Results 16 to 30 of 31
Thread: Θανατοφοβία!!!!!!!!
-
27-03-2014, 17:45 #16
Debby , προσπαθησε να πας κοντρα στον φοβο σου και κλεισε παλι ραντεβου με τον ψυχιατρο.
Aλεξανδρε , στο εχω ξαναπει αλλα μαλλον δεν το εχεις πιασει .
Το οτι εσυ βιωσες την α κατασταση , η οποια οφειλοταν στο β γεγονος και την ξεπερασες με τον ψ τροπο , δεν σημαινει ο ψ τροπος ειναι για ολους ο καταλληλος , ουτε οτι εχει την ιδια αιτια.
Εννοειται πως μπορεις να μοιραζεσαι την εμπειρια σου με εμας αλλα μην βγαζεις συμπερασματα για ολα τα μελη με βαση τα δικα σου βιωματα.
- 27-03-2014, 17:53 #17
debbykalp,διαβασα το μηνυμα σου και στεναχωρηθηκα πολυ για μια τοσο νεα κοπελα!Λοιπον,ειμαι & εγω μαμα δυο παιδιων που πανε στο Δημοτικο,οποτε καταλαβαινω ποσες ειναι οι υποχρεωσεις μιας μαμας,ολη μερα,καθε μερα!Εγω εδω & χρονια περασα πολλα,μα παρα πολλα,με τα ψυχοσωματικα,τον φοβο,τις κρισεις,τις ασχημες σκεψεις και τοσα αλλα....εκανα ψυχαναλυση και διαβασα και πολλααααα βιβλια αυτοβοηθειας.Ηθελα να βοηθησω τον εαυτο μου μονη μου,χωρις φαρμακα και πιστευω πως μεχρι τωρα τα παω καλα(φυσικα και εχω τις πτωσεις μου,αλλα το παν ειναι πως δεν το βαζω κατω!!)Κοπελα μου καλη,εχεις εντονο φοβο για κατι που νομιζεις οτι θα σου συμβει,και να ξερεις οτι οταν εμμενουμε σε κατι αυτο πολλαπλασιαζεται!Εγω θα σου πω να σκεφτεις οχι τα παιδια σου αλλα ΕΣΕΝΑ πρωτα!Πανω απ'ολα εισαι εσυ,μονη σου θα πολεμισεις γιατι να ξερεις(οσο δυσκολο και να σου φαινεται!)οτι εχεις μεγαλη δυναμη μεσα σου,αρκει να παλεψεις για να την νιωσεις,αλλωστε,τα ωραια πραγματα στη ζωη δεν τα αποκταμε ευκολα!Αρχισε λοιπον να βγαινεις,οσο δυσκολο και να σου φαινεται γιατι αλλιως θα γινει χειροτερο!Να ξερεις οτι δεν θα παθεις απολυτως τιποτα!!Ξεκινα σιγα σιγα να φτιαχνεις την ζωη σου γιατι αυτο που κανεις ειναι καταστροφικο!Ξεκινα και θα ειμαστε ολοι εδω για'σενα!
27-03-2014, 18:16 #18
27-03-2014, 18:26 #19
για διαβασε καλυτερα τα σχολια κατω απο το θρεντ μου http://www.e-psychology.gr/forum/sho...BA%CE%BF%CF%85 κ ειδικα το τελευταιο κ μετα παιξτο οτι τα ξερεις ολα
27-03-2014, 18:37 #20
Αλεξανδρε νομιζω οτι παρεξηγηθηκες χωρις λογο . Σου ειπα στην αρχη οτι καλα κανεις και μοιραζεσαι την εμπειρια σου , αλλα το κακο ειναι πως βγαζεις συμπερασματα , πραγμα που το εχεις κανει απειρες φορες σε πολλα θεματα.
Τελος απο μενα.
27-03-2014, 18:44 #21
παρεξηγιθηκα πιος εγω? σιγα τη παραξηγηση μαλον εσυ σκεψου καλυτερα οτι καπιοι εδω ψαχνουν εξηγισεις κ προσπαθουν να καταλαβουν καλυτερα πως να προσανατολιστουν καπως αντι να ψαχνεις με το φακο αυτα που λεω για να κανεις τη τριχα τριχια.
27-03-2014, 22:37 #22
Όχι δεν έχω μεγαλώσει με τον φόβο του θανάτου ή με την λιποθυμία, ξεκίνησε από τον Αύγουστο2013.
27-03-2014, 22:40 #23
betelgeuse .... Θα προσπαθήσω όσο μπορώ, αν και προς το παρόν μου φαίνεται τόσο ακατόρθωτο. Σ'ευχαριστώ πάντως για όλα
27-03-2014, 22:57 #24
ΡΑΝΗ μου, σ'ευχαριστώ για όσα έγραψες. Ξέρω ότι έχεις δίκαιο, μα μου φαίνεται τόσο δύσκολο. Υπάρχουν στιγμές που λέω θα προσπαθήσω και θα τα καταφέρω όπως άλλωστε και σε άλλα θέματα της ζωής μου, μα υπάρχουν και στιγμές που νιώθω τόσο αδύναμη μπροστά στον φόβο μου, ανίκανη και χωρίς ελπίδα. Νιώθω κόμπους φριχτούς στο στομάχι μου, έντονες ζαλάδες ( μερικές φορές σε σημείο να νιώθω ότι χάνω τις αισθήσεις μου ), αυπνίες και πολλά άλλα. Έχω προσπαθήσει όλο αυτόν τον καιρό να βγαίνω και να ασχολούμαι με πολλά πράγματα, μα τελικά λιποθύμησα έξω έτσι ξαφνικά από τον φόβο μου, επειδή είχα ταχυπαλμίες. Σ'ευχαριστώ πάντως για όλα, το εκτιμώ
27-03-2014, 23:44 #25
28-03-2014, 00:43 #26
Ναι, εκείνο το καλοκαίρι τα παιδιά είχανε πάει στον μπαμπά τους, και εγώ ήμουν με μια παρέα. Κάποια άτομα κάπνιζαν μαριχουάνα και μετά από κάποια στιγμή είπα να δοκιμάσω κι εγώ. Βασικά θα ήταν δεύτερη φορά που θα κάπνιζα. Ξαφνικά μετά από 4 περίπου τζούρες ξεκίνησα να χάνομαι, ότι φεύγω και αυτό ίσως με άγχωσε και με φόβισε. Υπάρχουνε στιγμές που θυμάμαι από εκείνο το βράδυ και κάποιες όχι. Θυμάμαι τρομαγμένα πρόσωπα τριγύρω μου, εγώ να κλαίω και να παρακαλάω ότι δεν θέλω να πεθάνω γιατί εκείνη την ώρα αυτό πίστευα επειδή δεν ένιωθα τον εαυτό μου. Πρέπει να λιποθύμησα πολλές φορές εκείνο το βράδυ. Μου κρατούσανε την γλώσσα κτλ. Βρέθηκα στο νοσοκομείο, εκεί απλώς μου έδωσαν ένα χάπι και μετά μου είπαν να φύγω. Όμως εγώ έπαθα μεγάλο σοκ. Μου είχανε πει ( η παρέα ) πως έτρεμε όλο το σώμα μου κτλ, γυρνούσαν τα μάτια μου και η γλώσσα μου. Βέβαια το σώμα μου λογικό ήτανε να τρέμει αφού μου έριχναν παγωμένο νερό. Τόσο καιρό που τρέχω στα νοσοκομεία οι γιατροί είπανε αποκλείεται να γύρισε η γλώσσα, δεν μπορεί να γυρίσει καπνίζοντας μαριχουάνα. Ότι απλά λιποθύμησα και η γλώσσα πάει λιγάκι προς τα πίσω και εκείνοι ( η παρέα ) νόμιζε πως γυρνάει. Έγιναν και πολλά άλλα, άλλα θα γεμίσει ολόκληρη σελίδα χαχαχα. Απλώς από τότε έχω πάθει μεγάλο σοκ και κατάλαβα ότι ανά πάσα στιγμή μπορούμε να πάθουμε κακό.
28-03-2014, 01:30 #27
http://www.e-psychology.gr/forum/sho...B9%CF%88%CE%B7! Καλησπερα φιλη μου πιθανον περνας αρχες καταθλιψης πρεπει να κανεις το καλυτερο για σενα κ τα παιδια σου για να γινεις καλα,Το λαντοζε ειναι καλο φαρμακο,Πιθανον θα σε ενδιαφερει να διαβαζεις σ αυτην την δημοσιευση μου τον αγωνα μου με την καταθλιψη,Καλο ειναι να ελλατωσεις η να σταματησεις το καπνισμα δεν βοηθαει πουθενα επισκεψου ειδικο να σε βοηθησει πρωτα απο ολα να νιωσεις ψυχολογικα καλυτερα
28-03-2014, 02:12 #28
Καλησπέρα μυσπ
Ναι ακόμη κι εγώ το καταλαβαίνω ότι έχω κατάθλιψη. Μα μακάρι να είχα μονάχα αυτό. Αυτό που με βασανίζει όμως είναι ο φόβος που έχω. Ή όπως το αποκαλώ εγώ, τρόμος. Γιατί είναι υπερβολικός φόβος. Όταν πρωτόξεκίνησα το Ladose τις πρώτες ημέρες μου έφερνε κατάθλιψη, μα ο γιατρός είπε ότι η θεραπεία ενεργεί στον μήνα πάνω. Είπα κι εγώ οκ. Μετά την 10η μέρα της θεραπείας ήμουν αρκετά καλύτερα, βγαίνοντας με φίλες, έχοντας διάθεση και καπνίζοντας και πάλι. Μα γύρω στην 15η μέρα της θεραπείας, κι ενώ βγήκα με την μητέρα μου με έπιασε τρομερή ταχυπαλμία έξω και ανησυχία με αποτέλεσμα να λιποθυμήσω. Αυτό το περιστατικό μου χάλασε όλη την ψυχολογία και επίσης με έκανε να φοβάμαι περισσότερο. Γι'αυτό άλλωστε δεν έχω βγει εδώ και 4 εβδομάδες. Επίσης έπρεπε να είχα πάει ήδη στον ψυχίατρο για να του πω πως τα πάω με την θεραπεία μα φοβάμαι να βγω. Κι έτσι έχει πάνω από εβδομάδα που δεν έχω ξανά πάρει τα φάρμακα. Σίγουρα είναι καλό να σταματήσω το κάπνισμα, και έχει εδώ και καιρό που δεν έχω καπνίσει και αυτό πάλι λόγω του φόβου μου. Μα θέλω να το ξεκινήσω γιατί έτσι θα καταλάβω ότι αρχίζω να καλυτερεύομαι και μετά θα το ελαττώσω. Διάβασα και την δικιά σου ιστορία. Χαίρομαι που τα έχεις καταφέρει. Κι εγώ σκέφτηκα να πάω σε πνευματικό, παράλληλα με ψυχολόγο. Σε έχει βοηθήσει ο πνευματικός ?
28-03-2014, 04:12 #29
Aλεξανδρε , στο εχω ξαναπει αλλα μαλλον δεν το εχεις πιασει .
μηπως εκινη τη μερη που αρχισε συνεβει κατι?ΝαιΈγιναν και πολλά άλλα, άλλα θα γεμίσει ολόκληρη σελίδα χαχαχα.
θα μπορουσε να ειναι ενας λογος κ αυτος που αναφερεις αλλα συμαιρενω οτι δε μου φαινετε αρκετος για να δηκαιολογισουν τη κατασταση που εισαι σημερα αφου οπος κ εσυ λες εγιναν κ αλλα που θα γεμιζες μια σελιδα αν τα ανεφερνες
τωρα...
επιδη αντιλαμβανομαι τη θεση που βρισκεσαι αυτη τη στιγμη αξιολογισε εσυ η ιδια αυτα που σου λεω κ αν βλεπεις οτι βγαζουν καπου παρεμινε στη σελιδα για να μπορεσουμε κ να το συζητισουμε περετερω σε πμ οστοσο καλο θα ταν να τα απαρυθμισες τι αλλο εγινε γιατι κ εγω σκεφτομουν οτι θα πρεπει να εχουν γινει πολα στο θεμα σου.
28-03-2014, 22:59 #30
Τι θα έκανα στη θέση σου ? Επειδή έχω πάθει ίλιγγο πριν 2 χρόνια και σε νοιώθω κάπως.Τίποτα ! Έκατσα 2 εβδομάδες σπίτι.Μετά έβγαινα για λίγο αργά αργά και συνήθως για περίπατο κοντά στο σπίτι ή για βόλτα και μετά από κανένα μήνα συνήθισα από τότε δε με έχει ξαναενοχλήσει.Για αυτό άστο για λίγο και αν σε ενοχλεί ελέγξου παθολογικά και αν δεις ότι δεν έχεις κάτι και είναι ψυχολογικό τότε επιλαμβάνεσαι του θέματος.Μέχρι τότε σιγα σιγά και λίγο λίγο προσπάθησε να βγεις.Η ζαλάδα πάντως δεν είναι θανατηφόρος.είναι απλά κάτι που σε τρομάζει.Κατά τη γνώμη μου εσύ είσαι λίγο πιο ευαίσθητη στο να ζαλιστείς για αυτό φοβάσαι.Αλήθεια πίεση και αιματοκρίτη έχεις ελέγξει ? Διερεύνηση παθολογική έχεις κάνει ? Μήπως είναι κάτι πιο απλό από κρίση πανικού.
Ακόμα και αν σε πιάνει μην ασχολείσαι και πολύ μαζί του.
ΥΓ : Το θάνατο μη τον φοβάσαι.Τη ζωή να φοβάσαι.Ουδείς νεκρός έχει πάθει κάτι.Όλα οι ζωντανοί τα παθαίνουν.Αστείο.