Γιατί παθαινετε υποτροπές?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Senior Member

Γιατί παθαινετε υποτροπές?

Γεια σε ολους.Ακουω συχνα εδω μεσα για πολλες νοσηλειες,για υποτροπες κτλ και εχω την απορια γιατι παθαινετε υποτροπες?Μηπως δεν παιρνετε τα φαρμακα τυπικά?Η απλως ειναι ετσι η φυση της ψυχωσης?Προσωπικα δεν εχω παθει ουτε μια υποτροπη απο τοτε που βγηκα απο την κλινικη(ιδιωτικη) ομως παιρνω τα φαρμακα μου συνεχεια χωρις να εχω χασει ουτε δοση. Δεν το λεω αυτο για να φανω υπεροπτης ή οτι εγω ειμαι καλυτερα απο εσας απλως μου γεννηθηκε η απορια γιατι καποτε ειχα ρωτησει εναν γιατρο στην κλινικη γιατι πολλοι ασθενεις επιστρεφουν και μου ειχε πει γιατι δεν παιρνουν τα φαρμακα τους.

Senior Member
    υποτροπιαζω η γιατι ελατωνω πολυ τη δοση μετα τον ενα χρονο ευλαβικης χρησης η γιατι τα κοβω.

πολλοι παθαινουν υποτροπη κ κατα τη διαρκεια της ευλαβικης χρησης ,οπως μου ειπε ο ντοκτωρ.
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Senior Member
    Ναι οποτε επαθα υποτροπη ειναι γιατι εκοβα τα φαρμακα ... και τα εκοβα μαχαιρι , ελεγα για τον α ή β λογο αρκετα με αυτα και ετρωγα τα μουτρα μου. Περαν της ασθενειας που μπορει να υπαρχει δεν μπορει απο την μια στιγμη στην αλλη κατα τη γνωμη μου να συνηθισεις αυτη την αποτομη αλλαγη , οτι γινει πρεπει να γινει εξαιρετικα σταδιακα. Γνωμη μου παντα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

ΟΠΩΣ και να εχει ειτε κοπουν σταδιακα(αργει η υποτρ οπη) ειτε αποτομα(αποτομη και η υποτροπη συνηθως) η ουσια ειναι οτι αμα κοπουν τελειως η υποτροπη ειναι αλιμονο βεβαιηΥΓΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥς...
    Last edited by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817; 15-03-2014 at 08:40.

Senior Member
    Η υποτροπη δεν ειναι καθολου βεβαιη.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Εγώ διαγνωστικά με ψύχωση, με οπτικό ακουστικές ψευδαισθήσεις και ξεκίνησα με τρία χάπια ημερησίως, των 20mg των καθένα, στην ουσία δύο ήταν απλά το ένα το έπαιρνα δύο φορές και πάντα ευλαβικά.
    Εκείνη την περίοδο όταν πρώτο άρχισα τα χάπια ρώτησα και τον γιατρό μου γιατί δεν ήξερα πόσο θα κρατούσε η θεραπεία και μου είπε ευθέως, η θεραπεία κρατάει γύρω στα τρία με τέσσερα χρόνια και αν πας καλά μετά εφόρου ζωής παίρνεις ένα χάπι για συντήρηση, τέλος πάντων απογοητεύτηκα πολύ, αλλά μετά ευτυχώς πήγα καλά και ο γιατρός δεν ήταν απόλυτος.
    Άρχισα μετά από ένα χρόνο και εφόσον που δεν είχα υποτροπές, πάντα σε συνεργασία με τον γιατρό να μειώνω τις δόσεις, άρχισα να εργάζομαι στην αρχή και του είπα ότι όταν τα παίρνω το πρωί μου δημιουργούν προβλήματα, μου μείωσε πρώτα το μισό χάπι και έπαιρνα το μισό το πρωί και τα άλλα το βράδυ, μετά μου μείωσε το ένα χάπι, μετά μου έδωσε διασπειρόμενο με λιγότερα mg συν το ένα που το διατηρούσαμε από αρχή και πάει λέγοντας, μέχρι που έφτασα να παίρνω πλέον συντηρητικά δύο χάπια την εβδομάδα των 10mg μισά και μου μένει άλλος ένας μήνας για να πάρω την απόφαση ή να το κάνω μία φορά την εβδομάδα από ένα ή να το κόψω τελείως γιατί πήγα καλά.
    Η θεραπεία μου κράτησε τρία με τέσσερα χρόνια, όποτε μείωνα τις δόσεις δεν το καταλάβαινα αλλά είχα μικρές υποτροπές, δηλαδή άλλαζε η συμπεριφορά μου και μου το έλεγαν και ανησυχούσαν οι άνθρωποι που ήταν δίπλα μου, αλλά κρατούσε λίγο και έλεγα όχι δεν θα ξανά περάσω τα ίδια, σχετικά ήμουν από τους τυχερούς και δεν ξανά υποτροπίασα με συμπτώματα της ασθένειας μου της ψύχωσης.
    Αυτό βέβαια που παρατήρησα στον εαυτό μου τώρα που τα κόβω τελείως είναι σαν συμπτώματα κατάθλιψης, αν και έπαιρνα και αντικαταθλιπτικό αλλά όχι ακριβώς, τι εννοώ, συνήθισα αυτήν την ηρεμία μετά τον μεγάλο θυμό και το ξέσπασμα λόγο της ασθένειας οπότε και μου άρεσε και επαναπαύτηκα, δηλαδή, δεν μου αρέσει να πολύ βγαίνω, είμαι ποιο ήσυχη και γενικά μία κατάσταση που σου την προκαλούν στην αρχή τα χάπια βέβαια αλλά μετά την συνηθίζεις με τα χρόνια και σου γίνεται ρουτίνα και τρόπος ζωής.
    Είμαστε ένα τίποτα, μέχρι να το συνειδητοποιήσουμε και να προχωρήσουμε στην ζωή, αυτοί είμαστε.

Σιγουρα αν παραληψεις καποιες δοσεις θα αρχισει να παιρνει την κατω φορα. Και σιγουρα αν η ψυχωση οφειλεται σε χρηση ψυχοτροπων ουσιων οπως καναβη, και εσυ αρχισεις και κανεις χρηση, θα υποτροπιασεις...
    Αν η ψυχωση οφειλεται σε καναβη τοτε πολυ απλα δεν πρεπει να ξανακανεις ποτε. γιατι την πατησες

Junior Member
    Από την στιγμή που έχεις ψύχωση , δεν πρέπει να κάνεις χρήση ψυχοτρόπων ουσιών. Η ψύχωση δεν οφείλεται σε καμία ψυχοτρόπα ουσία. Η ψύχωση είναι κάτι που υπάρχει στο άτομο και απλά με τις ψυχοτροπες ουσίες ανοίγει. Αν δεν νιώθεις ασφαλής με το να σταματήσεις τα φάρμακα , πες το στο γιατρό σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mushroomaki View Post
    Από την στιγμή που έχεις ψύχωση , δεν πρέπει να κάνεις χρήση ψυχοτρόπων ουσιών. Η ψύχωση δεν οφείλεται σε καμία ψυχοτρόπα ουσία. Η ψύχωση είναι κάτι που υπάρχει στο άτομο και απλά με τις ψυχοτροπες ουσίες ανοίγει. Αν δεν νιώθεις ασφαλής με το να σταματήσεις τα φάρμακα , πες το στο γιατρό σου.
    mushroomaki εχω 17 χρονια στις ουσιες και σε πληροφορω οτι επαθα ψυχωση απο υπερβολικη χρηση κανναβης και καποιων στρεσογονων γεγονοτων στην ζωη μου εκεινη την εποχη χωρις να εχω καποιο ψυχωσικο επεισοδιο πιο πριν την πατησα στα 28.Γραφεις στο ποστ οτι καμια ψυχωση δεν οφειλεται σε ψυχοτροπα ουσια πιστευεις δηλαδη οτι εαν καποιος πινει καθε μερα ψευδαισθησιογονα lsd mescaline dmt δεν θα παθει τιποτα?Παω σε ψυχιατρους απο 18 χρονων και ειμαι 31 πηγα και στον γριβα και σε αλλους.

Senior Member
    εγω επαθα υποτροπη ενω επερνα τα φαρμακα μου κανονικα.ημουν σε εντονο στρες και αρχισα να μην μπορω να κοιμαμαι τα βραδια.
    καθε δυο ωρες ξυπνουσα.
    επικοινωνησα με την γιατρο μου και μου αυξησε τα φαρμακα, η αυπνια συνεχιζοταν!
    η γιατρος μου,μου ειπε να κανω νοσηλεια,εγω δεν ηθελα!
    αλλα τελικα μετα απο 10 μερες και αφου η αυπνια επεμενε εκανα νοσηλεια.
    ποτε δεν εχω κοψει ή ελλατωσει τα φαρμακα μου!
    ξερω οτι θα περνω μια ζωη φαρμακα και το εχω αποδεχτει!

Senior Member
    Ειτε γιατι εκοβα τα χαπια, ειτε μαλλον γιατι ετσι επρεπε με εντολη γιατρου, ειτε γιατι γινοταν ******* το κοινωνικο περιβαλλον και οπως ειναι γνωστο σ αυτες τις περιπτωσεις, το συμπαν ειναι πονηρο και θελει το κακο μας.