτιέμαι πως μπορεί να έφτασες να βλέπεις τέτοια όνειρα. Τί στην εμφάνιση ή στον τρόπο συμπεριφοράς της \"μάγισσάς\" σου σε έκανε να νιώθεις έτσι όπως ένιωθες απέναντί της, ώστε υποσεινήδητα να φτάσεις να τη φαντάζεσαι έτσι.
Συγνώμη που γίνομαι αδιάκριτος...
22-10-2007, 22:00 #20
δεν ξερω ρε παιδια πηγαινω σε συτην την ψυχολογο απο το2003 με διακοπες φυσικα παντως τα 2 τελευταια παω καθε εβδομαδα.κανονικα αλλα αποτελεσματα δεν βλεπω.ισως να ισχυει οτι αν βρεις τις ριζες του προβληματος τοτε θα βοηθησει η ψυχοθεραπεια.δεν ξερω νιωθω απογοητευση.
και ακομα περισσοτερο οταν βλεπω τους αλλους ανθρωπους να προχωραν στην ζωη τους και εγω να φοβαμαι ακομα και να οδηγησω ενα αυτοκινητο.
το πιο απλο πραγμα στον κοσμο αυτον τον αδικο.
γιαυτο και η καταθλιψη μου χτυπαει κοκκινο.
γιαυτο θελω εμπειριες και απο εσας.
δεν εχει νοημα,να μαθω γιατι τα επαθα ολα αυτα εχει νοημα να κανω ενα βημα μπροστα.εγω καθε μερα κανω και ενα βημα πισω.
δουλευω απο το πρωι μεχρι το βραδυ για να πληρωνω αυτην την θεραπεια.
και δεν ξερω ανα σας ειπα οτι εχω αρχισει να κλεινομαι περισσοτερο σπιτι και φοβαμαι ολο και πιο πολυ,μεχρι και η αποφαση να αλλαξω ψυχολογο μου φαινεται βουνο μεγαλο,ειδη παω σε αλλη πολη αλλα μολις σκεφτω για αλλη παλι αρχισουν τα δυσκολα
οποιος εχει την διαθεση ας μου πει για καποιον/α ψυχολογο που εχει καλο ονομα στο χωρο γιατι εγω δεν εχω ιδεα στο υ2υ.
η περιοχη μου βορεια ελλαδα.
23-10-2007, 10:50 #21
sandy νομιζω οτι πρεπει να αλλαξεις αμεσως ψυχολογο
η\' εστω να σταματησεις να πηγαινεις σε αυτη.
κ εγω φοβομουνα στην ιδεα κ μονο κ μου φαινοταν βουνο
\"ποιος αρχιζει παλι απο την αρχη ,ελεγα\" κ βυθιζομουν ακομα περισσοτερο.
βλεπεις ειχα την εντελως λανθασμενη εντυπωση οτι κατι τετοιο θα με πηγαινε \"πισω\".
αλλα οταν τελικα εφυγα εκανα ενα μεγαλο βημα \"μπροστα\" κ ενιωσα αμεσως καλυτερα.
πραγματικα μετιανωνω που δεν σταματησα νωριτερα.
κ να θυμασαι οτι δεν χρειαζεται καποιος να σου κανει κακο για να φυγεις....
αρκει κ το οτι ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια