Το χασίς 20 φορές πιο βλαβερό από το τσιγάρο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 87
    Senior Member

Το χασίς 20 φορές πιο βλαβερό από το τσιγάρο

Το χασίς 20 φορές πιο βλαβερό από το τσιγάρο –

Τους κινδύνους της χρήσης ινδικής κάνναβης αγνοεί πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που διεξήγαγε το Βρετανικό Ίδρυμα Πνεύμονα (BLF).

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το 1/3 των ανθρώπων νομίζει πως το χασίς είναι ακίνδυνο, παρά το γεγονός ότι η ινδική κάνναβη εγκυμονεί πολύ μεγαλύτερους κινδύνους για καρκίνο του πνεύμονα συγκριτικά με τα απλά τσιγάρα.

Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της μελέτης, η γενική πεποίθηση ότι το χασίς είναι ασφαλές παρά το γεγονός ότι μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.

Σχεδόν εννιά στους δέκα συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν ότι τα τσιγάρα είναι πολύ πιο βλαβερά από το χασίς, αν και στην πραγματικότητα με την ινδική κάνναβη ο κίνδυνος για καρκίνο του πνεύμονα είναι 20πλάσιος.

Στο πλαίσιο της έρευνας το Βρετανικό Ίδρυμα Πνεύμονα εξέτασε παλαιότερα επιστημονικά στοιχεία για τις επιπτώσεις της χρήσης ινδικής κάνναβης στην υγεία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενοχοποιείται για ασθένειες όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, η φυματίωση και η βρογχίτιδα.

Παράλληλα οι επιστήμονες συνέδεσαν τη χρόνια χρήση ινδικής κάνναβης με καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος και καρδιοπάθειες.

«Οι νέοι άνθρωποι κυρίως καπνίζουν χασίς χωρίς να γνωρίζουν για παράδειγμα ότι κάθε τσιγαριλίκι που καπνίζουν αυξάνει τις πιθανότητες τους για καρκίνο του πνεύμονα όσο ένα ολόκληρο πακέτο με 20 τσιγάρα», τόνισε σε δηλώσεις της η Δρ. Helena Shovelton, εκτελεστική διευθύντρια του Βρετανικού Ιδρύματος Πνεύμονα.

«Αυτό δεν είναι μικρό πρόβλημα. Η κάνναβη είναι ευρέως διαδεδομένη στο Ηνωμένο Βασίλειο με το 1/3 του πληθυσμού να την έχει δοκιμάσει», κατέληξε.

Junior Member
    link?gia mena file auta einai malakies.sta arxidia mas gia ton karkino tou pneumona.egw eimai 18.an pinw tsigara karkino 8a pa8w sta 40.h zwh pou 8a kanw omws mexri ta 40?etsi pou ta grafoun 8eloun na se kanoun na nomizeis oti se proeidopoioun kai oti noiazontai gia sena omws esu to pernas sto ntoukou,les a karkino tou pneumona pa8ainw kai ap ta kanonika tsigara de me noiazei.to 8ema einai oti gia auta ta 20 xronia px mexri na pa8eis karkino 8a eisai kuriolektika futo.xazos.auta ta pragmata me neuriazoun.kardiopa8eies kai karkinous pa8aineis shmera ap to otidhpote.TO XASISI SE KANEI FUTOOOOOO..alla einai wraio pame parakatw :P

Senior Member
    αγορακι μου τωρα που εισαι 18 μπορει να μην σε νοιαζει αλλα στα 40 θα σε νιαζει σιγουρα!
    ναι λειτουργει ως φυσικο ηρεμηστικο και ειναι ποιο ακινδυνο κατα την γνωμη μου απο χημικα χαπια κτλ.αλλα παν μετρον αριστον.
    σιγουρα δεν παυει και δεν θα παψει να ειναι ναρκωτικο και αν σου γινει τροπος ζωης θα εχει επιπτωσεις ως προς την υγεια σου
    Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...

Junior Member
    Quote Originally Posted by secretly View Post
    αγορακι μου τωρα που εισαι 18 μπορει να μην σε νοιαζει αλλα στα 40 θα σε νιαζει σιγουρα!
    ναι λειτουργει ως φυσικο ηρεμηστικο και ειναι ποιο ακινδυνο κατα την γνωμη μου απο χημικα χαπια κτλ.αλλα παν μετρον αριστον.
    σιγουρα δεν παυει και δεν θα παψει να ειναι ναρκωτικο και αν σου γινει τροπος ζωης θα εχει επιπτωσεις ως προς την υγεια σου
    a dld esena se noiazei perissotero o karkinos sta 40 para h zwh pou 8a exeis mexri tote e?oxi oti 8a xeis autoktonhsei apo mono sou pou 8a xei ginei to mualo sou marmelada

Junior Member
    Quote Originally Posted by Haze View Post
    a dld esena se noiazei perissotero o karkinos sta 40 para h zwh pou 8a exeis mexri tote e?oxi oti 8a xeis autoktonhsei apo mono sou pou 8a xei ginei to mualo sou marmelada
    Haze καταλαβαίνω απόλυτα το τί λές καθώς και τον ενθουσιασμό σου αλλά με τον-την φίλο-η έχετε ακριβός το ίδιο αποτέλεσμα με διαφορετικά προβλήματα με λίγα λόγια;;; λέτε τα ίδια πράγματα...easyyyyyy ;)

Senior Member
    Quote Originally Posted by COSTAS2121 View Post
    Haze καταλαβαίνω απόλυτα το τί λές καθώς και τον ενθουσιασμό σου αλλά με τον-την φίλο-η έχετε ακριβός το ίδιο αποτέλεσμα με διαφορετικά προβλήματα με λίγα λόγια;;; λέτε τα ίδια πράγματα...easyyyyyy ;)
    χαχα!ναι κωστα!καλα καταλαβες!κι ευχαριστω και για την επισημανση!
    Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by path View Post
    .....
    «Οι νέοι άνθρωποι κυρίως καπνίζουν χασίς χωρίς να γνωρίζουν για παράδειγμα ότι κάθε τσιγαριλίκι που καπνίζουν αυξάνει τις πιθανότητες τους για καρκίνο του πνεύμονα όσο ένα ολόκληρο πακέτο με 20 τσιγάρα», τόνισε σε δηλώσεις της η Δρ. Helena Shovelton, εκτελεστική διευθύντρια του Βρετανικού Ιδρύματος Πνεύμονα.

......
    απο την αλλη ομως, κανεις δεν θα καπνισει ενα πακετο τσιγαριλικια... (φανταζομαι)
    επομενως αν αντι για ενα πακετο, κανει ενα τσιγαριλικι, ειναι στον ιδιο κινδυνο... τα ιδια σκτ δηλαδη και τα δυο

δεν καταλαβαινω την λογικη του να συγκρινουμε θανατηφορες συνηθειες.
    θα εβγαινε κανεις να πει, "τα τρακτερ εμπλεκονται σε θανατηφορα ατυχηματα κατα το 1/100 απ οσο εμπλεκονται τα επιβατικα"????
    να το κανω τι δλδ? να τρεχω να με πατησει τρακτερ??? το θεμα ειναι να αποφυγεις το ατυχημα γενικως, οχι να καθησυχαζεσαι με τα τρακτερ!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    απο την αλλη ομως, κανεις δεν θα καπνισει ενα πακετο τσιγαριλικια... (φανταζομαι)
    επομενως αν αντι για ενα πακετο, κανει ενα τσιγαριλικι, ειναι στον ιδιο κινδυνο... τα ιδια σκτ δηλαδη και τα δυο

δεν καταλαβαινω την λογικη του να συγκρινουμε θανατηφορες συνηθειες.
    θα εβγαινε κανεις να πει, "τα τρακτερ εμπλεκονται σε θανατηφορα ατυχηματα κατα το 1/100 απ οσο εμπλεκονται τα επιβατικα"????
    να το κανω τι δλδ? να τρεχω να με πατησει τρακτερ??? το θεμα ειναι να αποφυγεις το ατυχημα γενικως, οχι να καθησυχαζεσαι με τα τρακτερ!
    Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της μελέτης, η γενική πεποίθηση ότι το χασίς είναι ασφαλές παρά το γεγονός ότι μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.

Member
    Το χασίς για μένα είναι η πιο πρόστυχη ουσία. Δεν έχει ορατά αποτελέσματα όπως άλλες ναρκωτικές ουσίες, αλλά προκαλεί ψυχωτικά επεισόδια. Το έχω ξαναγράψει σε άλλο θέμα ότι το πρώτο πράγμα που ρωτάνε οι ψυχίατροι όταν πάει κάποιος σε ψυχωτικό επεισόδιο είναι αν κάνουν χρήση χασίς...είναι τραγικό....Μακρυά....

Senior Member
    Quote Originally Posted by So_Sad View Post
    Το χασίς για μένα είναι η πιο πρόστυχη ουσία. Δεν έχει ορατά αποτελέσματα όπως άλλες ναρκωτικές ουσίες, αλλά προκαλεί ψυχωτικά επεισόδια. Το έχω ξαναγράψει σε άλλο θέμα ότι το πρώτο πράγμα που ρωτάνε οι ψυχίατροι όταν πάει κάποιος σε ψυχωτικό επεισόδιο είναι αν κάνουν χρήση χασίς...είναι τραγικό....Μακρυά....
    συμφωνω μαζι σου (γι αυτο και το ποσταρα το θεμα... )
    Εχει συμμετοχη στις ψυχώσεις 40% (το χασις ιδιαιτερα , οχι ολα τα ναρκωτικα ) !!
    ε αυτο ειναι προστυχιά !

Μην οικειοποιείστε απόψεις δίχως εξονυχιστική έρευνα Παραθέτω link..το νόμισμα έχει ΄δυο όψεις.

http://www.youtube.com/watch?v=zrFctR0G0fY

Banned
    εγω ειχα ενα φιλο μου που καπνιζε χασις για πολα χρονια και καπια στιγμη τον εβλεπα και δε τον αναγνωριζα και δε μπορουσα να καταλαβω τι εχει παθει το αποτελεσμα ηταν οτι τελικα χασαμε καθε επαφη και στο τελευταιο τηλεφωνιμα που τα ειπαμε μου ελεγε οτι θελει ψυχιατρο

Senior Member
    Μην τσιμπάτε σε ότι σας σερβίρουν. Βάλτε στο γκουγκλ "θεραπευτικές ιδιότητες κάνναβης" και δείτε πόσες έρευνες είναι υπέρ και πόσες κατά. Η ιστορία αυτή πάει πολύ πίσω στο χρόνο και έχει πολλές διαστάσεις.
    Προσωπικά έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου, αλλά δεν θα ήθελα να τα αναφέρω γιατί ένα θέμα σαν αυτό απαιτεί προσοχή και υπευθυνότητα...

..εγώ πάντως όσα άτομα έχω γνωρίσει στη ζωή μου που κάνουν χρήση, δεν μπορείς να κάνεις κουβέντα μαζί τους από το κάψιμο και οι ζωές τους πάνε από το κακό στο χειρότερο.
    Χωρίς καμία εξαίρεση.

λοιπον παιδια παλι καλα που το φορουμ ειναι ανωνυμο για να πω καποια πραγματα πανω σε αυτο.....εκανα απο την ηλικια των 15 και ειμαι 24...δεν ειναι πολλα χρονια σε σχεση με αλλους...και το εχω κοψει εδω και 5 μηνες...αυτα που εχω να πω γι αυτο ειναι τα εξης:
    1συμφωνω απολυτα με τα ψυχωτικα επεισοδεια που σου προκαλει....βεβαια αυτο ειναι αναλογα τον ανθρωπο....και την χρηση που κανεις...
    2 σου καταστρεφει εγκεφαλικα κυταρα...και ειδικα οταν εισαι ανω των 25 και κανεις απο μικρη ηλικια....
    3 ναι μεν σε συγκριση με αλλα ναρκωτικα θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι ελαφρως ¨καλυτερο¨ αλλα δεν παυει να ειναι ναρκωτικο...μια ουσια δηλαδη στον οργανισμο σου ξενη που σου προκαλει εθισμο χωρις να το καταλαβαινεις....
    4 θεοφανια δεν ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις κουβεντα μαζι τους απλα βρισκονται σε αλλη διασταση...ειδικα αν τους πετυχεις την στιγμη που κανουν χρηση...δεν ειναι σαν τα πρεζακια αλλα βρισκονται ενα σταδιο πριν απο αυτα...
    5 φευγει απο τον οργανισμο σου 6 μηνες αφου το διακοψεις και αν...παλι παει αναλογα τον οργανισμο

παιδια δεν γνωριζω εννοειτε τα παντα και ολα αυτα σας τα λεω απο προσωπικη μου εμπειρια,το χασις ειναι κατι που σε αρρωσταινει σιγα σιγα....επισεις για εμενα σου προκαλει μεγαλυτερο κακο απο το τσιγαρο....γιατι περα απο το σωματικο...ασθενιες κτλ...το χασις επιδρα στον εγκεφαλο....δεν μπορεις να συγκεντρωθεις,να σκεφτεις,να διαβασεις,να περασεις καλα,να αισθανθεις,να πονεσεις,να ζεις.....σε καταπλακωνει για εμενα....σαν να πατησες ενα μεγαλο pause( δεν ξερω αν το εγραψα καλα) στην ζωη σου...και αυτο το καταλαβα τωρα εγω....δεν εχω κανει εξονοχυστικη ερευνα απλα το εζησα και ευχομαι ατομα που κανουν χρηση καποια στιγμη να θελησουν να ανοιξουν τα ματια τους γιατι περα απο μια (επιτρεψτε μου την λεξη)ζαβλακομαρα της στιγμης δεν σου προσφερει τιποτα αλλο....τα συμπερασματα δικα σας.....

Page 1 of 6 123 ... LastLast