ψυχωση και εργασια - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21
    Senior Member
    Του λογου το αληθες: http://ocw.mit.edu/courses/
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Eνδιαφέρομαι για γνώσεις σε επίπεδο μεταπτυχιακού. Έχω δει και το open course του ΜΙΤ αλλά με βολεύει πιο πολύ να διαβάζω, αν και τα βιβλία είναι ακριβά και βρίσκω από το internet σε μορφή pdf.
    Μόνο που με τη δουλειά δεν μένει χρόνος και καθαρό κεφάλι συν ότι αυτά διαβάζονται με πρόγραμμα, πρέπει να κάνεις ασκήσεις για να τα κατανοήσεις, οπότε μόνο με φοίτηση θα τα μάθεις.
    Υπάρχει και το μεταπτυχιακό του ΕΑΠ (ανοιχτό πανεπιστήμιο) στη φυσική αλλά κοστίζει κάποια χρήματα και πρέπει να διαβάζεις μετά από οκτάωρο, δεν ξέρω αν φτάνουν οι δυνάμεις μου.
    Το να πάρω σύνταξη για να έχω χρόνο για τα ενδιαφέροντά μου δεν νομίζω ότι παίζει. Πόσο να είναι αυτή η σύνταξη; Μπορεί να μην μου φτάνει. Δεν έχω υποστήριξη από κανέναν. Ενοίκιο πληρώνω, δεν έχω σπίτι, πληρώνω δάνεια, λογαριασμούς και όλα τα προσωπικά μου έξοδα.
    Κάποιος μου είχε πει, ότι αν φύγω από τη δουλειά θα με βάλει η οικογένεια σε ίδρυμα! Ήμουν και στην πιο άσχημη φάση τότε. Ειλικρινά δεν ήρθα στην Ελλάδα (ήμουν στη γερμανία πριν) για να βλέπω τον ήλιο και την θάλασσα πίσω από τα κάγκελα λες και είμαι εγκληματίας. Βέβαια αυτό το άτομο είναι ξένο και έχει πει διάφορα άσχημα για την οικογένεια. Λες και εγώ δεν θα πήγαινα να δουλέψω στη γερμανία, όπως έκανα πριν τη ΔΕΗ. Γενικά εμένα από τα 18 δεν μου έδωσαν οι γονείς (χωρισμένοι) χρήματα ούτε για σπουδές. Η αδερφή μου είναι 20 χρόνια στην Ιταλία, αιώνια φοιτήτρια και της στέλνει κάθε μήνα η μητέρα μας. Αλλά αυτή δεν είναι άρρωστη λέει. Τι να πεις.

Senior Member
    Εκτός από την ασθένεια σας έχει τύχει στη δουλειά σας να σας υποβιβάζουν για άλλους λόγους κυρίως στο δημόσιο;
    Θέλω να πάρω μετάθεση για Αθήνα για ψυχολογικούς λόγους και λόγους καριέρας. Η κυρία που είναι προισταμένη δεν με αποδεσμεύει. Η κυρία δεν μπορεί να γράψει ούτε ένα mail και το γράφω εγώ. Επίσης είναι κακομαθημένη. Τις προάλλες μιλούσε για τα δώρα που μας έκοψαν και έλεγε "όσοι τα έκαναν ταξίδια έκαναν καλά, οι άλλοι που τα κράταγαν τι κατάλαβαν;". Προφανώς γι' αυτή οι υπόλοιποι που με τα δώρα βουλώναμε τρύπες και πηγαίναμε διακοπές στο χωριό μας είμαστε ανύπαρκτοι (πολύ φτωχοί, φτου κακά).
    Αυτό το άτομο μου τη σπάει. Διορίσθηκε και ανέβηκε με μέσο. Όπως όλοι εκεί μέσα. Θέλω να πάω να δουλέψω κάπου αλλού όπου πιθανόν να αξιοποιηθούν οι γνώσεις μου αλλά αυτή με κρατάει (και σε πόλη που δεν θέλω να μείνω) για να κάνω την γραμματέα και ότι άλλο προκύψει. Πρώτα -πρώτα η παραμονή σε χώρο με τέτοιες ηλιθίες μου προκάλεσε ψυχικό πρόβλημα. Δεν έχω το δικαίωμα να πάω κάπου αλλού να πάρει τα πάνω της και η ψυχολογία μου εφόσον διαθέτω και τα προσόντα; Τους ανήκει η εταιρεία, με πληρώνουν από την τσέπη τους;
    Πριν λίγο καιρό μιλούσαν όλες οι γλωσσοκοπάνες μαζί και δυνατά. Τρέκλιζα όταν πήγα σπίτι μου και είχα μια ανακατωσούρα στον εγκέφαλο όπως τότε που άκουγα φωνές.

Senior Member
    Quote Originally Posted by genesis View Post
    Εκτός από την ασθένεια σας έχει τύχει στη δουλειά σας να σας υποβιβάζουν για άλλους λόγους κυρίως στο δημόσιο;
    Θέλω να πάρω μετάθεση για Αθήνα για ψυχολογικούς λόγους και λόγους καριέρας. Η κυρία που είναι προισταμένη δεν με αποδεσμεύει. Η κυρία δεν μπορεί να γράψει ούτε ένα mail και το γράφω εγώ. Επίσης είναι κακομαθημένη. Τις προάλλες μιλούσε για τα δώρα που μας έκοψαν και έλεγε "όσοι τα έκαναν ταξίδια έκαναν καλά, οι άλλοι που τα κράταγαν τι κατάλαβαν;". Προφανώς γι' αυτή οι υπόλοιποι που με τα δώρα βουλώναμε τρύπες και πηγαίναμε διακοπές στο χωριό μας είμαστε ανύπαρκτοι (πολύ φτωχοί, φτου κακά).
    Αυτό το άτομο μου τη σπάει. Διορίσθηκε και ανέβηκε με μέσο. Όπως όλοι εκεί μέσα. Θέλω να πάω να δουλέψω κάπου αλλού όπου πιθανόν να αξιοποιηθούν οι γνώσεις μου αλλά αυτή με κρατάει (και σε πόλη που δεν θέλω να μείνω) για να κάνω την γραμματέα και ότι άλλο προκύψει. Πρώτα -πρώτα η παραμονή σε χώρο με τέτοιες ηλιθίες μου προκάλεσε ψυχικό πρόβλημα. Δεν έχω το δικαίωμα να πάω κάπου αλλού να πάρει τα πάνω της και η ψυχολογία μου εφόσον διαθέτω και τα προσόντα; Τους ανήκει η εταιρεία, με πληρώνουν από την τσέπη τους;
    Πριν λίγο καιρό μιλούσαν όλες οι γλωσσοκοπάνες μαζί και δυνατά. Τρέκλιζα όταν πήγα σπίτι μου και είχα μια ανακατωσούρα στον εγκέφαλο όπως τότε που άκουγα φωνές.

Καλο ειναι να μην βλεπουμε τα πραγματα με αρνητικοτητα , αλλα σε αυτο που λες εχεις δικιο. Δεν μπορω να το καταλαβω. Μου φαινεται οτι υπαρχει μια σταθερα εδω. Σιγουρα εξαρταται και απο το καθε ατομο ξεχωριστα , ως προσωπικοτητα , αλλα πολλοι χωρις κανενα

τυπικο προσον και χωρις γνωσεις οντως εχουν πιασει καιριες θεσεις. Εσυ βγαζεις τη δουλεια που δεν μπορουν να κανουν και ισως αυτο τους δειχνει μια εικονα του εαυτου τους που δεν ταιριαζει με την κοσμοθεωρηση τους. Οταν στελνεις ενα mail ή κανεις οτιδηποτε που αυτοι δεν

μπορουν να πετυχουν, οσο και απλο να φανταζει σε σενα , μπορει να χαλαει η ζαχαρενια τους για την δικια τους αδυναμια. Μπορει καποιος να τα καταφερνει καλα σε ενα αντικειμενο , καποιος αλλος σε καποιο αλλο , αλλα μερικοι δεν ειναι καλοι σε κανενα αντικειμενο , γιατι χρειαζεται μοχθος και ιδρωτα το καθενα απο αυτα, οποτε νοιωθουν οτι ειναι "καποιοι" υποβιβαζοντας τον αλλον.

Τον εχω υπο τις διαταγες μου , αρα οκ , ασχετως ηθικοτητας , αξιας και πορειας του καθενος. Ειμαι και εγω λιγο τσαντισμενος αυτη την περιοδο.

Μπορει genesis να μην παρεις καποιο "Μπραβο" απο τους αλλους , αλλα αντιμετωπισες μια πολυ ασχημη ασθενεια που δεν θα μπορουσαν να αντιμετωπισουν πολλοι , μια ασθενεια που ουτε μπορεις να μιλησεις πολλες φορες για αυτη και τον αγωνα που εδωσες , αλλα σου

αξιζουν ολα τα μπραβο ως γνησιος μαχητης και αν δεν στα δινουν οι αλλοι φροντισε να τα δινεις στον εαυτο σου.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    'Εχω καθήσει σε μια γωνιά όμως και τα δέχομαι όλα. Ακόμη και στο σπίτι μου. Δεν βελτιώνονται οι συνθήκες τουλάχιστον όσον αφορά την εργασία για να κάνω σταθερά βήματα. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της υποτροπής. Μάλιστα αισθάνομαι και φόβο μεταφυσικό ότι θα συμβεί κάτι πολύ άσχημο. Είμαι σε μια φάση που χρειάζομαι ερεθίσματα και επειδή δεν έχω στην προσωπική ζωή θα ήθελα να έχω τουλάχιστον στο κομμάτι της δουλειάς.
    Υπάρχει και το γαμώτο. Ας πούμε εγώ τώρα πληρώνω από τη τσέπη μου ένα μάθημα πληροφορικής στο Π. Πειραιώς και οι κυρίες εκεί μέσα στη δουλειά δεν μαθαίνουν τίποτα και θέλουν και καριέρες σε θέσεις. Με τι; Με το δωδεκάποντο και την υστερική φωνή; Νοείται προιστάμενος να μην μπορεί να πληκτρολογήσει ένα e-mail; Εδώ γιατροί και διευθυντές (ακόμη και ο διευθυντής στην υπηρεσία μου) και γράφουν και οι κυρίες θέλουν δακτυλογράφο; Έχει και το θράσος να λέει ότι αυτή δεν είναι δακτυλογράφος και ότι εγώ ξέρω καλή αριθμητική (sic) (με πτυχίο φυσικών επιστημών). Δεν ξέρω είναι άνω ποταμών αυτά τα κακομαθημένα με το βύσμα. Εμένα μου έχει φάει χρόνια από τη ζωή μου. Αν είμαι εγώ ψυχασθενής, αυτές εκεί μέσα τι είναι;

Senior Member
    ποτε θα παρουν συνταξη ;

Quote Originally Posted by genesis View Post
    'Εχω καθήσει σε μια γωνιά όμως και τα δέχομαι όλα. Ακόμη και στο σπίτι μου. Δεν βελτιώνονται οι συνθήκες τουλάχιστον όσον αφορά την εργασία για να κάνω σταθερά βήματα. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της υποτροπής. Μάλιστα αισθάνομαι και φόβο μεταφυσικό ότι θα συμβεί κάτι πολύ άσχημο. Είμαι σε μια φάση που χρειάζομαι ερεθίσματα και επειδή δεν έχω στην προσωπική ζωή θα ήθελα να έχω τουλάχιστον στο κομμάτι της δουλειάς.
    Υπάρχει και το γαμώτο. Ας πούμε εγώ τώρα πληρώνω από τη τσέπη μου ένα μάθημα πληροφορικής στο Π. Πειραιώς και οι κυρίες εκεί μέσα στη δουλειά δεν μαθαίνουν τίποτα και θέλουν και καριέρες σε θέσεις. Με τι; Με το δωδεκάποντο και την υστερική φωνή; Νοείται προιστάμενος να μην μπορεί να πληκτρολογήσει ένα e-mail; Εδώ γιατροί και διευθυντές (ακόμη και ο διευθυντής στην υπηρεσία μου) και γράφουν και οι κυρίες θέλουν δακτυλογράφο; Έχει και το θράσος να λέει ότι αυτή δεν είναι δακτυλογράφος και ότι εγώ ξέρω καλή αριθμητική (sic) (με πτυχίο φυσικών επιστημών). Δεν ξέρω είναι άνω ποταμών αυτά τα κακομαθημένα με το βύσμα. Εμένα μου έχει φάει χρόνια από τη ζωή μου. Αν είμαι εγώ ψυχασθενής, αυτές εκεί μέσα τι είναι;
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Page 2 of 2 FirstFirst 12