ΕΙΜΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 56
    Senior Member

ΕΙΜΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ!!!

Ηθελα να ρωτησω ολους εσας που εχετε διπολικη διαταραχη εαν εισαστε καλα;
    εαν αισθανεστε καλα!
    εγω ειμαι συνεχεια σε καταθλιψη και σε απαθεια!
    περνω αντικαταθλιπτικα και εκανα χρονια ψυχοθεραπεια,μεχρι που βαρεθηκα και την σταματησα!
    το βασικο μου προβλημα ειναι οτι δεν θελω να βγω απο το σπιτι και δεν βγαινω καθολου!
    θα μου πειτε να κανω προσπαθεια να βγω!
    αφου δεν θελω πωσ να βγω;
    εβγαινα μια φορα την εβδομαδα που πηγαινα στην ψυχολογο,τωρα δεν παω και σε αυτη οποτε παει και η μια φορα την εβδομαδα!
    πεστε μου ειμαι η μονη η'υπαρχουν και αλλοι που αισθανονται ετσι;

Senior Member
    Νομιζω οτι ειναι προφανες οτι δεν εισαι η μονη που αισθανεται ετσι. Η αγωγη δεν σε βοηθαει; Οσο για την ψυχοθεραπεια, ισως πρεπει να δοκιμασεις με καποιον αλλο ψυχολογο; Παρεα εχεις για να βγεις Μαρια;

Senior Member
    η αγωγη δεν με βοηθαει!δεν νομιζω το προβλημα να ειναι του ψυχολογου,δικο μου ειναι!
    αλλαξα αναγκαστικα ψυχολογο μετα απο 5 χρονια γιατι μετακομισε και στην καινουργια που πηγαινα για ενα χρονο ,αυτο ηταν το βασικο προβλημα που σηζηταγα οτι δεν βγαινω!
    παρεα εχω για να βγω,ειμαι παντρεμενη(απορω πως αντεχει ακομα και δεν την εχει κανει ο αντρας μου!).
    αρνουμε στο να βγω!δεν ξερω γιατι;
    λες και μου λενε οτι θα με πανε στο αποσπασμα!
    ουτε το τηλεφωνο δεν σηκωνω πολλες φορες!
    ουτε να ερθουν φιλες στο σπιτι θελω!

Senior Member
    Μαρια δεν ξερω λεπτομερειες αλλα αμα εσυ γουσταρεις να μενεις μεσα που ειναι το προβλημα? κατσε μεσα οσο θελεις. Δεν ενοχλεις κανεναν. Δεν ειναι οτι σε κραταει μεσα καποιος δια της βιας. Βρες την ακρη με τη διπολικη με τους γιατρους κλπ, αλλα μη τρελενεσε κιολας. Εγω ξερω και ατομα μια χαρα που ειναι σπιτογατοι και δε γουσταρουν να βγαινουν ουτε για σουπερ μαρκετ και αλλοι που το σπιτι δε τους βλεπει ουτε για υπνο. Πρεπει να γινουνε ολοι το ιδιο? Αμα αισθανεσαι καλυτερα να παραμενεις μεσα, γιατι να πιεζεσαι για το αντιθετο?
    Last edited by kerasi; 31-03-2014 at 01:27.

Senior Member
    Κοπελα μου οσο ειχα καταθλιψη ουτε εγω ηθελα να βγαινω κοιταξε τον εαυτο σου κ με τον καιρο αρχισε να βγαινεις με τους δικους σου κ να κανεις δραστηριοτητες γενικα,ειναι λογικο στην φαση που εισαι αλλα κινητοποιησου!

Senior Member
    Και μενα δεν θα με χαλαγε να μενα σπιτι, με την προυποθεση να χα κανα 10γραμμο μαυρο τη μερα και να λιωνα, ασε που θα απεφευγα και τις συγκινησεις χαχαχα

Σκεψου ενα ομορφο μερος στον τοπο που μενεις και καθησε λιγη ωρα εκει, εστω και κανενα μισαωρο. Και καθως λες πως δεν θελεις ουτε φιλες να δεχτεις σπιτι σου, διαλεξε ενα μερος που να μην εχει κοσμο και απλως αραξε... Μη συνδυαζεις το εξω με δουλειες ή κοινωνικες συναναστροφες, αφου ειναι κατι που δε θελεις αυτη τη στιγμη. Την πρωτη φορα ισως να το κανεις με το ζορι... Δοκιμασε το ομως, μπορει να σου αρεσει! Προσωπικα, οταν με πιανουν οι μαυριλες και δε θελω κανεναν διπλα μου, πηγαινω στο βουνο και χαλαρωνω! Καθομαι λιγακι εκει, βλεπω την ομορφια που υπαρχει γυρω μου και γαληνευει η ψυχη μου! Βρες ενα αναλογο μερος και για σενα! Σιγουρα θα υπαρχει, οπου κι αν ζεις!

Senior Member
    Quote Originally Posted by katerinaki123 View Post
    Σκεψου ενα ομορφο μερος στον τοπο που μενεις και καθησε λιγη ωρα εκει, εστω και κανενα μισαωρο. Και καθως λες πως δεν θελεις ουτε φιλες να δεχτεις σπιτι σου, διαλεξε ενα μερος που να μην εχει κοσμο και απλως αραξε... Μη συνδυαζεις το εξω με δουλειες ή κοινωνικες συναναστροφες, αφου ειναι κατι που δε θελεις αυτη τη στιγμη. Την πρωτη φορα ισως να το κανεις με το ζορι... Δοκιμασε το ομως, μπορει να σου αρεσει! Προσωπικα, οταν με πιανουν οι μαυριλες και δε θελω κανεναν διπλα μου, πηγαινω στο βουνο και χαλαρωνω! Καθομαι λιγακι εκει, βλεπω την ομορφια που υπαρχει γυρω μου και γαληνευει η ψυχη μου! Βρες ενα αναλογο μερος και για σενα! Σιγουρα θα υπαρχει, οπου κι αν ζεις!
    oπως το περιγραφεις ωραιο ακουγετε!
    βεβαια στο κεντρο της αθηνας(καλλιθεα)να βρω κατι τετοιο δεν υπαρχει!
    πρεπει να παρω τα βουνα(χιλιομετρα μακρια)!
    σε ευχαριστω πολυ παντως!

Μαρία πιστεύω πως μένεις μέσα στο σπίτι γιατί κάποιοι δικοί σου άνθρωποι σου παρέχουν αυτή την άνεση.... Ενώ αν για παράδειγμα σου λέγανε δεν πάμε εμείς να σου πληρώσουμε το τηλέφωνο, το ίντερνετ, το φως, το φαγητό που τρώς, τα φάρμακα που παίρνεις κάποια στιγμή θα έπαιρνες την απόφαση να βγεις. Και θα έβγαινες έστω φοβισμένη γιατί εκεί θα υπερίσχυε το αίσθημα της επιβίωσης, το αίσθημα της πείνας. Αν θες πραγματικά να βοηθήσεις τον εαυτό σου τότε πρέπει να πεις στους γύρω σου να σταματήσουν να σου παρέχουν αυτές τις εξυπηρετήσεις για να αναγκαστείς να σηκωθείς και να βγεις έξω. Να κάνεις αυτά τα πολύ μικρά πράγματα στη ζωή. Να ψάξεις για παράδειγμα για τα φάρμακα σου... που σου τα δίνουν έτοιμα....

Σίγουρα υπάρχουν άτομα σε αυτό το πλανήτη τα οποία πάσχουν από την ίδια νόσο και δεν έχουν κανένα γύρω τους να τους βοηθήσει. Αυτοί τι κάνουν κλείνονται στο σπίτι; για πόσο καιρό; Πόσο καιρό θα αντέξει κάποιος να μένει χωρίς φαί; Αυτό σου το λέω για να δεις πως επειδή κάποιοι σου παρέχουν ευκολίες στη ζωή σου εσύ το θεωρείς σύμπτωμα ενώ μπορεί να μην είναι έτσι και η λογική επιβάλλει πως σίγουρα δεν είναι έτσι...

Επίσης έχω να σου προτείνω ένα πολύ ωραίο μέρος να πας έστω για 10 λέπτα, πολύ κοντά σε σένα το οποίο πίστεψε με θα σε κάνει να νιώσεις καλά.... Πήγαινε μια βόλτα μέχρι το Τροκαντερό ή μέχρι το πάρκο του Φλοίσβου.... και πέρασε λίγη ώρα εκεί πέρα να αλλάξεις λίγο τις συνήθειες σου. Θα δεις πως ο ήλιος ειναι θαυματουργός στη ψυχολογία μας και στη διάθεση μας...

