Αρωστοβια, ΓΑΔ, ψυχοσωματικα και φοβος για το χειροτερο (ΣΚΠ, καρκινος) - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 55
    Junior Member
    Γεια σου Haniel. Αυτο που δεν βλεπω ειναι διαφορα και οχι κατι συγγεκριμενο. Πολλα "μυγακια" στο οπτικο πεδιο και δυσκολια να εστιασο σε πραγματα. ειδικα σε οθονες με ασπρο φοντο. σαν να χανω πραγματα οταν εστιαζω. Στο περιγραφο οσο καλυτερα μπορω. Και εμενα ειναι καινουργιο συμπτωματακι. Και κουραστικο γιατι δυστυχως οι δουλεια μου απαιτει πολλες ωρες μπροστα σε υπολογιστη και φοραω και φακους επαφης που με κουραζουν εντονα. Αυτα. εδω ειμαστε να τα λεμε παντως.

Senior Member
    Αχαμ..καταλαβα..κγω πανω κατω τα ιδια..εκτος απο κουραστικο,με φοβιζει και πολυ εμενα..δε μπορω να νιωθω πως δε βλεπω καλα..με τρελαινει..Αχ τι τραβαμε και δε το μαρτυραμε πια!!!!

Junior Member
    Εσυ τι ακριβως εχεις? Ποια ειναι τα συμπτωματα σου. Και πως το ξεπερασες την πρώτη φορά?

Senior Member
    Κρισεις πανικου,Γ.Α.Δ. και αγοραφοβια...Απο συμπτωματα δεν εχω παραπονο...εχω απ'ολα...δυστυχως...Την πρωτη φορα με φαρμακα,αλλα δε θελω να ξαναπαρω...οχι οτι εχω ασχημη εμπειρια...καθε αλλο,μονο καλο μου εκαναν...απλα δε θελω παλι...

Junior Member
    Aχ βρε παιδιά καλώς σας β'ρηκα κι εγώ!
    Πάσχω από κρίσεις πανικού και τρελό αγχος σε σημείο σήμερα να τινάζω τον καρπό μου επειδή ένιωθα ενταση τρελή! Το θέμα μου είναι πως είχα κρίσεις και γαδ περίπου 4 χρόνια ,και μέσα σε αυτά και αγοραφοβία και πέρυσι το καλοκαίρι το ξεπέρασα τελείως.Έβγαινα,έπινα,γελο� �σα,ένιωθα όμορφη και ανανεωμένη.Μέχρι που πριν 2 σχεδόν μήνες ένας θείος μου πέθανε εντελώς ξαφνικά υγειέστατος και τσούπ!!!! Πάλι από την αρχή!
    Υποφέρω παιδιά!! τρέμω,σκέφτομαι τις αρρώστιες συνέχεια.
    Λέω οκ,θα κάνω μακρυά τα πράγματα που με αγχώνουν.εκανα πίσω ανθρωπους που με ταλαιπωρησαν στο παρελθον αλλα τίποτα.διαβασα προσπάθησα να ξεχάσω καταστάσεις αλλα αγχώνομαι πολυ.Να,και τώρα που είμαι στο χωριό και θέλω να πάω στην περιφορά του επιταφιόυ τρέμω στην ιδέα.Στον πολυ΄κοσμο,στην ατμοσφαιρα που ειναι καπως μουντη λογο ημερας.
    Επίσης ειμαι πολυ ευσυγκινητη!! κλαιω με το παραμικρο,συγκινουμε με το παραμικρο. αγχονομαι με το παραμικρο
    Πιστέυω ότι ειναι αυτό που ειπε η pasxalita.δεν έχω κανονικούς φίλους.εννοω πραγματικούς που να μπορω να εμπιστευτω.βγαινω εξω με τους φιλους μου αυτους και δε περναω και τοσο καλα. μου λείπει καποιος δικος μου ανθρωπος. δε μπορω να μιλησω σε κανεναν γι αυτο που περναω γιατι κανεις δε μου δινει σημασια.
    Εχει τυχει να κατσω να εκμιστηρευτω κατι σε μια δυο φιλες και εκει που περιμενα μια απαντηση ξαφνικα αλλαξε θεμα.και μιλησε για κατι δικο της.
    Θελω να γινω ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ!!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΕΛΑΩ!!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΓΕΙΕΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ!!
    πως θα γινω?
    Υ.Γ.πολυ χαρηκα που σας βρηκα εδω.!!! νιωθω οτι μπορω να σας μιλησω χωρις να με κοροιδεψετε !! pasxalita,προσπαθησα να σου στειλω μηνυμα αλλα δδε μπορω.δε ξερω γιατι!!

Senior Member
    mimi hi!ειχες κρισεις για 4 χρονια?και?πως τις ξεπερασες?και τωρα,επανηλθαν?

Junior Member
    Γεια σου haniel! τις ξεπερασα ηρεμα.ξαφνικα εκει που δεν εβγαινα ξεκινησα να βγαινω δειλα δειλα,μιλησα στο αγορι μου γι αυτα που περναω και του ζητησα καθε φορα που θα φοβαμαι εξω θα φευγουμε.και μου ειπε ναι,οποτε θελω θα φευγουμε.
    αυτο μου δημιουργησε μια ασφαλεια.ετσι πηγαμε παρεα σε εναν γαμο,επαθα κριση,ξεκινησαμε να φυγουμε και του ειπα μεινε ακομα λιγο ισως φυγει η κριση,και μεινε ακομα λιγο,και το λιγο εγινε πολυ και απο εκεινη την μερα εξαφανιστηκαν.
    αλλα ο φοβος ειναι φοβος σημερα.ξανα γυρισε.
    και το ξανα παλευω.

Senior Member
    καταρχην,μπραβο σου που το ξεπερασες...και μονη σου...χιλια μπραβο...
    και τωρα,ποσο καιρο σε ξαναβασανιζει?και τι ακριβως εχεις?

Junior Member
    Τωρα εχω εναν φοβο μην παθω κατι,μην αρρωστησω και δε ζησω οσο θελω,μη παθουν κατι οι δικοι μου και πως θα το διαχειριστω.εχω θανατοφοβια.δε μπορω τις κηδειες και να ακουω γι αυτες.τις αρρωστιες.
    νιωθω οτι εχω κατι στο κεφαλι,στον λαιμο,ενα πιασιμο του αυχενα με οδηγει σε αλλες σκεψεις.
    αγχωνομαι τρελα!

Junior Member
    αχ mimi και εγω θανατοφοβια εχω... Ακουσα σημερα στην τηλεοραση οτι μια οικογενεια πεθανε σε αυτοκινιτιστικο και με ξαναεπιασε αυτος ο πονος στο στηθος και η ζαλαδα... καθε φορα τα ιδια, δεν μπορω να ακουω για θανατους ειδικα σε νεα ατομα, με πιανουν τα κλαματα και τα συμπτωματα... Και εγω ΓΑΔ εχω εδω και ενα χρονο.... ειναι πολυ δυσκολο παιδια, ειδικα η αγοραφοβια ειναι......... δεν μπορω ουτε να τα θυμαμαι... εχω παψει να πηγαινω σε θεατρα και κινηματογραφους... Μονο πριν απο ενα μηνα πηγα κινηματογραφο και εβγαλα εισητηριο πανω διπλα απο την πορτα εξοδου, και ολοι με ρωτουσαν γιατι και εγω απαντουσα ετσι γιατι μου αρεσουν αυτες οι θεσεις... τι να τους πω.. ΥΠΟΜΟΝΗ παιδια ειμαστε πολλοι τελικα

Senior Member
    psycology,Mimi,pasxalita.......................... πως ειστε?πως τα πατε???????!!!!!!!!!!

Junior Member
    Γεια σου Haniel και ευχαριστω για το ενδιαφερον. Τα ιδια και τα ιδια αλλα προσπαθω να κανω καποια συγκεκριμενα πραγματα τα οποια ειναι πολυ δυσκολα για εμενα. Βγαινω περισσοτερο με καλη παρεα, δινω βαρος στην δουλεια μου, προσπαθω να σκεφτομαι θετικα, να μην μπαινω στο ιντερνετ να διαβαζω πραγματα για ασθενεις κτλ κλ. Το νεο χιτ ειναι και ενα μυρμιγκιασμα στην πλατη. αλλα κατα τα αλλα καλα. Συνεχιζω την ψυχοθεραπεια οπου βοηθαει γιατι σου μαθαινουν μικρα τρικ να διαχειριζεσαι την κατασταση μας. Αλλα δυστυχως αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι δεν θεραπευεσαι πληρως απο αυτο. Μονο να το κανεις να παιζει ενα μικρο ρολο στην ζωη σου... Αυτα προς το παρον. Ας προσπαθησουμε ολοι για λιγο να βγαλουμε ολες τιν αρνητικες σκεψεις απο το μυαλο μας και να το γεμισουμε θετικες. Ισως αυτο να ειναι η λυση. Φιλια σε ολους

Junior Member
    Υπαρχει καποιος να βεβαιωσει πως εχουμε αγχωδη διαταραχη και οχι ΣΚΠ η σε εξελιξη σκιζοφρενεια;
    Πως ειναι δυνατο το μυαλο με τη λογικη να ξερει πως οι φοβοι ειναι γελοοιοι και οι σκεψεις ηλιθιες και με τιποτα να μην μπορει το αγχος να πεσει;;;;;
    Εχω φτασει σε σημειο να εχω συνεχεια βαρια ακρα σαν να φοβαμαι πως θα σερνομαι και μερικες φορες μου ερχονται σκεψεις να σπαω και να κοβω δεντρα με τσεκουρι απο τα νευρα...
    Ειμαι με σιπραλεξ 10 3-4 βδομαδες...τιποτα ακομη...φοβαμαι γαμωτο

Junior Member
    Δεν στο έχουν βεβαιώσει οι γιατροί σου δηλαδή(που είμαι σίγουρος πως έχεις πάει)?. βαριά άκρα εχω και εγώ. Ο καλύτερος τρόπος που κάναμεπιστεύω θα μας βοηθήσει είναι να κάνουμε τα πράγματα που κάναμε πάντα. και κάποια στιγμή θα μας αφήσει. ζητά και κάποια βοηθεια από ψυχολογο. εμένα με βοηθάει. επίσης μήπως πίνεις πολλούς καφέδες. εγώ πίνω και δεν μπορώ να τους κόψω. και πολλοί γιατροί μου είπαν πως αν τους κόψω τελείως μακροπρόθεσμα θα δω διαφόρα .πες λίγο περισσοτερα για σένα αν δεν βαριέσαι. συμπτώματα, πως σπ ξεκίνησαν όλα αυτα κτλ . νομίζω πως αν το συζητάμε θα είναι καλύτερο για όλους.

Member
    καλησπερα κι απο μενα... αυτη την περιοδο περναω κι εγω μια παρομοια φοβια αλλα εγώ για ογκο στον εγκεφαλο. αρχισε με πονοκεφαλους, ζαλαδες, ασταθια και θολομενη οραση. αυχενικο μου ειπαν. εχω επισκευτει νευρολογο, δυο ορθοπεδικους, ΩΡΛ, γενικης ιατρικης και παθολογο. ολοι μου λενε αυχενας. ελα ομως που εγώ αρχισα να εχω αδυναμια στα ακρα και τρεμουλο.... μαγνητικη δε μου εγραψε η νευρολογος και οι δικοι μου θα πεσουν να με φαν αν ξαναπαω και σε αλλο γιατρο. αυτο που θελω να πω ειναι οτι το μυαλο ειναι ο χειροτερος εχθρος μας. να συμπλρηρωσω οτι η μαμα μου εχει ΣΚΠ. Σε εκεινη εμφανιστικε σα μια μαυρη βουλα στο ενα ματι η οποια εφυγε και πηγε στο αλλο. οι νευρολογοι τα καταλαβαινουν αυτα. δεν υπαρχει να τους ξεφυγε κατι τετοιο...

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast