Οι δυο οψεις του κακου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8

Οι δυο οψεις του κακου

Η πρωτη ειναι η πιο ζορικη.Ενα επικινδυνο κοκτειλ απογνωσης και οργης.Απογνωση γιατι δεν αλλαζει τιποτα,απογνωση γιατι οι μερες ειναι ιδιες και μουντες.Οργη με τους αλλους,οργη με την κατασταση,και πανω απο ολα οργη με εμενα.Οργη που δεν μπορει να εκτονωθει,γιατι αφ ενος δεν μου φταινε οι αλλοι,αφ ετερου θα τα κανω χειροτερα αν τα βαλω και με τους λιγους που με ανεχονται.Και ετσι η οργη συσσωρευεται μεσα μου,τεινει να γινει αυτοκαταστροφη,δεν αντεχω να ειμαι εγω,θελω να σκισω το δερμα μου και να βγω εξω,νιωθω ενα καψιμο μεσα μου,θελω να σταματησω να ειμαι σε αυτο το σωμα.

Η αλλη οψη ειναι πιο ανεκτη.Ενα μεθυστικο μουδιασμα πιανει το κεφαλι μου.Η καρδια μου χτυπαει πιο δυνατα,ο ρυθμος της αναπνοης πεφτει και η αναπνοη γινεται πιο βαθια,αλλα παραδοξως νιωθω πιο ηρεμος.Ειναι λες και παραδινομαι στο κακο,το αφηνω να με πνιξει,κουραστηκα να κολυμπαω.Το μυαλο μου αδειαζει απο σκεψεις και επικεντρωνεται το βλεμμα μου σε ενα σημειο για αρκετη ωρα,χωρις πολυ προσπαθεια.

Δυο οψεις ανεξαρτητες μεταξυ τους(δεν ακολουθει η μια την αλλη) και εξισου επικινδυνες.

Banned
    ετσι οπως το βλεπω εγω, η πρωτη καταληγει σε αυτοκτονια, η δευτερη σε δολοφονια. ειναι μη γινει η ζωη σου κολαση και βουτηξεις στο σκοταδι. οσο εξελισεις αυτες σου τις πλευρες, τοσο ευκολοτερα πλησιαζεις στο να γινει το κακο.

Senior Member
    Δεν ξερω αν για σενα ειναι απλες κρισεις καταθλψης, αλλα για μενα τα τελευταια 5 χρονια μου ειναι βιωμα και ολη αυτη η οργη και απογνωση εκτονωνεται σε αυτοκαταστροφη δυστηχως.

Κουραστηκα φιλε μου με ολο αυτο το σκοταδι ψυχης λες και ειμαστε αβουλα υποχειρια μιας ανωτερης δυναμης και το ρολακι που με ταξανε ειναι να περασω ολη μου τη ζωη μες στην τρελα.

Quote Originally Posted by KENO View Post
    ετσι οπως το βλεπω εγω, η πρωτη καταληγει σε αυτοκτονια, η δευτερη σε δολοφονια. ειναι μη γινει η ζωη σου κολαση και βουτηξεις στο σκοταδι. οσο εξελισεις αυτες σου τις πλευρες, τοσο ευκολοτερα πλησιαζεις στο να γινει το κακο.
    Για την πρωτη συμφωνω,η δευτερη γιατι? Ισα ισα νιωθω πολυ ηρεμος εκεινη την στιγμη

Το ποτε εμφανιζονται εχουν αμεση συσχετιση κυριως με πραγματα που μου τυχαινουν,και δευτερευοντως με ασχημες σκεψεις που κανουν.Τα τελευταια 2 χρονια ευτυχως εχουν μειωθει πολυ.

Quote Originally Posted by σακης View Post
    Δεν ξερω αν για σενα ειναι απλες κρισεις καταθλψης, αλλα για μενα τα τελευταια 5 χρονια μου ειναι βιωμα και ολη αυτη η οργη και απογνωση εκτονωνεται σε αυτοκαταστροφη δυστηχως.

Κουραστηκα φιλε μου με ολο αυτο το σκοταδι ψυχης λες και ειμαστε αβουλα υποχειρια μιας ανωτερης δυναμης και το ρολακι που με ταξανε ειναι να περασω ολη μου τη ζωη μες στην τρελα.
    Δεν ξερω καν αν ειναι καταθλιψη,δεν εχω διαγνωση,ουτε παιρνω αγωγη.Και μενα μου εχει βγει σε αυτοκαταστροφη,ευτυχως οχι σωματικη,αλλα μερικες φιλιες/σχεσεις τις εχω χαλασει ανεπανορθωτα σε τετοιου ειδους κρισεις.

Σκοταδι απεραντο,δε θα τελειωσει ποτε.

Banned
    διαβαζωντας τις λεξεις ανεκτη κι οτι παραδινεσαι στο κακο καταλαβαινω οτι καποτε θα ξεσπασει εκδικητικα ολο αυτο, προς τους αλλους ισως που σου κανουν ζημια, προς οτι σε χαλαει. μπορει να το βλεπω και λαθος, δεν ειμαστε ολοι ιδιοι. αν ειναι να μιλησω για τη ζωη μου παντως, νιωθω πως μια αυτοκτονια θα ηταν το δικαιοτερο και για μενα να ησυχασω, αλλα και γι'αυτους που με δημιουργησαν να τους τιμωρισω.

Quote Originally Posted by KENO View Post
    διαβαζωντας τις λεξεις ανεκτη κι οτι παραδινεσαι στο κακο καταλαβαινω οτι καποτε θα ξεσπασει εκδικητικα ολο αυτο, προς τους αλλους ισως που σου κανουν ζημια, προς οτι σε χαλαει. μπορει να το βλεπω και λαθος, δεν ειμαστε ολοι ιδιοι.
    Α οχι,το ''κακο'' το εννοουσα με την εννοια της μαυριλας που σε ριχνει κατω,οχι με την μεταφυσικη εννοια της κακιας.

αν ειναι να μιλησω για τη ζωη μου παντως, νιωθω πως μια αυτοκτονια θα ηταν το δικαιοτερο και για μενα να ησυχασω, αλλα και γι'αυτους που με δημιουργησαν να τους τιμωρισω.
    Και γω τα σκεφτομαι αυτα καμια φορα.

Banned
    sorry βρε φιλεμου που θα στο πω αυτό, αλλα είναι τεραστια βλακεια για μενα να σκέφτεσαι να κανεις τοσο μεγαλο κακο σε εσενα!!! ξερω ότι δεν μου πεφτει λογος, αλλα αν δεν κανω λαθος εχεις την σωματικησου υγεια, εννοω ορθωπεδικα κι από άλλες τέτοιες ασθενειες δεν εχεις κατι σοβαρο, ε? αν είναι ετσι μην αφηνεις την ψυχικη δυο υγεια να σε καταβαλλει τοσο πολύ!!
    προσωπικα όταν με επιαναν κατι παρομιες φρικες!! εκανα το εξης, ειχα ειδη γραψει από προιγουμενες μερες την τυχη να είμαι αρτιμελης, ν μπορω να αυτοσυντυρουμε ,σε σχεση με αλλα ατομα που ειτε από καποιο ατύχημα ειτε από εκ γεννετης αναπηριες δεν μπορουν ουτε να πανε τουαλετα μοναχοι τους!!
    ξερω ότι είναι μακαβριο, αλλα αν συγκρινεις με αυτά τα ατομα εισαι κι ειμαστε πολύ πιο τυχεροι κι το θεωρω αδικια προς αυτους να χαραμίσουμε την ζωημ ας, την σωματικημας ακερεοτιτα που μας εχει ορθιους!! εμενα παντως - όπως κι σημερα που πηγα στο ΚΑΤ λογο των επισκεψεων που πηγαινω μετα από καποιο χειρουργειο, σαν βλεπω τους ανθρώπους που είναι με κομμενα ποδια, με πολτοποιημένα μελοι κι γενικα είναι τοσο ασχημα οι ανθρωποι, με πιανει η καρδουλαμου!! πικρενομαι αλλα κι ταυτόχρονα νιωθω πολύ αλλαζωνας σαν θυμαμαι που καπωτες ηθελα να βαλω τελος στην ζωη μου!! νιωθω ντροπη που πριν 2-3 μηνες πηγα κι κρεμαστηκα στο ψυχιατρειο!! θα εχανα την ζωημου από μια βλακεια!!! κι μονο ο πονος που ενιωσα, το τράβηγμα στον αυχεναμου- το ότι ενιωσα πως ψηλοσα 2-3 ποντους!! κι γενικα τα όλα οσα ενιωσα με εκαναν να φοβηθώ!! να καταλαβω πως δεν είναι κατι τοσο απλο να αυτοκτονήσεις, προσωπικα δεν εχω την δυναμη το θαρρος κι τα κοτσια να το κανω!! κολωνω!! αλλα νομιζω ότι καλητερα που κολλωνω!! πιστευω ότι η ζωη είναι ένα ομορφο παιχνιδι που πρεπει να το απολαυσουμε οσο μπορούμε, χωρις ζαβολιες κι με οο πιο πολύ αγαπη μπορούμε!!

Καλησπερα,συμπτωματικα κανενα 10ημερο μετα αντιμετωπισα ενα προβλημα υγειας,που αρχικα θεωρησα πολυ σοβαρο.Μεχρι να μαθω οτι τελικα δεν ειναι κατι σημαντικο,ειχα χασει μερικες δεκαετιες απο την ζωη μου.

Ετσι οπως τα λες ειναι,και τα σκεφτηκα οταν περασα εκεινη την περιπετεια,χωρις να σημαινει οτι πεταω απο την χαρα μου.