Πως να βρω έναν αξιολογο ψυχολογο; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 66
    Ο συνάδελφος έλεγε τα ίδια σε όλες, αυτό καταλαβαίνω τώρα.. Και ήξερε τι θέλουν να ακουσουν για να μας ρίξει και παράλληλα να είναι ξεκάθαρος....
    Πολύ άσχημος άνθρωπος.. Ο σύζυγος είναι ένας δυσκολος άνθρωπος, πιεστικός, αυταρχικός. Ποτέ δεν με είχε σε υπόληψη. Είχα σκεφτεί πολλές φορές να χωρίσω αλλα σκεφτόμουν τα παιδιά μου που ήταν μικρά.
    Τώρα σκέφτομαι ότι αν χωρόσω θα είμαι μόνη μου. Τα παιδιά μου έχουν μεγαλωσει και ήδη έχουν αρχίσει να φεύγουν απο το σπίτι.
    Και εγώ να χωρίσω και να κάνω τι; θα είμαι ένας κούκος στους 4 τοίχους. και τα χρόνια έχουν περάσει.. Και αυτό με στεναχωρεί περισσότερο

Καταλαβαίνω την λογική των πραγμάτων, όμως πλέον λειτουργεί και η καρδιά. Το ακουγα που το έλεγαν αλλα δεν το είχα ξανανιώσει αυτο το πράγμα.
    που να με πιασει πριν, αλλα τώρα καταλαβαίνω

Senior Member
    Ακριβως αυτο που σου ειπα, ειναι κακος ο γαμοςο σου και πηρες ολες τις κακες αποφασεις. Μια ειναι τα παιδια μικρα, μια θα μεινεις μονη σου. Μπηκες σε ενα φαυλο κυκλο απλα γιατι δνε εδωσες τελος στον γαμο σου οταν επρεπε, αλλα δεν ειναι αργα για να το κανεις. Τι παει να πει οτι θα μεινεις μονη σου; Γιατι εισαι τοσο σιγουρη οτι δεν θα βρεις συντροφο; Στο κατω κατω ηδη εισαι μονη σου, για αυτο και η ψυχολογια σου ειναι κακη. Ξεκινα και κοιτα πρωτα απο ολα τον εαυτο σου ddd, και ο συντροφος θα ερθει. Αν ομως παραμεινεις σε μια κακη κατασταση μονο χειροτερα μπορουν να γινουν τα πραγματα, καλυτερα οχι. Το καταλαβαινω οτι εισαι γεματη ανασφαλειες τωρα, αλλα καταλαβε και εσυ οτι δεν ειναι οι ανασφαλειες ουτε βασισμενες σε λογικα κριτηρια αλλα ουτε και παντοτινες. Κανε βηματακια για να κανεις τη ζωη σου καλυτερη.

Skropi ευχαριστώ για την απάντηση σου. Τώρα βλέποντας το παρελθόν θα έπρεπε να είχα λήξει το γάμο μου τότε που μπορούσα.
    Πλέον δεν έχω ένα στήριγμα, μία φίλη, ούτε τα παιδιά μου. Γιατί δεν θέλω να γίνομαι βάρος (στα παιδιά μου), και εκτός
    αυτού κάποια στιγμή θα κάνουν οικογένειες και παιδιά, εγώ τότε τι θα κάνω; Όταν θα φύγουν απο το σπίτι θα είμαι μόνη μου.
    Και δεν θα έχω έναν άνθρωπο να πω μια κουβέντα. Εκτός αυτού για να χωρίσω σημαίνει οτι θα φύγω απο το σπίτι μου και που θα παω;
    Εδω δεν ξέρω εαν θα έχω τη δουλειά μου αυριο-μεθαυριο. Είμαι μεγάλη γυναίκα πια, όχι 30 χρονών...

Senior Member
    Καλα δεν ειναι απαραιτητο να χωρισεις με το συζυγο. Αλλωστε δες τα γνωστα σου ζευγαρια, τι ποσοστο γαμων ειναι ευτυχισμενοι πιστευεις? το 1%? πολυ ειπα. Μπορειτε να ζειτε μεσα απο καποιους κωδικες καπως αρμονικα οσο γινεται.

kerasi αυτό προσπαθώ. Ξέρω μανάδες απο τις φιλενάδες των παιδιών μου που έχουν χωρίσει και τώρα δεν είναι καλά, με βαριά κατάθλιψη.
    Προσπαθώ να κάνω πράγματα για μένα και να γνωρίσω κόσμο. Αλλά ταυτόχρονα ξέρω πως χρειάζομαι βοήθεια, ίσως και χάπια.
    Αυτή η μαυρίλα και αυτή η μανία που με πιάνει να κάνω συνέχεια, δεν τα μπορώ. Ποτέ δεν ήμουν τέτοιος άνθρωπος.

Δεν θέλω όμως να μου κάνει ψυχανάλυση ένα κοριτσάκι και να μου λέει απο την πρώτη συνεδρία οτι θα χρειαστώ χαπια, και ψυχοθεραπεία για 1 χρόνο τουλάχιστον, 2 φορές τη εβδομάδα, και να περιμένει πως και πως να βγάλω το 40αρι να την πληρώσω....

Δεν ήξερα που αλλού να στραφώ και ψάχνοντας στο διαδικτυο βρήκα αυτό το φόρουμ σας και το διάβασα με ενδιαφέρον. Έχω την ελπίδα οτι κάποιος θα μου συστήσει κάποιον που πιθανώς να μου ταιριάζει, μέσα απο παρόμοιες εμπειρίες... Για να μην πηγαίνω εντελώς στα τυφλά...

Senior Member
    ddd, για μια ακομη φορα θα σου πω το εξης. Οταν μια κατασταση μας κανει κακο δεν παιρνουμε χαπια για να γινουμε καλα. Αλλαζουμε την κατασταση. Εσυ τωρα βλεπεις μονο τα αρνητικα, το τι μπορει να παει στραβα, εγω θα σου πω οτι ηδη πανε ολα στραβα, οποτε δεν εχεις τιποτα να φοβηθεις. Εαν το ονειρο σου ειναι να εισαι δυστιχισμενη διπλα στον συζυγο σου και χαπακωμενη μεχρι τα βαθια γεραματα, τοτε ελευθερα, ενηλικας εισαι και ικανη να επιλεξεις οτι νομιζεις οτι ειναι το καλυτερο για σενα. Επιμενεις οτι θα εισαι μονη σου, μα ηδη εισαι μονη σου, δεν το βλεπεις αυτο; Περισσοτερη μοναξια δεν θα νιωσεις, μονο λιγοτερη, γιατι θα εχεις και την επιλογη να γνωρισεις εναν ανθρωπο που θα προσφερει και κατι. Δεν καταλαβαινω γιατι να γινεις βαρος στα παιδια σου, ουτε γιατι να φυγεις απο το σπιτι, την δουλεια σου την εχεις και το σπιτι δεν ειναι μονο του αντρα σου. Αλλα ακομα και αν χρειαστει να φυγεις, σου ειπε κανεις οτι την ευτυχια την κερδιζουμε κοιτωντας την ευκολη λυση κια το χρυσο χαπι; Με προσπαθεια και αγωνα κερδιζεται, δεν γινεται διαφορετικα. Βεβαια σαν πρωτη επιλογη πρεπει να προσπαθησεις αυτο που δεν εχεις προσπαθησει τοσα χρονια, να διορθωσεις την σχεση σου με τον συζυγο σου, δεν προσπαθησες ποτε, ε καντο τωρα.

Senior Member
    Πρεπει παντως να σαι πολυ ελκυστικη γυναικα dd για να συγκινησεις ενα τοσο νεαρο ανδρα...! Αυτο σημαινει οτι για την ηλικια σου θα κρατιεσαι καλα κ ισως προσεχεις τον εαυτο σου, πραγμα σπανιοτατο για παντρεμενη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by skropi View Post
    ddd, μαλλον θα πω το αυτονοητο, αν εχει ρουτινιασει ο γαμος σου εχεις 2 επιλογες. Η τον βγαζεις απο την ρουτινα/αναθερμανεις δηλαδη αυτο που εχεις με τον συζυγο σου, εαν ειναι κατι που θελετε και οι δυο φυσικα, η απλα χωριζεις και φτιαχνεις τη ζωη σου απο την αρχη χωρις την καθημερινη πιεση του να εισαι με εναν ανθρωπο με τον οποιο δεν ζεις οπως θελεις. Με το να βαζεις τριτους στη ζωη σου μονο χειροτερα τα κανεις τα πραγματα, δεν νομιζεις; Στο κατω κατω τι νομιζεις οτι θα κανει ο ψυχολογος; Θα σου δωσει τη μαγικη συνταγη; Θα σε κανει να νιωσεις καλυτερα εκ του μηδενος; Δεν ειναι μαγοι οι ανθρωποι, για αυτο κανε πρωτα αυτο που μπορεις, παρε δηλαδη αποφασεις στη ζωη σου, ελεγξε τα συναισθηματα σου, οδηγησε τα εκει που εσυ θελεις, και πραξε αναλογως. Α, και κατι αλλο, δεν εισαι ερωτευμενη με τον συναδελφο σου, αυτο που νιωθεις ειναι η ευκαιρια για διεξοδο απο τον κακο γαμο στον οποιο βρισκεσαι, για αυτο και οι επιλογες ειναι δυο, ειτε τον φτιαχνεις ειτε τον χαλας.
    Quote Originally Posted by skropi View Post
    Ακριβως αυτο που σου ειπα, ειναι κακος ο γαμοςο σου και πηρες ολες τις κακες αποφασεις. Μια ειναι τα παιδια μικρα, μια θα μεινεις μονη σου. Μπηκες σε ενα φαυλο κυκλο απλα γιατι δνε εδωσες τελος στον γαμο σου οταν επρεπε, αλλα δεν ειναι αργα για να το κανεις. Τι παει να πει οτι θα μεινεις μονη σου; Γιατι εισαι τοσο σιγουρη οτι δεν θα βρεις συντροφο; Στο κατω κατω ηδη εισαι μονη σου, για αυτο και η ψυχολογια σου ειναι κακη. Ξεκινα και κοιτα πρωτα απο ολα τον εαυτο σου ddd, και ο συντροφος θα ερθει. Αν ομως παραμεινεις σε μια κακη κατασταση μονο χειροτερα μπορουν να γινουν τα πραγματα, καλυτερα οχι. Το καταλαβαινω οτι εισαι γεματη ανασφαλειες τωρα, αλλα καταλαβε και εσυ οτι δεν ειναι οι ανασφαλειες ουτε βασισμενες σε λογικα κριτηρια αλλα ουτε και παντοτινες. Κανε βηματακια για να κανεις τη ζωη σου καλυτερη.
    συμφωνω απολυτα με τον σκροπι.
    ο τυπος που πηγες, οχι απλα δεν ηταν ερωτας, αλλα ηταν απολυτως τυχαιος. πιο τυχαιος δεν γινεται.... υπαρχει ενας τετοιος σε καθε γραφειο (τουλαχιστον ενας).πηγαινει με οποιαδηποτε του κατσει, χωρις αισθηματα, δεσμευσεις και απαιτησεις και συνηθως ειναι παντρεμενος/δεσμευμενος.
    για να ειμαι ειλικρινης, δεν μαρεσει ο ωφελιμιστικος τροπος που βλεπεις τους φιλους.
    δεν εχεις φιλες και ενδιαφεροντα γιατι ασχοληθηκες μονο με την οικογενεια και την δουλεια και δεν ειχες την αναγκη τους ουτε αναγκη να τους προσφερεις και τωρα σου λειπει μια φιλη για να την εχεις στηριγμα... εσυ ποτε θα την στηριξεις?
    αναφερεις 2 φορες οτι δεν θαθελες να φορτωθεις και στα παιδια σου.
    ακομα και να ηθελες, ΜΗ ΤΥΧΟΝ και "φορτωθεις" στα παιδια σου. τα παιδια δεν θελουν να ξερουν τις ερωτικες απογοητευσεις των γονιων, ουτε τις απιστιες τους.
    ειναι διαφορετικη η σχεση, δεν ειναι μεταξυ φιλων.
    αναφερεις και παρακατω οτι δεν τολμας να σκεφτεις το διαζυγιο γιατι οσες διαζευγμενες ξερεις ειναι με βαρια καταθλιψη.... εσυ νοιωθεις χαρουμενη η εστω ισορροπημενη?
    στησε την ζωη σου ,ασχετως αν θα παρεις διαζυγιο κι αν θα το παρεις αμεσως η αργοτερα.
    κανε καποιους γνωστους, για να εχεις δραστηριοτητες. για φιλους δεν συζηταω, γιατι η φιλια θελει χρονο και αποδειξεις...

προσπαθησε να αποκτησεις κοινωνικη ζωη δικη σου. καπου μεσα σε αυτην θα βρεθουν καποιες αξιολογες σχεσεις κι αν εισαι τυχερη, η για να στο πω διαφορετικα, αν αγαπας αρκετα τον εαυτο σου, θα βρεθει σιγουρα και καποιος επομενος συντροφος.
    οταν σταθεις στα ποδια σου, ομως.
    κανεις δεν θα σε αναλαβει για να κλαιτε μαζι την μοιρα σου...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Remedy και skropi και kerasi.
    Όχι Remedy δε νιωθω ούτε χαρούμενη ούτε ισορροπημένη. Αναγκάστηκα και το είπα στα παιδιά μου, γιατί ανησυχούσαν.
    Δεν είμαι ανθρωπος που μου αρέσει να κλαίω τη μοίρα μου -ποτέ δεν το έκανα. Θέλω να κοινωνικοποιηθώ για να περνάω ευχάριστα την ώρα μου
    και να κάνω κοινές δραστηριότητες. Με φοβίζει μια καινούρια αρχή, ειδικά με αυτήν την ψυχολογία που έχω,
    γι αυτό θέλω να με δει και ένας ειδικός να με βοηθήσει να ισορροπήσω και να δω την πηγή των πραγμάτων.
    Παρόλο που καταλαβαίνω αυτό που λέτε ότι ο συνάδελφος είναι ένας τυχαίος, εγώ νιώθω ένα μεγάλο βάρος από αυτόν που τον βλέπω κάθε μέρα στη δουλειά
    και η κατάσταση είναι χάλια.
    skropi δεν είναι σίγουρα αυτό το όνειρό μου, γι αυτό δεν θέλω να πάρω χάπια αμέσως. Θέλω να φύγει αυτό το βάρος απο πάνω μου, να
    βρω και άλλες δραστηριότητες (που όταν ήμουν μικρή νόμιζα οτι δεν τις είχα ανάγκη -μέγα λάθος) και μήπως μπορέσω να ηρεμήσω και να ζω υποφερτά και πιο αρμονικά με τον συζυγό μου. Να μην τον έχω απόλυτη ανάγκη και να μην είναι ο μόνος ανθρωπος που βλέπω κάθε μέρα...
    Ήδη ο άντρας μου έχει ηρεμήσει απο τα προηγούμενα χρόνια, τώρα βλέπω ότι εγώ είμαι το ίδιο νευρική με αυτόν, και εκείνος με ηρεμεί.
    Έχω ζήσει πολλά άσχημα από αυτόν τον άνθρωπο και τα έχω υπομείνει. Νιωθω πολύ μπερδεμένη, με συγχωρείτε αν γίνομαι φορτική. ..

kerasi όλοι μου λένε οταν είμαι με τις κόρες μου οτι είμαι σαν την μεγαλη τους αδερφη. και τι καταλαβα; σ'ευχαριστω.

Senior Member
    Δεν γινεσαι φορτικη, μην σε ανυσηχει αυτο. Απλα αυτο που θα σου πει ο ψυχολογος με πολλα λογια, εμεις στο λεμε με λιγα. Δεν σου κανει εντυπωση το οτι ο γαμος σου ειναι τοσο κακος ειναι τοσο φανερο; Αν εισαι απο Αθηνα εχω να σου προτεινω καλο ψυχολο (οταν με το καλο βρω τη μητερα μου και τη ρωτησω), αλλα να ξερεις οτι δεν μπορουμε να αναφερουμε/διαφημισουμε ψυχολογους/ψυχιατρους ανοιχτα, και ακομα δεν μπορεις να δεχτεις πμ. Μεχρι να γινει αυτο, εγω σου προτεινω να σκεφτεις καλα αυτα που σου γραψαμε εδω, και να προσπαθησεις να αποβαλεις τον φοβο που εχεις για μια καινουρια αρχη, ειτε την κανεις με τον συζυγο σου ειτε οχι.

Ναι στην Αθήνα κατοικώ. Το καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται στο φόρουμ, να δω πότε θα μαζευτούν τα 50! Έχω μπερδευτεί πολύ αυτή τη στιγμή,
    γιατί το πρόβλημά μου αυτήν την περίοδο είναι αυτός ο συνάδελφος. Αν δεν τον σκεφτόμουν τώρα θα ήμουν όπως πριν, μια χαρά...

Senior Member
    Αμ δεν ειναι το προβλημα ο συναδελφος, εκει ειναι το θεμα. Μετα θα βρεθει καποιος αλλος που θα ειναι προβλημα, και τριτος και τεταρτος και ουτω καθ'εξης, μεχρι να καταλαβεις οτι το προβλημα μονο εσυ η ιδια μπορεις να το λυσεις

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast