Results 46 to 60 of 123
Thread: Βιολογικό Ρολόι
-
15-10-2007, 13:52 #46
Originally posted by Relia
Δε νομίζω ότι είμαστε και τόσο πίσω στην Ελλάδα στα θέματα αυτά: π.χ. υπάρχει δυνατότητα να πάρει κανείς σύνταξη χηρείας και αν δεν ήταν παντρεμένος με το/τη σύζυγο.
μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος γιατι εγω αλλα εχω υποψη μου???
Τώρα όσον αφορά στις υπόλοιπες διαφορές, φορολογικές κ.λπ. λογικό είναι να υπάρχουν, αλλιώς θα έκανε ο καθένας με τον κολλητό του συμφωνητικό συμβίωσης προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση.
και που το βρισκεις το κακο?
Δηλαδη εσυ που εισαι με τη συζυγο σου παντρεμενος με εμενα πχ που συζω και ειμαστε παλι πχ 10 χρονια στην ιδια στεγη με τα ιδια βαρη, γιατι να εχουμε διαφορες???
Βεβαιως να εχω ευνοικη μεταχειριση εφοσον ζουμε κατω απο τους ιδιους ορους.
Διαφωνεις???
Όπως και αν έχει ο γάμος ως θεσμός είναι κομματάκι πιο ισχυρός.
το θεμα ειναι το γιατι ειναι πιο ισχυρος....
αυτα ξερεις ισχυουν σε παρακμιακες χωρες με χαμηλη υπογενητικοτητα, καλη ωρα οπως η ελλαδα.
Άλλωστε όπου χρειάζεται, ο νόμος έχει προνοήσει (για άγαμους γονείς).
τι εχει προνοησει???
μεχρι προσφατα δεν μπορουσες να γραψεις το παιδι σου...
εχει προνοησει ο νομος εγω να παιρνω 1000 ευρω επιδοτηση ενοικιου αμα ειμαι αγαμος, ενω αμα παντρευτω με την συμβια μου να παιρνω πριμ που εβαλα το παπα πανω απο το κεφαλι μου αλλα 300??
αυτο εννοεις προνοια???
ευχαριστω δεν θα παρω.
Και δεν το θεωρω προνοια, αλλα νταβατζηλικι στη ζωη μου.
Άσε που έτσι όπως τα λες krino μου, υπάρχουν και πολλά καλά: π.χ. παντρεύεσαι εικονικά, χωρίζεις (πρακτικά όχι τυπικά), δεν ξαναπαντρεύεσαι εφόσον δεν είσαι υπερ και παίρνεις εσσαεί τα επιδόματα και απολαμβάνεις τις φοροαπαλλαγές! :Ρ
αυτο το εικονικα ειναι το κουμπι....
δεν υπαρχει τιποτα εικονικο.
Παντρευεσαι και η αλλη (η ο αλλος) σου κανει οτι θελει.
πχ φευγεις ενα ταξιδακι, και σου λεει εγκαταλειψη συζυγικης στεγης.
Εισαι τοσο σιγουρος οτι ολα σε ενα γαμο θα ειναι εικονικα αγγελικα πλασμενα???
no way my friend.......
- 15-10-2007, 14:02 #47
Χώρια απ όλα αυτά, και μόνο η ιδέα της δέσμευσης με το γάμο είναι απο μόνη της ικανή να σκοτώσει ό,τι πιό όμορφο έχουν βιώσει δύο άνθρωποι στην πορεία μιας σχέσης. Ο γάμος είναι ένα αργό δηλητήριο που οδηγεί στην αρρώστια της ψυχής. Είναι ένας παραφύσει θεσμός κατά της ανθρώπινης φύσης. Προτιμώ να μην έχω καμμιά φοροαπαλλαγή και καμμιά επιδότηση ενοικίου παρά να καταλήξω στον ψυχίατρο.
15-10-2007, 14:37 #48
lygeri ποτέ μην κάνεις το λάθος να προχωρήσεις σε ένα γάμο μόνο και μόνο για να το κάνεις! Εγώ σαν κι εσένα ήμουν κατά του γάμου. Με ενοχλούσε λίγο το \"υπογράφω για να είμαι μαζί σου για πάντα\"!! Από την άλλη όμως, όταν θα γνωρίσεις τον ΕΝΑ θα το καταλάβεις! Δεν μιλάω για το τρελό πάθος που ξεφουσκώνει΄μέσα σε ένα εξάμηνο, μιλάω για έρωτα, αγάπη κατανόηση και να σε προσέχει, να σε νιώθει, να σε καταλαβαίνει. Εγώ όταν το βρήκα αυτό στον ένα χρόνο αρραβωνιάστηκα και στον δευτερο παντρευτηκα. Και δεν έχω μετανιώσει καθόλου. Περνάω πολύ όμορφα, σαφώς και οι υποχρεωσεις μου έχουν μεγαλώσει, αλλά όλα έχουν το τίμημα τους. Τώρα μεγαλώνει μέσα μου το παιδάκι μας και έχουμε ξετρελαθεί! Το ξέρω, οι εποχές που έφευγα και δεν έδινα λογαριασμό σε κανένα έχουν τελειώσει. Είσαι 27 χρονών, είμαι 31... Σε 2-3 χρόνια θα αρχίσεις να βαριέσαι τα ίδια και τα ίδια και ίσως να θέλεις ένα μόνιμο σύντροφο, εγώ τουλάχιστον αυτό έπαθα! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν διασκεδάζω και με αυτόν και με τις φίλες μου. Είναι μόνο να βρεις τον κατάλληλο... Και αν το βρεις, τότε και μόνο τότε θα χτυπήσει και το βιολογικό σου ρολόι. Άν πάλι ποτέ δεν σε κάνει ένας άντρας να νιώσεις έτσι, μια χαρά τα περνάμε και μόνες μας ετσι δεν είναι?;)
15-10-2007, 14:55 #49
Originally posted by nama
lygeri ποτέ μην κάνεις το λάθος να προχωρήσεις σε ένα γάμο μόνο και μόνο για να το κάνεις! Εγώ σαν κι εσένα ήμουν κατά του γάμου. Με ενοχλούσε λίγο το \"υπογράφω για να είμαι μαζί σου για πάντα\"!! Από την άλλη όμως, όταν θα γνωρίσεις τον ΕΝΑ θα το καταλάβεις! Δεν μιλάω για το τρελό πάθος που ξεφουσκώνει΄μέσα σε ένα εξάμηνο, μιλάω για έρωτα, αγάπη κατανόηση και να σε προσέχει, να σε νιώθει, να σε καταλαβαίνει. Εγώ όταν το βρήκα αυτό στον ένα χρόνο αρραβωνιάστηκα και στον δευτερο παντρευτηκα. Και δεν έχω μετανιώσει καθόλου. Περνάω πολύ όμορφα, σαφώς και οι υποχρεωσεις μου έχουν μεγαλώσει, αλλά όλα έχουν το τίμημα τους. Τώρα μεγαλώνει μέσα μου το παιδάκι μας και έχουμε ξετρελαθεί! Το ξέρω, οι εποχές που έφευγα και δεν έδινα λογαριασμό σε κανένα έχουν τελειώσει. Είσαι 27 χρονών, είμαι 31... Σε 2-3 χρόνια θα αρχίσεις να βαριέσαι τα ίδια και τα ίδια και ίσως να θέλεις ένα μόνιμο σύντροφο, εγώ τουλάχιστον αυτό έπαθα! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν διασκεδάζω και με αυτόν και με τις φίλες μου. Είναι μόνο να βρεις τον κατάλληλο... Και αν το βρεις, τότε και μόνο τότε θα χτυπήσει και το βιολογικό σου ρολόι. Άν πάλι ποτέ δεν σε κάνει ένας άντρας να νιώσεις έτσι, μια χαρά τα περνάμε και μόνες μας ετσι δεν είναι?;)
Οι γυναίκες παντρεύονται απο ανασφάλεια, τεκνοποιούν για να εξαρτήσουν τον άντρα , κι όταν μετά απο ένα διάστημα καταλάβουν τι μαλακία έκαναν, χωρίζουν και ξανακάνουν τα ίδια. Οι άντρες παντρεύονται απο ανάγκη να τους νοικοκυρεύουν και να πηδάνε χωρίς να ψάχνονται και πολύ, κι όταν περάσουν οι ζάχαρες και τα μέλια και καταλάβουν τι μαλακία έκαναν χωρίζουν και ξανακάνουν τα ίδια. Δεν υπάρχει ο ΕΝΑΣ ούτε η ΜΙΑ. Yπαρχουν πολλοί και πολλές που θα δώσουν κάτι διαφορετικό και θα συμπληρώσουν κενά.
15-10-2007, 15:26 #50
Originally posted by krino
Δε νομίζω ότι είμαστε και τόσο πίσω στην Ελλάδα στα θέματα αυτά: π.χ. υπάρχει δυνατότητα να πάρει κανείς σύνταξη χηρείας και αν δεν ήταν παντρεμένος με το/τη σύζυγο.
Φυσικά. Δεν είπα ότι ταυτίζεται ο γάμος με την ελεύθερη συμβίωση, εντούτοις γίνονται βήματα προς εκεί: Με αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας αναιρείται η προϋπόθεση ύπαρξης γάμου 24 μήνες πριν το θάνατο προκειμένου περί λήψεως σύνταξης θανάτου εφόσον αποδεικνύεται μακρόχρονη συμβίωση.
Τώρα όσον αφορά στις υπόλοιπες διαφορές, φορολογικές κ.λπ. λογικό είναι να υπάρχουν, αλλιώς θα έκανε ο καθένας με τον κολλητό του συμφωνητικό συμβίωσης προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση.
και που το βρισκεις το κακο?
Δηλαδη εσυ που εισαι με τη συζυγο σου παντρεμενος με εμενα πχ που συζω και ειμαστε παλι πχ 10 χρονια στην ιδια στεγη με τα ιδια βαρη, γιατι να εχουμε διαφορες???
Βεβαιως να εχω ευνοικη μεταχειριση εφοσον ζουμε κατω απο τους ιδιους ορους.
Διαφωνεις???
Ναι, εν μέρει διαφωνώ από τυπικής απόψεως και από τη σκοπιά της απόδειξης. Ο γάμος είναι από μόνος του εύκολα αποδείξιμος, ενώ η συμβίωση δεν είναι.
Όπως και αν έχει ο γάμος ως θεσμός είναι κομματάκι πιο ισχυρός.
το θεμα ειναι το γιατι ειναι πιο ισχυρος....
αυτα ξερεις ισχυουν σε παρακμιακες χωρες με χαμηλη υπογενητικοτητα, καλη ωρα οπως η ελλαδα.
Δε θεωρώ την υπογεννητικότητα χαρακτηριστικό των παρακμιακών χωρών. Όλη η Ευρώπη έχει αυτό το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, ο γάμος είναι πιο ισχυρός τυπικά, όπως πιο ισχυρή είναι η συμβολαιογραφική πράξη από το απλό συμφωνητικό. Για να μπεις σε διαδικασία γάμου, πρέπει να κάνεις κάποιες προπαρασκευαστικές διαδικαστικές ενέργειες (π.χ. δημοσιοποίηση), για την ελεύθερη συμβίωση δεν κάνεις τίποτα.
Άλλωστε όπου χρειάζεται, ο νόμος έχει προνοήσει (για άγαμους γονείς).
τι εχει προνοησει???
μεχρι προσφατα δεν μπορουσες να γραψεις το παιδι σου...
εχει προνοησει ο νομος εγω να παιρνω 1000 ευρω επιδοτηση ενοικιου αμα ειμαι αγαμος, ενω αμα παντρευτω με την συμβια μου να παιρνω πριμ που εβαλα το παπα πανω απο το κεφαλι μου αλλα 300??
αυτο εννοεις προνοια???
ευχαριστω δεν θα παρω.
Και δεν το θεωρω προνοια, αλλα νταβατζηλικι στη ζωη μου.
Ενδεικτικά : ΕΓΣΣΕ 2003-2004: Στους εργαζόμενους(-ες) που έχουν χηρέψει και στον άγαμο(η) γονέα, που έχουν την επιμέλεια του παιδιού, χορηγείται άδεια με αποδοχές έξι (6) εργασίμων ημερών το χρόνο, πέραν αυτής που δικαιούται από άλλες διατάξεις. Επίσης: Ν.3454/06 . Ο γονέας χωρίς σύζυγο, ο οποίος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια των τέκνων του και είναι μόνος υπόχρεος σε διατροφή αυτών, θεωρείται πολύτεκνος, εφόσον έχει τρία τέκνα από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετημένα ή εκτός γάμου γεννηθέντα, τα οποία είναι άγαμα....
Άσε που έτσι όπως τα λες krino μου, υπάρχουν και πολλά καλά: π.χ. παντρεύεσαι εικονικά, χωρίζεις (πρακτικά όχι τυπικά), δεν ξαναπαντρεύεσαι εφόσον δεν είσαι υπερ και παίρνεις εσσαεί τα επιδόματα και απολαμβάνεις τις φοροαπαλλαγές! :Ρ
αυτο το εικονικα ειναι το κουμπι....
δεν υπαρχει τιποτα εικονικο.
Παντρευεσαι και η αλλη (η ο αλλος) σου κανει οτι θελει.
πχ φευγεις ενα ταξιδακι, και σου λεει εγκαταλειψη συζυγικης στεγης.
Εισαι τοσο σιγουρος οτι ολα σε ενα γαμο θα ειναι εικονικα αγγελικα πλασμενα???
no way my friend.......
Τίποτα και ποτέ δεν είναι αγγελικά πλασμένο. Τώρα να φύγει ο ένας ταξίδι και να κάνει ο άλλος δήλωση εγκατάλειψης συζ. στέγης δεν με πολυαπασχολεί, εφόσον πρακτικά δε σημαίνει τίποτα. Το να είμαι π.χ. έγκυος και να την κοπανήσει όμως ο άλλος για ταξίδι, να μην ξαναέρθει ποτέ και να πρέπει να μπω σε διαδικασία να αποδείξω ότι το παιδί είναι δικό του για να αναλάβει τις υποχρεώσεις του απέναντι στο παιδί, ναι, με ενοχλεί.
15-10-2007, 15:47 #51
Φυσικά. Δεν είπα ότι ταυτίζεται ο γάμος με την ελεύθερη συμβίωση, εντούτοις γίνονται βήματα προς εκεί: Με αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας αναιρείται η προϋπόθεση ύπαρξης γάμου 24 μήνες πριν το θάνατο προκειμένου περί λήψεως σύνταξης θανάτου εφόσον αποδεικνύεται μακρόχρονη συμβίωση.
Δηλαδη με ποιο τροπο θα αποδειξεις οτι εσυ εχεις μακροχρονη συμβιωση???
Θα το βεβαιωσει ο γειτονας??? ο παπας της ενοριας?? ποιος???
Ναι, εν μέρει διαφωνώ από τυπικής απόψεως και από τη σκοπιά της απόδειξης. Ο γάμος είναι από μόνος του εύκολα αποδείξιμος, ενώ η συμβίωση δεν είναι.
δεν διαφωνεις στην ουσια.
Πιο πανω γραφεις οτι υπο προυποθεσεις μπορει καποιος να παιρνει συνταξη... τωρα εδω πανω αυτο το μετρο δεν φαινεται να σου αρεσει.
Παρολα αυτα εγω στην ουσια διαπιστωνω κενο νομου το οποιο σκοπιμα υπαρχει.
Δε θεωρώ την υπογεννητικότητα χαρακτηριστικό των παρακμιακών χωρών. Όλη η Ευρώπη έχει αυτό το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, ο γάμος είναι πιο ισχυρός τυπικά, όπως πιο ισχυρή είναι η συμβολαιογραφική πράξη από το απλό συμφωνητικό. Για να μπεις σε διαδικασία γάμου, πρέπει να κάνεις κάποιες προπαρασκευαστικές διαδικαστικές ενέργειες (π.χ. δημοσιοποίηση), για την ελεύθερη συμβίωση δεν κάνεις τίποτα.
παλι θα σου απαντησω οτι το συμφωνητικο συμβιωσης ειναι ΣΚΟΠΙΜΩΣ στο αερα τουλαχιστον στην ελλαδα.
Ενδεικτικά : ΕΓΣΣΕ 2003-2004: Στους εργαζόμενους(-ες) που έχουν χηρέψει και στον άγαμο(η) γονέα, που έχουν την επιμέλεια του παιδιού, χορηγείται άδεια με αποδοχές έξι (6) εργασίμων ημερών το χρόνο, πέραν αυτής που δικαιούται από άλλες διατάξεις. Επίσης: Ν.3454/06 . Ο γονέας χωρίς σύζυγο, ο οποίος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια των τέκνων του και είναι μόνος υπόχρεος σε διατροφή αυτών, θεωρείται πολύτεκνος, εφόσον έχει τρία τέκνα από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετημένα ή εκτός γάμου γεννηθέντα, τα οποία είναι άγαμα....
γραφεις τα ενδεικτικα, αλλα απαλειφεις τα ουσιαστικα.
Πχ θελω να παρω ενα στεγαστικο δανειο πρωτης κατοικιας και αν δεν ειμαι παντρεμενος αλλα ζω μαζι με την συμβια μου παιρνω αρκετα μικροτερο δανειο.
Δεν ειναι σημαντικο αληθεια για σενα αυτο???
Τίποτα και ποτέ δεν είναι αγγελικά πλασμένο. Τώρα να φύγει ο ένας ταξίδι και να κάνει ο άλλος δήλωση εγκατάλειψης συζ. στέγης δεν με πολυαπασχολεί, εφόσον πρακτικά δε σημαίνει τίποτα. Το να είμαι π.χ. έγκυος και να την κοπανήσει όμως ο άλλος για ταξίδι, να μην ξαναέρθει ποτέ και να πρέπει να μπω σε διαδικασία να αποδείξω ότι το παιδί είναι δικό του για να αναλάβει τις υποχρεώσεις του απέναντι στο παιδί, ναι, με ενοχλεί.
εσεα δεν σε πολυαπασχολει.
Αλλα το μελος του ζευγαριου που ψαχνεται για να σε στριμωξει σε ενα δικαστηριο, ασχολειται και πολυ μαλιστα.
Ισως αμα ρωταγες ενα δικηγορο με εμπειρια στα διαζυγια θα σε διαφωτιζε αρκετα.
Ολα ειναι καλα και αγια, μεχρι να σκασουν τα πρωτα συννεφα.... εκει δεν λυπαται κανεις - κανενα.
Οι υποχρεωσεις και η αναγνωριση του παιδιου ευτυχως παρεμειναν εκτος γαμου.
Η αναγνωριση του γινεται αυστηρα με DNA και οχι γιατι εγω παντρευτηκα την ταδε η την αλλη....
χμμμμ το μονο θετικο ειναι καταργηθηκε η προικα....
παλι καλα ε???
15-10-2007, 16:09 #52
και επιπλεον βαζω και ενα δευτερο ζητημα που ειναι σαφεστατα ρατσιστικο.
Για πιο λογο δεν επιτρεπονται οι ομοφυλοφιλοι γαμοι???
Προφανως γιατι δεν μπορουν να τεκνοποιησουν σωστα???
Με ποιο δικαιωμα παρεμβαινει το κρατος και οριοθετει τις σεξουαλικες επιλογες ενος κοσμου??
Με ποιο δικαιωμα του λεει οτι αμα θες να αποκτησεις δικαιωματα σαν ζευγαρι πρεπει ντε φακτο ετεροφυλικες επιλογες???
τι σοι ρατσισμος ειναι αυτος??
15-10-2007, 16:45 #53
Originally posted by krino
Δηλαδη με ποιο τροπο θα αποδειξεις οτι εσυ εχεις μακροχρονη συμβιωση???
Θα το βεβαιωσει ο γειτονας??? ο παπας της ενοριας?? ποιος???
Ναι, πρακτικά και ο γείτονας και ο ο παππάς της ενορίας μπορεί να το βεβαιώσει, όπως και κάθε άλλος. Βασικά, όπως αποδεικνύεις όλα τα άλλα, έτσι αποδεικνύεις και αυτό.
δεν διαφωνεις στην ουσια.
Πιο πανω γραφεις οτι υπο προυποθεσεις μπορει καποιος να παιρνει συνταξη... τωρα εδω πανω αυτο το μετρο δεν φαινεται να σου αρεσει.
Παρολα αυτα εγω στην ουσια διαπιστωνω κενο νομου το οποιο σκοπιμα υπαρχει.
Κι όμως, διαφωνώ, εφόσον μίλησα για ε υ κ ο λ α αποδείξιμος. Εκτός αν συσταθεί ειδική επιτροπή που θα κάνει εφόδους σε σπίτια για να ελέγχει αν πράγματι ένα ζευγάρι συμβιώνει ή όχι. Ας σημειώσουμε ότι το όλο θέμα του γάμου δεν έχει μόνο θετικά από άποψη μεταχείρισης. Επί παραδείγματι, εγώ δε γουστάρω να κάνω κοινή φορολογική δήλωση, να μεταφέρονται τα εκλογικά μου δικαιώματα μόλις παντρεύομαι και κυρίως δε γουστάρω να πρέπει να πληρώσω στον ασφαλιστικό μου φορέα έν μεγάλο ποσό μόνο και μόνο επειδή παντρεύτηκα.
παλι θα σου απαντησω οτι το συμφωνητικο συμβιωσης ειναι ΣΚΟΠΙΜΩΣ στο αερα τουλαχιστον στην ελλαδα.
Πιθανόν και να είναι έτσι. Δεν θα με χάλαγε να υπήρχε τέτοια πρόβλεψη, είμαι όμως σίγουρη ότι και πάλι οι πιο πολλοί θα επέλεγαν το δρόμο του γάμου.
γραφεις τα ενδεικτικα, αλλα απαλειφεις τα ουσιαστικα.
Πχ θελω να παρω ενα στεγαστικο δανειο πρωτης κατοικιας και αν δεν ειμαι παντρεμενος αλλα ζω μαζι με την συμβια μου παιρνω αρκετα μικροτερο δανειο.
Δεν ειναι σημαντικο αληθεια για σενα αυτο???
Συγνώμη γι αυτό. Δεν κατάλαβα ότι θα πρέπει να καθίσω να παραθέσω όλα τα νομοθετήματα που αφορούν στις μονογονεϊκές οικογένειες (επειδή περί αυτού μίλησα αρχικά). Όσον αφορά στις Τράπεζες, δεν είναι κρατικό-νομοθετικό το θέμα, αλλά καθαρά ιδιωτικό των Τραπεζών. Δε χάνεις τίποτα να διεκδικήσεις δικαστικά τη δικαίωση και στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβίαση της αρχής της ισότητας και δεν σε κοροϊδεύω.Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον θέμα που πιστεύω πολλοί θα το αναλάμβαναν με ελάχιστο κόστος.
εσεα δεν σε πολυαπασχολει.
Αλλα το μελος του ζευγαριου που ψαχνεται για να σε στριμωξει σε ενα δικαστηριο, ασχολειται και πολυ μαλιστα.
Ισως αμα ρωταγες ενα δικηγορο με εμπειρια στα διαζυγια θα σε διαφωτιζε αρκετα.
Ολα ειναι καλα και αγια, μεχρι να σκασουν τα πρωτα συννεφα.... εκει δεν λυπαται κανεις - κανενα.
Τι εννοείς \"ψάχνεται να σε στριμώξει\"; Το μόνο πρακτικά που κερδίζει κανείς με αυτό, είναι να προκύπτει η ημερομηνία έναρξης της τεραετούς διάστασης. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το επιχείρημα αυτό έχει ακριβώς την ίδια βαρύτητα με όλα τα υπόλοιπα περί ισχυρού κλονισμού.
Οι υποχρεωσεις και η αναγνωριση του παιδιου ευτυχως παρεμειναν εκτος γαμου.
Η αναγνωριση του γινεται αυστηρα με DNA και οχι γιατι εγω παντρευτηκα την ταδε η την αλλη....
[/color]
Ναι, χμ. Πολύ πιθανό ενδεχόμενο, ο συμβίος μου που με εγκατέλειψε με το μωρό στην κοιλιά να έχει όρεξη να κάνει τεστ DNA.
παλι καλα ε???
15-10-2007, 20:34 #54
Krino, ο γάμος μεταξύ ομοφύλων ή κάποιο συμφωνητικό συμβίωσης για την εκατέρωθεν οικονομική, ηθική εξασφάλιση θα είναι μεγάλο πλήγμα στην σκληρή βιομηχανία του γάμου.
Όταν 2 άνθρωποι του ίδιου φύλου έχουν περάσει δια πυρός και σιδήρου για να φτάσει η σχέση τους σε ενα σημείο (αποδεκτό ή μή ), όταν έχουν γεράσει μαζί (ή αυτό σκοπεύπουν να κάνουν), όταν προσπαθούν να αποδείξουν (κακώς κατ\'εμε και μιλώ ως ομοφυλόφιλη) οτι η σχέση τους είναι το ίδιο σημαντική με των ετεροφυλόφιλων και τους δοθεί η ευκαιρία να την \"επισημοποιήσουν\" (να πεθάνουν ήσυχοι οτι δεν θα μείνει ο/η σύντροφος τους στο δρόμο γιατί ξαφνικά πχ διεκδικοπυν το σπίτι ξεχασμένοι συγγενείς οι οποίοι τους έλεγαν μέχρι και την παραμονή του θανάτου ανώμαλους) δεν θα το κάνουν με νταούλια και ζουρνάδες, ούτε θα σκάσουν 5000 ευρώ έκαστος για να κάνουν την \"τέλεια\" τελετή. Και δεν θα το κάνουν γιατί γνωρίζουν πια τον λόγο που χρειάζεται το κωλόχαρτο που επισημοποιεί μια σχέση.
Και όταν αυτό επεκταθεί και στους ετεροφυλόφυλους, τότε είναι πραγματικά που θα χτυπηθεί η μπάνκα της εκκλησίας (κυρίως), των ανθοδιακοσμιτών, των εταιριών catering, των οίκων \"νοικιάζω - πουλάω νυφικά\", κομμωτές, αισθητικοί, ταξιδιωτικά γραφεία και ΔΕΝ συμμαζεύεται.
Απλά μια προσωπική οικονομική προσέγγιση.
15-10-2007, 22:41 #55
Ναι, πρακτικά και ο γείτονας και ο ο παππάς της ενορίας μπορεί να το βεβαιώσει, όπως και κάθε άλλος. Βασικά, όπως αποδεικνύεις όλα τα άλλα, έτσι αποδεικνύεις και αυτό.
γινομαστε γραφειοκρατικοι νομιζω, μια βεβαιωση απο το δημο, οικογενοιακης καταστασης αρκει.
Κι όμως, διαφωνώ, εφόσον μίλησα για ε υ κ ο λ α αποδείξιμος. Εκτός αν συσταθεί ειδική επιτροπή που θα κάνει εφόδους σε σπίτια για να ελέγχει αν πράγματι ένα ζευγάρι συμβιώνει ή όχι. Ας σημειώσουμε ότι το όλο θέμα του γάμου δεν έχει μόνο θετικά από άποψη μεταχείρισης. Επί παραδείγματι, εγώ δε γουστάρω να κάνω κοινή φορολογική δήλωση, να μεταφέρονται τα εκλογικά μου δικαιώματα μόλις παντρεύομαι και κυρίως δε γουστάρω να πρέπει να πληρώσω στον ασφαλιστικό μου φορέα έν μεγάλο ποσό μόνο και μόνο επειδή παντρεύτηκα.
ειπαμε μια βεβαιωση του δημου οτι δεν εισαι παντρεμενος πρεπει να αρκει. Τα υπολοιπα ειναι σερλοκ χολμς.
Θες να πεις οτι ο γαμος δεν εχει μονο καλα αλλα και κακα??
Καλα εγω λεω οτι εχει μονο κακα.... αν εσυ εχεις βρει και καλα, θα με ενδιαφερε να τα μαθω.
Πιθανόν και να είναι έτσι. Δεν θα με χάλαγε να υπήρχε τέτοια πρόβλεψη, είμαι όμως σίγουρη ότι και πάλι οι πιο πολλοί θα επέλεγαν το δρόμο του γάμου.
Εσενα δεν θα σε χαλαγε,
τις πασης φυσεως βιομηχανιες παντρολογηματος θα τις χαλαγε ταμαλλα....
Οι γαμοι σημερα γινονται για δυο λογους,
1. Δεν υπαρχει αλλη επιλογη.
2. Ειναι τετοιο το κοινωνικο στατους που δεν σου αφηνουν αλλες επιλογες.
Εαν αλλαξουν καποια πραγματα ισως τοτε να ειμαστε πιο ελευθεροι στις επιλογες μας.
Προς το παρον καμια σχεση, ειμαστε δεσμιοι των νομων και της κοινωνικης καταπιεσης.
Συγνώμη γι αυτό. Δεν κατάλαβα ότι θα πρέπει να καθίσω να παραθέσω όλα τα νομοθετήματα που αφορούν στις μονογονεϊκές οικογένειες (επειδή περί αυτού μίλησα αρχικά).
Δεν απαιτησα κατι τετοιο.
Ωστοσο ειναι καταφενεστατο οτι το κρατος σπονσοναρει αφειδως τα εκ νομου παντρεμενα ζευγαρια και οχι τα υπολοιπα.
Για μενα αυτο ειναι ρατσισμος.
Όσον αφορά στις Τράπεζες, δεν είναι κρατικό-νομοθετικό το θέμα, αλλά καθαρά ιδιωτικό των Τραπεζών. Δε χάνεις τίποτα να διεκδικήσεις δικαστικά τη δικαίωση και στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβίαση της αρχής της ισότητας και δεν σε κοροϊδεύω.Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον θέμα που πιστεύω πολλοί θα το αναλάμβαναν με ελάχιστο κόστος.
Δεν μιλησα για τις τραπεζες, αλλα για την επιδοτηση του κρατους. Φυσικα δεν θα εκανες αγωγη κατα του κρατους...
Τι εννοείς \"ψάχνεται να σε στριμώξει\"; Το μόνο πρακτικά που κερδίζει κανείς με αυτό, είναι να προκύπτει η ημερομηνία έναρξης της τεραετούς διάστασης. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το επιχείρημα αυτό έχει ακριβώς την ίδια βαρύτητα με όλα τα υπόλοιπα περί ισχυρού κλονισμού.
Οταν ψαχνεις να βγαλεις το διαζυγιο υπερ σου τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα....
Ναι, χμ. Πολύ πιθανό ενδεχόμενο, ο συμβίος μου που με εγκατέλειψε με το μωρό στην κοιλιά να έχει όρεξη να κάνει τεστ DNA.
Δεν ειναι δικο του θεμα μονο αλλα και δικο σου.
Εαν ειναι δικο του το παιδι εχει υποχρεωσεις τις οποιες και αν ακομα αρνειται ενα δικαστηριο μπορει να τον υποχρεωσει εφοσον αυτο αποδειχτει. Και ναι σε αυτο παιζει και το τεστ DNA.
χμμμμ το μονο θετικο ειναι καταργηθηκε η προικα....
παλι καλα ε??? [/quote]
Για κάποιο πολύ περίεργο λόγο, ένα τεράστιο ποσοστό των ανδρών απαιτούν προίκα, αυτό πώς σου φαίνεται; [/quote]
Οτι υπαρχουν αντιστοιχα ποσοστο κομπλεξαρισμενων γυναικων που το μονο που ζητουν στην ζωη τους ειναι ενα προστατη (νταβατζη θα ελεγα...) ακομα και αν πληρωσουν για αυτο.
Κριμα για αυτες, ο τυπος θα τα μαγκωσει οποτε...
15-10-2007, 22:47 #56
Originally posted by Blue9791
Krino, ο γάμος μεταξύ ομοφύλων ή κάποιο συμφωνητικό συμβίωσης για την εκατέρωθεν οικονομική, ηθική εξασφάλιση θα είναι μεγάλο πλήγμα στην σκληρή βιομηχανία του γάμου.
Όταν 2 άνθρωποι του ίδιου φύλου έχουν περάσει δια πυρός και σιδήρου για να φτάσει η σχέση τους σε ενα σημείο (αποδεκτό ή μή ), όταν έχουν γεράσει μαζί (ή αυτό σκοπεύπουν να κάνουν), όταν προσπαθούν να αποδείξουν (κακώς κατ\'εμε και μιλώ ως ομοφυλόφιλη) οτι η σχέση τους είναι το ίδιο σημαντική με των ετεροφυλόφιλων και τους δοθεί η ευκαιρία να την \"επισημοποιήσουν\" (να πεθάνουν ήσυχοι οτι δεν θα μείνει ο/η σύντροφος τους στο δρόμο γιατί ξαφνικά πχ διεκδικοπυν το σπίτι ξεχασμένοι συγγενείς οι οποίοι τους έλεγαν μέχρι και την παραμονή του θανάτου ανώμαλους) δεν θα το κάνουν με νταούλια και ζουρνάδες, ούτε θα σκάσουν 5000 ευρώ έκαστος για να κάνουν την \"τέλεια\" τελετή. Και δεν θα το κάνουν γιατί γνωρίζουν πια τον λόγο που χρειάζεται το κωλόχαρτο που επισημοποιεί μια σχέση.
Και όταν αυτό επεκταθεί και στους ετεροφυλόφυλους, τότε είναι πραγματικά που θα χτυπηθεί η μπάνκα της εκκλησίας (κυρίως), των ανθοδιακοσμιτών, των εταιριών catering, των οίκων \"νοικιάζω - πουλάω νυφικά\", κομμωτές, αισθητικοί, ταξιδιωτικά γραφεία και ΔΕΝ συμμαζεύεται.
Απλά μια προσωπική οικονομική προσέγγιση.
προσυπογραφω με τα λεγομενα σου 100%.
16-10-2007, 01:07 #57
Για να κλείσω από πλευράς μου τις αμπελοφιλοσοφίες μου, έχω να πω ότι ότι επιλέξει κανείς καλό είναι, αρκεί να του ταιριάζει και να μην υποχρεωθεί γι αυτό. Προσωπικά θα ήθελα να προχωρήσω σε γάμο, αφενός μεν επειδή από θρησκευτικής απόψεως σέβομαι αυτό που αντιπροσωπεύει, αφετέρου επειδή δεν πρόκειται να φεσωθώ δικαστικά έξοδα αν αποφασίσω να χωρίσω (ή να με χωρίσει) :Ρ!
Από όλα πάντως πιο σοβαρό προβληματισμό, οφείλω να ομολογήσω, ότι μου προκάλεσε το post της Blue. Γιατί άλλο τα ετεροφυλόφυλα ζευγάρια που στην τελική αν θέλουν παντρεύονται αν δε θέλουν δεν το κάνουν. Τι γίνεται με τα ομοφυλόφυλα ζευγάρια που δεν έχουν καν τέτοια, έστω και παρεμφερή επιλογή; Οι άνθρωποι αυτοί, όπως και όλοι θέλουν να γεράσουν με κάποιον μαζί και θέλουν αυτός ο κάποιος να είναι εξασφαλισμένος, εφόσον στην τελική μαζί του ζουν. Πραγματικά, αυτό είναι τεράστιο ζήτημα και κατ\' εμέ συνιστά σοβαρή ανισότητα, δεδομένου και του κοινωνικού ρατσισμού που υπάρχει.
16-10-2007, 01:18 #58
Relia
ο καθενας κανει οτι θελει, ειτε παντρευεται ειτε οχι.
Η δικη μου επιλογη ειναι οχι η δικη σου ειναι να παντρευτεις.
Μαι χαρα και οι δυο....
Η ενσταση μου ειναι στο οτι η ελληνικη νομοθεσια σχεδον σε υποχρεωνει να παντρευτεις και
η κοινωνια στην συνεχεια σου προβαλει διαφορα οικογενοιακα προφιλ τα οποια τα ακολουθεις.
Ενα μονο,
δεν σου κανει εντυπωση τα τοσα συχνα διαζυγια??
Δεν σου δινει μια εντυπωση οτι κατι δεν δουλευει καλα??
16-10-2007, 01:31 #59
Εμένα πάλι δε κάνει καθόλου εντύπωση τα τόσο συχνά διαζύγια. Γιατί αν κάτσω να σκεφτώ πως ήταν τα πράγματα παλιά μόνο καλές σκέψεις δε μου προκαλεί.
Λες και όλα τα ζευγάρια παλιά ήταν ευτυχισμένα. Υποχρεωμένα ήταν να ζούνε μαζί και να υπόκεινται τη συμπεριφορά του άλλου. Λίγα ήταν τα ευτυχισμένα όπως και τώρα.
Εκτός αν θεωρούμε ευτυχισμένα τα ζευγάρια που η γυναίκα ήξερε ότι ο άντρας της την απατούσε από δω και απο κεί κι ενώ την ενοχλούσε δεν έλεγε τίποτα ή αυτή που την κακοποιούσε ο άντρας της αλλά το ανεχόταν γιατί δε μπορούσε να κάνει αλλιώς. Και σίγουρα θα υπήρχαν και άντρες αντίστοιχα που ήταν δυστυχισμένοι.
Το θέμα δεν είναι αν τώρα υπάρχουν περισσότερα διαζύγια αλλά πόσο περισσότεροι ευτυχισμένοι υπάρχουν. Κι αυτό δεν είναι κάτι που μετριέται από τον αριθμό των διαζυγίων.
16-10-2007, 07:49 #60
Originally posted by Aphelia
Το θέμα δεν είναι αν τώρα υπάρχουν περισσότερα διαζύγια αλλά πόσο περισσότεροι ευτυχισμένοι υπάρχουν. Κι αυτό δεν είναι κάτι που μετριέται από τον αριθμό των διαζυγίων.
σωστη η παρατηρηση,
παρολα αυταδεν βλεπω να υπαρχουν περισσοτερα ευτυχισμενα παντρεμενα ζευγαρια.
Ευτυχισμενοι ανθρωποι που εχουν χωρισει, ναι.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....