Βοήθεια - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 50

Thread: Βοήθεια

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sidarta View Post
    καλησπέρα σε όλους,
    μόλις γύρισα από τον γιατρό. Μου διέγνωσε κατάθλιψη η οποία μάλιστα πάει καιρό. Μου έγραψε Ladose... μισό δισκίο για τις 4 πρώτες μέρες και στη συνέχεια 1 κάθε πρωί.
    Επίσης για 15 μέρες μου έγραψε να παίρνω μισό δισκίο xanax κάθε μέρα για να βοηθήσει με το άγχος.
    Νιώθω καλύτερα που μίλησα σε κάποιον ειδικό και η πρώτη εικόνα που είχα ήταν πολύ θετική. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι ζήτησε να μιλήσει στους δικούς μου... φοβάμαι μη τους αναφέρει για τις τάσεις αυτοκτονίας.
    Δε ξέρω πως θα το πάρουν. Επίσης μου είπε ότι το συγκεκριμένο φάρμακο αργεί να δράσει. Μου είπε ότι μπορεί να πάρει 4-5 βδομάδες μέχρι να δω αποτελέσματα και πως αυτό το διάστημα να προσπαθήσω να χαλαρώσω και να ηρεμήσω. Τι γνώμη έχετε για το φάρμακο και τη θεραπεία;
    παιδιά ο γιατρός φάνηκε πολύ επαγγελματίας και μου έκανε πάρα πολύ καλή εντύπωση.
    είπε πως τα φάρμακα θα μου δώσουν την απαραίτητη ώθηση και ενέργεια
    ώστε να μπορώ και από μόνος μου να βοηθήσω τον εαυτό μου κάνοντας πράγματα.
    Τον ρώτησα για ψυχοθεραπεία και μου είπε ότι μόλις αρχίσω να νιώθω πιο ενεργητικός θα μπορούσα να βρω κάποιον ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή που να μου ταιριάζει για να μιλάω.
    Ξέρω ότι τα φάρμακα δε θα λύσουν το πρόβλημα από μόνα τους αλλά είμαι αποφασισμένος να το παλέψω και να ζήσω ξανά.
    μονο θετικα βλεπω εγω, Σινταρτα.
    πρωτο και βασικο, ξεπερασες την αδρανεια και πηρες αποφασεις να προχωρησεις. αυτο ειναι το πιο σημαντικο.

βρηκες καποιον ψυχιατρο που ηρθε συστημενος απο φιλους σου που βοηθηθηκαν, ΞΕΚΟΥΝΗΘΗΚΕΣ ΝΑ ΠΑΣ και σου εκανε καλη πρωτη εντυπωση.
    εμπιστευσου τον και μην ανησυχεις. κατι "ειδε".αστον να το χειριστει οπως νομιζει για καποιο διαστημα και συνεργασου.
    δεν νομιζω οτι αντεδεικνυται η ψυχοθεραπεια, ακομα και πριν δρασουν τα φαρμακα, αρκει να εχεις εσυ την διαθεση. προσωπικα, εχω την αισθηση οτι θα σου κανει πολυ καλο να ξεκινησεις αμεσως.
    οπως ειδες , νοιωθεις ηδη καλυτερα και μονο που πηρες πρωτοβουλιες για να βγεις απ το αδιεξοδο, που σου φανηκε αξιοπιστος ο γιατρος, που ξεκινησες.
    καλη δυναμη για την συνεχεια.
    ολα θα πανε καλα!

καλησπέρα σε όλους,
    μόλις γύρισα από τον γιατρό. Μου διέγνωσε κατάθλιψη η οποία μάλιστα πάει καιρό. Μου έγραψε Ladose... μισό δισκίο για τις 4 πρώτες μέρες και στη συνέχεια 1 κάθε πρωί.
    Επίσης για 15 μέρες μου έγραψε να παίρνω μισό δισκίο xanax κάθε μέρα για να βοηθήσει με το άγχος.
    Νιώθω καλύτερα που μίλησα σε κάποιον ειδικό και η πρώτη εικόνα που είχα ήταν πολύ θετική. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι ζήτησε να μιλήσει στους δικούς μου... φοβάμαι μη τους αναφέρει για τις τάσεις αυτοκτονίας.
    Δε ξέρω πως θα το πάρουν. Επίσης μου είπε ότι το συγκεκριμένο φάρμακο αργεί να δράσει. Μου είπε ότι μπορεί να πάρει 4-5 βδομάδες μέχρι να δω αποτελέσματα και πως αυτό το διάστημα να προσπαθήσω να χαλαρώσω και να ηρεμήσω. Τι γνώμη έχετε για το φάρμακο και τη θεραπεία;
    Για ποιο λόγο ζητησε να μιλήσει στους δικούς σου?
    Τι ειναι αυτο που σε ενθουσίασε τόσο πολύ απ τη συνάντηση?
    Τα φαρμακα μου φαινεται πως ηρεμουν, αλλά δεν αλλάζουν τον τροπο σκέψεις, τις εμπειριες που εχουμε στη μνημη και τις πεποιθησεις, στα οποία βρίσκεται η αιτία του κακού.
    Θα σου εκλεισε φανταζομαι απο τωρα το ραντεβου της επομενης φοράς. Ετσι, τροπον τινα, σε δεσμευσε να μπεις στη διαδικασία.
    γιάννης

Super Moderator
    Το ξεφτιλίσατε το θέμα. 8 σελίδες off topic.
    Όλα τα άσχετα μηνύματα θα διαγραφούν.
    Λυπάμαι Sidarta για όλο αυτό.

Junior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Για ποιο λόγο ζητησε να μιλήσει στους δικούς σου?
    Τι ειναι αυτο που σε ενθουσίασε τόσο πολύ απ τη συνάντηση?
    Τα φαρμακα μου φαινεται πως ηρεμουν, αλλά δεν αλλάζουν τον τροπο σκέψεις, τις εμπειριες που εχουμε στη μνημη και τις πεποιθησεις, στα οποία βρίσκεται η αιτία του κακού.
    Θα σου εκλεισε φανταζομαι απο τωρα το ραντεβου της επομενης φοράς. Ετσι, τροπον τινα, σε δεσμευσε να μπεις στη διαδικασία.
    Με ενθουσίασε γιατί μου έδωσε ελπίδα, μου είπε ότι θα γίνω καλά. Επίσης νιώθω καλύτερα που μίλησα ανοιχτά με τους δικούς μου και το πρόβλημα μου και τους ζήτησα να με στηρίξουν.
    Δε μου έκλεισε ραντεβού, μου είπε ότι θα ήθελε να μιλάμε μια φορά τη βδομάδα στο τηλέφωνο για το πως πηγαίνει η θεραπεία και ότι καλό θα ήταν να με βλέπει μια φορά το μήνα.
    Δε ξέρω γιατί ζήτησε να μιλήσει στους δικούς μου. Μάλλον για να τους ενημερώσει για το πως θα πρέπει να διαχειριστούν και αυτοί την κατάσταση. Εγώ απλά δεν ήθελα να τους αναφέρει για τις τάσεις αυτοκτονίας, του το είπα και το σεβάστηκε, μου είπε πως αν θέλω μπορώ να είμαι και γω στη συζήτηση. Επίσης το ότι μου ξεκαθάρισε ότι δεν θα πιαστεί ως ραντεβού και να μην αγχώνομαι γι' αυτό μου έδωσε την εντύπωση ότι δε με βλέπει μόνο ως πορτοφόλι αλλά ότι πραγματικά έχει διάθεση να με βοηθήσει.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Aeon View Post
    Το ξεφτιλίσατε το θέμα. 8 σελίδες off topic.
    Όλα τα άσχετα μηνύματα θα διαγραφούν.
    Λυπάμαι Sidarta για όλο αυτό.
    ναι ευχαριστώ

Junior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    μονο θετικα βλεπω εγω, Σινταρτα.
    πρωτο και βασικο, ξεπερασες την αδρανεια και πηρες αποφασεις να προχωρησεις. αυτο ειναι το πιο σημαντικο.

