Βιολογικό Ρολόι - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 123
    Senior Member
    Οι γυναίκες παντρεύονται απο ανασφάλεια, τεκνοποιούν για να εξαρτήσουν τον άντρα , κι όταν μετά απο ένα διάστημα καταλάβουν τι μαλακία έκαναν, χωρίζουν και ξανακάνουν τα ίδια. Οι άντρες παντρεύονται απο ανάγκη να τους νοικοκυρεύουν και να πηδάνε χωρίς να ψάχνονται και πολύ, κι όταν περάσουν οι ζάχαρες και τα μέλια και καταλάβουν τι μαλακία έκαναν χωρίζουν και ξανακάνουν τα ίδια. Δεν υπάρχει ο ΕΝΑΣ ούτε η ΜΙΑ. Yπαρχουν πολλοί και πολλές που θα δώσουν κάτι διαφορετικό και θα συμπληρώσουν κενά. [/quote]

Ειλικρινά δεν μου αρέσει καθόλου ο τρόπος που το έθεσες... Δεν παντρέυτηκα από ανασφάλεια, ούτε τεκνοποιώ για να τον κρατήσω! Αν ήμουν ανασφαλής θα είχα παντρευτεί νωρίτερα που μου είχε δοθεί ξανά η ευκαιρία. Έχω μέσα μου ένα παιδί με τον άντρα που λατρεύω και με λατρεύει κι έχουμε αγγίξει την ολοκλήρωση μας ως άνθρωποι. Αν εσύ δεν έχεις περάσει καλά στον ερωτικό τομέα (που ετσι τουλάχιστον φαίνεται) από άποψη σταθερότητας και αγάπης, αυτό δεν σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να το ζήσει! Αν ο άντρας μου ήθελε να νοικοκυρευτεί απλά και να πηδάει χωρίς να το πολυ-ψάχνει θα καθόταν με την μαμά του και θα πήδαγε δεξια-αριστερά, μα ωραίο παιδί είναι, δεν νομίζω να μην έβρισκε! Υπάρχει ΕΝΑΣ και ΜΙΑ αλλά πρέπει να ξέρεις να τον/την δεις!

Senior Member
    Originally posted by nama
    Οι γυναίκες παντρεύονται απο ανασφάλεια, τεκνοποιούν για να εξαρτήσουν τον άντρα , κι όταν μετά απο ένα διάστημα καταλάβουν τι μαλακία έκαναν, χωρίζουν και ξανακάνουν τα ίδια. Οι άντρες παντρεύονται απο ανάγκη να τους νοικοκυρεύουν και να πηδάνε χωρίς να ψάχνονται και πολύ, κι όταν περάσουν οι ζάχαρες και τα μέλια και καταλάβουν τι μαλακία έκαναν χωρίζουν και ξανακάνουν τα ίδια. Δεν υπάρχει ο ΕΝΑΣ ούτε η ΜΙΑ. Yπαρχουν πολλοί και πολλές που θα δώσουν κάτι διαφορετικό και θα συμπληρώσουν κενά.
    Ειλικρινά δεν μου αρέσει καθόλου ο τρόπος που το έθεσες... Δεν παντρέυτηκα από ανασφάλεια, ούτε τεκνοποιώ για να τον κρατήσω! Αν ήμουν ανασφαλής θα είχα παντρευτεί νωρίτερα που μου είχε δοθεί ξανά η ευκαιρία. Έχω μέσα μου ένα παιδί με τον άντρα που λατρεύω και με λατρεύει κι έχουμε αγγίξει την ολοκλήρωση μας ως άνθρωποι. Αν εσύ δεν έχεις περάσει καλά στον ερωτικό τομέα (που ετσι τουλάχιστον φαίνεται) από άποψη σταθερότητας και αγάπης, αυτό δεν σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να το ζήσει! Αν ο άντρας μου ήθελε να νοικοκυρευτεί απλά και να πηδάει χωρίς να το πολυ-ψάχνει θα καθόταν με την μαμά του και θα πήδαγε δεξια-αριστερά, μα ωραίο παιδί είναι, δεν νομίζω να μην έβρισκε! Υπάρχει ΕΝΑΣ και ΜΙΑ αλλά πρέπει να ξέρεις να τον/την δεις! [/quote]

Το μπορώ και το θέλω είναι το ζήτημα.

Δεν επιθυμούν όλοι οι άνθρωποι να ζουν με τον ίδιο τρόπο. Καθένας έχει τις προτιμήσεις του. Έτσι και στον έρωτα, το γάμο κλπ.
    Γιʼ αυτό πιστεύω πως δεν μπορεί κανείς να ζήσει την ολόψυχη αγάπη και το βαθύ έρωτα με οποιονδήποτε. Κι επειδή λοιπόν σπάνια καταφέρνει να το ζήσει μ\' αυτόν που επιθυμεί, μπορεί, υπό το βάρος των απογοητεύσεων, να βγάλει το συμπέρασμα πως είναι και γενικά αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο. Ενδεχομένως λοιπόν να παραιτηθεί ή και να απορρίψει τελείως κάτι τέτοιο.
    Εκείνοι όμως που εξακολουθούν να επιθυμούν να βρουν «το ταίρι» τους, πρέπει να παραιτηθούν καταρχήν από τα «βάρη» του παρελθόντος τους – τα όποια δηλαδή απωθημένα τους» – και να οπλιστούν με πολλήν υπομονή και επιμονή, ώστε να βρουν καταρχήν τον άνθρωπο κι έπειτα τον τρόπο που θα ζήσουν μαζί του. Κι αυτό είναι μια ολόκληρη στάση και υπόθεση ζωής.

Senior Member
    Οι γυναίκες παντρεύονται απο ανασφάλεια, τεκνοποιούν για να εξαρτήσουν τον άντρα , κι όταν μετά απο ένα διάστημα καταλάβουν τι μαλακία έκαναν, χωρίζουν και ξανακάνουν τα ίδια. Οι άντρες παντρεύονται απο ανάγκη να τους νοικοκυρεύουν και να πηδάνε χωρίς να ψάχνονται και πολύ, κι όταν περάσουν οι ζάχαρες και τα μέλια και καταλάβουν τι μαλακία έκαναν χωρίζουν και ξανακάνουν τα ίδια. Δεν υπάρχει ο ΕΝΑΣ ούτε η ΜΙΑ. Yπαρχουν πολλοί και πολλές που θα δώσουν κάτι διαφορετικό και θα συμπληρώσουν κενά.
    Η απάντησή μου είναι γενικού περιεχομένου εμπνευσμένη απο σένα. Δεν ξέρω πως είσαι στο γάμο σου και εύχομαι εσύ να αποτελείς εξαίρεση. Αλλά οι στατιστικές δείχνουν συνεχώς διαζύγια.Πιστεύω οτι είσαι ακόμα στην αρχή και τα αρνητικά σημάδια δεν έχουν φανεί.Για να μη φανούν ποτέ όμως πόσο διατεθειμένη είσαι ? Η ο άντρας σου? Δεν πιστεύω λοιπόν οτι θαστε μαζί και θα το παίζετε άνετοι ο ένας απο δώ κι ο άλλος απο κει.Η θα επιτρέπετε ο ένας στον άλλο να έχει προσωπική ζωή. Μ αυτή την έννοια μίλησα και όχι επι προσωπικού. Οπως θα κατάλαβες είμαι κατά του γάμου όχι επειδή είμαι ερωτικά απογοητευμένη αλλά γιατί πάνω απ όλα θέλω να διατηρώ το δικαίωμα στην ησυχία μου και στη βολή μου. Συγχώρεσέ με αν πίσω απο κάθε ευτυχισμένο γάμο βλέπω στο μάκρος του χρόνου δυστυχία και μοναξιά.

Ειλικρινά δεν μου αρέσει καθόλου ο τρόπος που το έθεσες... Δεν παντρέυτηκα από ανασφάλεια, ούτε τεκνοποιώ για να τον κρατήσω! Αν ήμουν ανασφαλής θα είχα παντρευτεί νωρίτερα που μου είχε δοθεί ξανά η ευκαιρία. Έχω μέσα μου ένα παιδί με τον άντρα που λατρεύω και με λατρεύει κι έχουμε αγγίξει την ολοκλήρωση μας ως άνθρωποι. Αν εσύ δεν έχεις περάσει καλά στον ερωτικό τομέα (που ετσι τουλάχιστον φαίνεται) από άποψη σταθερότητας και αγάπης, αυτό δεν σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να το ζήσει! Αν ο άντρας μου ήθελε να νοικοκυρευτεί απλά και να πηδάει χωρίς να το πολυ-ψάχνει θα καθόταν με την μαμά του και θα πήδαγε δεξια-αριστερά, μα ωραίο παιδί είναι, δεν νομίζω να μην έβρισκε! Υπάρχει ΕΝΑΣ και ΜΙΑ αλλά πρέπει να ξέρεις να τον/την δεις! [/quote]

Senior Member
    Η απάντησή μου είναι στη μέση κάπου. Δεν τα κατάφερα ποτέ με τη ρημάδα την τεχνολογία.

Member
    Δεν είναι άμεσα σχετιζόμενο με την κουβέντα, αλλά εμένα προσωπικά με έβαλε σε πολλές σκέψεις: Πριν από λίγο καιρό (τις ημέρες του καύσωνα), ένας πολύ καλός οικογενειακός φίλος, εξαιρετικός άνθρωπος που επέλεξε να μην κάνει οικογένεια, βρέθηκε μέσα στο σπίτι του σε αποσύνθεση επειδή κανείς δεν υπήρχε κοντά του-γύρω του για να τον προλάβει ή έστω να μην καταλήξει έτσι. Δεν το άξιζε. Φυσικά το θέμα εκφεύγει της \"αντιπαράθεσης\" γάμος ή συμβίωση, αλλά το να είσαι με έναν άνθρωπο σε μια υγιή σχέση, νομίζω ότι είναι το ιδεώδες σε κάθε περίπτωση. Όσον αφορά τώρα στα διαζύγια, έχω αναπτύξει στην αρχή του θέματος τις θέσεις μου που συνοψίζονται στο ότι γάμος για λάθος λόγους=διαζύγιο και χάσιμο χρόνου.

Banned

ναμα,
    απο ολα οσα διαβασα μια απορια μου εμεινε,
    η απαντηση της λιμπερ ηταν προσωπικη σας συζητηση??
    γιατι γραφεις σε πρωτο ενικο....

Senior Member
    krino ναι απάντησα στην λιμπερ γιατί εκείνη έθεσε το θέμα έτσι. Καλά κάνει και πιστευει πως \"πιο καλή η μοναξιά\". Αυτό που λέω όμως, είναι πως το ίδιο πράγμα πίστευα κι εγώ πριν. Παιδιά... ο γάμος απαιτεί γερά νευρα, δε λέω, απλά εμένα τυχαίνει μου αρέσει η συντροφικότητα και η ολοκλήρωση που νιώθω δίπλα του. Είναι πολύ δύσκολο να το βρει κανείς, όντως, πιστευω όμως ότι το βρήκα, άσχετα αν κάπου στο μυαλό μου ξέρω ότι όλα μπορούν να ανατραπούν κάποια στιγμή στο μέλλον! Δεν πετάω στα σύννεφα, απλά είμαι ευτυχισμένη με αυτό που ζω! Ο καθένας όμως είναι ελευθερος να επιλέξει εκείνο που θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του! Το μόνο που προσπαθώ να σας πω, είναι ότι ναι, ο γαμος είναι μεγάλη δεσμευση, ναι, οι πιο πολλοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο, αλλά πάντα και παντού υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Ευχομαι να ζω την εξαίρεση κι ευχομαι σε όποιον την επιθυμεί να την ζήσει κι εκείνος...

Senior Member
    krino ναι απάντησα στην λιμπερ γιατί εκείνη έθεσε το θέμα έτσι. Καλά κάνει και πιστευει πως \"πιο καλή η μοναξιά\". Αυτό που λέω όμως, είναι πως το ίδιο πράγμα πίστευα κι εγώ πριν. Παιδιά... ο γάμος απαιτεί γερά νευρα, δε λέω, απλά εμένα τυχαίνει μου αρέσει η συντροφικότητα και η ολοκλήρωση που νιώθω δίπλα του. Είναι πολύ δύσκολο να το βρει κανείς, όντως, πιστευω όμως ότι το βρήκα, άσχετα αν κάπου στο μυαλό μου ξέρω ότι όλα μπορούν να ανατραπούν κάποια στιγμή στο μέλλον! Δεν πετάω στα σύννεφα, απλά είμαι ευτυχισμένη με αυτό που ζω! Ο καθένας όμως είναι ελευθερος να επιλέξει εκείνο που θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του! Το μόνο που προσπαθώ να σας πω, είναι ότι ναι, ο γαμος είναι μεγάλη δεσμευση, ναι, οι πιο πολλοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο, αλλά πάντα και παντού υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Ευχομαι να ζω την εξαίρεση κι ευχομαι σε όποιον την επιθυμεί να την ζήσει κι εκείνος...

Τι σημαίνει ολοκλήρωση? πριν ένιωθες μισή? αν ναι θες να πεις τι σου έλειπε ?

Banned
    krino ναι απάντησα στην λιμπερ γιατί εκείνη έθεσε το θέμα έτσι.

οταν λες \"ετσι\" εννοεις οτι ειπε, \"κοιτα ναμα αυτο που εχω να σου πω....\"????

Καλά κάνει και πιστευει πως \"πιο καλή η μοναξιά\".

εσυ τωρα γιατι εβγαλες το συμπερασμα, οτι η παντρευεσαι η αλλιως πιο καλη η μοναξια???
    Δηλαδη αν μεινεις εκτος γαμου και εισαι με τον συντροφο σου ετσι μεχρι τα γεραματα, αυτο ειναι πιο καλη η μοναξια????

Γιατι συνδεεις (εται) οτι η σωστη συντροφικη σχεση περιλαμβανει γαμο???

Αυτό που λέω όμως, είναι πως το ίδιο πράγμα πίστευα κι εγώ πριν.

Καμια αντιρηση,
    καποιοι συνεχιζουν να το πιστευουν και πριν και μετα.

Παιδιά... ο γάμος απαιτεί γερά νευρα, δε λέω, απλά εμένα τυχαίνει μου αρέσει η συντροφικότητα και η ολοκλήρωση που νιώθω δίπλα του.

προσωπικα εγω νιωθω συντροφικοτητα και ολοκληρωση μια χαρα οπως ειμαι και χωρις γαμο.
    Απο την αλλη ο γαμος δεν θελει ακριβως γερα νευρα αλλα τρομερες υποχωρησεις οι οποιες γινονται κατα περιπτωση σου αρεσει η οχι.
    Καποιες στιγμες αισθανεσαι αναγκασμενος να ζησεις ετσι την ζωη σου. Μπορω να σου πω οτι αυτο ειναι στυγνος εκβιασμος.

Είναι πολύ δύσκολο να το βρει κανείς, όντως, πιστευω όμως ότι το βρήκα, άσχετα αν κάπου στο μυαλό μου ξέρω ότι όλα μπορούν να ανατραπούν κάποια στιγμή στο μέλλον!

το πιο δυσκολο απο ολα πιστεψε με ειναι να βρεις ενα ζευγαρι που εκαναν σχεση, εμειναν απλοι συντροφοι και παρεμειναν μαζι χωρις κανενα νομικο τερτιπι.
    Αυτοι που ηταν ελευθερη να φυγουν οποτε ηθελαν, ετσι απλα με μια κουβεντα αλλα εμειναν μαζι γιατι τους ενωνε κατι εντελως προσωπικο και οχι τα δεσμα (αλυσιδες λεω εγω) του γαμου.
    Αναλογισου οτι οταν εχεις μια απλη σχεση χωριζεις την ιδια στιγμη και τελος.
    Οταν εισαι παντρεμενος/η δεν γινεται ετσι και το ξερεις.
    Σκεψου μονη σου ποια σχεση ειναι καλυτερη συγκρινοντας δυο τετοιες καταστασεις που αντεξαν στο χρονο....

Δεν πετάω στα σύννεφα, απλά είμαι ευτυχισμένη με αυτό που ζω!

και ευχομαι ετσι να ναι παντα!

Ο καθένας όμως είναι ελευθερος να επιλέξει εκείνο που θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του!

ορθον το ορθοτερον!
    μαλλον πρεπει να πιστευεις οτι το ιδιο μπορει να κανει και η Χ λιμπερ, σωστα???

Το μόνο που προσπαθώ να σας πω, είναι ότι ναι, ο γαμος είναι μεγάλη δεσμευση, ναι, οι πιο πολλοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο, αλλά πάντα και παντού υπάρχουν οι εξαιρέσεις.

χεχε...
    αστο παω να παιξω λοττο καλυτερα.....
    τα λεφτα μου μπορει να μην με ενδιαφερει αν θα τα χασω.
    Την ζωη μου ομως δεν την παιζω ρουλετα.
    Προτιμω να μην μαθω αν θα ειμαι εξαιρεση η οχι.

Και αν θες προτιμω το δυσκολο καιοχι το ευκολο.
    Προτιμω να εχω μια σχεση η οποια να παραμενει μαζι μου οχι γιατι ειναι δεσμια μια νομικης - κοινωνικης καταστασης εγκλωβισμου, αλλα παραμενει γιατι την εμπνεω εγω.
    Και οχι μονο αυτο αλλα επιπλεον να ξερει οτι οποιαδηποτε στιγμη κατι δεν της κανει, να μπορει να διακοψει μαζι μου το επομενο δευτερολεπτο, ετσι απλα χωρις δευτερη συζητηση.
    Η προσδοκια μου ειναι να γερασω με μια τετοια γυναικα κατω απο αυτους τους ορους.
    Οτι αλλο θα μου ηταν δευτερο....

Ευχομαι να ζω την εξαίρεση κι ευχομαι σε όποιον την επιθυμεί να την ζήσει κι εκείνος...

αμα ηταν θεμα επιθυμιας, θα τα βρισκαμε ευκολα.
    Ειναι θεμα αποψης, στασης ζωης αλλα και ευλογου αποτελεσματος.

Senior Member
    liberchild όχι σε καμία περίπτωση δεν ένιωθα μισή πριν, απλά καμιά φορά ένιωθα μόνη.. Φίλους είχα κι έχω πολλούς, αλλά πολλές φορές ένιωθα την ανάγκη για να κοιμηθώ μέσα σε μία αγκαλιά το βράδυ... Και όχι μόνο αυτό... Απλά είμαι από τα άτομα που μου αρέσει να μοιράζομαι τη ζωή μου με κάποιον, αλλά όπως είπα και πριν είναι ότι θεωρει ο καθένας καλύτερο για τον εαυτό του.

Banned

Φίλους είχα κι έχω πολλούς, αλλά πολλές φορές ένιωθα την ανάγκη για να κοιμηθώ μέσα σε μία αγκαλιά το βράδυ... Και όχι μόνο αυτό... Απλά είμαι από τα άτομα που μου αρέσει να μοιράζομαι τη ζωή μου με κάποιον, αλλά όπως είπα και πριν είναι ότι θεωρει ο καθένας καλύτερο για τον εαυτό του.

πολυ ανθρωπινες οι αναγκες σου.
    Θα ελεγα ιδιες με τις δικες μου αλλα και πολλων ανθρωπων γενικα.

Θεωρω οτι τις εκπληρωνω στο επακρο.

Μια χαρα λοιπον.

Senior Member
    χαίρομαι πολύ για όλους που εχουν καταφέρει να εκπληρώνουν έστω ένα μέρος των αναγκών τους! Μέσα σε ένα γάμο ή όχι, με ένα παιδί ή όχι... Σε όσους δεν το έχουν καταφέρει ακόμα... τις καλύτερες ευχές μου για να το ζήσουν!

Senior Member
    ..τον τελευταίο χρόνο έχω αλλάξει ριζικά τις απόψεις μου για το γάμο, κυρίως βεβαίως επειδή έχω αρχίσει να αποκτώ ταυτότητα που σημαίνει οτι αρχίζω και βλέπω το όλον μου.

Σταμάτησα να ψυχαναγκάζομαι με τα δεσμά του γάμου απο τη μια και το \'προχωρημένο\' της ηλικίας απο την άλλη (38), τίναξα το παζλ μιας φθαρμένης και φθοροποιούς σχέσης στον αέρα και ξεκίνησα να με βρω.
    Στην πορεία συνειδητοποιώ εύκολα οτι ο γάμος είναι η ένωση 2 ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και ουχί 2 μισών όπως επίσης εύκολα και αβίαστα συνηθίζουμε να λέμε.

Μάλιστα..πολύ σοβαρή υπόθεση η ευτυχία μου..που θελω να τη διπλασιάσω με την ευτυχία ενος άλλου..και να την τριπλασιάσω με τον ερχομό ενός παιδιού..το οποίο με τη σειρά του θα πρέπει να μάθει να ψάχνει άλλες ολοκληρωμένες προσωπικότητες για να συμβάλλει στη δημιουργία...

έτσι ζω λοιπόν. Και με αυτόν τον τρόπο είμαι υπέρ του θεσμού πια, εάν και εφόσον. Το δικαιούμαι και δεν συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο.

Senior Member
    πολυ υγιής η θέση σου μου φαινεται...αντι να πας απο το ενα ακρο στο αλλο....λες ναι με προυποθέσεις!

Καλη συνεχεια:)

Senior Member
    Στην πορεία συνειδητοποιώ εύκολα οτι ο γάμος είναι η ένωση 2 ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και ουχί 2 μισών όπως επίσης εύκολα και αβίαστα συνηθίζουμε να λέμε.
    Δεν συμφωνω...πιστευω μια ολοκληρωμενη προσωπικοτητα δεν θα ειχε αναγκη κανεναν...και δεν θα χρειαζοταν να παντρευτει.Δεν θα ειχε καμμια απολυτως αναγκη.
    Δυο μισων μου φαινεται πιο καλο...αν περνανε καλα μαζι και ειναι ευτυχισμενοι γιατι οχι.
    Προσωπικα ειμαι κατα του γαμου (οχι δεν ειμαι ολοκληρωμενη προσωπικοτητα:D) απλως δεν θελω-φοβαμαι τις υποχρεωσεις και δεν νοιωθω ιδιαιτερα την αναγκη να τεκνοποιησω.
    Βεβαια ολα αυτα μπορουν να αλλαξουν αν βρεθει ο καταλληλος ανθρωπος...και αν δεν βρεθει προς το παρον καλα περναω...πιθανον να εχω ασχημα γεραματα και να αναθεωρησω τις αποψεις μου αργοτερα οταν θα ειναι αργα (γιατι πως περνας το παρον μετραει και οχι ποσο καλα περασες στο παρελθον)...αλλα μπορει και οχι.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast