Τα φάρμακα κουκουλώνουν το πρόβλημα?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Senior Member

Τα φάρμακα κουκουλώνουν το πρόβλημα?

Αναρωτιεμαι αν τα φαρμακα για τις ψυχωσεις απλα κουκουλωνουν το προβλημα και με την πρωτη στραβη που θα σου τυχει στη ζωη επανερχονται τα προβληματα στην επιφανεια.Κι αυτο δεν το λεω τυχαια.Προσφατα περασα μια ενταση και ενω ο γιατρος μου εχει μειωσει τη δοση των φαρμακων και ημουνα καλα δεν μπορω να πω οτι υποτροπιασα αλλα ειμαι σε μια μεγαλη συγχηση.Μαλλον ειναι παροδικο αλλα διαπιστωνω οτι στο προβλημα μας παιζει ρολο και το κοινωνικο περιβαλλον και το τι θα σου συμβει στη ζωη σου. Εγω μετα απο μια ενταση που δημιουργηθηκε με καποιο προσωπο νιωθω τωρα πιο εντονη την αποπροσωποποιηση και αποπραγματοποιηση και εχω και πονοκεφαλο 2 μερες τωρα.
    Ποια ειναι η γνωμη σας?

NAI to koykoylonoyn.πολυ καλα το εθεσες.αλλα ολοι μας εχουμε τετοια προβληματα μην σε παιρνει απο κατω κατι τοσο προσκαιρο.πιστευω οτι την πιεση θα την ειχες ιδια αν επαιρνες κ παραπανω φαρμακα.οσο για το χρονο τους θελει κανα μηνα οντως για να συνηθισεις πληρως την καινουρια δοση.

Senior Member
    δεν ειναι οτι κουκουλωνουν το προβλημα . βοηθανε απλα δεν ειναι αρκετα αποτελεσματικα
    εγω δεν παιρνω φαρμακα γιατι δεν με βοηθησαν με την καταθλιψη μου κ λογω παρενεργειων

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    NAI to koykoylonoyn.πολυ καλα το εθεσες.αλλα ολοι μας εχουμε τετοια προβληματα μην σε παιρνει απο κατω κατι τοσο προσκαιρο.πιστευω οτι την πιεση θα την ειχες ιδια αν επαιρνες κ παραπανω φαρμακα.οσο για το χρονο τους θελει κανα μηνα οντως για να συνηθισεις πληρως την καινουρια δοση.
    μαλλον θα το ξεπερνουσε πιο ευκολα αν επαιρνε τη παλια δοσολογια, ποτε εγινε η μειωση? μηπως πρεπει να το προλαβεις ,να αυξησεις τη δοση κ τη ξανακανεις μετα τη μειωση? αν ημουν στη θεση σου ,θα συμβουλευομουν τον γιατρο ,γιατι η υποτροπη ειναι υπουλη κ ερχεται σιγα σιγα!
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Senior Member
    τα φαρμακα απλα ανεβαζουν το σημειο κρισεωσ δεν κανουν τιποτα αλλο το σημειο κρισεωσ ειναι αν ασ πουμε εχεισ αγχοσ στην πρωτη κουβεντα με καποιον αγνωστο
    με τα φαρμακα θα εχεισ αγχοσ στην τριτη κουβεντα με ενα αγνωστο το προβληυμα ειναι παντα εκει και περιμενει εσενα να το λυσεισ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Συμφωνω μαζί σου Μιχάλη ότι κουκουλωνουν το πρόβλημα τα φάρμακα δεν γιατρευουν την αρρωστια απλα πρεπει να τα παιρνεις συνεχεια για να εισαι καλα.τουλαχιστον αυτο συμβαινει σε μενα.και εγω παρομοιως περασα εντονο στρες για καποια πραγματα που δεν θελω να επεκταθω σε αυτα και χειροτερεψαν τα συμπτωματα μου και αναγκαστηκα απο τον ψυχιατρο να παρω επι ενα μηνα αγχολυτικα και να μου αυξησει τη δοση αντιψυχωτικου επειδη ειχα πολυ εντονα νευρα τσακωνομουν με το παραμικρο με λιγα λογια ημουν στη τσιτα.το εντονο στρες με κανει χειροτερα.

Senior Member
    ναι τα φαρμακα δεν αντιμετωπιζουν το αιτιο της αρρωστιας αλλα μονο τα συμπτωματα. σκατα δηλαδη.

για αυτο κοιτα να εισαι υγιης και με ολιστικους τροπους και εναλλακτικες θεραπειες που πραγματικα θεραπευουν το προβλημα.

νους υγιης εν σωματι υγιη.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    εγω απο προσωπικη πειρα εχω καταλαβει οτι στην δικη μου αρρωστεια(διπολοκη διαταραχη)δεν πρεπει να αγχωνομαι πολυ!
    σε μια φαση που περασα με εντονο στρες επαθα υποτροπη με υπομανιακο επεισοδιο ,παροτι η γιατρος μου μου ειχε διπλασιασει την δοση των φαρμακων δεν καταφερα να μην κανω εισαγωγη!
    τελικα πρεπει να ζουμε σε ενα περιβαλον χαλαρο χωρις στρες,αυτο εχω καταλαβει απο τον εαυτο μου!
    τον υπολοιπο καιρο εκτος απο των εντασεων (των μανιακων η'υπομανιακων επεισοδιων) βρισκομαι συνεχεια σε καταθλιψη,δεν ξερω αν και οι υπολοιποι διπολικοι ησαστε σε αυτη την φαση!!

ΟΙπιστες οδηγιες κακο μου καναν "υποτροπεες" γλιτωσα πολλές με εγκαιρη μικρη δοση.Εδειξε και η συνεχιση τι προβληματα μου κανε.Πάντως παρατηρω οτι πριν με επαιρνε να κάνω κοψιματα ασυνεχειες πριν υπερθεραπευτω δηλαδη.Άρα πιστεύω ειναι θέμα δοσης και σωστης στιγμης λίψης ή και αρχής, αυξησης κλπ (και καλου φαρμακου) το να μην δρα καλα το χαπι.Αλλα και γνωσης μηχανισμων του φαρμακου (και γενικώς)

επισης ο μηχανισμος δρασης τους βγαινει απο υπεραπλουστευμένη λογική πως να αφαιρεσει schizophrenic like symptoms απο ποντικάκια :p http://www.youtube.com/watch?v=B4kvmIAZITo#t=919