Results 31 to 45 of 123
Thread: Βιολογικό Ρολόι
-
15-10-2007, 00:07 #31
σ αυτο που ειμαι, οχι σ αυτο που θα μπορουσα να ειμαι!!!!
- 15-10-2007, 00:07 #32
Originally posted by Sofia
Originally posted by krino
λυγερη,
τα ρολογια και δη τα βιολογικα ειναι παραμυθια της χαλιμας....
οχι, οι συζητησεις που εχω κανει αρχικα με γυναικες και στην συνεχεια με ανθρωπους που εχουν ασχοληθει με τετοια ζητηματα.
Αλλα περι ορεξεως....
οτι κανει κεφι ο καθενας.
15-10-2007, 00:11 #33
σ αυτο που ειμαι, οχι σ αυτο που θα μπορουσα να ειμαι!!!!
σου ειπα χρυση μου,
μπορεις να εισαι οτι νομιζεις εσυ καλυτερο....
Καποια στιγμη λυσε μου καιμια απορια,
γιατι σε ολες τις συζητησεις παντα προσωποποιείς τα παντα και τους παντες???
Εγω ποτε δεν θα πω η σοφια κανει αυτο και πιστευω το αλλο, αντιθετα μιλαω σε τριτο ενικο.
Εσυ αντιθετα παντα θα απαντησεις τετ α τετ....
Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω το λογο....
(αν και εχω μερικες αποψεις για το λογο που συμβαινει ας τις κρατησω προς το παρον για τον εαυτο μου)
15-10-2007, 00:16 #34
Όλα είναι προσωπικά. Και πρώτα απ\' όλα η ευθύνη των απόψεών μας.
15-10-2007, 00:20 #35
Originally posted by olorou
Όλα είναι προσωπικά. Και πρώτα απ\' όλα η ευθύνη των απόψεών μας.
κατσε βρε ολορου,
εσυ πως μπορεις να εκφρασεις αποψη προσωπικη για μενα η εγω για σενα???
Πως μπορεις να ξερεις τι βιωματα εχω στη ζωη μου για να εκφερεις προσωπικη αποψη???
Μηπως εχουμε μπερδευτει ελαφρως???
15-10-2007, 00:21 #36
Μήπως αυτό ήθελε να σου πει η Sofia? Λέω: Μήπως;
15-10-2007, 00:23 #37
για το οτι εσυ δεν θα πεις \"εσυ\"...ειναι ο δικος σου τροπος εκφρασης.
Ο δικος μου προφανως ειναι διαφορετικος.Ειναι κακο αυτό? Η σε ενοχλει?
Αν απαντω τετ α τετ ισως ειναι επειδη θελω να μαι πιο αμεση...
Οσες συζητησεις και να κανεις με γυναικες ποτε δεν θα γινεις γυναικα για να νιωσεις πως ειναι καποια πραγματα. μπορεις να προσεγγισεις,οχι να γινεις αυτο...Και ποσο μαλλον να εκφρασεις τοσο απολυτα και κατηγοριματικα \"οχι,δεν υπάρχει αυτο ή το αλλο\"...
15-10-2007, 00:25 #38
Originally posted by olorou
Μήπως αυτό ήθελε να σου πει η Sofia? Λέω: Μήπως;
Η sofia κατα συστημα απαντα (τουλαχιστον προς εμενα, για παρακατω δεν εχω δει) σε πρωτο ενικο και προσωποποιει τα παντα και τους παντες.
Δεν ξερω αν το κανει επιτηδες, αλλα φυσικα αναγκαζεται να πεφτει σε λαθη....
Εκτος που απο ενα σημειο και μετα κατανταει σπαστικο.
15-10-2007, 00:28 #39
μαλιστα! δεν το ήξερα οτι βλεπεις σπαστικο τον τροπο εκφρασης μου! ευχαριστω για την πληροφορια παντως!καλη συνεχεια!
15-10-2007, 00:33 #40
για το οτι εσυ δεν θα πεις \"εσυ\"...ειναι ο δικος σου τροπος εκφρασης.
δεν ειναι θεμα εκφρασης, αλλα συγκεκριμενου στυλ.
Αν ειμασταν σε ενα καφε θα ηταν αλλιως.
Δυστυχως εδω ειναι φορουμ και ο γραπτος λογος μενει.
Ετσι οταν διαβαζει καποιος περαστικος καταλαβαινει αλλα παρολο που εσυ εχεις το δικο σου \"στυλ\".
Ο δικος μου προφανως ειναι διαφορετικος.Ειναι κακο αυτό? Η σε ενοχλει?
ναι με ενοχλει, πρεπει να το ζωγραφισω???
Με ενοχλει να βγαινει ενα νοημα οταν δεν υπαρχει.
Και με ενοχλει γιατι αναγκαζομαι να προστατεψω τον εαυτο μου απο μαλλον περιττες καταστασεις.
Αν απαντω τετ α τετ ισως ειναι επειδη θελω να μαι πιο αμεση...
καλα κολοκυθια αμεση θα λεεγα αλλα τεσπα.
Οσες συζητησεις και να κανεις με γυναικες ποτε δεν θα γινεις γυναικα για να νιωσεις πως ειναι καποια πραγματα.
καλα πας καλα τωρα???
για μια ακομα φορα στρεβλωνεις την κουβεντα ...
απορω πια αν το εχεις συστημα κατι τετοιο.
Εσυ τωρα καταλαβες, οτι εγω καποτε θα γινω γυναικα και θα νιωσω κατι τετοιο ετσι???
μπορεις να προσεγγισεις,οχι να γινεις αυτο...
ουτε να προσεγγισω με ενδιαφερει.
Πληροφοριες παιρνω και τις επεξεργαζομαι.
Τωρα αν δεν σου κανουν μεινε με τις δικες σου.
Και ποσο μαλλον να εκφρασεις τοσο απολυτα και κατηγοριματικα \"οχι,δεν υπάρχει αυτο ή το αλλο\"...
ενω εσυ μπορεις να εκφραζεις οτι σου κανει κεφι, και κατηγορηματικα και οτι θες....
πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα δεν λεω....
Μονο γυρνα απο την αλλη που παιζει γουστερν γιατι τα επιστημονικης φαντασιας σε χαλανε...
15-10-2007, 00:35 #41
Οσες συζητησεις και να κανεις με γυναικες ποτε δεν θα γινεις γυναικα για να νιωσεις πως ειναι καποια πραγματα. μπορεις να προσεγγισεις,οχι να γινεις αυτο...Και ποσο μαλλον να εκφρασεις τοσο απολυτα και κατηγοριματικα \"οχι,δεν υπάρχει αυτο ή το αλλο\"...
15-10-2007, 00:35 #42
μαλιστα! δεν το ήξερα οτι βλεπεις σπαστικο τον τροπο εκφρασης μου! ευχαριστω για την πληροφορια παντως!καλη συνεχεια!
Νομιζεις....
στο εχω ξαναπει αρκετες φορες ακομα και στο τσατ δημοσια.
Αλλα ως συνηθως εισαι φωνη βοωντος εν τη ερημω.
Σορρυ αλλα δεν ειμαι δημοσχεσιτης και οτι με ενοχλει το λεω παντα και εξω απο τα δοντια.
Η πληροφορια ειναι χωρις χρεωση,
ευχομαι και σε εσενα καλη συνεχεια.
15-10-2007, 09:38 #43
Originally posted by Relia
Προσωπικά δε βρίσκω διαφορά ανάμεσα στο γάμο και στη συμβίωση, το μόνο που σκέφτομαι είναι αν ποτέ κάνω παιδί πιθανόν να μην του αρέσει οι γονείς του να μην είναι παντρεμένοι. Αυτό για πολλούς είναι μία λεπτομέρεια, για μένα είναι σημαντικό.
15-10-2007, 10:49 #44
ο γαμος προφανως εχει διαφορες απο την συμβιωση και μαλιστα σε πολλα επιπεδα.
Καταρχην,
α. εργασιακα
Ενα σωρο επιδοματα τα παιρνεις απο την εργασια σου αμα εισαι παντρεμενος. Το γνωστο επιδομα γαμου.
β. Φορολογικα
Υπαρχουν αρκετες φοροαπαλλαγες αν εισαι παντρεμενος και αλλες αν εισαι μονος σου.
Απο την απλα φορολογικη δηλωση και τι φοροι εκπιπτουν, μεχρι την δανειοδοτηση απο τον ΟΕΚ για αγορα πρωτης κατοικιας μεχρι και την επιδοτηση ενοικιου.
γ. Κοινωνικα
Ακομα και σημερα υπαρχει ενας κοινωνικος στιγματισμος για το αν συμβιωνεις με την συντροφο σου χωρις να εισαι παντρεμενος. Απο το τι θα σου λενε οι συγγενεις σου, μεχρι να πας να νοικιασεις ενα σπιτι και να σου λενε οτι το νοικιαζουμε μονο σε οικογενοιες....
Τελος σε προσωπικο επιπεδο εαν θελεις να χωρισεις με το συντροφο σου (γιατι εκανες λαθος επιλογη βρε αδερφε....) εισαι υποχρεωμενος να περιμενεις 5 χρονια για να ξεμπερδεψεις απολυτα. Δεν συζηταμε για τα εξοδα που πρεπει να πληρωσεις σε δικηγορους κλπ.
Θα το ξαναπω για μια ακομη φορα,
οι Γαλλοι δηλαδη ειναι χαζοι που εχουν εφαρμοσει το συμφωνητικο συμβιωσης???
ποσα χρονια σκοταδισμου θα πρεπει να περασουν για να εφαρμοστει και στην ελλαδα???
Τελος,
τα παιδια νιωθουν ανετα αναλογα την κοινωνια που βρισκονται.
Ειμαι σιγουρος οτι ενα παιδι γαλλων ουτε και θα του περασει απο το μυαλο οτι υπαρχει προβλημα.
Στην ελλαδα ειναι πολυ πιθανο.
Θα μου πεις ναι αλλα στην ελλαδα ζουμε.... σωστο.
Περαν ομως αυτων ειναι υποχρεωση ολων μας να προχωραμε την κοινωνια μπροστα, προς το καλυτερο για να μπορεσουν τα παιδια μας να μεγαλωσουν ελευθερα και χωρις τετοιους στιγματισμους.
Επιτελους ολοι μας δικαιουμαστε να ζουμε οπως νιωθουμε ανετα εφοσον δεν ενοχλουμε κανενα!
15-10-2007, 13:33 #45
Δε νομίζω ότι είμαστε και τόσο πίσω στην Ελλάδα στα θέματα αυτά: π.χ. υπάρχει δυνατότητα να πάρει κανείς σύνταξη χηρείας και αν δεν ήταν παντρεμένος με το/τη σύζυγο. Τώρα όσον αφορά στις υπόλοιπες διαφορές, φορολογικές κ.λπ. λογικό είναι να υπάρχουν, αλλιώς θα έκανε ο καθένας με τον κολλητό του συμφωνητικό συμβίωσης προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση. Όπως και αν έχει ο γάμος ως θεσμός είναι κομματάκι πιο ισχυρός. Άλλωστε όπου χρειάζεται, ο νόμος έχει προνοήσει (για άγαμους γονείς). Άσε που έτσι όπως τα λες krino μου, υπάρχουν και πολλά καλά: π.χ. παντρεύεσαι εικονικά, χωρίζεις (πρακτικά όχι τυπικά), δεν ξαναπαντρεύεσαι εφόσον δεν είσαι υπερ και παίρνεις εσσαεί τα επιδόματα και απολαμβάνεις τις φοροαπαλλαγές! :Ρ
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....