Νονά & Φίλη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

Exclamation Νονά & Φίλη

Καλησπέρα,πρώτη φορά γράφω σε μπλογκ και θα ήθελα την επιείκεια σας :p
    Είμαι νονά και 2η ξαδερφη ενος πιτσιρικά 7 ετών (Πρώτη δημοτικού) ήμαστε πολυ δεμένοι,μιας και δεν εχουμε τεραστια διαφορα ηλικίας.Γενικότερα σαν οικογενεια ειμαστε αρκετα μοντερνοι και παρ ολο που ζει σε χωριο λιγο πιο εξω απο μια κωμοπολη οι γονεις τους οντας νεοι εχουν πιο εκσυγχρονισμενα μυαλα.

Το θεμα ειναι πως πριν εναμιση χρονο περιπου στο χωριο που μενει ο πιτσιρικας κι ενω επαιζε στην παιδικη ενα αλλο αγορακι 9 ετων του ειπε να κατεβασει το παντελονι του,χωρις να γνωριζω με 100% σιγουρια αν του πε και κατι αλλο (θα το ξεραμε επειδη λογω καποιων γεγονοτων τωρα τα λεει ολα στη μαμα του)

Ο μικρος απο τοτε εχει παει σε 2 3 φιλους του(καποιοι απ αυτους λιγο μικροτεροι του) και για τους λεει να κατεβασουν τα παντελονια,χωρις εννοειται να ζηταει κατι απλα ξερετε οπως κανουν τα αγορακια. Το θέμα τωρα ειναι πως οι μαμαδες επιασαν τη μαμα του και της παν (και πολυ καλα εκαναν) αλλα μια απο αυτες το χει κανει τεραστιο θεμα θελει να απευθυνθει σε εισαγγελεα κλπ (ελπιζουμε να ηρεμησει) και γενικα το εχει κανει τεραστιο θεμα και οπως καταλαβαινετε σε μικρη κοινωνια μπορει να γινει θεμα χωρις να υπαρχει ουσιωδης λογος. Αυτη τη στιγμη βεβαια εγω και η μαμα του βαφτιστιριου μου θα ενδιαφερθουμε για το τι εχει μεινει στην ψυχουλα του παιδιου απο κεινο το παιδακι γι αυτο το λογο θα απευθυνθουμε σε παιδο-ψυχολογο.Εγω ειμαι 20 οποτε τωρα που θα παω για Πασχα θα προσπαθησω διακριτικα να τον κανω να μ εμπιστευτει (ο ιδιος ειναι πολυ χαλαρος και οταν τον ρωταει η μαμα του ''για ποιο λογο το κανεις?για να τους τιμωρήσεις?να τους κοροιδέψεις?'' εκεινος της λεει ''για πλακα'' γιατι αφου ειναι μικρος και καθολου πονηρος δεν σκεφτεται οπως οι μεγαλοι).

Η ερωτηση μου ειναι πως θα μπορουσα να τον προσεγγισω κατα τη διαρκεια μιας βολτας που θα ήμασταν οι 2 μας (περα απο τις ερωτησεις πως πας στο σχολειο ,με τους φιλους κλπ) :confused: :confused: :confused:

Πήγαινετε σε ενα λούνα παρκ ρωτά τον τι θα του άρεσε να κανετε π,χ να φάτε παγωτό,Καντου λιγο τα χατήρι αγία λίγη ωρα ώσπου να καταλάβει οτι είστε φίλοι.πες του μου ειπε κάποιος οτι κανεις αυτο κι αυτο πες του οτι δεν ειναι σωστό πες του γιατι το έκανε.και οντως μπορει να σου πει οτι το κανει για πλάκα και να το εννοεί.ειναι καθαρά στο χέρι των γονιών να μην το ξανακάνει.πρεπει να συζητήσουν αυτοί μαζι του και να του εξηγήσουν τους λίγους τους για τους οποίους δεν πρεπει να το ξανακάνει.στην ανάγκη θα το βάλουν και καποια τιμωρία. Η ηλικία αυτη ειναι περίεργη τα παιδια δεν αντιλαμβάνονται τις πράξεις του και τα θεωρούν ολα αστεία

Junior Member
    Ακριβώς αυτό δεν έχει καταλάβει οτι ειναι θεμα ολο αυτο συγκεκριμένα του λεει η μαμα του ''ξέρεις ποσο σοβαρα ειναι τα πραγματα?αφου σου χω πει να μην το κανεις εσυ γιατι το επαναλβάνεις? και της λεει ''για πλακα.για αστειο'' . Όπως και να χει σ ευχαριστω πολυ καπως ετσι θα το χειριστώ!! ελπιζω να μ εμπιστευτει! :)

Senior Member
    Κουραγιο φιλη μου οντως ολα τα παιδια πιστευω θα ειναι πληγωμενα μετα απο κατι τετοιο κ ο μικρος ο δικος σας πρεπει να καταλαβει την σοβαροτητα της καταστασης,Αυτο που εγω θα εκανα ειναι να του εξιστορησω ενα τραυματικο γεγονος απο την παιδικη μου ηλικια παραδειγμα με ενα συμμαθητη μου που παραλιγο να του κατεβασουν το παντελονι στο σχολειο δημοσιως κ ανεκαθεν τον κτυπουσαν κ τον κοροιδευαν με αποτελεσμα το παιδι να τρελαθει κ τωρα να γυριζει στους ψυχιατρους κ γενικα ολη του η ζωη διαλυθηκε απο την κακοποιηση που βιωσε καθολοη την διαρκεια του σχολειου,Ο μικρος ο δικος σας πρεπει να καταλαβει πρωτα απο ολα τις ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ των πραξεων ΤΟΥ στις ζωες των αλλων

HarleyQuinn
    Guest
    Συνηθισμένο φαινόμενο μπορώ να σου πω αυτά τα αστειάκια και πειράγματα ακόμη και σε πολύ μικρότερα ηλικιακά παιδάκια. Δεν είναι τίποτα το σοβαρό και λογικά θα βαρεθεί και θα το σταματήσει μόνος του κάποια στιγμή. Όντως το θεωρεί αστείο ο πιτσιρικάς και αυτή τη λαμπρή ιδέα του αστείου του την έβαλε εκείνο το 9χρονο παιδάκι τότε –όπως λες κι εσύ :P (καλά, όσο για την άλλη που απειλεί πως θα απευθυνθεί σε εισαγγελέα.. τι να πω ρε συ! Τρελάθηκα μόνο που το διάβασα. Τι φρίκη τρώνε μερικές πωπω )…
    Τώρα, όσο για το πώς να τον προσεγγίσεις… ε σε κάποια φάση εκεί που κάθεστε κάπου και γελάτε ή συζητάτε, μπορείς να γυρίσεις να του πεις ‘’ένα παιδάκι που ξέρω κάνει το και το (την ίδια ιστορία), αστείο δεν είναι?’’ ακούς τι θα σου απαντήσει –αν απαντήσει- και ανάλογα προχωράς την συζήτηση πχ ‘’ναι, κι εγώ βρίσκω πως είναι κάπως αστείο αλλά από την άλλη δεν είναι σωστό να γίνεται αυτό γιατί φέρνει σε δύσκολη θέση τα άλλα παιδάκια και τις μητέρες τους κλπ κλπ’’.
    Ή μπορείς να του το αρχίσεις αλλιώς ‘’ξέρεις, τις προάλλες που μιλούσα με την μαμά, ήταν πολύ προβληματισμένη μου είπε το και το ‘’, όχι με ύφος ανάκρισης ή κατηγορητικό για να μην νιώσει ένοχο και κλειστεί, ξέρεις τώρα… απλά, φιλικά και ανάλαφρα.

Γενικότερα, πρέπει να του εξηγήσετε για ποιον λόγο ακριβώς δεν είναι σωστό να κάνει αυτό το αστείο. Πώς μας τα εξηγείς εμάς εδώ? Έτσι και στον μικρό θα τα πεις.
    Αντίθετα από την τιμωρία όπως προτείνουν παραπάνω και που δεν συμφωνώ καθόλου, μπορείτε να γυρίσετε στην επιβράβευση. Όταν καταφέρει για κάποιο διάστημα να μην το κάνει ή για κάθε μέρα που δεν το κάνει, να του δίνετε ένα βραβείο πχ αβγό κίντερ ή κάτι άλλο τέλος πάντων μικρό που μπορεί να του αρέσει και χαίρεται.