Σκέψου πως υπάρχουν πολλά άτομα σαν και σένα που ζούνε στην Αγγλία και δεν έχουν αυτο το θείο δώρο ήλιο και θαλασσα μαζι.... που εσένα η τοποθεσία σου, σου το παρεχει απλοχερα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by New_Beginning View Post
    Μαρία πιστεύω πως μένεις μέσα στο σπίτι γιατί κάποιοι δικοί σου άνθρωποι σου παρέχουν αυτή την άνεση.... Ενώ αν για παράδειγμα σου λέγανε δεν πάμε εμείς να σου πληρώσουμε το τηλέφωνο, το ίντερνετ, το φως, το φαγητό που τρώς, τα φάρμακα που παίρνεις κάποια στιγμή θα έπαιρνες την απόφαση να βγεις. Και θα έβγαινες έστω φοβισμένη γιατί εκεί θα υπερίσχυε το αίσθημα της επιβίωσης, το αίσθημα της πείνας. Αν θες πραγματικά να βοηθήσεις τον εαυτό σου τότε πρέπει να πεις στους γύρω σου να σταματήσουν να σου παρέχουν αυτές τις εξυπηρετήσεις για να αναγκαστείς να σηκωθείς και να βγεις έξω. Να κάνεις αυτά τα πολύ μικρά πράγματα στη ζωή. Να ψάξεις για παράδειγμα για τα φάρμακα σου... που σου τα δίνουν έτοιμα....

Σίγουρα υπάρχουν άτομα σε αυτό το πλανήτη τα οποία πάσχουν από την ίδια νόσο και δεν έχουν κανένα γύρω τους να τους βοηθήσει. Αυτοί τι κάνουν κλείνονται στο σπίτι; για πόσο καιρό; Πόσο καιρό θα αντέξει κάποιος να μένει χωρίς φαί; Αυτό σου το λέω για να δεις πως επειδή κάποιοι σου παρέχουν ευκολίες στη ζωή σου εσύ το θεωρείς σύμπτωμα ενώ μπορεί να μην είναι έτσι και η λογική επιβάλλει πως σίγουρα δεν είναι έτσι...

Επίσης έχω να σου προτείνω ένα πολύ ωραίο μέρος να πας έστω για 10 λέπτα, πολύ κοντά σε σένα το οποίο πίστεψε με θα σε κάνει να νιώσεις καλά.... Πήγαινε μια βόλτα μέχρι το Τροκαντερό ή μέχρι το πάρκο του Φλοίσβου.... και πέρασε λίγη ώρα εκεί πέρα να αλλάξεις λίγο τις συνήθειες σου. Θα δεις πως ο ήλιος ειναι θαυματουργός στη ψυχολογία μας και στη διάθεση μας...

Σκέψου πως υπάρχουν πολλά άτομα σαν και σένα που ζούνε στην Αγγλία και δεν έχουν αυτο το θείο δώρο ήλιο και θαλασσα μαζι.... που εσένα η τοποθεσία σου, σου το παρεχει απλοχερα...
    Το θεωρεις πλεονεκτημα το να ειναι καποιος κλεισμενος σε ενα σπιτι;
    γιατι για μενα δεν ειναι!
    για μενα ειναι αρρωστο!
    αν το θεωρουσα πλεονεκτημα θα ημουν μια χαρα και ευτυχισμενη!
    το να μην με νοιαζει αν εχει εξω ηλιο η'αν βρεχει,αν καν δεν το προσεχω!δεν με κανει να αισθανομαι υγειης!
    το να μην βγαινω καν στο μπαλκονι μου να απολαυσω τον ηλιο που λες γιατι δεν με γεμιζει με κανει δυστιχισμενη!
    στο να θελω να αισθανθω πραγματα που παλια αισθανομουν και να γινω οπως ημουν παλια,εχει γινει για μενα πια ενα απιαστο ονειρο!
    δεν εχω πια ονειρα στην ζωη μου,δεν ελπιζω σε τιποτα!
    αυτο για μενα ειναι τραγικο!
    καποτε αισθανομουν δυνατη και οτι δεν με τρομαζει τιποτα!
    τωρα αισθανομαι τοσο αδυναμη που δεν αντεχω να σκεφτω και το πιο μικρο!
    προτιμω να μην σκεφτομαι!προτιμω να ειμαι σε απαθεια!
    αισθανομαι τοσο κουρασμενη απο την ζωη!!
    σικωνομαι το πρωι και σερνομαι!!
    δεν περημενω να με καταλαβει καποιος!
    αν δεν το βιωσεις κατι δεν μπορεις να το καταλαβεις οσο και να προσπαθησεις!
    ειναι φυσιολογικο!

Banned
    Quote Originally Posted by ΜΑΡΙΑ1967 View Post
    Το θεωρεις πλεονεκτημα το να ειναι καποιος κλεισμενος σε ενα σπιτι;
    γιατι για μενα δεν ειναι!
    για μενα ειναι αρρωστο!
    αν το θεωρουσα πλεονεκτημα θα ημουν μια χαρα και ευτυχισμενη!
    το να μην με νοιαζει αν εχει εξω ηλιο η'αν βρεχει,αν καν δεν το προσεχω!δεν με κανει να αισθανομαι υγειης!
    το να μην βγαινω καν στο μπαλκονι μου να απολαυσω τον ηλιο που λες γιατι δεν με γεμιζει με κανει δυστιχισμενη!
    στο να θελω να αισθανθω πραγματα που παλια αισθανομουν και να γινω οπως ημουν παλια,εχει γινει για μενα πια ενα απιαστο ονειρο!
    δεν εχω πια ονειρα στην ζωη μου,δεν ελπιζω σε τιποτα!
    αυτο για μενα ειναι τραγικο!
    καποτε αισθανομουν δυνατη και οτι δεν με τρομαζει τιποτα!
    τωρα αισθανομαι τοσο αδυναμη που δεν αντεχω να σκεφτω και το πιο μικρο!
    προτιμω να μην σκεφτομαι!προτιμω να ειμαι σε απαθεια!
    αισθανομαι τοσο κουρασμενη απο την ζωη!!
    σικωνομαι το πρωι και σερνομαι!!
    δεν περημενω να με καταλαβει καποιος!
    αν δεν το βιωσεις κατι δεν μπορεις να το καταλαβεις οσο και να προσπαθησεις!
    ειναι φυσιολογικο!
    ολα αυτα τα αισθανεσαι λογω καποιας διαγνωσμενης απο ειδικο ασθενειας η για αλλους λογους;;
    γιατι αν ειναι απο καποια ασθενεια εγω προσωπικα δεν μπορω ν σε βοηθησω

Senior Member
    Kι εγώ έχω πελαγώσει στη ζωή μου και καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά ο μόνος δρόμος είναι η δράση και μετά ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται! Πήγαινε μια βόλτα στη θάλασσα έστω και μόνη, σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα. Έχεις μήπως πνευματικό? Ώρα να αποκτήσεις! Και μπορείς να πας σε ένα πάρκο και να παρατηρείς τα φυτά ή να φροντίσεις ένα ζώο. Δεν είναι εύκολο αλλά αν αρχήσεις κάτι θα βγει

Banned
    μαρια θα σου προτηνα να ξεκινήσεις τα 12 βηματα αυτογνωσίας, θα σε βοηθησουν νομιζω παρα πολύ, αφου εχουν σχεση κι με τετοια θεματα, είναι κι τσαμπα αφου μπορεις να τα κανεις μονησου, τα μονα εξοδα είναι ένα μεγαλο τετραδιο κι ενας στιλος !!
    δοκιμαστω !! δεν εχεις να χασεις τυποτα, αν θελεις, αν δεν τα βρεις στο νετ πεςμου να προσπαθήσω να στα σκαναρω κι να στα στειλω.
    ευχομαι να βρεις την αρμονια στην ψυχησου, η χαρες και οι λυπες είναι αισθηματα που θα τα εχουμε παντα στην ζωη μας, απλα οι λυπες ερχοντε από μονες τους, ερχοντε χωρις να τις "καλεσουμε" ενώ οι χαρες, πρεπει να παμε εμεις σε αυτές! πρεπει να τις κυνηγήσουμε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by κοπέλα93 View Post
    ολα αυτα τα αισθανεσαι λογω καποιας διαγνωσμενης απο ειδικο ασθενειας η για αλλους λογους;;
    γιατι αν ειναι απο καποια ασθενεια εγω προσωπικα δεν μπορω ν σε βοηθησω
    σε ευχαριστω για την προσφορα στο να με βοηθεισεις!
    εχω διπολικη διαταραχη κια περνω αγωγη για αυτο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Kι εγώ έχω πελαγώσει στη ζωή μου και καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά ο μόνος δρόμος είναι η δράση και μετά ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται! Πήγαινε μια βόλτα στη θάλασσα έστω και μόνη, σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα. Έχεις μήπως πνευματικό? Ώρα να αποκτήσεις! Και μπορείς να πας σε ένα πάρκο και να παρατηρείς τα φυτά ή να φροντίσεις ένα ζώο. Δεν είναι εύκολο αλλά αν αρχήσεις κάτι θα βγει
    πνευματικο δεν εχω,δεν τα πηγαινα ποτε καλα με την θρησκεια να σου πω την αληθεια.
    προσπαθησα να βρω κατι αλλο που να εχει σχεση με τον πνευματισμο και να παρω βοηθεια απο αυτο αλλα μεχρι στιγμης δεν δει αποτελεσμα.
    οσο για τα ζωακια εχω 3 για να φροντισω.
    σε ευχαριστω παντως!

Page 1 of 4 123 ... LastLast