βρηκες καποιον ψυχιατρο που ηρθε συστημενος απο φιλους σου που βοηθηθηκαν, ΞΕΚΟΥΝΗΘΗΚΕΣ ΝΑ ΠΑΣ και σου εκανε καλη πρωτη εντυπωση.
    εμπιστευσου τον και μην ανησυχεις. κατι "ειδε".αστον να το χειριστει οπως νομιζει για καποιο διαστημα και συνεργασου.
    δεν νομιζω οτι αντεδεικνυται η ψυχοθεραπεια, ακομα και πριν δρασουν τα φαρμακα, αρκει να εχεις εσυ την διαθεση. προσωπικα, εχω την αισθηση οτι θα σου κανει πολυ καλο να ξεκινησεις αμεσως.
    οπως ειδες , νοιωθεις ηδη καλυτερα και μονο που πηρες πρωτοβουλιες για να βγεις απ το αδιεξοδο, που σου φανηκε αξιοπιστος ο γιατρος, που ξεκινησες.
    καλη δυναμη για την συνεχεια.
    ολα θα πανε καλα!
    ευχαριστώ για το κουράγιο,
    τελικά το πιο δύσκολο είναι να δεχτείς το πρόβλημα και να μιλήσεις γι' αυτό.
    Θα ήθελα να βρω και κάποιον ψυχοθεραπευτή για να μιλάω και σ' αυτόν γιατί μετά από τόσο καιρό στο σκοτάδι δε ξέρω ποιος είμαι πια.
    Είμαι αυτός που ήμουν πριν 6 χρόνια; αυτός που ήμουν πέρυσι; αυτός που είμαι τώρα; δε ξέρω. αυτό είναι το χειρότερο αλλά το να μάθω πάλι το ποιος είμαι είναι κάπως... συναρπαστικό.

Banned
    ευχαριστώ για το κουράγιο,
    τελικά το πιο δύσκολο είναι να δεχτείς το πρόβλημα και να μιλήσεις γι' αυτό.
    Θα ήθελα να βρω και κάποιον ψυχοθεραπευτή για να μιλάω και σ' αυτόν γιατί μετά από τόσο καιρό στο σκοτάδι δε ξέρω ποιος είμαι πια.
    Είμαι αυτός που ήμουν πριν 6 χρόνια; αυτός που ήμουν πέρυσι; αυτός που είμαι τώρα; δε ξέρω. αυτό είναι το χειρότερο αλλά το να μάθω πάλι το ποιος είμαι είναι κάπως... συναρπαστικό.
    Η αποδοχη ειναι το πρωτο βημα..Ισως και το δυσκολοτερο!Εισαι αυτος που εισαι με καποιες "πληγες",αυτες προσπαθησε να επουλωσεις/βελτιωσεις..Και με ψυχοθεραπεια και οτι αλλο χρειαστει.

(συγνωμη sidarta για οτι εγινε)

Junior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Η αποδοχη ειναι το πρωτο βημα..Ισως και το δυσκολοτερο!Εισαι αυτος που εισαι με καποιες "πληγες",αυτες προσπαθησε να επουλωσεις/βελτιωσεις..Και με ψυχοθεραπεια και οτι αλλο χρειαστει.

(συγνωμη sidarta για οτι εγινε)
    δε πειράζει

Quote Originally Posted by Tomhet View Post
    Φαρμακευτικη αγωγή με το καλημερα... μάλιστα.
    Γιατί δεν ζητάς μια δεύτερη γνώμη?
    Τα αντικαταθλιπτικά δεν ειναι ασπιρίνες που τα παίρνεις και νιώθεις καλύτερα και όποτε θες τα σταματάς. Έχουν αρκετές παρενέργειες ενώ τα παίρνεις και πολλά απο αυτά προκαλούν ακόμα χειρότερες παρενέργειες όταν αποφασίσεις να τα διακόψεις γιατί ο οργανισμός σου θα τα έχει συνηθίσει. Σύνδρομο στέρησης. Σου τα είπε όλα αυτά? Σου είπε οτι αν αποφασίσεις να διακόψεις την αγωγή για τον οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως να μην μπορείς και να σου πάρει καιρό να επανέλθεις?
    Καλύτερα ψάχτο λίγο και προσωπική μου γνώμη ειναι άλλαξε γιατρό. Τι γιατρός είναι?
    Γιατι τα λες αυτα φιλε?
    Μηπως ξεκινανε με μικρες ποσοτητες τις οποιες σταδιακα αυξανουν?
    Φαρμακα ακομα κι οταν σου λενε πως το προβλημα σου ειναι μικρο?
    Μηπως στην αρχη δεν σου αποκαλυπτουν ολοκληρο το ευρος του προβληματος το οποιο υποτιθεται σου βρηκαν αλλα στο αποκαλυπτουν επισης σταδιακα?
    γιάννης

Banned
    Γιαννη ο συγκεκριμενος χρηστης ειναι banned, δε μπορει να απαντησει.
    http://www.e-psychology.gr/forum/sho...BB%CF%8E%CE%BD απαγορευεται να του απευθυνεις το λογο.
    εγω τον προειδοποιησα χτες, αλλα προτιμησε να μη με ακουσει.

Quote Originally Posted by KENO View Post
    Γιαννη ο συγκεκριμενος χρηστης ειναι banned, δε μπορει να απαντησει.
    http://www.e-psychology.gr/forum/sho...BB%CF%8E%CE%BD απαγορευεται να του απευθυνεις το λογο.
    εγω τον προειδοποιησα χτες, αλλα προτιμησε να μη με ακουσει.
    Ενταξει, δεν το γνωριζα.

Ωστοσο, θα μου ηταν ενδιαφερον αν καποιος που γνωριζει μπορουσε να μου απαντησει στα ερωτηματα που εθετα στο μηνυμα μου προς Τομετ.
    γιάννης

Junior Member
    Γιατι τα λες αυτα φιλε?
    Μηπως ξεκινανε με μικρες ποσοτητες τις οποιες σταδιακα αυξανουν?
    Φαρμακα ακομα κι οταν σου λενε πως το προβλημα σου ειναι μικρο?
    Μηπως στην αρχη δεν σου αποκαλυπτουν ολοκληρο το ευρος του προβληματος το οποιο υποτιθεται σου βρηκαν αλλα στο αποκαλυπτουν επισης σταδιακα?
    Απ' ότι κατάλαβα η φαρμακευτική αγωγή είναι απαραίτητη στη βαριάς μορφής κατάθλιψη.
    Στην περίπτωση μου τουλάχιστον ο γιατρός μου ήταν ξεκάθαρος ότι η φαρμακευτική αγωγή είναι αναγκαία για να προετοιμάσει το έδαφος και να συνεχίσω τη θεραπεία με συνδυασμό φαρμακευτικής αγωγής και ψυχοθεραπείας.
    Επειδή και γω είχα κάποιες επιφυλάξεις για την φαρμακευτική αγωγή τόσο γρήγορα, συμβουλεύτηκα έναν ψυχολόγο και μου είπε τα ίδια πράγματα και πως πρέπει να εμπιστευτώ τον γιατρό μου.

Αναγκαία για πιο λόγο? Τι πρόβλημα είχες ακριβώς?
    Τα λεω αυτα επειδη μου εχει κανει εντυπωση αυτο το "με το καλημερα φαρμακα" που ειπε πιο πανω ο Τομετ, ο οποιος όμως εχει αποκλειστει απο το φορουμ για να μας απαντησει. Επισης εχω διαβασει απο εμπειριες αλλων μελών στο φορουμ, νεων σε ηλικια, που παιρνουν φαρμακευτικη αγωγη για χρονια κι απο οτι φαινεται χωρις ιδιαιτερο αποτελεσμα.
    γιάννης

Junior Member
    Αναγκαία για πιο λόγο? Τι πρόβλημα είχες ακριβώς?
    Τα λεω αυτα επειδη μου εχει κανει εντυπωση αυτο το "με το καλημερα φαρμακα" που ειπε πιο πανω ο Τομετ, ο οποιος όμως εχει αποκλειστει απο το φορουμ για να μας απαντησει. Επισης εχω διαβασει απο εμπειριες αλλων μελών στο φορουμ, νεων σε ηλικια, που παιρνουν φαρμακευτικη αγωγη για χρονια κι απο οτι φαινεται χωρις ιδιαιτερο αποτελεσμα.
    το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι η κατάθλιψη με κάποιες κρίσεις άγχους. Σε σημείο που η λειτουργικότητα μου σε απλά καθημερινά πράγματα είναι περιορισμένη. Τα αντικαταθλιπτικά SSRIs βοηθάνε ώστε να ανέβουν τα επίπεδα σεροτονίνης τα οποία σε περιπτώσεις κατάθλιψης είναι πολύ χαμηλά και μας δημιουργούν το αίσθημα ότι δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα, όλα μας φαίνονται βουνό κτλ. Με λίγα λόγια αυτό που κάνουν τα φάρμακα είναι να σου δώσουν την ώθηση να μπορείς να λειτουργήσεις. Αλλά από μόνα τους δε λύνουν το πρόβλημα... το θέμα δεν είναι μόνο βιολογικό αλλά και ψυχολογικό. Αν επαναπαυτείς στα φάρμακα σίγουρα δεν θα αναρρώσεις πλήρως, χρειάζεται συνδυασμός φαρμακευτικής αγωγής και ψυχοθεραπείας.
    Δεν είμαι γιατρός, απλά σου λέω αυτά που μου είπε ο γιατρός που με παρακολουθεί.

Banned
    ναι ευχαριστώ
    τοσο καιρο που διαβαζω δεν εχω ξαναδει 8 σελιδες off topic παντως

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast