Results 1 to 15 of 41
Thread: Το ψυχογραφημα των τρολλ
-
18-02-2014, 21:05 #1
Το ψυχογραφημα των τρολλ
http://tvxs.gr/news/internet-mme/psyxografima-ton-trols
Έχουν γραφτεί πολλά για την πρακτική του trolling στο Ίντερνετ. Ωστόσο μια νέα ψυχολογική έρευνα που μελετά την προσωπικότητα των ίδιων των trolls, έρχεται να ταράξει τα νερά, καθώς διαπιστώνει ότι το trolling έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον σαδισμό, την ψυχοπάθεια και τον μακιαβελισμό.Η έρευνα του Erin Buckel από το Πανεπιστήμιου της Μανιτόμπα του Καναδά, την οποία διεξήγαγε σε συνεργασία με δύο συναδέλφους του, προσπάθησε να διερευνήσει εάν η τα άτομα που κάνουν «trolling» στο Διαδίκτυο έχουν ένα από τα εξής τέσσερα χαρακτηριστικά της λεγόμενης «Σκοτεινής Τετράδας»:
- Μακιαβελισμός (προθυμία να χειραγωγήσει και να εξαπατήσει τους άλλους)
- Ναρκισσισμός
- Ψυχοπάθεια (έλλειψη ενοχών και ενσυναίσθησης)
- Σαδισμός (ευχαρίστηση από τον πόνο άλλων ανθρώπων).
Στη μελέτη διαπιστώνονται συσχετίσεις, κάποιες φορές ιδιαίτερα σημαντικές, μεταξύ αυτών των χαρακτηριστικών προσωπικότητας και τη συμπεριφορά των trolls. Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, ο συνολικός χρόνος που περνάει ένας χρήστης σχολιάζοντας στο Διαδίκτυο ανά ημέρα, σχετίζεται με τα χαρακτηριστικά της «Σκοτεινής Τετράδας», εκτός του ναρκισσισμού.
Οι ερευνητές «εντόπισαν» τα trolls με διάφορους τρόπους. Ένας εξ αυτών ήταν απλώς ρωτώντας τους συμμετέχοντες στην έρευνα «τι απολαμβάνουν περισσότερο» όταν μπαίνουν σε ιστοσελίδες όπου μπορούν να σχολιάσουν. Οι πέντε πιθανές απαντήσεις ήταν οι εξής: «η συζήτηση για θέματα τα οποία θεωρείς σημαντικά», «η κουβέντα με άλλα άτομα», «να κάνεις νέους φίλους», «να κάνεις trolling» και «άλλο».
Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται η αντιστοιχία των διαφορετικών απαντήσεων για τις προτιμήσεις αναφορικά με τον online σχολιασμό με τις απαντήσεις σε ερωτήσεις που «εντοπίζουν» τα χαρακτηριστικά της «Σκοτεινής Τετράδας»:
Μόνο το 5,6% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι απολαμβάνουν το trolling.Αντίθετα, το 41,3% των χρηστών του Ίντερνετ ήταν «μη σχολιαστές», δηλαδή δεν τους άρεσε να σχολιάζουν online. Επομένως, τα trolls αποτελούν μία μειονότητα των διαδικτυακών σχολιαστών και μια ακόμη μικρότερη μειοψηφία του συνόλου των χρηστών του Διαδικτύου. Πάντως, οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι η συσχέτιση μεταξύ του σαδισμού και του trolling ήταν η ισχυρότερη και ότι οι σαδιστές γίνονται troll επειδή από αυτό αντλούν ευχαρίστηση. «Trolls και σαδιστές αισθάνονται μια σαδιστική ικανοποίηση όταν οι άλλοι δυσφορούν», γράφουν οι ερευνητές. «Οι σαδιστές θέλουν απλώς να διασκεδάσουν… και το Ίντερνετ είναι η παιδική τους χαρά!», αναφέρουν.
Η έρευνα αυτή έρχεται τη στιγμή που πολλές ιστοσελίδες, ιδιαίτερα μεγάλων μέσων, ολοένα και περισσότερο ψάχνουν τρόπους να αντιμετωπίσουν την συμπεριφορά των trolls. Πέρυσι, το «Popular Science» απομάκρυνε εντελώς τα σχόλια, επικαλούμενο μια έρευνα για τις βλαβερές συνέπειες του trolling και το Youtube έλαβε επίσης μέτρα για να μειώσει τα trolls.
Ωστόσο, ο συγγραφέας της μελέτης, Erin Buckel, δεν είναι τόσο βέβαιος ότι αυτή η λύση είναι ρεαλιστική, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, «η γοητεία που ασκεί το trolling στους σαδιστές -οι οποίοι προφανώς δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να εκφράσουν τα σαδιστικά τους ενδιαφέροντα με έναν κοινωνικά επιθυμητό τρόπο- μπορεί να αποδειχθεί πολύ ισχυρή».
Disclaimer : Το θεμα το ανοιξα επειδη το βρηκα ενδιαφερον , μην ακουσω κανενα μελος να παραπονιεται . . .
- 18-02-2014, 22:04 #2
Μας προσβάλεις με αυτά τα πράγματα!!!!
AX00XX0AAX0AX0AX0AX0AX0AX0XA0
Σαν gamer πρώτο άκουσα την ορολογία,πριν καμια 10aria χρονια,wow εποχή,και πέρα από κάθε ερευνα που μπορεί να κάνει ένα πανεπιστήμιο η κάποια επιστημονική ομάδα,μπορώ να πω πως η όλη φάση ξεκίνησε,μιας και ειδικά πωρωμένοι gamers βρίσκουν την ευκαιρία να βγάλουν από μέσα τους,μέσο του internet,ότι δεν μπορούν irl.
Γιατί?Γιατί,συνήθως irl έχουν φάει πολύ trolling από άλλους,και δεν μπορούσαν να αντιδράσουν,οποτε με την σειρά τους ξεσπάνε όπου μπορούν,άσχετα που αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σπάσιμο @@ διαφορων που απλά ανήκουν και αυτοί στον κόσμο των gamers.
E,από τα παιχνίδια,όπως και από τα anime,έχουν δημιουργηθεί διαφορες ορολογίες οι οποιες έχουν περάσει στον υπόλοιπο ιντερνετικό κόσμο,και έτσι,έχουν περάσει και στα διαφορα ήδη facebook κλπ,οποτε τα μάθατε και οι υπόλοιποι.
Και έτσι έγινε η ερευνα την οποια μόλις παρουσίασες.
Είναι θύματα όμως,κακοποιημένοι ψυχολογικά irl,αυτό δεν το ανέφεραν στην ερευνα,και αυτή ήταν η αφετηρία για τα σαδομαζοχιστικά τους προβλήματα στο internet...
"γιαυτο" και όλας,λέμε κάποιοι ότι,ότι βλέπεις στο internet είναι απλά γραμμένα από ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ πρόσωπα,so dont give a fuck...
Στα περισσότερα μέσα επικοινωνίας,μέσο internet υπάρχει το μαγικό κουμπάκι MUTE...
Η η επιλογή να κανεις προσωπικό ban σε κάποιον...
Η απλά μπορείς να του πεις μια μαλακια και να το βουλώσει,και αυτό λειτουργεί περίφημα,γιατί όπως irl ακόμα και στο internet τα "τρολλακια"(συνήθως "νερδακια") φοβούνται όταν ο άλλος αντιδράσει πολύ επιθετικά και βγάζουν τον σκασμό...
Απλά τα πράγματα...
Επίσης,πρέπει να μάθουμε ότι on the internet,men are men,women are men,and children are police officers looking for pedophiles...
18-02-2014, 22:12 #3
Εγω θα πω πως υπαρχουν κατηγοριες στα τρολ..
18-02-2014, 22:24 #4
Η ορολογια του τρολ εαν δεν κανω λαθος ξεκινησε απο πολυ πιο παλια εποχη usenet .... δεν ειμαι σιγουρος , το τρολινγκ ειναι ιδιαιτερα αποτελεσματικο σε τετοια μορφη επικοινωνιας ... μπαινεις να επικοινωνησεις και να μαθεις μια πληροφορια και διαβαζεις ενα καρο μαλακιες.
Το online gaming παλι ξεκινησε απο εποχη προ ιντερνετ με τις BBS εποχες 80's προλαβα λιγο απο αυτο ενα διαστημα που ημουν Αθηνα .... στα 90's .... τεσπα ωραιες εποχες και εντελως πληροφοριακα.
Οσο για τη παρον μελετη δεν ξερω κατα ποσο ειναι εγκυρη , αλλα ολοι μισουν τα τρολ (αμφιβαλλω αν και τα τρολ οταν δεν τρολαρουν και ψαχνουν πχ για πληροφοριες να ανεχονται τα αλλα τρολ:P) οποτε για να γινει αποδεκτη και η μελετη πρεπει να πεις τα χειροτερα για αυτη την κατηγορια ανθρωπων.
Για μενα το μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι ανθρωποι που τους αρεσει να καταστρεφουν εκει που οι αλλοι δημιουργουν , γιατι το να δημιουργησεις κατι ακομα και μια ενδιαφερουσα συζητηση θελει προσπαθεια , αλλα να την καταστρεψεις ειναι το μονο ευκολο και δεν ξερω τι ειδους ψυχοπαθολογια εχουν.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
18-02-2014, 22:26 #5
Aνδρεα , δεν πιστευω πως ολα τα τρολς τρολαρουν επειδη εχουν υποστει παρενοχληση στην κανονικη ζωη και βγαζουν τα απωθημενα τους στο νετ. Μια μεριδα πιστευω το κανει καθαρα για να σπασει πλακα. Και συμφωνω με αυτο που γραφει η ερευνα οτι ενα ποσοστο νιωθει ευχαριστηση απο αυτο.
"γιαυτο" και όλας,λέμε κάποιοι ότι,ότι βλέπεις στο internet είναι απλά γραμμένα από ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ πρόσωπα,so dont give a fuck...
18-02-2014, 22:28 #6
Οσο για τον ορο τρολ , εμφανιζεται πρωτη φορα στην σκανδιναβικη μυθολογια .
18-02-2014, 22:47 #7
Απλά ο "εξωτερικος" κόσμος δεν έχει φτάσει στο σημείο να αντιληφθεί όλες αυτές της κατηγοριες ακόμα,οποτε πρέπει να γίνουν πολλές έρευνες στο μέλλων.
Προσωπικά έχω μπει με φίλο σε site γνωριμιών με live chat και το παίζαμε γκόμενες,να δούμε ποσο ελεεινοί είναι κάποιοι,και το είδαμε...
ΠΕΙΝΑAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...
Και αυτό trolling είναι.
Από την άλλη δεν θα ζαλίζω τα @@ κανενός σε κάποιο chat κάνοντας spam,γιατί μου σπάει τα @@ όταν το κάνουν αυτό.
Άλλο είδος trolling.
Κατευθείαν μονο από αυτά τα 2,η μια ομάδα απλά έκανε μια πλακα για χάρη της μόρφωσης(αλλα ναι μπορείς να πεις πως υπήρχε σαδισμός,ήταν γελοίο να δεις ονομαζόμενους ΑΝΤΡΕΣ να παρακαλάνε σε τόσο αηδιαστικό επίπεδο μια "γυναικα"),η άλλη ομάδα,μιας και το κάνει συνεχεια,έχει ανάγκη από προσοχή,μάλλον...
Κάποιος άλλος μπορεί απλά να γουστάρει να παίζει θέατρο,εδώ το κάνουν τόσοι και τόσοι irl γιατί να μην το κάνουν στο internet?
Λογικό δεν είναι,ότι υπάρχει irl να περάσει στο internet,και λόγο απροσωπίας και δυνατότητας αποφυγής διαφορων ποινών να εξελιχτεί αυτό σε αηδιαστικά επίπεδα?
Πρέπει να κάνουν ερευνα πάνω στο trolling στα στρατόπεδα ανά των κόσμο...
Trolling στην δουλειά...
Trolling κατά την διάρκεια οδήγησης...
Έχεις δει κανέναν ποτε να ρίχνει χριστοπαναγίες σε κάποιον επειδή των προσπέρασε στο πεζοδρόμιο?
Εγώ δεν έχω δει,αλλα έχω δει πολύ κόσμο να κατεβάζει ξαφνικά @@ ,μόλις είναι πίσω από τιμόνι,και νιώθει την ασφάλεια του δικού του χώρου...
Να δουν τι σκατά παίζει με τους περισσοτερους,που μόλις αισθανθούν ασφάλεια,τότε βγάζουν καφρίλα,ενώ face το face είναι προβατάκια...
Πολλά είδη trolling...Irl και στο internet...
18-02-2014, 23:26 #8
18-02-2014, 23:38 #9
[QUOTE=betelgeuse;472108]Aνδρεα , δεν πιστευω πως ολα τα τρολς τρολαρουν επειδη εχουν υποστει παρενοχληση στην κανονικη ζωη και βγαζουν τα απωθημενα τους στο νετ.
Πιστεύω ότι όσοι το κάνουν σε μόνιμη βάση ναι έχουν θέματα από rl καταστάσεις,άσχετα που λένε ότι το κάνουν για πλακα πχ...
Το κανεις μια φορα,ntaks,γελάς,okay πάμε παρακάτω,δεν το κανεις συνεχεια χωρίς να έχεις κάποιο θέμα irl...
Παύει να είναι αστείο,μετά την πρώτη φορα...
Μετά απλά παίζεις με την μιζέρια του αλλου,πάλι και πάλι και πάλι,και εξελίσσεται αυτό σε μια μορφή cyber bullying στην τελική.
Άλλη μαλακια και αυτή...
Περίμεναν να αυτοκτονήσουν παιδάκια,για να γίνει κάποια ερευνα...
Δεν μπορούσαν απλά να ελέγξουν τι παίζει στα σχολεια irl,που παίζει bullying του κερατα για ότι νάνε θέματα...
Από τα ρούχα που φοράει ο αλλώς,μέχρι την εθνικότητα,το βάρος,την εμφάνιση,και ότι άλλη μαλακια μπορεί να κατεβάσει ένα μυαλό εκπαιδευμένο ότι πρέπει να είσαι έτσι,να λειτουργείς έτσι,να ντύνεσαι έτσι,και ότι είναι διαφορετικό είναι κατώτερο...
Όπως ερευνα(από της ελάχιστες σωστές)που έδειχνε παιδάκια στην αμερική,να απαντάνε,ενώ έχουν μπροστά τους 2 κούκλες μια λευκη και μια μαύρη,άσχετος την δικη τους φυλή ότι το λευκό είναι όμορφο και το μαύρο είναι άσχημο,και το λευκό είναι καλο και το μαύρο είναι κακό...
Σώπαινε κοινωνία...
Ξεκινάει το mind fuck από γεννησιμιού...
18-02-2014, 23:45 #10
εμενα μου φαινετε καπως υπερβολικο το ολο θεμα ισως επιδη απο φυσικου μου δε μπορω να με φανταστω να κανω ολοκληρη μελετη για καπιον που εχω συμπερανει οτι δε με ενδιαφερουν οσα λεει κ απλα δε θα ποσπαθουσα να τον αντιμετωπισω ολο αυτο απλα η θα το επερνα στη πλακα η θα μουν στο κοσμο μου απλα αλλα αντιθετα θα εκανα ολοκληρη μελετη για καπιον που με ενδιαφερουν οι αποψεις του για το πως θα του μιλησω
θα μπορουσε πχ να ειχα φτιαξει ενα θεμα που να ελεγε η ψυχολογια οσων με ενδιαφερουν αυτο ναι αξιζει το κοπο να απασχολισει το μυαλο μου...
18-02-2014, 23:52 #11
- In this old house where every door is open
Το ψυχογράφημα των τρόλ ειναι απλό. ΕγΩ πολλές φορές έχω βαρεθει να ανοίξω αληθινό θέμα ή να απαντήσω σε κάποιον που ήθελα όντως να το κάνω είχα κάτι να πω. Τα τρόλ δε βαριούνται. Έχουν αντιθέτως πολλή όρεξη να ανοίγουν θέματα, και μάλιστα φανταστικά, κ να συνομιλούν με τα πολλαπλά τους προφίλ ή να λένε καφριλες απλά για να ειναι κάφροι. Συμπέρασμα, έχουν χρόνο, δεν έχουν ευχάριστα κ δημιουργικά πράγματα να κάνουν, ειναι μόνοι. Επίσης, έτσι πετυχαίνουν κάποιος να τους δώσει σημασία, άρα στην πραγματική ζωή δεν τους δίνουν σημασία, καθώς είπαμε πριν ειναι μόνοι. Επίσης αποκτά μια έξαψη η ζωή τους, γιατί η καθημερινότητα τους μοιάζει με τη γραμμή του πεθαμένου ατό καρδιογράφημα.
Έχω γνωρίσει άνθρωπο που τρολαρε κ τρολαρει σε διάφορα μέσα και ναι ηταν αντικοινωνικός. Δεν είχε συναίσθηση οτι μπορεί να έσπαγε τα νεύρα κάποιων. Η μάλλον είχε αλλά γέλαγε με αυτό, δεν είχε τύψεις ή κάποια ενσυναισθηση.
18-02-2014, 23:59 #12
Σαφως εχουν ελλειψη προσοχης και απουσια ζωης οταν το κανουν μονιμα..Το εχουμε δει και εδω!Το μονο ευκολο ειναι να τρολλαρει καποιος..Αλλα τελικα δεν τρολλαρει μονο αυτη που λεει οτι εκλεψε τον γκομενο της φιλης της στην εκκλησια με το παλιο.τρολλαρουν και αυτοι που συνεχιζουν να απαντανε σοβαρα!Γι'αυτο θεωρω οτι υπαρχουν κατηγοριες τρολακιων :P
19-02-2014, 00:04 #13
Δεν είχε συναίσθηση οτι μπορεί να έσπαγε τα νεύρα κάποιων.
ουτε (αν ειναι ποτε δυνατον) θα περιμενα οι αλλοι να εχουν τυψεις για κατι σχετικο με εμενα εκτος αν αποφασιζα να τους παρω στα σοβαρα κατοπιν δικης μου θελησης
19-02-2014, 00:08 #14
19-02-2014, 01:40 #15