έχουν δικαίωμα στον έρωτα οι υπέρβαρες? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 41 of 41
    Banned
    Quote Originally Posted by kokkinoskoufitsa View Post
    Φίλε/η μου, κάπου το χάνεις λίγο. Αλλού είναι το θέμα, και εστιάζεις αλλού. Δεν έχεις καταλάβει τι ρωτάει η κοπέλα, και μπαίνεις σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια.
    Δεν σε ρώτησε πώς θα χάσει τα κιλά της, δεν σου ζήτησε συμβουλή για το τι είδους και ποιον ειδικό θα συμβουλευτεί, ούτε ρώτησε ποια δίαιτα να κάνει, σε ποιο γυμναστηριο να πάει και τι είδους προπόνηση να κάνει!
    Se ola ayto kanei.ALlo rotane allo apantaei .... :) Stin anapiria to pige.Milame gia polu mprosta ....

Senior Member
    Παντως, η αληθεια ειναι οτι ενας ανθρωπος πρεπει πανω απο ολα να τα εχει καλα με τον εαυτο του, και οχι απλα να πειθεται οτι ετσι ειναι, αυτο σημαινει συνηθως και μικρες αλλαγες. Για αυτο πιστευω αρκετοι εστιαζουν στο χασιμο βαρους, και δεν εχουν και αδικο, μιας και μονο θετικα αποτελεσματα μπορει να εχει. Η δικαιολογια του στυλ, "Ειμαι 180 κιλα αλλα τα εχω καλα με τον εαυτο μου", ειναι ακριβως αυτο, δικαιολογια.

Senior Member
    Ntoubrouza, να σου θυμίσω το άσχετο μπήκες να δεις γιατί δε γαμάς που απάντησες σε μέλος που ανέφερε τις ανασφάλειες που είχε για τη σχέση του? Όχι, για να μην ξεχνιόμαστε μερικοί μερικοί. Σπουδαίο άτομο που θα κρίνει.
    Xara, έχεις ακουστά την Kirstie Alley? Είναι μία ηθοποιός αρκετά γνωστή για κάποιες της ταινίες, που έχει το δικό της κοινό. Η γυναίκα αυτή παλεύει με το βάρος της δεκαετίες,
    περνώντας ξακουστές φάσεις γιο-γιο, ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας όπως και εσύ τριάντα και παραπάνω κιλά. Τα έχανε, και μετά τα ξανάπαιρνε.
    Όταν ρωτήθηκε την τελευταία φορά πως τα ξαναπήρε, απάντησε πως απομάκρυνε τα μηχανήματα γυμναστικής που είχε στο σαλόνι της. Δηλαδή, επέστρεψε στις
    παλιές της συνήθειες, που ήταν παχυντικά φαγητά και μηδενική άσκηση.
    Η ίδια είπε το εξής, και πάνω σε αυτό βασίζω τις απαντήσεις που σου έδωσα
    "Ι developed a nutty attitude where I'd think if some guy really loves me
    he doesn't care if I'm fat. I'd come up with all these stupid reasons
    why it would be ok to be fat."

Τα μέλη που τόσο φαίνονται να είναι διακριτικά απέναντι σε ένα επικίνδυνο θέμα υγείας,
    προφανώς δε γνωρίζουν πως πολλές δικαιολογίες για να μην προχωρήσει ένας άνθρωπος
    σε αλλαγή του τρόπου που διαχειρίζεται το φαγητό, τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί το φαγητό,
    μπορεί να είναι και τέτοιου τύπου αναζητήσεις, σαν τις δικές και της Kirstie Alley.
    Αφού έχω ελπίδα να με αγαπήσει κάποιος έτσι, γιατί να αλλάξω?
    Σκέψου μήπως αυτό είναι το υπόβαθρο για την μη αλλαγή.

Έχεις ακουστά αυτό το σάιτ? eatingdisorders.gr
    Υπάρχει ειδικό subforum εκεί για παχυσαρκία, βουλιμία, emotional overeating, νυχτερινή υπερφαγία,
    θρεντς υποστήριξης, προγράμματος, όπου η μία κοπέλα βοηθάει την άλλη. Θα κάνεις και φίλες, γιατί
    υπάρχουν σπουδαία κορίτσια εκεί, και θα μάθεις πολλά για το ψυχολογικο υπόβαθρο της παχυσαρκίας
    διαβάζοντας πολλές ιστορίες, θα σου δώσει και σπρώξιμο προς την αλλαγή. Κάντο, η ζωή είναι δική σου!
    Be warned. My shite detector is on high alert.

Banned
    Η Kirstie Alley οσο ηταν παχια (τωρα δεν ξερω πως ειναι) σεξ και σχεσεις δεν εκανε?

Senior Member
    Quote Originally Posted by skropi View Post
    Παντως, η αληθεια ειναι οτι ενας ανθρωπος πρεπει πανω απο ολα να τα εχει καλα με τον εαυτο του, και οχι απλα να πειθεται οτι ετσι ειναι, αυτο σημαινει συνηθως και μικρες αλλαγες. Για αυτο πιστευω αρκετοι εστιαζουν στο χασιμο βαρους, και δεν εχουν και αδικο, μιας και μονο θετικα αποτελεσματα μπορει να εχει. Η δικαιολογια του στυλ, "Ειμαι 180 κιλα αλλα τα εχω καλα με τον εαυτο μου", ειναι ακριβως αυτο, δικαιολογια.
    Αυτό που λες (και εσύ και αρκετοί άλλοι) δεν είναι λάθος, μιας και αν η κοπέλα εστίαζε σ'αυτό, δε θα υφίστατο πια μέσα της το ερώτημα ''έχουν δικαίωμα στον έρωτα οι υπέρβαρες?''. Συμφωνώ κ εγώ απόλυτα πως το χάσιμο βάρους βελτιώνει κατά το μέγιστο δυνατό την υγεία και την ψυχολογία του καθενός, αλλάζει το σκεπτικό κ τον τρόπο ζωής. Και σίγουρα οι δηλώσεις ''είμαι έτσι (σε ότι κι αν συνίσταται αυτό το έτσι) αλλά τα έχω καλά με τον εαυτό μου και με αγαπάω γι'αυτό που είμαι'' είναι δικαιολογίες από άτομα που έχουν αποδεχτεί την κατάσταση, αρνούνται να προσπαθήσουν να την αλλάξουν και έχουν πειστεί ότι δεν είναι ικανοί να την αλλάξουν.
    Αλλά ταυτόχρονα, πιστεύω και ότι αν ο χι,ψι άνθρωπος δεν αποφασίσει μόνος του να κάνει ένα μεγάλο βήμα και μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του, δε μπορεί να τον πείσει κανένας τρίτος. Θεωρώ ότι αν καθίσω εγώ και αναλύσω εδώ πώς έφτασα στα 135 κιλά, τι ποβλήματα υγείας με οδήγησαν εκεί, πώς τα ανακάλυψα, πώς τα αντιμετώπισα και τα αντιμετωπίζω, τι διατροφή κάνω και πόσο πολύ γυμνάζομαι, το πιθανότερο θα είναι να απογοητεύσω ακόμα περισσότερο τον χι,ψι, γιατί αυτόματα θα σκεφτεί ''να, αυτή μπορεί. Μόνο εγώ δεν μπορώ και θα μείνω ''έτσι''. Νομίζω ότι πρέπει να αφήνουμε στον άλλον το χώρο κ το χρόνο του, μέχρι να πάρει την απόφαση μόνος του να κάνει κάτι ωφέλιμο για τον εαυτό του....
    Εκεί είναι εμένα η διαφωνία μου. Στο ότι με τις απαντήσεις μας δε χρειάζεται να πιέζουμε καταστάσεις, και να απαντήσουμε σε αυτό που η κοπέλα μας ρωτάει . Όταν νιώσει έτοιμη να κάνει κάτι για τα κιλά της, εδώ θα είμαστε για να μας ξαναζητήσει βοήθεια και τότε να δώσουμε τις συμβουλές μας επί του θέματος...

Senior Member
    Κοκκινοσκουφιτσα, συμφωνω μαζι σου. Δεν πρεπει ουτε ψευδαισθησεις να δημιουργουμε αλλα ουτε και να πιεζουμε. Πρεπει ομως με σωστο τροπο, εφοσον μπορουμε κιολας, να προσπαυουμε να δινουμε μια σωστη συμβουλη, βεβαια η διακριτικοτητα και η ευγενια ειναι το Α και το Ω, οχι μονο σε θεματα βαρους, αλλα σε ολα τα προβληματα που μπορει καποιος να αντιμετωπιζει.

Senior Member
    Δικαίωμα έχουν. Πολλές επιλογές φοβάμαι ότι δεν έχουν.

Junior Member
    αν αγαπάς εσύ τον εαυτό σου τότε θα σ αγαπήσουν και οι άλλοι!
    με την αυτοεκτίμηση πολλά μπορούν να αλλάξουν στην ζωή σου!

Junior Member
    Το να χασεις τα κιλά δεν είναι κατί που γινεται απο την μια μερά στην αλλή και το ξερώ καλά...προσπαθώ να χασώ κιλά προσπαθώ να γυμναζομαί αλλλά οπώς έχω γραψεί σε αλλό θεμα υποφερώ απο υνομυαλγία και δεν ξέρω και εγώ τι αλλό (ακομά το ψαχνούν οι γιατροί) και δεν ειναι ευκολο οτι την υπομονη να έχεις ουτέ και να κανεις διατροφη οταν πίνεις καμποσά χαπιά την ημερά, σιγουρα ειναι δικαιολογιά αλλά πιστεψτε 8 χρονιά αφορητών πονων χωρις διαγνωσή σε κουραζούν παρα πολύ. Δεν με είχε απασχολησεί το θεμά μέζρι τωρά ή μαλλον φροντιζα να μην με απασχολει, αλλα τωρα σκεφτομαι οτι ισως ενας ανθρωπος διπλα μου να μπορει να με βοηθησει ψυχολογικα να νιωθω καλα, και προφανως ειναι δυσκολο να με πλησιασει καποιος οπως ειμαι και προφανως το να χασω κιλα θα παρει τουλαχιστον 1χρονο και εγω θελω να ξερω αν υπαρχει ελπιδα, επισης τα κιλα θελω να τα χασω για μενα και μονο οχι για να βρω καποιον, οχι ειμαι πιο πολυ μπερδεμενη απο οσο φαινεται στο παραπανω κειμενο ;)
    ένα ταγκό η ζωή μας, και ο θάνατος ο καβαλιέρος μας...

Banned
    De katalaba ti eipes noumero-confide alla roufa to augo sou!!!Saboura e?Rikse ki esu tis filosofies sou mpas kai....

Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Δικαίωμα έχουν. Πολλές επιλογές φοβάμαι ότι δεν έχουν.
    ...ακριβώς :)

ντουβρουτζα, γράφε ελληνικα μας έχεις στραβώσει :Ρ

Page 3 of 3 FirstFirst 123