Results 1 to 4 of 4
Thread: Τελειομανής
-
01-04-2014, 01:26 #1
Τελειομανής
Είμαι μαθητρια και έχω εμμονή με την τελειοτητα . Όλη μου τη ζωή προσπαθώ να υπερβώ το φυσιολογικό, πράγμα που με οδήγησε σε διτροφοψυχολογικες διαταραχες .Εχω πέντε κιλά παραπάνω αλλά επειδή κάνω κλασσικό χορό με προτρέπουν έντονα να χάσω. Αυτό όλο γυρίζει εναντίον μου , μισώ τον εαυτό μου και βρίσκομαι συνεχώς σε μια διαμάχη. Δεν μπορώ να ξεφύγω και είμαι μόνιμα μελαγχολική..δοκιμάζω να κάνω νέες σκέψεις αλλά τίποτα δεν βοηθάει
Γιατί έχω πάθει αυτή την ψύχωση με τη τελειότητα ? νιώθω τόσο άπληστη που θέλω σε όλα να τα καταφέρνω τέλεια... Όλο αυτό κάπου έπρεπε να ξεσπάσει.. Και ξέσπασε στο φαγητο. Το πρόβλημα εξωτερικά δεν είναι τραγικό αλλά εσωτερικά με κατατρώει. Δεν αντέχω άλλο και έχω γίνει απίστευτα φορτική για τους γύρω μουLast edited by Mariaaa; 01-04-2014 at 01:59.
- 01-04-2014, 02:04 #2
Κοπελα μου δεν υπαρχει το τελειο,5 κιλα παραπανω δεν ειναι κατι τρομερο,σωματικα πιστευω εισαι μια χαρα,ψυχολογικο ειναι το ολο θεμα λογω εντονου στρες φοβου αποτυχιας επιθυμια για τελειο κτλπ... δες το αν θελεις μαζι με εναν ειδικο,αφοσιωσου στην παρεα σου κ σε πραγματα που σε βοηθουν να ξεφευγεις,πες στους γονεις σου οτι προσπαθεις το καλυτερο μην σε πιεζουν περισσοτερο,οσο ειναι νωρις φροντισε τον εαυτο σου μην εξελιχθει ολο αυτο σε νευρικη ανορεξια θα καταστρεψεις τον οργανισμο σου!Εισαι πολυ μικρη για να σκεφτεσαι διαιτες κ τετοια κ στην φαση που εξελισεσαι επομενως πρεπει να τρως λιγο απο ολα ισοροποιημενη διατροφη για να εισαι μελλοντικα μια υγιης ενηλικας
01-04-2014, 02:44 #3
Είμαι μαθητρια και έχω εμμονή με την τελειοτητα
01-04-2014, 12:57 #4
Είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο άτομα με διατροφικές διαταραχές να προέρχονται είτε από το χώρο του αθλητισμού,
ειδικά του πρωταθλητισμού, άσε πια την ενόργανη, είτε από το χώρο του χορού. Ειδικά του κλασσικού. Οι αναλογίες περνάνε από κρισάρα.
Αν ο χώρος σε ζορίζει, είτε αλλάζεις χώρο, είτε αλλάζεις εσύ. Σε περίπτωση μάλιστα διατροφικής διαταραχής, εγώ θα επέλεγα να φύγω άμεσα.
Αλλά εγώ είμαι εγώ και αυτή είναι δική σου απόφαση. Μπορείς σίγουρα να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό σε ΔΔ, καθώς επίσης να κάνεις την αρχή να γνωρίσεις
εσύ η ίδια το πρόβλημα πολύ καλά, μέσω ψαξίματος σε ό,τι αφορά, εμπειρίες προσώπων, γνώμες, απόψεις, πληροφορίες, υλικό, εξελίξεις.
Μπορεί να έχεις δίκιο για το ότι ξέσπασε στο φαγητό, ενώ θα μπορούσε και αλλού φυσικά. Δεν είναι αξεπέραστο όμως, και σίγουρα θα υπάρχουν
και πισωγυρίσματα στο ταξίδι σου για την ανάρρωση, αν το αποφασίσεις, να προετοιμαστείς λοιπόν και γι αυτά.
Χρησιμοποίησε την τάση για αυτοπειθαρχία που πιθανότατα σε χαρακτηρίζει για το δρόμο προς τη χαρά και όχι προς την αυτοτιμωρία.Be warned. My shite detector is on high alert.
Μήπως 'παλεύουμε' για ανακούφιση και όχι για αποτέλεσμα;...
26-06-2025, 19:46 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή