Results 1 to 15 of 31
-
03-10-2011, 23:10 #1
μπορει το εντονο stress να προκαλεση σπασμωδικες κινήσεις?
καλησπέρα, ονομάζομαι μιχάλης είμαι 18 ετών, από τα 16 μου άρχισα να υπερβολικό άγχος για το σχολειό.. δεν ήθελα να μπαίνω μέσα στην ταξη, οποτε έμπαινα με έπιανε κρίση πανικού δεν μπορούσα να ηρεμήσω.. και έφτασα σε σημείο να κάνω πολλές απουσίες.. και να μην πηγαίνω σχολειό.. δεν ήθελα να βγω από το σπίτι.. αυτό το ξεπέρασα όμως πολύ σύντομα μέσα σε 5 μήνες περίπου με την βοήθεια τις ομοιοπαθητικής.. μετά συνέχισα να πηγαίνω κανονικά σχολειό χωρίς πρόβλημα.. τώρα εδώ και 3 μήνες περίπου άρχισα να έχω πάλι άγχος χωρίς κάποια αιτια.. και το χειρότερο που με κάνει να μην θέλω να βγω από το σπίτι είναι κάτι απότομα τινάγματα στο κεφάλι μου.. μερικές φορες φτάνει σε σημείο που δεν μπορώ να το ελένξω... οποτε με πιάνει τρέχω σαν τρελός στα νοσοκομεία μου έχουνε κάνει εξέτασης κλπ το πρόβλημα λένε είναι ψυχιατρικό.. πήγα σε ένα ψυχίατρο ο οποιος μου έδωσε αγωγή με αντικαταθλιπτικά συγκεκριμένα ήτανε τα seroxat μαζί με αγχολυτικά xanax.. είναι τώρα 20 μέρες που τα περνώ αλλα χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.. νομίζω ότι έχει αυξηθεί πιο πολύ το άγχος και η ένταση.. μίλησα μετά και σε ένα άλλο ψυχίατρο ο οποιος μου είπε να πάρω τα Lyrica (ανήκουνε στην κατηγορια τον αντιεπιληπτικών) η αλήθεια είναι ότι ο κάθε γιατρός προτείνει και αλλα φάρμακα... οποτε δεν μπορώ να βγάλω άκρη..
τώρα αυτό που με προβληματίζει είναι το τρέμουλο στο κεφάλι ειδικά το παθαίνω όταν μιλάω με αλλα άτομα.. η όταν αγχώνομαι πολύ.. δεν ξέρω μήπως είναι αυχενικό δεν το έχω κοιτάξει.. αισθάνομαι συνεχώς ένα σφίξιμο γύρο από το κεφάλι..
το έχει κανεις άλλος αυτό? πραγματικά με έχει κούραση αυτή η κατάσταση με κάνει να μην θέλω να πάω πουθενά επειδή ντρέπομαι να με βλέπουν να τρέμω...
όλη μέρα θέλω να είμαι στο κρεβάτι και να κοιμάμαι.. δεν έχω όρεξη πλέον να κάνω τίποτα.. έχω φτάσει σε σημείο να κλαίω από την κατάσταση που είμαι...
- 03-10-2011, 23:25 #2
α! να πω και κάτι.. επειδή κάποια άτομα είδα που λένε ότι δεν απαντάνε σε topic επειδή νομίζουν ότι είναι fake τα θέματα τους.. κλπ.. εγώ έχω να πω το εξής...
δεν είμαι fake άρα υπάρχω..
04-10-2011, 01:01 #3
πρίν απο ένα μήνα δεν μπορούσα να ελένξω το αγχος μου. Είχα πεπειστει οτι πασχω απο καποια παρα πολυ σοβαρη ασθενεια κτλ κτλ ολον αυτον το καιρο που ημουν ετσι ενιωθα ενα εντονο σφιξιμο στο κεφαλι(σαν να μου ανεβαινει ολο το αιμα) και μονιμη ζαλαδα και ημικρανιες. εκανα εξετασεισ και τωρα κανω ομοιοπαθητικη σε συνδυασμο με ψυχοθεραπεια .επελεξα να μην παρω χάπια γιατι θεωρω οτι απλα "κουκουλωνουν" μια κατασταση . εχω συνελθει μετα απο 1 μηνα που κανω την θεραπεια. Δυστυχως αυτο που δεν εχει φυγει εντελως ειναι η αγοραφοφια καταφερα ομως να διωξω την καταθλιψη και τις καταστροφικες σκεψεις και τα συμπτωματα που περιεγραψα .Η περιπτωση σου μου θυμιζει πολυ τη δικη μου .
04-10-2011, 01:25 #4
04-10-2011, 01:28 #5
μπορεις να μου εξηγησεις καλυτερα τι εννοεις με το "σπασμους" ?εσωτερικο τρεμουλο ?στο κεφαλι στον αυχενα ?
04-10-2011, 01:29 #6
04-10-2011, 01:34 #7
εκτος αν χαλαρωσεις? αν κανεις οτιδηποτε σε χαλαρωνει σταματαει, σωστα? Εγω οταν αγχωνομαι (χωρις λογο) παω σαν το κομπρεσερ ολοκληρη οχι μονο ενα μερος του σωματος
04-10-2011, 01:38 #8
μπορεί να με πιάσει και ξαφνικά εκεί που είμαι χαλαρός...
αλλα όταν ασχολούμαι με κάτι που με ενδιαφέρει το ξεχνάω.. αλλα αν φτάσει στο σημείο που δεν μπορώ να το έλενξο δεν μπορώ να κάνω τπτ...
τώρα δεν ξέρω μήπως πάρω τελικά τα αντιεπιληπτικά.. αλλα θα πάρω και μια δεύτερη γνώμη...
04-10-2011, 01:48 #9
φυσικα και να ζητησεις δευτερη γνωμη .. απλα δεν καταλαβαινω αφου εκανες εξετασεις και εισαι μια χαρα(δεν εχεις επιληψια) γιατι αντιεπιληπτικα? δεν ειμαι γιατρος δεν ξερω απλα ρωταω γιατι μου φαινεται παραξενο (οπως ειπα απο χαπια δεν γνωριζω )
04-10-2011, 01:52 #10
τα συγκεκριμένα δεν είναι μονο αντιεπιληπτικά αλλα και αγχολυτικά.. και όχι μονο.... μέχρι και ορθοπεδικός τα γραφει για διαφορους πόνους/ενόχλησης κλπ...
το επίσημο site:
http://www.lyrica.com
και εδώ το επίσημο pdf τις Pfizer Hellas
http://www.pfizer.gr/media/lyrica_hard_caps.pdf
04-10-2011, 09:33 #11
Και οι σπασμωδικές κινήσεις έχουν το νόημά τους. Είναι τέχνασμα του οργανισμού και πολύ σοφό, για να εκτονώσει συσσωρευμένη ενέργεια. Αν αντί να αφήσεις να εκτονώνεται η ενέργεια έστω και σπασμωδικά, τις θάψεις, η ενέργεια αυτή θα ξεσπάσει αλλού, με άλλον τρόπο. Σκέψου γιατί τρέμουμε τόσο έντονα όταν κρυώνουμε, κι αυτό ένα τέχνασμα του οργανισμού είναι. Τώρα, αν ενοχλείται ο κόσμος γύρω σου ή εσύ είναι το θέμα. Μόνο αν ενοχλεί εσένα κάτι τότε αξίζει να το συζητάμε.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
04-10-2011, 21:40 #12
04-10-2011, 21:42 #13
04-10-2011, 22:31 #14
Θα συμφωνήσω με τη Ρέϊν. Γιατί δε συνέχισες την ομοιοπαθητική σου; Και γιατί αντιεπιληπτικά; Στο ότι είσαι μικρός σε ηλικία έδωσε κανάς γιατρός σημασία για όχι;... "προληπτικά" και τα αντιεπιληπτικά να υποθέσω;... δλδ αν πάθαινες όντως κρίσεις επιληψίας - και κουνιόσουν ωσάν ξεχασμένο κομπρεσέρ σε 12,5 βαθμούς της κλίμακος Ρίχτερ - τί έπρεπε να πάρεις;...
... κάνε πάλι εξετάσεις να δεις τί βιταμίνες σου λείπουν. Καλά σου λένε. Κάνε κι ένα τεστ δυσανεξίας τροφών να δεις αν σε πειράζουν κάποιες τροφές. Ρίξε και καμιά γυμναστικούλα στο πρόγραμμα. Έστω χόρευε στο σπίτι με δυνατή μουσική αρκεί να μη σε πάρουν οι γειτόνοι στο κατόπι, λολ!...
Last edited by RockElCasbah; 04-10-2011 at 22:43.
04-10-2011, 23:07 #15
μπα δεν νομίζω να με πειράζει κάτι συγκεκριμένο...
αφού παλιά δεν είχα κάτι τέτοιο.. από τότε που ξεκίνησε αυτή η μεγάλη κρίση που έτρεμα, μου έμεινε αυτό το πράγμα και τρέμω συνεχεια..
κάτι σαν τικ είναι φαντάζομαι.. αλλα μερικές φορες όταν μιλάω με αλλα άτομα και αγχώνομαι φτάνει στην κορύφωση... και τρέμει το κεφάλι μου...
αλλα μοιάζει παρα πολύ με επιληπτικούς σπασμούς.. αφού όταν με πιάσει η κρίση αυτή δεν σταματάει κρατάει 9-10 ώρες.... στο νοσοκομείο που είχα πάει μου είπανε ότι με έπιασε έντονος τρόμος... από το άγχος..
και σκέφτομαι συνεχώς ότι θα με ξαναπιάσει κάποια στιγμή αυτό.. και τρελαίνομαι...
ειδικά τώρα που περνώ και τα αντικαταθλιπτικά νιώθω μια ένταση γύρο από το κεφάλι και στο λαιμό... και αυτό είναι που με φοβίζει ότι μόλις χαλαρώσω από αυτή την ένταση θα ξεκινήσουν η σπασμοί...
και το χειρότερο που με πιάνει είναι ότι δεν μπορώ να φορέσω γυαλιά.. με πιάνει νευρικότητα απίστευτη...