Results 31 to 45 of 50
Thread: Βοήθεια
-
20-03-2014, 09:44 #31
μονο θετικα βλεπω εγω, Σινταρτα.
πρωτο και βασικο, ξεπερασες την αδρανεια και πηρες αποφασεις να προχωρησεις. αυτο ειναι το πιο σημαντικο.
βρηκες καποιον ψυχιατρο που ηρθε συστημενος απο φιλους σου που βοηθηθηκαν, ΞΕΚΟΥΝΗΘΗΚΕΣ ΝΑ ΠΑΣ και σου εκανε καλη πρωτη εντυπωση.
εμπιστευσου τον και μην ανησυχεις. κατι "ειδε".αστον να το χειριστει οπως νομιζει για καποιο διαστημα και συνεργασου.
δεν νομιζω οτι αντεδεικνυται η ψυχοθεραπεια, ακομα και πριν δρασουν τα φαρμακα, αρκει να εχεις εσυ την διαθεση. προσωπικα, εχω την αισθηση οτι θα σου κανει πολυ καλο να ξεκινησεις αμεσως.
οπως ειδες , νοιωθεις ηδη καλυτερα και μονο που πηρες πρωτοβουλιες για να βγεις απ το αδιεξοδο, που σου φανηκε αξιοπιστος ο γιατρος, που ξεκινησες.
καλη δυναμη για την συνεχεια.
ολα θα πανε καλα!
- 20-03-2014, 11:30 #32
Για ποιο λόγο ζητησε να μιλήσει στους δικούς σου?
Τι ειναι αυτο που σε ενθουσίασε τόσο πολύ απ τη συνάντηση?
Τα φαρμακα μου φαινεται πως ηρεμουν, αλλά δεν αλλάζουν τον τροπο σκέψεις, τις εμπειριες που εχουμε στη μνημη και τις πεποιθησεις, στα οποία βρίσκεται η αιτία του κακού.
Θα σου εκλεισε φανταζομαι απο τωρα το ραντεβου της επομενης φοράς. Ετσι, τροπον τινα, σε δεσμευσε να μπεις στη διαδικασία.γιάννης
20-03-2014, 13:45 #33
Το ξεφτιλίσατε το θέμα. 8 σελίδες off topic.
Όλα τα άσχετα μηνύματα θα διαγραφούν.
Λυπάμαι Sidarta για όλο αυτό.
20-03-2014, 13:48 #34
Με ενθουσίασε γιατί μου έδωσε ελπίδα, μου είπε ότι θα γίνω καλά. Επίσης νιώθω καλύτερα που μίλησα ανοιχτά με τους δικούς μου και το πρόβλημα μου και τους ζήτησα να με στηρίξουν.
Δε μου έκλεισε ραντεβού, μου είπε ότι θα ήθελε να μιλάμε μια φορά τη βδομάδα στο τηλέφωνο για το πως πηγαίνει η θεραπεία και ότι καλό θα ήταν να με βλέπει μια φορά το μήνα.
Δε ξέρω γιατί ζήτησε να μιλήσει στους δικούς μου. Μάλλον για να τους ενημερώσει για το πως θα πρέπει να διαχειριστούν και αυτοί την κατάσταση. Εγώ απλά δεν ήθελα να τους αναφέρει για τις τάσεις αυτοκτονίας, του το είπα και το σεβάστηκε, μου είπε πως αν θέλω μπορώ να είμαι και γω στη συζήτηση. Επίσης το ότι μου ξεκαθάρισε ότι δεν θα πιαστεί ως ραντεβού και να μην αγχώνομαι γι' αυτό μου έδωσε την εντύπωση ότι δε με βλέπει μόνο ως πορτοφόλι αλλά ότι πραγματικά έχει διάθεση να με βοηθήσει.
20-03-2014, 13:53 #35
20-03-2014, 13:57 #36
ευχαριστώ για το κουράγιο,
τελικά το πιο δύσκολο είναι να δεχτείς το πρόβλημα και να μιλήσεις γι' αυτό.
Θα ήθελα να βρω και κάποιον ψυχοθεραπευτή για να μιλάω και σ' αυτόν γιατί μετά από τόσο καιρό στο σκοτάδι δε ξέρω ποιος είμαι πια.
Είμαι αυτός που ήμουν πριν 6 χρόνια; αυτός που ήμουν πέρυσι; αυτός που είμαι τώρα; δε ξέρω. αυτό είναι το χειρότερο αλλά το να μάθω πάλι το ποιος είμαι είναι κάπως... συναρπαστικό.
20-03-2014, 14:35 #37
20-03-2014, 17:59 #38
21-03-2014, 09:07 #39
Γιατι τα λες αυτα φιλε?
Μηπως ξεκινανε με μικρες ποσοτητες τις οποιες σταδιακα αυξανουν?
Φαρμακα ακομα κι οταν σου λενε πως το προβλημα σου ειναι μικρο?
Μηπως στην αρχη δεν σου αποκαλυπτουν ολοκληρο το ευρος του προβληματος το οποιο υποτιθεται σου βρηκαν αλλα στο αποκαλυπτουν επισης σταδιακα?γιάννης
21-03-2014, 09:51 #40
Γιαννη ο συγκεκριμενος χρηστης ειναι banned, δε μπορει να απαντησει.
http://www.e-psychology.gr/forum/sho...BB%CF%8E%CE%BD απαγορευεται να του απευθυνεις το λογο.
εγω τον προειδοποιησα χτες, αλλα προτιμησε να μη με ακουσει.
21-03-2014, 10:56 #41
21-03-2014, 13:17 #42
Απ' ότι κατάλαβα η φαρμακευτική αγωγή είναι απαραίτητη στη βαριάς μορφής κατάθλιψη.
Στην περίπτωση μου τουλάχιστον ο γιατρός μου ήταν ξεκάθαρος ότι η φαρμακευτική αγωγή είναι αναγκαία για να προετοιμάσει το έδαφος και να συνεχίσω τη θεραπεία με συνδυασμό φαρμακευτικής αγωγής και ψυχοθεραπείας.
Επειδή και γω είχα κάποιες επιφυλάξεις για την φαρμακευτική αγωγή τόσο γρήγορα, συμβουλεύτηκα έναν ψυχολόγο και μου είπε τα ίδια πράγματα και πως πρέπει να εμπιστευτώ τον γιατρό μου.
21-03-2014, 13:52 #43
Αναγκαία για πιο λόγο? Τι πρόβλημα είχες ακριβώς?
Τα λεω αυτα επειδη μου εχει κανει εντυπωση αυτο το "με το καλημερα φαρμακα" που ειπε πιο πανω ο Τομετ, ο οποιος όμως εχει αποκλειστει απο το φορουμ για να μας απαντησει. Επισης εχω διαβασει απο εμπειριες αλλων μελών στο φορουμ, νεων σε ηλικια, που παιρνουν φαρμακευτικη αγωγη για χρονια κι απο οτι φαινεται χωρις ιδιαιτερο αποτελεσμα.γιάννης
21-03-2014, 14:18 #44
το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι η κατάθλιψη με κάποιες κρίσεις άγχους. Σε σημείο που η λειτουργικότητα μου σε απλά καθημερινά πράγματα είναι περιορισμένη. Τα αντικαταθλιπτικά SSRIs βοηθάνε ώστε να ανέβουν τα επίπεδα σεροτονίνης τα οποία σε περιπτώσεις κατάθλιψης είναι πολύ χαμηλά και μας δημιουργούν το αίσθημα ότι δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα, όλα μας φαίνονται βουνό κτλ. Με λίγα λόγια αυτό που κάνουν τα φάρμακα είναι να σου δώσουν την ώθηση να μπορείς να λειτουργήσεις. Αλλά από μόνα τους δε λύνουν το πρόβλημα... το θέμα δεν είναι μόνο βιολογικό αλλά και ψυχολογικό. Αν επαναπαυτείς στα φάρμακα σίγουρα δεν θα αναρρώσεις πλήρως, χρειάζεται συνδυασμός φαρμακευτικής αγωγής και ψυχοθεραπείας.
Δεν είμαι γιατρός, απλά σου λέω αυτά που μου είπε ο γιατρός που με παρακολουθεί.
21-03-2014, 16:53 #45
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)